Машина за хляб - 20 част

  • 44 142
  • 775
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 767
Здравейте  Grinning

Не съм писала никога в тази тема,поради простата причина,че си нямам машина за хляб.Но сега много съм се "зарибила",особено след прочетеното тук.Нещата,които сте показали са простоо...нямам думи.

Искам да ви попитам каква машина да си взема.Бюджетът ми е до 150-160 лв.Колебая се между Мулинекс/610 вата/ и тази Аляска от Метро/100-тина лв/.Всъщност аз незнам какви други има,само за тези прочетох.Кое според вас е по-доброто?Искам да има отложен старт,да има различни програми и да става хубава препечена коричка.А някой тук сподели,че с Мулинекса май не ставала такава коричка  newsm78

Моята е такава http://www.zelmer.cz/kitchen_appliances/pekarny_chleba/43z011/
Цената и е добра, а хлябът който прави е сякаш от детството ми. Изключително съм доволна newsm44

# 226
  • Мнения: 7 275
.А някой тук сподели,че с Мулинекса май не ставала такава коричка  newsm78

Явно и от  Мулинекс  до  Мулинекс  има разлика, защото с Мулинекс 5003 става НЕВЕРОЯТНА  коричка!!! Peace

# 227
  • Мнения: 9 785
Елфичка, аз съм с Аляска и съм доволна.
max-mama, пак си се представила отлично Peace.

# 228
  • Мнения: 383

Тефала има по-добър дизайн  Grinning, но пък няма багети. Wink


но си има супарник  Mr. Green



съгласен, багетите са предимство, но винаги по важен е резултата за хляба, ако си доволна нема проблем

например тука има машини които правят ориз, кисело млаяко, супа, виж тука 4708

но са били винаги с едно "но" за мен

# 229
  • Мнения: 4 963
Досега не бях писала в темата, защото моята машина за хляб е съвсем "прясна" - половинката ми подари Мулинекс, а аз се пристрастих /буквално/ към правенето на хляб и изпробването на различни рецепти.

Иска ми се сега да споделя какво пък може да се направи и с недоизпечен хляб, ако сте объркали дозировката. Правих го днес и го нарекох "моето бирено мезе" - половинката се прибрал от купон късно през нощта снощи и заредил машината, ама нещо не уцелил пропорциите и сутринта ни чакаше топъл хляб във вид на подметка  Laughing - т.е. отвън разкошен /само/ на вид, но вътре на тесто и пресъхнал. Беше ми жал да го изхвърлям и направих следното - изрязох корите /тях ги изхвърлих, защото бяха много сухи/ и нарязох вътрешността на хапки; сложих хлебните хапки в йенска тенджера и ги залях с бира /първо изчаках да изстинат, за да не станат глетави/; изчаках хубаво да попият, насолих ги, сложих чубрица, пипер и сусам, няколко бучки масло, натроших сирене и ги загрях на 100 градуса, докато изсъхнат, след което увеличих на 250 градуса и изчаках да се припекат. Станаха много вкусни и в момента си мезим с въпросните хапчици, луканка и тъмна бира. Peace

# 230
  • София
  • Мнения: 2 102
dunia53 мерси за рецептата,ще пробвам,но мога ли да го пусна на цялата програма за козунак,в смисъл и да си се изпече там?  Сега направих пълнозърнест хляб от книжката към машината,стана невероятен,обаче преди да почне да се пече го поръсих със семена-ленено,сусам и мак,обаче като го извадих от тавичката и му опадаха семената LaughingВие с какво мажете за да залепнат семената?С жълтък ли newsm78azaf супер идея  chefЧак ми се допи биричка Laughing

# 231
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
dunia53 мерси за рецептата,ще пробвам,но мога ли да го пусна на цялата програма за козунак,в смисъл и да си се изпече там?  Сега направих пълнозърнест хляб от книжката към машината,стана невероятен,обаче преди да почне да се пече го поръсих със семена-ленено,сусам и мак,обаче като го извадих от тавичката и му опадаха семената LaughingВие с какво мажете за да залепнат семената?С жълтък ли newsm78azaf супер идея  chefЧак ми се допи биричка Laughing

Не знам коя програма точно визираш.В много от машините няма такава програма.Най добре е да изпълниш рецептата както е дадена ,и да го изпечеш на програма изпичане.
По въпроса за добавяне на различните семки,най удобно е преди втасване много набързо да намажеш със жълтък и поръсиш с видове семена.

# 232
  • Мнения: 2 172
Благодаря ви за съветите   bouquet

Ердинч Като казах Мулинекс имах предвид ето тази :
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09025452

...но май това е "Бледонекс"  Laughing ,така че вероятно ще отпадне от списъка ми.

За съжаление другите Мулинекси не мога да си ги позволя на този етап  Confused ,нито пък Тефала.

petu6ka63  Къде мога да намеря тази машина и каква е цената и /виждам,че сайта е чужд/.

polin_a от Метро ли си си я взела?Май засега се ориентирам към нея,защото не прочетох лошо мнение за нея  newsm78

Много обичам да меся и приготвям всякакви неща от тесто...просто това ми е най-любимото занимание.Но сега ако мога да предлагам и топъл хляб вкъщи без да си цапам ръцете много много ,ще бъде простоо чудесно /а и мога да си го правя какъвто поискам вътре  Heart Eyes /

# 233
  • Мнения: 9 785
polin_a от Метро ли си си я взела?...

От Метро Peace. Единствената ми забележка е вертикалният контейнер. Но се преживява Wink.

# 234
  • Мнения: 2 132
Момичета, ще ми подаряват машина за хляб и се чудя между Мулинекса с багетите и този Панасоник - http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09032945. Вие коя бихте ме посъветвали да избера?
Освен това имате ли идея дали гаранцията важи и в друга страна? Гледам, че Панасоника в Англия е 90лири, а майка ми ще ходи този месец до там.

# 235
  • Мнения: 2 172
polin_a от Метро ли си си я взела?...

От Метро Peace. Единствената ми забележка е вертикалният контейнер. Но се преживява Wink.

Това какво ще рече  Thinking

# 236
  • Мнения: 9 785
polin_a от Метро ли си си я взела?...
От Метро Peace. Единствената ми забележка е вертикалният контейнер. Но се преживява Wink.
Това какво ще рече  Thinking

На предните страници бяха показани двата вида контейнери. В хоризонталният хлябът става по-нисък и дълъг, а във вертикалният - по-висок и четвъртит, тъй да се каже.

# 237
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
polin_a от Метро ли си си я взела?...

От Метро Peace. Единствената ми забележка е вертикалният контейнер. Но се преживява Wink.

Това какво ще рече  Thinking

Това е хляб от хоризонтален контейнер на хлебопекарна



А това е хляб от вертикален контейнер



# 238
  • Мнения: 2 172
dunia53 много ти благодаря за нагледния отговор.И аз предположих,че разликата ще е във формата.

Знаете ли,сега като се замисля,ще проверя в ТСМ дали има такива машини.Знам,че там нещата са качествени.Преди 1 година от там си взехме страхотен тостер,който ползваме много интензиво и беше 3 пъти по-мощен от предлаганите в Технополис,както и по-голям..Още тази седмица ще питаме човека дали му се намира и хлебопекарна.

Искам да питам тези от вас,които ползват ТСМ /или са ползвали/....такава ли беше вашата?И каква е вместимостта и?

http://tcm.dir.bg/_wm/catalog/item.php?did=143490&df=644779&dflid=3

А за SEVERIN какви са отзивите?

Последна редакция: нд, 01 ное 2009, 23:06 от elfi4ka

# 239
  • Варна
  • Мнения: 777
Моята хлебопекарна е ЕТА Siesta, с хоризонтален контейнер, около 100-120лв (вече може и по-малко да струват). Доволна съм, хлябът стана със страхотна коричка, идеално изпечен от вътре.

Искам да попитам, винаги ли трябва да подгрявам машината и да я оставям да изстине преди да започна да пека нещо, или това беше само преди първото ползване? Питам, защото в инструкцията е написано много неразбираемо...

Общи условия

Активация на акаунт