Машина за хляб - 20 част

• 43 787
  • 775
  •   1
Отговори
# 75
  • София
addicted™ браво за козунака!

тази челебитка може ли да се намери някъде тука? Май не съм срещала, но може и да е, защото не съм знаела къде да гледам. Thinking

# 76
petia_tag, преди време се коментираше в темата. Няма я май в България и Ердинч беше изявил желание, някой ако иска, да му прати от Турция. Ама как да стане, не знам.
addicted™, супер ти изглежда козунака Peace.
Аз пуснах на дядо хаджия хляба без кора. Може да щракна после.

# 77
  • София
...
Аз пуснах на дядо хаджия хляба без кора. Може да щракна после.

Само да уточня, че хляба без кора е на Пина, а не мое творение.

# 78
Благодаря за уточнението Peace. Записала съм си го като твой, щото ти ми го пусна преди време. Сега като се замислих, и в темата с рецептите го пуснах като твой. Дали ще мога да редактирам newsm78?

# 79
  • София
Благодаря за уточнението Peace. Записала съм си го като твой, щото ти ми го пусна преди време. Сега като се замислих, и в темата с рецептите го пуснах като твой. Дали ще мога да редактирам newsm78?

Ами пробвай или пък поне тури някакво пояснение, оти тя наистина дълго време прави експеримент докато го докара тоя хляб.

# 80
  • Разград
addicted™,браво за козунака,чудесен е. Peace

# 81
Ами пробвай или пък поне тури някакво пояснение, оти тя наистина дълго време прави експеримент докато го докара тоя хляб.

Успях. Уф, много неудобно ми стана заради Пина. Ама не знаех, че е нейна.

# 82
И аз да попитам за козунаците. Имах 2 почти неуспешни опита. От баба ми помня че след като втаса първия път тестото за козунак после пак се премесва. Мисля че моята машина меси само веднъж и после втасва и пече. Трябва ли да пусна отново програмата за да се премеси пак тестото? И това че на всички програми (освен за кекс) има затопляне на продуктите няма ли да ми развали тестото при второто месене?  newsm78

# 83
И аз да попитам за козунаците. Имах 2 почти неуспешни опита. От баба ми помня че след като втаса първия път тестото за козунак после пак се премесва. Мисля че моята машина меси само веднъж и после втасва и пече. Трябва ли да пусна отново програмата за да се премеси пак тестото? И това че на всички програми (освен за кекс) има затопляне на продуктите няма ли да ми развали тестото при второто месене?  newsm78

Машинките месят достатъчно добре и няма нужда от повторно пускане. Ако искаш само първоначалното месене го пусни 2-3 пъти за твое успокоение.....Това месене, което е за смесване на продуктите(мисля,че би трябвало да го има всяка машинка, мпоне при моята бе така).

Поли, споко! Пина е наш човек, не се кахъри!

# 84
  • София
Запис,че сте много бързи Grinning

# 85
Моля, ако mhp34 чете темата, да има в предвид следното: няма право на ЛС, понеже няма никакви публикации във форума. Не мога да му отговарям по друг начин, освен тук, а вече го направих веднъж, но явно не е прочел.

# 86
  • София
Nasi_77, ако правилно съм разбрала въпроса ти  Thinking

значи при програмите от по три часа и нещо тестото се меси, втасва, пак меси за малко, втасва и пече. След подчертаното месене, можеш да оформиш плитка, ако искаш.
т.е. два пъти си втасва  Peace

това, което ти си описала при мен е на бързата програма

# 87

Машинките месят достатъчно добре и няма нужда от повторно пускане. Ако искаш само първоначалното месене го пусни 2-3 пъти за твое успокоение.....Това месене, което е за смесване на продуктите(мисля,че би трябвало да го има всяка машинка, мпоне при моята бе така).
  bouquet ще пробвам и така, че ми изтекоха лигите по тези снимки. eat
Nasi_77, ако правилно съм разбрала въпроса ти  Thinking

значи при програмите от по три часа и нещо тестото се меси, втасва, пак меси за малко, втасва и пече. След подчертаното месене, можеш да оформиш плитка, ако искаш.
т.е. два пъти си втасва  Peace

това, което ти си описала при мен е на бързата програма
Това месене което си подчертала не е ли само за оформяне на тестото. Поне при мен мисля че е така. Машината ми е от ларедутските.

# 88
  • София

Това месене което си подчертала не е ли само за оформяне на тестото. Поне при мен мисля че е така. Машината ми е от ларедутските.

ми 2 минути е ... според мен си меси направо. но нали казват, че не трябва много да се меси, че да не му избягат шуплите. както и да е - втасването пак си е два пъти
значи меси, втасва около час, меси, втасва около час и пече пак толкова

# 89
  • София
Аз козунак отдавна съм се отказал да правя по готова програма на машината.

Ползвам програмата за месене и втасване. Като прекъсвам програмата след второто омесване и я връщам в началото и пускам още едно месене (това второто го пускам защото тогава си добавям мазнината предвидена по рецепта - мас или масло - това си е мое решение, а не изискване на рецептата). После оставям козунака да втаса докато удвои обема си (а не колкото програмата  е преценила).

Вадя тестото оформям го и го слагам в тавата за печене (печа във фурната, защото правя голями дози) и фактически това оформяне ми е второто омесване. Втасва втория път вече във фурната на около 50-60 градуса пак така докато удвои обема си и пускам вече за печене.

Общи условия

Активация на акаунт