След есента студена зима се задава, за Юнчо наближава снежната забава!

• 27 044
  • 754
  •   1
Отговори
# 690
  • Miami
Добро утро, гърлс  Grinning

Мая, това с хапчета е много страшно. Хубаво, че всичко е свършило добре  Hug Трябва много да ги пазим от подобни инциденти.

И Жорко като види щепсъл и зарядно и ги тика в контакта. Дори ми взема едни маратонки и се мъчи да натика края на връзките им в дупките на контакта  Crazy
А за катеренето просто нямам думи  ooooh!

Не сме украсявали още в къщи. То това пролетно време ни обърка  Crazy Не че се оплаквам де  Simple Smile  Нашата елхичка е от най-малките и ще я сложа на секцията отгоре, че иначе ще бИде разпердушинена на часа  Mr. Green

За подаръците - аз пък много обичам да ходя да купувам подаръци. Хич даже не ми пречи , че има много хора. Само кинти да имам и ми гледай сеира  Mr. Green По нета не е същото, въпреки че има доста намаления. Аз се спрях на два подаръка за Жорко - конструктор и една кола за бутане или с педалите ония. Пък може и някое по-дребно подаръче да намаже.

Хайде хубав ден  Hug Днес отново ще е пролет  Laughing

# 691
Добро утро момичета
Мимче и нашето конче го ползваме за катерене където неможе да докопа нещо отива хваща коня за ушите и превзема всичко незнам кой ли ден ще си разбие главата защото винаги решава да прави някакви каскади Mr. Green когато кърмя бебо и знае че немога да реагирам веднага 
В къщи още не съм украсила но тези дни ще взема да се стегна малко Rolling Eyes
Избрала съм само еднин от подаръците на Марти реших да му взема една книжка а за бебо идея си нямам  newsm78
Музата тези дни ме е налегнала и уших червени торбички остана да изспиша имената на дечицата вътре смятам да сложа лакомства и по едно малко подаръче за приятелите на Марти

Мале Hug

Ето няколко снимки от нас

Успешен ден момичета тука времето е гадно и мъгливо та ще си стоим днес вкъщи

# 692
Добро утро, момичета! Hug
То вече добър ден стана, де, но докато напиша...

Като чета - всички дечица май на тази възраст ги влече едно и също.
Ина също умира да се катери, даже от време на време като се закучи работата ми вика "мага" - да и "помагам". hahaha
Рови в почти всички шкафове, любими са и в кухнята с тенджерите и в стаята, където са ми дезодранти, парфюми, кремчета и т.н. Все иска и тя да се маже, и тя да се пръска.
Също иска да включва телефона в зарядното, лаптопа и въобще види ли висящ кабел на зарядно - включва в каквото намери.

Ние още не сме украсили, може би следващата седмица ще е.
Миналата година направихме опит да отгледаме жива елхичка в саксия, която пролетта да засадим, но за съжаление се оказа, че е някаква холандска порода, която не вирэ добре тук.
Сега ми се иска пак да пробваме да си вземем такава, но накоя местна с по-голям шанс да се прихване.

Мимче, желая ти успех с отбиването, дано да е безпроблемно и за двете!
Аз с най-голямо удоволствие бих махнала нощното кърмене, защото понякога просто се чудя как съм жива с това недоспиване, но за съжаление тъкмо то ще ми е най-трудно. ooooh!
Баби няма как да дойдат да я приспиват, нито има аз къде да отида, за да спи примерно с татко си. Така че, ще я караме така, докато спре да се буди по 100 пъти нощем и да се приспива да гърда. Дневното кърмене не ми е никакъв проблем все още.

Хубав и слънчев ден!  bouquet

# 693
# 694
mama Radost , страхотни са тези малките  Laughing Бебо е такъв бузан(пу-пу), че до др. Коледа може да минават и за близнаци. Да са ти живи и здрави!  Hug

И Лъчезар много се катери, но в контакти не включва нищо, защото няма достъпни...

И на мен като Кори много ми се ходи да пазарувам подаръци, много любимо занимание ми е. За себе си не обичам да пазарувам, но подаръцитев са ми страст  Flutter Почти съм накупила за племенниците, само на Лъчко няма нищо  hahaha От много чудене, а и време нямам кога да обикалям(без него,де..)

# 695
¨Здравейте мацки Hug

Мама Радост страхотни са двамата мъници и какви пухкави бузки има малкия пу-пу Hug

Йойо и тя каква е красавица Hug успех с отбиването.

Ние още се кърмим но ве4е не е такава трагедия де,нощем по4ти не се буди така 4е ве4е и аз се наспивам добре Naughty

Леле Мая добре 4е Зара не е изяла тези хап4ета,аз много се страхувам от тези работи,тя наща уж много не пипа ама знай ли 4овек Hug

Елха още нямаме но и не бързаме,тук по принцип пове4ето украсяват елхи 4ак в деня преди Бъдни ве4ер та и ние май тогава та да издържи пове4е,дано Алекса да не ходи да я пипа много.Аз днес ина4е украсих само прозорците за сега,подаръците са по4ти купени,днес о4аквам последните да пристигнат и ще докупя някоя книжка и това ще е.Утре ще гледам да пратя колет до БГ та племеницата ми да си полу4и подаръка навреме Thinking

Сега на 5 тук е празник на децата,Микулаш му викат,както е писала Мая Николаус или как е в Германия,та тук в нащо село ве4е го отпразнувахме в неделя,имаше песни,танци за децата,лакомства и така,на Алекса много и хареса,дори се разтанцува и тя с децата и не искаше да си тръгваме.

Тук също е традиция да се правят хиляда вида коледни сладки ама нали още не е голям студ та се ослушвам и не съм ги по4нала 4е няма къде да ги съхранявам да не се развалят  chef newsm78 Thinking

Желая ви лек ден и много приятни мигове с де4ицата ви Hug

# 696
Мимче  забравих д а  споделя  че  Зара  прекръсти  Йо Йо на  Йе Йе  Laughing
Мама  Радост,много  нежни  твоите  малки   мъже  Heart Eyes
та тук в нащо село ве4е го отпразнувахме в неделя,имаше песни,танци за децата,лакомства и така,на Алекса много и хареса,дори се разтанцува и тя с децата и не искаше да си тръгваме.
Joy  сладуранка

Peace Peace Peace

# 697
  • София
Хей здравейте и от нас!

Няма много 'движение' тук май, сигурно е време за друга гореща тема.

---
При нас, както споделих преди няколко дни, водихме Зари в Зоологическата градина, тогава не реагираше, като че ли не се впечатляваше, но пък милия цяла нощ след това бълнува, мрънка, мяука, лаеше, имитираше маймуни...кой знае колко много ново му се е събрало. Стана ми много мил, толкова впечатления е събрал, толкова непонятни и нови неща е видял, че му е било необходимо време да ги осмисля.
Та сега като го разпитваме, с такъв плам типично по детски обясняв а сжестове, колко е голям слона, как са скачали маймуните, как е видял бебе маймунка...много сладко.

И вече казва как се казва, като го питаме, как се казваш и той отговаря "А-и", вместо Зари, но спазва точно интонацията, с която аз го учих да отговаря, много е смешен. Кой знае и кога ще може да си каже цялото име Светозар...

---
Мимченце, добре сте започнали, успех и леко отбиване и за теб, освен за нея.
Аз не могаи да си представя тези среднощни събуждания, вярно събуждам се Зари като се размрънка и се вдигна да го завия или да го отмотая от чувала, но това за минутка ....иначе спим..

---
Мама Радост много си приличат момчетата ти!

--
За подаръците,
някои от вас вече сте приключили с пазаруването на подаръци,
ние не, започнала съм отдавна малко по малко купувам по нещо, и ще продължи това дооо последна възможност. много обичам подаръци и да ги купувам и да ги правя и да ги опаковам и да ги подарявам.
Имаме и един истински чувал, в който ги нареждаме всички и за всеки и бъркам там и раздавам, от малка аз изпълнявам тази роля...
Звънне се на вратата, отваряме и отпред чувааал. И после бъркам и вадя един по един, и то  е радост, смях и много Любов и Уют.

---

Зара, от рано е минала на противозачатъчни...Simple Smile))

Страшна работа ми се струва това,
ние точно преди седмица прибрахме в едни кутии лекарствата, до които Зари има достъп,
и аз се притеснявам, но и от препаратите за чистене, и от праха за пране, и от саксиите. Нашия все бърка, рови, яде...
Саксиите съм им наслагала фолио алуминиево, да не бърка вътре, което мога съм качила на високо. Сложила съм протектори на контактите, но и тях се мъчи да маха. Вади си дестските отвертки и клещи и бърка вътре:)

----
Елха и ние не сме украсили, но ще купим дръвче, и ще е около 20ти вероятно, къде ще го слагам и аз незнам, може би няма да слагаме тази година стъклени играчки, защото...няма да остане нищо от тях...освен да ми надроби стъкълца да правя НГ картички..друго няма да стане. Ще видим, но предполагам радост ще е голяма за него - лампички, гирлянди...Simple Smile

--
Е хайде
УСПЕХ И ЗДРАВЕ
от нас!

# 698
И от мен един запис, че излипсвах напоследък;
Миташки спи доста добре от няколко седмици, макар че има нощи, в които отново се буди по няколко пъти, но вече доста рядко; ние твърдо се придържаме към "тактиката" - щом се събуди - бърз суч и обратно в кошарата, а ако има твърде много нерви и се буди отново - при нас на спалнята, и така си спим доста добре. Вече изобщо не мога да се оплача от недоспиване и от изкривяване, както преди два месеца; нощното кърмене постепенно преминава в сутрешно (около 5-6), което мисля е удачен вариант и за двама ни - той си получава имуностимуланта и си пълни стомахчето, а аз си продължавам съня и не ставам за закуска  Mr. Green

Украса все още нямаме, мисля тази вечер да извадя някои неща, а следващата седмица едно по едно и останалите; ще си слагаме относително голяма елха, ще я "блокираме" в ъгъла между двата дивана, както миналата година, надявам се да я опазим, макар че диването се научи да се провира зад диваните и да стига тайния ъгъл...
ПП: Мале, то има ли още стъклеми играчки? Аз си мислех, че всички вече са пластмасови. Нашите поне такива са - могат да се сдъвчат, смачкат, да се тръшкат по пода, но поне не стават на парчета.

Сега заминавам, че ме зове с хавлия в ръце, иска вече вана  Joy

mama Radost, много са ти хубави момчетата!

# 699
  • София
ПП: Мале, то има ли още стъклеми играчки? Аз си мислех, че всички вече са пластмасови. Нашите поне такива са - могат да се сдъвчат, смачкат, да се тръшкат по пода, но поне не стават на парчета.

А има има,
толкова милеех за едновремешните, че преди година един от новогодишните ми подаръци бяха 17 такива стъклени...много красиви и много скъпи, много...
много ги ценя и мисля тази година да сложа само 1 -2 ....хем да са там и да носят традицията, хем да ги запазя и хем и като пострадат и коледните картички да украся:)

# 700
  • варна
 И аз имам стъклени от едно време още - едни шишарки червени, но и преди 1-2г си купих също няколко стъклени, които ми харесаха и не бяха чак толкова скъпи. Нашата елхичка е мъничка изкуствена, украсих я миналата седмица. Сега стои в коридора в който Боян много не ходи и е защитена, но като наближи празника ще я внесем вътре, даже имахме идея да пробием дупка в тавана и да я пуснем да виси. А то се оказа че това било модна тенденция при елхите Shocked
 А иначе и на двора имаме една туя която също ще я украсим, ама дано и малко сняг да капне, че смешно изглежда иначе, още имам цъфтящи мушката и циганчета Joy

# 701
Аз си мислех пък да окрасим елхата около Никулден и днес фурия Василена като се върна от тренировка и 'заповяда' набързо на баща си да изважда елхата! И кашона беше изваден и за има -няма 10 минути набързо окрасихме елхата- оставихме си малката -изкуствена е, а играчките -нечупливи, както и малко окраса около нея. Мирела вече я събори в/у себе си опитвайки се да отскубне една играчка, поплака си малко и втори път не пипна- нали си ми е страхлива Wink; сега се изкушава да пипа фигурките, които са наредени около елхата Wink Засега смятам да я държим ниско в/у секцията, а ако стане напечено ще я вдигна по високо...

Мирела от снощи има т-ра, не я измервам и нищо не й давам засега, не е висока, и е непостоянна- появява се , изчезва- от зъбките е според мен, не съм я водила на преглед; но спря да се храни добре, не спи спокойно, започна и да ме хапе, точи зъби на всичко, което й попадне и като цяло е много раздразнителна...все едно друго дете имам вкъщи....кътниците не ги усетих кога се появиха -цели 4 почти наведнъж, а тези кучешки - голям зор!

Мама Радост -големи сладури двете братчета, как сладко са се гушнали Wink

Ние пък вчера бяхме на детски рожден ден и вече подарих предколедно първия си подарък на майката на рожденника- картичка ръчно правена от мен. За съжаление не успях да я снимам! А подаръци -все още не съм започнала да купувам.

Мимче -гледах ги и аз тези понита и все още се чудя- ако взема едно такова за Мирела дали ще си играе с него или ще бъде поредната играчка, наредена до стената.

# 702
  • София
Здравейте,

ние бяхме в болница до вчера, не можахме да я пропуснем. Не успях да прочета всичко написано( за първи път ми се случва)Embarassed. Сега продължаваме с четвъртия антибиотик за този месец Sick. Направо ми писна, дано с това се приключи тази история, че #Cussing out

Иначе и Марти покрай пневмонията изкара два кучешки зъба. Не разбрах кога, но са ми много смешни, едни малки и тънки за разлика от огромните кътници до тях. На Марти зъбите му са доста редки, дали е нормално Thinking.

Мама Радост страхотни сладури, направо се разтапям като гледам гушнати дечица.

Мая и Марти се научи да си примъква столове и да се катери по шкафовете. Даже и върху люлеещото се слонче се качва, като се научил да го запецва с шкафа, за да не се мърда #Crazy. Лудетини големи са, трябва много да се внимава с тези лекарства. Днес Марти пуснал печката и така бяхме излезнали, май ще трябва да купувам протектори за копчетата.

Иначе в момента нито имам желание нито време за коледна украса. Пък и с тази пролет навън нямам нагласа за Коледа.

Лека вечер от мен, че утре съм на работа и пак трябва да ставам рано.

# 703
Привет и от мен  Flutter
И тук тази година се задържа много хубаво време, не че иначе става много студено, но все пак Wink
Много хубави снимки сте показали момичета, страхотни дечица имаме, да са ни здрави  Peace

Аз пак с питанка се включвам Blush , давате ли още жълтъци с храната? Павел хич не ги яде и в началото много малко и сега когато се сетим да му дадем пак само го опитва и не ще.
А белтък кога може да се дава?
Месо хапват ли вашите деца? Моя син го плуе.
И последно да кажа, че му давам по някое парче шоколад от киндерите  Embarassed , кога го яде кога го плуе, но го търси и иска, хваща ме за ръката, води ме до хладилника, отваря го и сочи най-отгоре и вика "колад, колад"  Shocked  Кажете мнение и по този въпрос  Praynig

Веси,  Hug Марти да се оправя бързо Praynig

Приятен ден от мен   bouquet

Последна редакция: ср, 02 дек 2009, 09:27 от kris_ty4

# 704
Веси, много  Hug за теб и Марти! Дано това да е края на поредицата и да се радвате на здраве от тук на татък!  Heart Eyes
За зъбките -да, нормално е да са по-редки, защото после като избият постоянните ще има достатъчно място да се подредят. По- притеснително е, ако са плътно един до друг, че тогава има вероятност постоянните да не си намерят местенце и да се изкривят  Hug

kris_ty4
, аз жълтъка го давам натрошен в супата(от ДК също така го правят) Иначе чист жълтък само не съм давала. Белтък също давам, не в чист вид, но му давам от нещата, които ние ядем и в които има цели яйца- питки, баници, сандвичи с яйце и ситене и т.н. Шоколад не давам, намазва, ако някоя баба(моята майка най- вече  Crossing Arms) му даде някоя вафла зад гърба ми.
А за месото..моето диване е отявлен анти-веган, той без месо не сяда да яде, зелени зеленчуци избутва с отвращение без дори да ги опита, мандарина, ябълка.. едва набутвам по половин, само банани признава...А месо не отказва в никакъв вид, сам си го търси  Rolling Eyes Хищник..
Стъклени играчки и аз съм виждала, не са безумно скъпи, но са по- скъпички да. Но на този етап по- безопасни са нечупливите, като стане време сам да украсява елхата, ще вземем и стъклени  Grinning
Мале, това със семейните традиции и уют е страхотно  Hug Ние бяхме така в нашето сем. Татко или дядо(Бог да го прости) всяка нова година се преобличаха като Дядо Мраз и звънваха на вратата с огромен чувал, после всеки-малки и големи, за да си получи подаръка трябваше да каже стихче или песничка. И наставаше един смях, еуфория.. Имам чувството, че сега така истинки не можем да му се нарадваме на този празник.. За съжаление моя мъж изобщо не е по такива сантименти, а ми се иска да го въведа като традиция и в нашия дом. Един по- различен и прекрасен ден  Grinning

Хайде, сега на разходка  1swing

Общи условия

Активация на акаунт