Вирус A(H1N1) КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ УСЛОЖНЕНИЯТА, от Хомеопатична гледна точка

• 15 714
  • 124
  •   1
Отговори
# 105
  • София - Варна - Бургас
Дъщеря ми я мъчи някакъв вирус вече 3 ден-определено не са симптомите на свински грип,но се надявам Александър да ми отговори Hug Не свалям температурата,добре,но колко дена е нормално да поддържа Т?Първия ден беше с най-висока Т,39 градуса,втория ден към 38.0,днес беше съвсем лека-37.3,но сега изведнъж пак се вдигна на 38.7 Sad  Другите симптоми са хрема и лека отхрачваща кашлица,плюс-от днес-афтички в устата.Естествено е малко отпаднала,особено като вдигне по-висока Т.Колко дни е нужно обикновено,за да се пребори детето с вируса?Да добавя,че е преглеждана в този период 3 пъти от педиатър,който не изписа нищо-освен едно мазило днес за афтите,и я следи хомеопатичката ни-дала ни е  хомеопатично лекарство за стимулиране на Жизнената сила.

По принцип докато си изработи специфичният имунен отговор но без да я сваляме: 3 денонощия при Т. 39С а във вашия случай на варираща Т, и до 5 , но това конкретно ще прецени хомеопатичката Ви.

# 106
  • София - Варна - Бургас
Дани, сигурно това не е според принципите на класическата хомеопатия, но както казах
 ни ги изписа педиатърката на детето, която не е хомеопат.
...

No comments...

# 107
  • София и Морето от време на време

Налучкала е нещо, което се вижда с "просто око" на повърхноста, но... дотам.

Начина на мислене... хм, едва ли, или ще е за сметка на нещо... Та ние възрастните мн. често сме далеч от т.н. "Хомо сапиенс" , та да изискваме на всяка цена това от децата.

Не вярвам - доста е напред с материала, за да говорим за налучкване.  Peace

Иначе за начина на мислене да кажа какво имам предвид:
- Сега чета паралелно 2 книги на Александър Свияш - направо са ... не знам точно какви думи да употребя, но доста ме накараха да се позамисля за много неща. Та в контекста на това за начина му на мислене говоря.
Естествено, започнах от мен си и ще се постарая да го предам на съпруга ми и на децата в последствие. Виждам ефекта върху себе си. От около 18м работя върху моя милост в посока персонално развитие и доста неща преодолях. Едното от тях е синузита, който ме болеше доста честичко (главата де) и след като хомеопатичката преди около 2г ми обърна внимание, че винаги след конфликти се обостря и след като 5-6 месеца подред уроците от живота в тая насока станаха прекалено чести - да видиш колко бързо се научих да не се впрягам на много ситуации от преди това и мога за кажа, че от началото на април нямам проблем от това естество - не че няма конфликти нон-стоп около мен - просто не им се впрягам.

- Идеята е да се науча първо аз , а после и тях да приемат света около себе си такъв, какъвто е - без да му се сърдят и да съдят нещата около себе си - това води само до проблеми на енергийно ниво, (получават се деформации в енергийната матрица на организма - енергията не тече правилно - енергиен дисбаланс, нарушават се чакрите и аурата) и накрая се появяват и проблемите на физическо ниво (под формата на различните болести).
Колкото и да се работи на физическо ниво - лекуване на болестите, ако не са корегират нещата в енергийно отношение, проблемите (болестите) ще се връщат. А тази корекция е вече това, за което говоря - начин на мислене и възприемане на нещата, които се случват и начина на реакция към случващото се - най-общо казано.
Сега работя в посока де не им се карам за детските им тъпотии, защото и аз съм ги правила и те са си нормални за децата, ама не и за нас. Не е хич лесно, но продължаваме с опитите и накрая някой опит ще е първия сполучлив. И после ще захванем поредното нещо и така ... постепенно.
Има една мисъл на Махатма Ганди "Вие трябва да бъдете промяната, която искате да видите в света." От нея се ръководя напоследък. Ако нещо в света около мен не ми харесва - опитвам аз да променя отношението си към нещото, което не харесвам или ме дразни (демек променям себе си - начина ми на възприемане и реакция най-вече) и като успея .....  изведнъж се оказва, че нещото се е "променило".

Предполагам са ти известни тези неща - все пак хомеопатията е информационна медицина, което пък е още по-дълбокото ниво. Смята се че това е бъдещето на медицината и тогава дори и операции няма да има нужда да се правят - само ще се изменя информацията на клетъчно ниво. (Много научна фантастика съм гледала май  Joy). Не, това е сериозно между другото.
Айде стига, че пак отплеснах.
Лека нощ на всички  Hug

Да добавя тук нещо хубаво, което поражда доста размисли - свързано е с написаното от мен по-горе.    Притча за Руми и захарта

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 01:07 от TINA.K

# 108
  • София - Варна - Бургас
TINA.K

Цитат

.....Естествено, започнах от мен си...

- Идеята е да се науча първо аз , а после и тях да приемат света около себе си такъв, какъвто е - без да му се сърдят и да съдят нещата около себе си - това води само до проблеми на енергийно ниво....

....Колкото и да се работи на физическо ниво - лекуване на болестите, ако не са корегират нещата в енергийно отношение, проблемите (болестите) ще се връщат...

...Сега работя в посока де не им се карам за детските им тъпотии, защото и аз съм ги правила и те са си нормални за децата, ама не и за нас. Не е хич лесно...

...Предполагам са ти известни тези неща - все пак хомеопатията е информационна медицина, което пък е още по-дълбокото ниво. Смята се че това е бъдещето на медицината...

Тина, трябваше с това да започнеш!     Hug

# 109
  • София - Варна - Бургас
Дъщеря ми я мъчи някакъв вирус вече 3 ден-определено не са симптомите на свински грип,но се надявам Александър да ми отговори Hug Не свалям температурата,добре,но колко дена е нормално да поддържа Т?Първия ден беше с най-висока Т,39 градуса,втория ден към 38.0,днес беше съвсем лека-37.3,но сега изведнъж пак се вдигна на 38.7 Sad  Другите симптоми са хрема и лека отхрачваща кашлица,плюс-от днес-афтички в устата.Естествено е малко отпаднала,особено като вдигне по-висока Т.Колко дни е нужно обикновено,за да се пребори детето с вируса?Да добавя,че е преглеждана в този период 3 пъти от педиатър,който не изписа нищо-освен едно мазило днес за афтите,и я следи хомеопатичката ни-дала ни е  хомеопатично лекарство за стимулиране на Жизнената сила.

Едно независимо и обективно мнение по въпроса - вижте тук:
не е нужно да давате лекарство при всяко повишаване на температурата

# 110
  • Бургас
Aleksander,беше споменал,за топла баня на краката по време на покачаване на Т.Моята дъщеря когато вдига Т се тресе и крайниците и са ледени.Аз започвам да ги разтривам,но безопасна ли е топлата баня?В момента в който се затоплят/крайниците/ всички си отдъхваме,защото знаем че започва спад на Т.

# 111
  • София - Варна - Бургас
Aleksander,беше споменал,за топла баня на краката по време на покачаване на Т.Моята дъщеря когато вдига Т се тресе и крайниците и са ледени.Аз започвам да ги разтривам,но безопасна ли е топлата баня?В момента в който се затоплят/крайниците/ всички си отдъхваме,защото знаем че започва спад на Т.

Ето че с това потвърждавате казаното от мен тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=441594.60

Разбира се, че е безопасно, направете го и ще се уверите. Като започвате с топла вода, в кофа или дълбок леген, и постепенно прибавяте по-гореща вода.

Последна редакция: вт, 17 ное 2009, 14:37 от Aleksander

# 112
-  Температура до 39С (някъде и до 39.5С ) в т.н. "бели държави" НЕ се сваля, ако няма сериозни основания за това! Такова основание например може да бъде порок на сърцето.

Мдааа... . Сигурно. И още как... .

# 113

Ето че с това потвърждавате казаното от мен тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=441594.60

Разбира се, че е безопасно, направете го и ще се уверите. Като започвате с топла вода, в кофа или дълбок леген, и постепенно прибавяте по-гореща вода.

А това важи ли, когато крайниците на детето са много горещи? Когато моите деца са с много висок температура цялото им тяло буквално пари, най-вече краката, тогава обикновено ги отвивам, ако спят и са завити
когато температурата им е по-ниска обикновено пари само челото и горната част на тялото  newsm78

И още нещо - как един родител може да разбере предразположено ли е детето към гърчове, ако не е вдигало температура и не е получавало такива? Или пък, ако е вдигало много пъти и не е имало такъв проблем- това означава ли, че не е предразположено и това няма да се случи в някакъв момент?
Има ли спешни мерки, които може да вземе, ако се случи?

Последна редакция: чт, 19 ное 2009, 09:41 от ДеЩоВиди

# 114
  • София - Варна - Бургас
Не, тази процедура е противопоказна при пациент с горещи крайници!
 Много ясно обясних, че тази процедура е при студени крайници.

Откриването на такава предразположеност (вероятен фебрилан гърч) е във възможностите на опитен класически хомеопат, след съответният анализ.
  Ледени крака при мн. висока телесна Т. е само един от признаците за това, но има още много неща за анализ и предписване на индивидуалното хо л-во. Самолечението може да доведе до обратен ефект, още повече, че е алтернативен лечебен метод и философия на лечение, коренно противоположна на "общоприетите" постулати.

# 115
Не, тази процедура е противопоказна при пациент с горещи крайници!
 Много ясно обясних, че тази процедура е при студени крайници.

Откриването на такава предразположеност (вероятен фебрилан гърч) е във възможностите на опитен класически хомеопат, след съответният анализ.
  Ледени крака при мн. висока телесна Т. е само един от признаците за това, но има още много неща за анализ и предписване на индивидуалното хо л-во. Самолечението може да доведе до обратен ефект, още повече, че е алтернативен лечебен метод и философия на лечение, коренно противоположна на "общоприетите" постулати.

Пак за кой ли път да кажа:

Не пишете глупости. Срамно е да се четат тези неща през 2009.
Не създавайте впечатление че Бг е държава от третия свят с тези "писания".
А иначе- не е коректно да се занимавате с неща, които не са Ви професия.

# 116
Бърди, що се хАбиш?
Приеми, че има едни хора, които вярват в едни неща и точно затова тези неща им помагат. Или ти е трудно?
Това е тема, в която ясно се казва - от хомеопатична гледна точка. Хората, които пишат и четат тук са избрали този начин на действие, съзнателно са преценили, че официалната медицина не може да им помогне за всичко, слага ги в затворен кръг от болести и тн - всеки си е решил за себе си.
Не сме детска градина, а мислещи хора и имаме право на свободен избор как да се грижим за себе си и децата си.

Приеми го като онтологична разлика ако щеш - ако будисти си обсъждат някакви си техни неща, ти като православен ще влезеш ли да им се бъркаш в работите и да им обясняваш колко са грешни?

# 117
Бърди, що се хАбиш?
Приеми, че има едни хора, които вярват в едни неща и точно затова тези неща им помагат. Или ти е трудно?
Това е тема, в която ясно се казва - от хомеопатична гледна точка. Хората, които пишат и четат тук са избрали този начин на действие, съзнателно са преценили, че официалната медицина не може да им помогне за всичко, слага ги в затворен кръг от болести и тн - всеки си е решил за себе си.
Не сме детска градина, а мислещи хора и имаме право на свободен избор как да се грижим за себе си и децата си.

Приеми го като онтологична разлика ако щеш - ако будисти си обсъждат някакви си техни неща, ти като православен ще влезеш ли да им се бъркаш в работите и да им обясняваш колко са грешни?

Ако смятате че хомеопатията се пренася и върху теми "къде и как и в какво топим детските крачета"... .
Ако смятате че е работа на "хомеопатията" да казва кога и къде се дават антипиретици при деца... .

Не "обяснявам". Тъжно ми е да чета в 2009 такива неща, показващи колко е трагично общественото съзнание, култура, интелект на Бг почва. Следователно е тема на тъжни констатации, отколкото на желание да се променя каквото и да е било.

Ако с добри намерения се лекуваше дифтерит... .

# 118
Alexander ще Ви бъда благодарна ако и на мен препоръчате на лични хомеопат за Варна. Благодаря Ви предварително Hug

# 119
  • София - Варна - Бургас
На вниманието на Бирди от Гърция:
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=409075.msg11804803#msg11804803

irchick Ентусиаст  *  Пол: Жена  Публикации: 341   

Re: ВАКСИНИ - Дискусия за вредата от тях 4
« #154 Сряда, 08 Юли 2009, 02:33 »

Момичета и момчета   Hug Така или иначе ви натоварих с нашите проблеми... поне да споделя и развитието на нещата. Малката е значително по-добре... направо е готова за подвизи и бел'и.
 Благодаря на Aleksander   Hug   bouquet След един прием на изписаното от него хлапето имаше веднъж Т, но вече със значителни и изцяло положителни разлики.   Hug   Hug  Hug (мъжът ми ако види толкова прегръдки за друг... ще ми спре нета   Wink
И за да не е спам целият ми пост ще споделя още нещо от престоя ни в гръцка болница - Всеки лекар (а те бяха поне 7-8), който прегледа детето и разпита за всичко... имаше още един въпрос - Има ли сложена ваксина скоро? Thinking

Re: ВАКСИНИ - Дискусия за вредата от тях 4
« #155 Сряда, 08 Юли 2009, 11:05 »

irchick много се радвам за вас с детенце!   Hug
Аз съм впечатлена от едно, как така 7-8 /седем- осем/лекари, всеки от които е преглеждал детето не е могъл да се справи или да установи точният проблем за тази многодневна висока температура 39 - 39.5С.
 Докато 1 /един/ хомеопат дистанционно, и то български хомеопат, само с едно хомеопатично лекарство, излекува детето.  Hug
 Дете, което много дни не са могли да излекуват 7-8 лекари?!  

Общи условия

Активация на акаунт