ИН-ВИТРО В ИСТАМБУЛ

• 98 158
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Пу,пу, пу дано, дано да успеем! Много ме тресе вече напрежението....
Miho_she  много ще се радвам ако се засечем на процедурите там, ние ще пътуваме с кола, когато ходихме за преглед бяхме с колата на един приятел и горе-долу се справихме. Мъжо вечер с Гугъл Earth  разучава района  Laughing

# 646
Тези които ще започвате процедурата сте сигурно вече запознати колко горе долу ще струва цялата процедура плюс престоя там.Бихте ли споделили горе долу някакви цифри?На мен сега ще ми е втори опит ,но въпреки това ако не стане бих искала да знам дали сумата ще ни устроива за евентуален опит там .Благодаря предварително.

# 647
Забравих да напиша ,че става въпрос за инвитро.

# 648
sofiaaa,първо сега ще стане,вярвай и ще стане,сега като отида на прегледа ще питам всичко подробно и ще ти пиша на лични,за ИНВИТРО или ИКСИ питаш?

# 649
sofiaaa, върни се малко назад в темата. Luce е описала всичко много подробно с цени.

# 650
  • София
Мацки, ето ме и мен най-после - трогната съм, че сте ме мислили.  Hug Hug Hug
Ама и доста сте изписали, докато ме е нямало...Но - да споделя и аз впечатления, като предварително моля за извинение, ако изглежда хаотично:

1. Поискани или назначени изследвания:
Аз носех много малко тестове - повечето ми бяха отразени в епикризата от болница "Щерев", като хепатит, СПИН, Сифилис, Имунологични и т.н. Не бяха отразени само нивата на хормоните при отделните процидури, но така или иначе в Мемориал не ги потърсиха. Като "пресни" изследвания им занесох само FT4 ,TSH и Prolactin, които си бяха в норма. Нямах ПКК, или така наречената Hemograme, но и това не беше фатално - ще им я занеса следващия път.
- Поискаха на място /в тяхната лаборатория/ да се направи спермограма, така че съветвам всички, отиващи за първичен преглед, да са готови за това /сиреч, да спазят съответните дни въздържание/ ...
- Поискаха ни също генетичен тест, или т.нар. хромозомен анализ /кариотип/. Казаха, че можело и при тях да го направим, но ставал за един месец, а в БГ, казаха, може би е по-бързо...Аз предпочетох да го направим тук, че сигурно още е безплатен...
- НЕ поискаха хистероскопия, въпреки многото ми неуспешни опити!

2. Цени
- прегледът струваше 300 ТЛ
- спермограмата - 70 евро
- за процедурата изрично питах - казаха ми 2100 евро, което включва и ИМСИ, както и ембриоинкубаторно наблюдение /имали специална камера, която непрестанно следи развитието на ембритата/
- лекарствата се плащат отделно. /За сравнение мога да ви дам цените на препаратите, които аз ще вземам преди да започна стимулация: три инжекции Cetrotide 0,25 - общо 186 ТЛ, стикери Climara Forte + 50 таблетки FOLOIBIOL - общо 27 ТЛ/

Забележка: в болницата може да се плаща в евро, приемат и кредитни карти!

3. Впечатления -
За мен Истамбул е невероятно очарователен град. Определено ми хареса - красив е, има и страшно много за гледане /имам предвид забележителностите/.
Болницата е респектираща - голяма, модерна, лъскава. Изключително лесно е да намериш департамента по инвитро - просто следваш маркировката на пода /всеки отделен блок е обозначен с различен цвят, "нашият" С е зелен/.
Прегледът беше обстоен, но по-голямата част от времето премина в разговор, което е напълно естествено. /Моите шест неуспешни опита определено ги впечатлиха/. Иначе, самият ултразвук е по-различен само с това, че всякаш е с по-мощна апаратура /с по-голяма резолюция/, и столът е доста по-удобен. Аз се случих в овулация и ме "похвалиха", че била много добра за възрастта ми...

4. Транспорт:
София-Истамбул:Ние отидохме със самолет, купихме си билети за Пегасус, но понеже чакахме да последния момент, малко се изтесларихме с цената на билетите - вместо общо 119 евро, ги взехме за 156. Така че, който ще ползва този вид транспорт, да не чака последния момент!!!
От летището до центъра има много удобен автобус - нашият хотел беше на Таксим, затова ползвахме автобусите на Havaş /Хаваш/, които спират точно пред изхода на летището. Няма как да не ги видите. Билетите се купуват вътре и струват 12 ТЛ на човек в една посока. Освен тази фирма, обаче, оперира още една -  Havataş, за която обаче, не мего да кажа цени...
Таксим - Мемориал: доколкото успах да разузная, от Таксим няма директен автобус до болницата, но може и да бъркам. Мъжът ми категорично отказа да ползва градски транспорт и не ме остави да допроуча...
Ползвахме такси /макар че се наложи два поредни дни да ходим до болницата/. На отиване ни го поръчваше човекът от рецепцията и излизаше малко по-скъпо - единият път 17, вторият път - 20 ТЛ с включен бакшиш. На връщане пък молех рецепционистката от Мемориал да ми съдейства и колите всякаш изникваха изпод земята. Съответно цената беше по-ниска, защото нямаше викане по телефона - съответно 12 и 10 лири без бакшиша. Доколкото забелязах, не всички шофьори на таксита говорят/разбират английски...

5. Храна - който е на диета, просто да забрави! Турската кухня е изумително вкусна!!!
Но всъщност, там има всичко - около Таксим на всяка крачка има закусвални, пицерии, дюнерджийници, кръчмички, барове, баничарници /или по-точно бюрекчийници/...
- две порции бюрек със сирене + два айряна - общо 11 ТЛ
- 6 парченца баклава + два чая - общо 13 ТЛ
- обилна вечеря с две салати, една супа, две порции кебап и един десерт /защото за повече няма място/, две кафета и два айряна - общо 60 ТЛ /без алкохол!/
- чаша вино + голяма бира в бар с масички на улицата и модерен джаз - 20 ТЛ

Тук спирам, защото постът стана неприлично дълъг, за което се извинявам  Embarassed Но съм готова да отговарям на всякакви въпроси, защото със сигурност съм пропуснала нещо...

# 651
burty,ти нали на първичен преглед ги носи тези изследвания или за започване на процедура ти ги искат,не мога да разбера ПКК и другите изследваниа ФСХ,ТСХ,ФТ3,4,пролактин и т.н.не се  ли назначават непосретсвенно преди старта на процедурата,той пролактина следващип месец може да скочи или да се понижи ,например..)))Аз имам изследвания преди 3 месеца сега пак трябва да ги изследвам или да чакам да ида на прегледа да видим какво ще ми кажат,имам всички изследвания..)))цветни снимки,лапароскопий,генетични имунология,всичко..)))И още един въпрос  всичко ли да превеждам,вие какво преведохте..)))МЕРСИ

Последна редакция: нд, 18 сеп 2011, 22:40 от llullu

# 652
Хей Burty, супер си! Много подробно описание си направила на всичко. Благодаря ти!  bouquetАз никога не съм била в Истанбул и ми беше много интересен разказа ти.
Аз ще ходя на първичен преглед в началото на Октомври, но съм след неуспешно икси и цикъла ми нещо закъснява, а не искам да ходя там в цикъл.Няма да могат да ме прегледат хората. Чудя се ако се наложи да си сменя часа, лесно ли става? На някого налага ли се е да сменя часове, предполагам пак с Кубра трябва да говоря(да й пиша де). newsm78

# 653
  • Sofia
Хей, Бърти, мила, благодаря за подробния разказ!

Какво решихте, започвате ли другия месец? Ти на кой ден от цикъла беше реално? Какво казаха за твоите неуспешни опити до момента? Определиха ли по някакъв начин шансовете ви? Дълъг протокол ли е това, което са ти изписали? А защо поискаха генетичния тест? Какъв беше основния им акцент в преглада ти? На английски ли говорехте или някой ви превеждаше?

Лулу, според мен отиди с тези изследвания, които имаш от преди 3 месеца и вече като започвате попитай какво да направиш да е скорошно.

Жълта роза , да Кюбра отговаря за смяната на часовете, според мен ако ти се наложи не се притеснявай - пиши и тя ще каже за кога може да се отложи. А по принцип какво те притеснява ако си в цикъл? На 2-3 ден се вижда май най-добре това, което е важно за тях.

Луце кога беше датата на сватбата ви дарлинг?

# 654
  • София
burty,ти нали на първичен преглед ги носи тези изследвания или за започване на процедура ти ги искат,не мога да разбера ПКК и другите изследваниа ФСХ,ТСХ,ФТ3,4,пролактин и т.н.не се  ли назначават непосретсвенно преди старта на процедурата,той пролактина следващип месец може да скочи или да се понижи ,например..)))Аз имам изследвания преди 3 месеца сега пак трябва да ги изследвам или да чакам да ида на прегледа да видим какво ще ми кажат,имам всички изследвания..)))цветни снимки,лапароскопий,генетични имунология,всичко..)))И още един въпрос  всичко ли да превеждам,вие какво преведохте..)))МЕРСИ

Лулу, на първичен преглед бях, но те обикновено след него направо подгогтвят протокол, пък ти когато решиш, тогава го почваш. Що се отнася до изследванията, занесох това, което Кюбра ми писа че трябва - въпросните хормони ми ги беше посочила + цитирам - всички скорошни тестове и анализи...

Хей, Бърти, мила, благодаря за подробния разказ!

Какво решихте, започвате ли другия месец? Ти на кой ден от цикъла беше реално? Какво казаха за твоите неуспешни опити до момента? Определиха ли по някакъв начин шансовете ви? Дълъг протокол ли е това, което са ти изписали? А защо поискаха генетичния тест? Какъв беше основния им акцент в преглада ти? На английски ли говорехте или някой ви превеждаше?

Мише, ще почнем, когато досъберем кинтите  Mr. Green /дано да е скоро/. Аз се случих там на 17-ти ден от МЦ, сиреч почти в разгара на овулацията ми. Що се отнася до комуникацията, с професорката говорихме на английски, а с другата докторка - ту на английски, ту Фатма превеждаше. Какви са шансовете ни не казаха, пък и аз не питах... а що се отнася до протокола, не го определиха, професорката просто каза ниски дози хормони, с антагонисти. Според нея причината за моите некачествени ембриони се корени във високата доза хормони, с които съм била стимулирана при първите ми четири опита. Според нея това насилва организма и резултатът няма как да е добър. Така че било безсмислено да тъпчеш една жена с препарати, за да извадиш накрая 5-7 яйцеклетки /което само по себе си като бройка за моята възраст било перфектно, но не с толкова лекарства/. Каза, че ще "работим" за две-три, но качествени яйцеклетки, като дозите ще се определят ежедневно, ще приложим и ИМСИ и после ще следят ембрионите непрекъснато /в оня, специалния инкубатор, дето е снабден с камера, работеща 24 часа/...
А генетичните ми ги поискаха вероятно за да видят дали пък там няма "да изскочи заек" /не дай Боже!/ - ние се водим с женски фактор, но аз нямам никакви други проблем, освен вечните отрицателни тестове и некачествените ембриони. Всичко друго си ми е в норма и на мястото си в много добро състояние /това показа и прегледа  Flutter/...

# 655
 burty,благодаря че ми отговори,ако не те затормозявам ще ми напишеш ли какви изследвания ти каза КЮБРА да занесеш,пролактин........... на 3 ден от МЦ нали така..)))Miho_She ,най вероятно така ще направя,но за всеки случй да знам пък може и да ги пусна ако нямам някои,затова питам..)))че там май са по скъпи,ако се наложи да ги правя на място,защото ми казаха от там че ако всичко ок стартираме на 10 -15 октомври..))))

# 656
  • Sofia
Аз пък имам сега следната чуденка -- лигавица 18-20 мм на 18 ден от МЦ как ви звучи?

В събота бях пак на доктор по моите терзания с полипа, той не видя полип, но каза, че тази работа с лигавицата не е добре и препоръчва хистероскопия с биопсия. А бе май няма да се отърва аз от тази хистероскопия.. А ме е страх Rolling Eyes Rolling Eyes Последният път като бях за операция с упойка се събудих с половин яйчник..  Сега ме е страх.. и не искам повече операции. Какво най-лошо може да стане с една хистероскопия?   #Crazy

# 657
Ами нищо лошо не може да стане,може да стане добро с тази хистероскопия,ако е нужна изобщо,но това доктора ще го каже Мишленце...))))какво става сега дебела лигавица и това се дължи според доктора на полип така ли..)))от друго какво може да е  newsm78доки не каза ли нещо..))как така в Турция не видяха полип бе не разбирам значи..)))полипа удебелява лигавицата това разбрах..))

# 658
Бърти, колко позната история-тъпчене с големи дози хормони и накрая 5-8 я., така беше и при мене последните 2 пъти.  А генетичните сигурно ги искат заради големия брой неуспехи, но не се притеснявай, сигурна съм, че всичко ще е наред. За съжаление в нашите клиники се борят за количество, а не за качество. А каква полза от големия брой я., ако не са качествени. А това много ми харесва - "да работим за две-три, но качествени я." Дано по-бързо съберете нужните средства и започнете процедурата.

# 659
  • Sofia
Ами нищо лошо не може да стане,може да стане добро с тази хистероскопия,ако е нужна изобщо,но това доктора ще го каже Мишленце...))))какво става сега дебела лигавица и това се дължи според доктора на полип така ли..)))от друго какво може да е  newsm78доки не каза ли нещо..))как така в Турция не видяха полип бе не разбирам значи..)))полипа удебелява лигавицата това разбрах..))

Лулу, освен на полип може да се дължи на хормонален дисбаланс. Аз нямам някакво драстично нарушение в хормоните - малко по-висок ФСХ, но се гледа и съотношението му с ЛХ, което трябва да е 0.75, а аз съм 0.56.. Това което проучих до момента, е че това състояние на удебелена лигавица се нарича ендометриална хиперплазия дължи се или на полип или на хормони и е важно да се направи биопсия и да се изследват клетките, за да се уверим, че няма злокачествени клетки. Това много ме спича, трябва да съм честна, ще е голямо прецакване да взема да умра от скапан рак на ендуметриума без време  Shocked Shocked

Как само човек сменя перспективите си, а. Чувството за самосъхранение е по-силно от майчинския инстинкт, мисля. Когато започнеш да се страхуваш за живота си, репродуктивните проблеми спират да бъдат проблеми. И живота без деца или с осиновени деца започва да изглежда приемливо или даже желано нещо. Само да го има него, живота. Явно има още уроци, които трябва да науча..

Хубава седмица момичета! Не спирайте да вярвате! Прегръдки.   Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт