Бебевалежът се увеличава , а Ноември приближава - 46 тема

• 23 416
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
dilandii - като майка на "по-старото" поколение си спомням, че вода се даваше между храненията както каза Васи, но не и преди самото кърмене.
Седмица седмица и нещо  се дава "захарната" водичка заради физиологичната жълтеница, после си спомням че преминах на чайчета /анасон, копър, Бебезан/ заради коликите ... поне на моите дъщери помогнаха, а след два месеца вече си давах чиста преварена вада ...
Естествено не мога да кажа с точност колко пъти на ден съм давала водичката, но определено си спомням , че я използвах за "измиване" на устата след хранене...
Желателно е обаче да следиш бебето дали пие много вода, защото ако е така може кърмата да ти е малко и  то да се опитва да замести храненето с нея... Което естествено е невъзможно...
По тази причина се прави контролно кърмене.
Премерва се бебчо преди хранене и след него и се установява колко кърма е приело.
Аз нямах такъв проблем, но сестра ми да. Преди 6 год. за това и си спомням какво правихме с дъщеричката и  Simple Smile

# 121
pisihrisi - тези кани ги има в метро, била и тнт. Имат едни патрончета вътре, които се сменят на месеца веднъж. Аз имам такава и съм много доволна от нея. Усеща се разликата във вкуса на водата. Веднага може да се познае от къде е налята. Нашата в къщи и много миризлива и не мога да я пия. Но в последно време купуваме минерална или изворна. Никой не ще да я налива и на мен ми писна и я прибрах.

# 122
  • Пловдив Белащица
Кло, оправи датичката на Нелинка, родила е на 26 октомври в 20:56. Не съм погледнала, че съобщението ми е от вчера вечерта. Спряли са се на име - Лори.

# 123
Добре Васи сега ще я оправя, мерси за уточнението  Hug

Оставям датата  27.10 като се надявам да се появи някой щастлив татко и да съобщи , че днес имаме още едно малко човече  Laughing

# 124
Елист, да ги нагушкаш принцеските от нас  Hug Какви са оформени, да са ти живи и здрави!  smile3522 smile3522
Вода на кърмените бебета тука не предлагат, аз не знам още как ще процедирам, все пак, както каза Кло, с водичката можеш да се ориентираш дали ти стига кърмата... Но няма да слагам захар със сигурност - така и не ми обясниха лечебното й свойство. В болниците, доколкото знам дават глюкоза за жълтеница.
Танута, 'лекарството' срещу безсъние при мен не подейства - онази вечер пробвах  Mr. Green
Добре дошла на новата мама  welcome

# 125
mama AJ, и ние купуваме минерална и изворна с големите бутилки и помпа,но милото като забрави и е свършила аз не мога да я мъкна итази кана м и се струва добра инвестиция.
Васи и на теб благодаря за инфото за каната,ще проверя в нашето Метро,че Биллата е до нас,но там нямат.

# 126
Елист, просто невероятни малки момиченца си родила  Heart Eyes Пу, пу....прелестни са и двете, като мама! Да са ви живи и здрави и винаги такива широки усмивки да предизвикват у мама и татко с делата си  Hug

Вода- не съм давала изобщо на Яна, няма да давам и сега. На бебе на кърмене на поискване вода не му е нужна, а пък това със захарта е просто за награда- то бива бива да не си осъвремени здравните практики нашата държава, ама това е смехотворно  Tired

Момичета, имам следния въпрос към вас- моята плацента старее с часове. Това е излишно да казвам колко ме тревожи, но питанката ми конкретно към вас е каква степен са вашите /или са били по- точно преди 3 седмици горе-долу/, защото моята вече е 2 към трета, а не помирисвам цигари, алкохол и близване дори не съм си позволила, храня се с био боклуци, мажа се с био боклуци и накрая пак съм като с плацента на пушачка и трябва строго следене как се чувства бебето....Възможно ли е от всичките лекарства и стреса през тези месеци да се калцира така тази плацента и изобщо до колко е трагична ситуацията? Прочетох из нета изписаното, но ми се иска и вашето лично мнение, моля  Hug

Освен дъртата плацента от вчерашната консултация се установи и че беба е слязла много ниско долу, отговаря на седмица- две по- напред и доки има реални съмнения, че може и скоро да хукне да излиза, което обаче мен никак не ми се иска, защото се ужасявам, че ще се удавя на брега, както се казва, и няма да прескочим кувиозите  Sad

ПП. Качих малко снимки на нещата за бебата, но не съм снимала дрешките и тн, защото не видях смисъл  Rolling Eyes

# 127
Привет мами, Simple Smile

bouquet  bouquet  bouquetЧестито на всички нови майчета!Да са живи и здрави бебенцата!  bouquet  bouquet  bouquet

За водичката, ДИланди, има две мнения по въпроса - без вода до 6ти месец(когато е само на кърма), т.к. се смята, че в кърмата на майката има достатъчно вода и бебето така си я набавя; или предлагане на водичка на бебето между храненията например.За физиологичната жълтеница, на една лекция ни препоръчаха директно да си купим глюкоза - 5% от аптеката и това да даваме.

Мацки, и на мен май ми падна тапата - едно такова слузесто, но е кафеникаво.Дали е тапата? newsm78През първата бременност нищо не ми е падало. Thinking

Елист, много са сладки бебенцата,пу,пу! Heart Eyes

# 128
Елист ,прекрасни бебчета.Едната обаче е одрала кожата на баща си  Mr. Green

# 129
Елист, принцесите са невероятни!
При първата бременност така исках да имам близнаци Hug Hug, а сега се надявах да не ме изненадат с такава радост, че три ще ми дойдат много.
И аз имам спомени, че докато е само на кърма, на бебето не се дава вода, т.е. до около 3-ия месец.
Аз искам да попитам нещо друго - за съхранението на стволовите клетки, чета, чета и пак до никакво решение не сме стигнали.
Какво решихте вие? Има ли някои от родилите мами да са избрали да съхраняват и как е минала процедурата?

# 130
  • София
Елист, прекрасни бебета! Да са ви живи и здрави!

Вода със захар се дава само, ако жълтеницата е силно изразена (поне така знам аз). Чиста преварено вода си е достатъчна, между храненията. След кърмене също се препоръчва да се дава по една лъжичка вода, за да се поизмие устичката, което спомага срещу появата на млечница.

Милади, не се притеснявай мила. Доколкото знам плацентата не старее равномерно т.е. може бързо да стигне 2-3 степен, но после да задържи. Следете я, но не се притеснявай излишно  Hug

Кана Брита и ние ползваме отдавна, много удачна покупка, препоръчвам  Peace

И аз вечер имам болки, но предполагам, че се дължи на умората  Thinking

CRLN, добре дошла  Hug

Нещо групата от Тина Киркова се губи. Запили са се някъде, да знаете  Grinning Peace

Приятен следобяд  Hug

П.П. Тинна, за стволовите клетки и ние мислихме дълго, но след задълбочено четене, разговори с лекари тук и в чужбина, също и с родители на болнички деца, решихме да не замразяваме. Да не дава господ да съжаляваме за това  Praynig

# 131
Здравейте момичета ! Нелинка мн се радвам за  новото попълнение,чака я незабравимо детство в красивата и стая.  Simple Smile
Елист имаш най- голямото съкровище на света.Разкошни са двете звездички  smile3521
MILADY Моят проблем е същия.В 30 г.с. плацентата ми беше 2 към 3 степен от тогава пия Дузодрил.Ходих на консултации с 3 лекари и мненията бяха противоречиви.Единият каза че няма проблем,другият че е проблем.Вече и аз незнам какво става! Странното е че моята бебка върви 2 седмици назад,а твоето бебенце върви напред,а дефакто остаряването на плацентата трябва да спира притока на хранителни вещества към бебчето. Тогава кво не и е наред на твоята плацента? Леле направо незнам !!! Ще ни побъркат тези лекари.
Моля мамите с някъква информация да изкажат мнение по този проблем  Weary

# 132
На мен пък никога не си ми правили такова изследване за зрелостта на плацената ooooh!.Как то4но се прави? newsm78

# 133
  • Пловдив Белащица
На мен пък никога не си ми правили такова изследване за зрелостта на плацената ooooh!.Как то4но се прави? newsm78

Това се вижда на рутинния преглед на ултразвук. Докторът ако сметне за необходимо, ще ти каже коя степен е. Но ако няма нищо притеснително, защо да те обременява с допълнителна информация. Ти ако искаш си питай на следващия преглед.

# 134
Елист много са сладки малките принцеси! Да растат здрави и щастливи и много да ви радват! Hug
За зрелостта на плацентата- моята още 29-30 та седмица беше втора към трета степен! Доки ми каза , че не е чак толкова притеснително, просто трябва по-често да се следи, защото след това има трета и трета + . Каза ми че при мен го е очаквал заради тронбофилията и затова съм на  фраксипарин- да се променя състава на кръвта и да се забавя стареенето на плацентата. Последния път нищо не каза, така че плацентата спрях да я мисля вече. А иначе това се вижда на ехографския преглед.
Вчера слушахме тоновете на бебо- мъничето е добре, само че още е седалищно и май няма мърдане от секциото.
За шоколада аз спирачки пред сладкото и особено пред шоколада нямам. Последните две вечери изяждам по кутия пурички за минути без да се усетя. Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт