След есента студена зима се задава, за Юнчо наближава снежната забава!

• 27 234
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
На мен не ми харесва да приличаме на затворено общество.. Може би наистина трябва да проявим разбиране към мами, които нямат възможност често да се включват или на които им се е наложило по-продължително отсъствие... Предлагам да сложим едно изречение на първа страничка, че поради сложността на поддръжката в колажа фигурират децата само на най-редовно пишещите мами и всички мами, чиито дечица вече не фигурират в колажа са добре дошли отново при проявено от тях желание...  или нещо от сорта...
Peace

# 556
Петюша, мерси!

Офи, бях чела, когато Маги беше бебе, че, когато бебетата/децата могат да слизат и качват самостоятелно стълби, значи са готови за приучаване на гърне. Не съм сигурна дали не беше свързано с развитието на някой от прешлените. И дали въобще е вярно. Simple Smile

За слинга не мога да кажа кой е по-добър, защото имам само един вид- този като шал. На мен ми беше удобен. Все още се случва да го ползвам, но по-рядко. Даже сега обмислям дали няма да мога да го вържа така, че да го нося Ясен на гръб, като негърките.  Laughing

За градината тук на Маги плащахме по 7 долара на ден. За месец около 140-150 долара, независимо дали се ходи или не, независимо и от празници.

На подарък още не съм се спряла, тук във всеки магазин има изобилие. Не мога да избера в момента. На Ясен вниманието за крратко се задържа върху играчки. Дай му да тича и да го гони някой.

# 557
блу, какво значи, че не искаш да приличаме на затворено общество, ние НЕ сме затворено общество
редовно пишещ или не, смятам, че на всеки, който задава някакъв въпрос му се отговаря, или поне се стараем
че чак ще слагаме разрешителни на първа страница и приветствия
колажите и останалото си е за редовно списващите и е повече от ясно защо няма колажи на 200 бебета, но трябва човек малко поне да помисли, за да се сети
все едно ходиш на работа от време на време - колегите постепенно спират да ти звънят за всички вечеринки навън и не ти споделят всички клюки, защото се отдалечаваш
това е то, елементарни правила на всяко общество

вери, тихо, че с тия такси мари ей сега ще долети до канада Simple Smile

# 558
  • София
Цитат
вери, тихо, че с тия такси мари ей сега ще долети до канада

Мари, ако се затърчиш да купуваш самолетни билети, звънни един телефон да дойда и аз, че Дея и Зари да са в една група...
/само,че не заради таксите, ами заради заплатите:))/
 Hug
---
Искам да ви питам вашите дечица с какво пият вода, сок, чай или каквото там пият?
Зари продължава да иска да си пие от шише с биберон,има и човка, и мек и твърд накрайник, но му текат много и не иска, да не говорим, че пие със съвсем бебешки биберон дупка:), Иначе от шише, сламка, чаша...от всичко може и пие, но само защото му е интересно и е за малко, докато се полее, намокри или му писне.
Та се чудя, струва ми се е голям за бебешки биберони, но ако не е с такива въобще не пие, а иначе изпива около 1 литър течности на ден,от които чистата вода му е най- не-любима.

# 559
мале, теди пие от чаша с накрайник, от тези шишета минерална вода с дозаторчета (или не знам как се казват, бутилките с вода за велосипед са подобни) и със сламка
с чаша обикновена още му е трудно

# 560
Даже сега обмислям дали няма да мога да го вържа така, че да го нося Ясен на гръб, като негърките.  Laughing

Вери,пробвай,много е удобно Peace

# 561
  • София
Тони, имах предвид твоите думи "отчетната тема е общност, или си в нея или не си"..
Просто ми стана кофти за тези момичета, които нямат възможност да пишат, но биха искали все пак да са част от тази общност... На мен също би ми станало обидно, ако детето ми бъде изтрито от списъка. Разбирам, че е трудно с колажите, но да оставиш просто името без снимка в списъка не мисля, че струва някакво усилие... Защото доколкото разбрах  Аги, а сигурно и други не са се обидили, че липсват снимки на децата им, а че съвсем са били изтрити...
Позволих си просто да дам предложение по мое разбиране, ако не ви харесва не го правете Peace

# 562
  • Miami
И Жорко пие все още от шише с биберон. Има и чаша с твърд накрайник и я ползваме, когато излизаме на разходка. Обаче, също като при Зари, когато пие с шишето с биберон и пие мног повече вода(той друго освен вода и мляко не пие).
И като казах мляко  ooooh! направо ме подлудява това дете с това мляко. Имам чувството, че се е пристрастил към него(купувам нестле джуниър 1). Всеки ден още със ставането и ми показва с ръка, че иска мляко и докато не му дам са едни ревове и тръшканици. Това нещо се повтаря поне още четири пъти през деня, преди всяко хранене  и между тях. Направо отива в кухнята и застава под шкафа с млякото и седи там и реве докато не го получи. Като види, че е готово млякото и тръгва към стаята, качва се на леглото и ляга да чака да му го дам Simple Smile Давам му по 100 гр и малко по-разредено и понякога дори не го доизпива. Вечер задължително изпива едно шише с мялко. Иначе си хапва и други неща, но първо мляко  Crazy

Не мисля, че майчетата, които не пишат редовно, трябва да се сърдят, че децата им не са в колажа. За да го направи Мимче така, значи наистина е по-трудно да се поддържа такъв огромен колаж  Peace Както ние трябва да проявяваме толерантост към тях, така и те трябва да проявят разбиране към поддръжката на първата страница  Peace

# 563
блу, какво значи, че не искаш да приличаме на затворено общество, ние НЕ сме затворено общество
редовно пишещ или не, смятам, че на всеки, който задава някакъв въпрос му се отговаря, или поне се стараем
че чак ще слагаме разрешителни на първа страница и приветствия
колажите и останалото си е за редовно списващите и е повече от ясно защо няма колажи на 200 бебета, но трябва човек малко поне да помисли, за да се сети
все едно ходиш на работа от време на време - колегите постепенно спират да ти звънят за всички вечеринки навън и не ти споделят всички клюки, защото се отдалечаваш
това е то, елементарни правила на всяко общество

Именно! Peace Приветствия и покани няма да слагам, най-малкото не е моя темата, че да каня и да се моля на хората да пишат в нея. Преди време имаше едно голямо пояснение кога и как да качват снимки и пак имаше недоразбрали, затова го изтрих. Списъкът с имена на родени през юни може да бъде безкрайно дълъг, ако знаете колко юнчета има из форума, а майките изобщо не списват в отчетни.. ooooh! Въпросната мама дори не си направи труда да пише в нашата тема, че е отсъствала и т.н. и т.н., а го направи в друга тема, някакси зад гърба на всички ни, оплаквайки се. В интерес на истината и преди да изчезне не е била от най-редовните, та не виждам какво толкова се цупи. Като толкова държи детето й да има колаж, има толкова готови колажи из нета, един гугъл да си пусне и ще си намери. Ако не намери, ще й направя един да се радва.

Не виждам защо трябва да се отварят дискусии по тази тема. Много е тъпо. Tired

Впрочем всеки желаещ да се занимава с първата страница ще бъде много топло приет от мен, готова съм да си "подам оставката".

# 564
  Мале, Хриси пие с биберон вода и мякото сутрин , сокове пие с лъжица а от сламка,накрайници и др. пие, но по-скоро се лигави.

# 565
блу, разбрах те, но ми се вижда безсмислено да се обяснява каквото и да е
как всъщност да си част от една онлайн общност като не пишеш?
списъкът и колажът обслужват и радват пишещите в темата, а нямат за цел да "представят" децата на нет потребителите по принцип
другото е, че на мен направо ми е непонятно защо толкова държат да видят децата си на първа страница....
толкова ли е важно, с постовете общуваме, не със снимките отпред  ooooh!
аги сега пак добре е забелязала, че снимката липсва, а поне още 50 изобщо не са погледнали и разбрали
тъй щото много ги е грижа и искат да са в "общността"  Crazy

мим, никакви оставки, няма кой в домсъвета да ти я приеме  Mr. Green   bouquet

# 566
Тони, Мимче  Hug аз също пиша рядко, а известно време изобщо, но когато имам възможност се включвам  и бих се радвала и моето дете да присъства в колажа, ако е възможно разбира се, не просто за да го има на първа страница, а защото се чувствам част от тази общност. Не мисля ч това е все едно да ходиш на работа когато си искаш, по-скоро е все едно да не се чуеш или видиш известно време с приятел.

При мен няма основателна причина, може би липса на организация, което и в живота ми пречи. За да се включваш активно трябва да си в течение със темите които се обсъждат, а за  това наистина трябва повече време. Аз лично се включвам когато имам свободно време и когато ме интересува нещо конкретно, дано не обидя редовните  Hug

Дано не съм ви досадила с този пост
Лека вечер

# 567
  • София
Не виждам защо трябва да се отварят дискусии по тази тема. Много е тъпо. Tired
Mr. Green

Хайде тогава да сменим темата - попаднах а това и ми се прииска да споделя с вас http://vbox7.com/play:55d93d6e&al=1&vid= Не е нещо кой знае какво, но на мен лично ми създаде настроение, защото от много отдавна много харесвам тази поетеса и слайдчето ме върна назад във времето, когато препрочитах стиховете й Blush

Хубава вечер   bouquet

Последна редакция: ср, 25 ное 2009, 23:02 от *blue

# 568
Мари, ако се затърчиш да купуваш самолетни билети, звънни един телефон да дойда и аз, че Дея и Зари да са в една група...
/само,че не заради таксите, ами заради заплатите:))/
 Hug

MaLe, непременно ще го направя! Mr. Green Peace Най-малкото за да вложим смисъл в билетите  Laughing и да си подсвиркваме малко заедно!  Joy Joy Joy

Относно въпросът ти за пиенето с шише с биберон, и Дея все още пие водичка с такова шишенце. Също ползва и чаша с накрайник, но с биберона се кефи повече и изпива повече водичка, с накрайника се задавя често.

# 569
el_vi, аз помня доста от майките още като бременни, и много се радвам, когато някой се запише след много време  Hug
Някой напомня за себе си и, мисля, всички ще го приемат радушно;
затова се учудвам, че майка, която чете темата, не се обади тук направо, а по разни странични теми се оплаква от нас; форумът е отворен, отчетните теми също, всеки може да влиза и излиза когато му е приятно и удобно!

за шишетата - Митко пие сок, вода, чай от чаша за текила  Mr. Green идва му точно по мярка; може и от голяма чаша или от   бутилка. Все едно, но пие доста малко напоследък; вечер му давам мляко от шише с биберон, защото толкова се въодушевява да го подмята, че ще олее всичко, ако няма биберон  Crazy
Което пък ме довежда до темата с кърменето и отбиването - миналата седмица реших да прекратя всичките дневни кърмения, защото имам чуството, че ми изпиват цялото гориво... остана само едно през нощта, ако се събуди Митко; напоследък се буди чак призори, суче, пак спи и после направо закуска. Вероятно когато спре да се буди изобщо, тогава ще спре и изцяло да суче. Иначе, моята "забрана" за суч я понесе много по-добре от очакваното, което ме радва.

Хайде лека нощ!

Общи условия

Активация на акаунт