Отговори
# 660
Имаше една мама която разбираше от билки,Кристинчето ли беше newsm78 че забравих Embarassed
Сега ми казаха че за главоболието можело да пия чай от лайка-дали е вярно,че не ми се рискува?

puhtar не, че разбирам от билки просто много обичам да пия чай.Не мисля, че лайката ще ти помогне при главоболие.Тя по принцип се използва при сърцебиене,гадене,световъртеж както и при разни възпаления-бъбреци...
Ако те боли главата от ниско кръвно можеш да си направиш чай от глог,шипка и жълт кантарион,но не прекаляваи с глога и жълтия кантарион.А пък ако те боли от високо кръвно може да пиеш дяволска уста,мента и валерина,като пак не прекалявай с валериана и дяволската уста.Единственната билка,която знам,че е за главоболие е жълтия кантарион,но аз лично не рискувам да го пия,защото може да предизвика контракции,но пък можеш да го смесиш с шипката и глога(както съм написала от горе) и няма да има проблем.
За тези билки дето ти ги пиша няма проблем да се приемат по време на бременност,консултирала съм се.

Хайде да се връщам да Ви изчета Simple Smile

# 661
Здравейте мами,и аз гледах днес предаването с Диана Найденова,наистина човека даде съвет за бременните да ограничим контактите си с хора до минимум,а тези които съжителстват с нас да носят маски.Затова съветвам работещите мами да си вземат поне 2 седмици болничен,защото ситуацията наистина не е за подценяване!
Питър,за главоболието може да пробваш с банани,а за тези с нисък хемоглобин,моя доки ми каза по една чаша червено вино bowuu
Шомире,не се ядосвай,сигурна съм,че всичко с бебето е наред,и на мен в началото ми изкараха акъла,че главата на мойта бебка била по голяма....,абе доктори(аз съм медицински работник,но не им вярвам на 100%),почти всички започват да изперкват Naughty

# 662
Karolin@  ДАНО НЕ СЕ РАЗБОЛЯВАШ.И МЕН МЕ БОЛЯ ОНЗИ ДЕН ГЪРЛОТО И ЛЕКАРКАТА МИ КАЗА ДА СМУЧА НЕО АНГИН.ЗА ЕДИН ДЕН  ОТ БОЛКИТЕ В ГЪРЛОТО ВЕЧЕ НЯМА И ПОМЕН.
А,ЗАБРАВИХ ДА КАЖА ,ЧЕ ПИХ И МНОГО ЧАЙ С МЕД.

# 663
  • София
Karolin@  ДАНО НЕ СЕ РАЗБОЛЯВАШ.И МЕН МЕ БОЛЯ ОНЗИ ДЕН ГЪРЛОТО И ЛЕКАРКАТА МИ КАЗА ДА СМУЧА НЕО АНГИН.ЗА ЕДИН ДЕН  ОТ БОЛКИТЕ В ГЪРЛОТО ВЕЧЕ НЯМА И ПОМЕН.
Hug Оооо, благодаря ти! Ще си го купя веднага!

# 664
на мен с първата бременност също не са ме гледали толкова често, но като ми изтропаха, че матката не расте, а плода расте и в един момент ще му стане тясно и.......направо бях откачила... #Crazy...

Е не, ти ме разби с диагноза просто Shocked За първи път чувам за такова чудо. Не искам да си представям как са те изплашили.

# 665
ДАА,МАЙ НИ Е БЕДНА ФАНТАЗИЯТА КАК МОГАТ  ДА НИ ШАШНАТ ДОКТОРЯТА.

# 666

puhtar , извлек от лайка се употребява като обезболяващо. Има такъв хомеопатичен продукт"Хамумила Вулгарис" , аз го давам на дъщеря ми, но дали е подходящ за бременни и каква е дозата може само док. да каже.

Иначе билките не са за препоръчване доколкото знам.

# 667
  • София
на мен с първата бременност също не са ме гледали толкова често, но като ми изтропаха, че матката не расте, а плода расте и в един момент ще му стане тясно и.......направо бях откачила... #Crazy...

Е не, ти ме разби с диагноза просто Shocked За първи път чувам за такова чудо. Не искам да си представям как са те изплашили.

Не питай к`во ми беше...първескиня на 23г. нищо не знаеща...нямаше тогава форуми, интернет и т.н. А по книгите не пишеше кой знае какво... Верно, че не родих кой знае колко голямо бебе - 2900, но пък като се има предвид, че аз съм била 2700 с мокри пелени... Mr. Green

# 668
  • България/Германия
Наревах се едно хубаво, защото стойностите от диабетния тест са ми гранични, малко над нормата. Не знам точно колко, защото само по телефона ми ги казаха, но утре ще ходя да си взема изследванията. Много ми е гадно, защото изобщо не съм в рискова група за гестационен диабет и ме е страх за бебо. След 4 седмици пак ще ми правят тест. Ох, не знам, направо ми изчезна желанието и настроението за всичко.  smile3518

# 669
flowerofdreams  АМА ГОЛЕМИ СМЕ РЕВЛИ И БЪРЗАМЕ ДА СЕ ПАНИКЬОСВАМЕ.НЕДЕЙ ТАКА .СИГУРНО Е СТАНАЛА ГРЕШКА ИЛИ ИЗОБЩО НЕ Е ТОЛКОВА СТРАШНО КАКТО ИЗГЛЕЖДА.СИГУРНА СЪМ ,ЧЕ СЛЕДВАЩИЯ ТЕСТ ЩЕ Е С ДОБРИ ПОКАЗАТЕЛИ.

# 670
Забравих кой пита за лайката -да се пие не повече от 2-3 дни ,защото предизвиква газове.Гаргара и инхалация -може.

# 671
Тва пък нищо не озна4ава. Заради това вълнение, което изпитваш в момента, си издумкала кръвната захар много над тавана на нормата. По това, 4е са регистрирали повишени стоиности не може да се постави диагноза.

# 672
  • Бургас
flowerdreams, спокойно, мила! Като те изследват пак, ще видиш, че няма да има нищо! Чела съм за доста случаи, при които първия път показва високи стойности, а след това при повторното, тройно тестване, всичко е наред.

shomire, не им се връзвай много-много на тези мерки! Ти остави, че доФторът не може да го измери абсолютно точно, а ми и във всеки ехограф са програмирани различни стойности за големина и т.н.

Вени, днес си много активна!  Laughing  Hug На какво се дължи?  Mr. Green

Момичета, явно другата седмица в сряда няма да се видим на лекцията на "9 месеца"...  Sad

# 673
Да ви кажа новото шест. На едни наши приятели детето се е разболяло от свински грип. Ние се виждахме миналата седмица. Много се притесних като разбрах. Мъжа ми се оплаква че го боли гърлото, а тя ме светна че така се почвало...Направо не ми се мисли ако ме хване. Какъв му е инкубационния период на това нещо някой знае ли?
Уж си стоя в къщи и никъде не излизам и пак няма измъкване май.

Ето какво намерих по въпроса:

Симптоми на свински грип

Свинският грип проявява същите симптоми като човешкия грип. Има, обаче и малки особености, които ще посочим по долу.

Симптоми на свински грип:

Внезапна отпадналост - човек трудно може да продължи да работи, тренира, учи, и да извършва какъвто и да е род дейности
Температурата е над 38 градуса
Загуба на апетит
Гадене и повръщане
Пневмония още на 2-ия или 3-ия  ден
Болки в мускулите на очите, очните ябълки и по цялото тяло

При невзети мерки и адекватно лечение настъпва смърт, причинена от дихателна недостатъчност.
Пациентите се повлияват добре при приемането на препаратите тамифлу и реленца.

Какво трябва да знаете?

- Свинският грип  се разпространява от човек на човек чрез предаване на секрет по въздушно-капков път или непосредствен контакт
- Носителите на вирусът са контактни и могат да пренасят вируса един ден след като са го прихванали и до 7 дни след като са се появили симптомите
- Вирусът се предава и чрез кихане, и кашляне
- Доказано е, че вирусът се повлиява успешно от препаратите тамифлу и реленца

Регистрираните случаи на свински грип в България засега протичат  от леко до умерено тежко

В  България  регистрираните смъртни случаи от свински грип са по-малко, отколкото при сезонния грип.
Превенцията е чрез носене на маски и честото  миене  на ръце. Засега лекарите твърдят, че вирусът не е по-тежък от един  обичаен грипен вирус и не е нужно хората да изпадат в паника при споменаване на свинския грип.

Кога да потърсите помощ при съмнение за свински грип?
При децата спешните предупредителни симптоми за свински грип включват:
-Бързо дишане или проблеми с дишането
-Синкав или сив цвят на кожата
-Детето не поема достатъчно течности
-Тежко или продължително повръщане
-Детето не се събужда или не води обичайната комуникация с възрастните
-Детето е необичайно раздразнително
-Настъпва подобрение от грипоподобните симптоми, но след това те се връщат с треска и още по-тежка кашлица

Инкубационен период на свинския грип

Свинският грип има инкубационен период между 24 и 48 часа.
Инкубационният период на грипните вируси /всички типове/ е 2 дни, но може обобщено да се каже, че грипният вирусът има инкубационен период от 1 до 5 дни.
Изследователи от САЩ твърдят, че наблюдаваните случаи показват инкубационен период между 2 и 7 дни на вируса А/H1N1.
Точният инкубационен период на свинския грип все още се дискутира. Хората трябва да внимават за симптоми около седмица и могат да са спокойни след 10 дни, че не развиват свински грип.

Предупредителни симптоми за свински грип

Свинският  грип проявява определени признаци, които изискват търсенето на компетентна лекарска помощ.

Какви са основните признаци, които ще ви подскажат за съмнение за свински грип? Кога се налага да потърсите медицинска помощ, за да се отхвърли или потвърди наличието на свински грип?
Пръв и основен принцип е, ако има съмнение за свински грип да не губите присъствие на духа, а по най-бързия начин да потърсите компетентна лекарска помощ и не забравяйте, да вземете и предохранителни мерки, така че да не заразите други хора от евентуален свински грип.

Кога да потърсите помощ при съмнение за свински грип?
При децата, спешните предупредителни симптоми за свински грип включват:
-Бързо дишане или проблеми с дишането
-Синкав или сив цвят на кожата
-Детето не поема достатъчно течности
-Тежко или продължително повръщане
-Детето не се събужда или не води обичайната комуникация с възрастните
-Детето е необичайно раздразнително
-Настъпва подобрение от грипоподобните симптоми, но след това те се връщат с треска и още по-тежка кашлица

Какви са симптомите при възрастните хора, които изискват спешна медицинска помощ при съмнение за свински грип?
Обичайните симптоми, будещи съмнение за свински грип при възрастните са:
- Затруднено дишане, недостиг на въздух
- Болка или натиск в гърдите или в корема
- Внезапен световъртеж
- Объркване
- Тежко или продължително повръщане
- Грипоподобните симптоми отслабват, но след това изведнъж се връщат с треска и тежка кашлица

Свинският грип изисква бърза и навременна намеса, за да се предотвратят усложненията.Хората с хронични заболявания на сърцето - както възрастни хора, така  и деца, и болните със слаб имунитет, трябва да са особено внимателни към опасността от заразяване със свински грип.

# 674
Активността не само на Вени, но и на голяма част от другите аз отдавам на домашния затвор. Аз лично ходих само до магазина през последните два дни и бавно откачам само пред тв и компа. Simple Smile Не знам колко е страшен грипа, нито дали половината приказки са медийна паника в полза на фармацевтите. Не съм вирусолог, нито пък вярвам, че можем да превъзпитаме болните да пазят останалите. Тъй че аз си  ходя с маска, пия си чайчета, цитруси и др.плодове и зеленчуци, мед и т.н - пък нека ми се смеят(което правят). Не можем да живеем стерилно, тъй че нека Господ ни пази, но и ние самите...
Излишни притеснения и ядове - забранявам всякакви!!! Заради банки, глупаци, колеги, лекари, некомпетентност или излишни мании.
Simple Smile  Hug - прегръщам Ви, явно няма да се видим с бургазлийки на лекциите, но се радвам, че 9 мес. реагират адекватно и дори пращат смс-и. очаквам Много топли дни с чайчета и хубави филмчета, задушевни разговори и поне две пълни теми в следващите дни.
Консумацията на нар  явно е част от задължителните изисквания за участие в клуба!   Wink

П.С: Не се тревожи - днес няколко пъти казаха по телевизията, юе 5 до 7 дни се проявяват симптомите (има седмица нали?)
П.П.С: Шомире, една от бургаските майчета знам, че е в алфа, но не знам дали това имаш в предвид- всеки ли може да помогне?

Общи условия

Активация на акаунт