Любители на кучета-10

• 78 611
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
... Иначе имаше много неща -  храни, играчки, лиготиики, много работи.  Peace тия дни пак ще ходя, и ще докладвам Hug

А видя ли какви храни имаше?

# 136
  • Cофия
Всякакви Peace
И евтини, и скъпи -  имаше Юкануба, Проплан, Хилс, Роял Канин, и най-различни котешки, които аз не ги разбирам Mr. Green

# 137
Супер, ще се опитам да отида до тази борса в събота.

# 138
  • сусурлево
RS дай точен адрес на борсата  улица да я видя в мапса да се ориентирам .
А за френчито така ще е все до теб - това са много социални кучета , нещастни са ако няма хора около тях , вади ли ти вече душичката с големите си влажни очи

Аз и голям мечок имам на двора , ама и той е един лигльо , само като спра колта и се започва едно джафкане , скимтене и как да не отида да го погаля . Сега е на 8 месеца и си е сменил козината - подготви се за зимата и е огромен , днес ще го снимам да ви го покажа .

# 139
...
arcana, сигурно си забравила какво ми каза, като питах дали да не му променя разпределението на количествата храна, защото сутрин ядеше съвсем малко или никак, а вечер излапваше всичко като невидял. Писа ми: "Ако го промениш, дреб може да реши, че ще яде по друга схема. Той трябва да се съобразява с твоите правила, а не ти с неговите."  bouquet
Нищо няма да му стане на кучето, ако пропусне едно хранене. Оставяш 15 минути храната, ако не яде - прибираш и на следващото хранене...
Именно. Даваш когато и колкото решиш (хубаво е дневната дажба да се раздели на равни части). Без суетни и емоции. Колкото изял - толкова. Ще се нагоди. Кучетата са хищници все пак. Съзнателно няма да се убият от глад. Обаче съзнателно може (и го правят) да се разглезят, след което рискуват да се убият от глад. Ако се почне с добавките, обикновено нещата отиват на по-зле.
Малко Сладко Коте, ма вие сте пубери още. Ще тръпнеш в очакване май. Вероятно, но не сигурно, следваща разгонка ще е ок. 4 месеца след края на лечението. За дисплзия знам специалист, защото нашите кучета снимаме там, но за очи ... Клубът не ти ли съдейства? Попитай отговорника по развъдната дейност. За изложбата - ОК, ще ти трябва експертна оценка. Не е ли дстатъчна оценката на очите от ИРГ?

# 140
Здравейте, момичета! Моята кучанка живна от два дена, и аз не мога да разбера какво става, но разликата в поведението е очевидна и не си внушавам, защото и мъжът ми забеляза, че преди беше оклюмала. Дори веднъж я водихме на ветеринар, който отбеляза, че "изглеждала добре", да, но аз като я познавам, виждах разликата. Радвам се, че сега е добре, възможно е да е от растежа или и аз не знам. От малка беше на Про план, основно със сьомга и бях много доволна, сега обаче сме на канадска храна Orijen (супер премиум се води, не е много позната на нашия пазар) - от скоро и не мога да разбера какъв е ефекта. Иначе много ми хареса като формула. Давах й витамини допълнително, но ги спрях - имам чувството, че не й действаха добре, сега й давам само витамин С, по едно на ден и то когата се сетя, и съм решила да не смесвам с човешка храна иначе само се чудя дали не я прехранвам.
Аркана, много си права!

# 141
  • София
Витамин Ц на куче се дава само по лекарско предписание!
arcana, много ти благодаря за съветите и информацията. Клубът... изобщо не съдейства, само изисква, а не казва къде се правят изследванията. Какво е ИРГ? Къде снимаш твоите кучета, на мен ми каза нашта вет., че само Син кръст имат лиценз (и то от съвсем скоро) за ТД.

# 142
Сладко Коте, мерси! Ами освен и него да спра, два пъти съм й дала, така че не е страшно. Ще си давам само кучешката храна, да ми е мирна главата! Simple Smile На нас вет ни каза да давам витамини, а витамин С, защото има лека анемия, води до по-добро усвояване на желязото.

# 143
ЗОВ ЗА ПОМОЩ ЗА ЕДНО КУЧЕНЦЕ

Здравейте,  за първи път влизам във вашата тема и искам  малко помощ от любителите на кучета, вероятно същият проблем вече е бил обсъждан, но нямам време да проверя.
Става въпрос за кученце в безпомощно състояние!
Преди два дни забелязах куче, което много трудно стъпваше и на двата си задни крака при Фантастико , но закъснявах за зъболекар и нямах време да го разгледам добре. Днес прибирайки се , видях на същото място кучето вече да лежи и да потрепва в непрекъснати... конвулсии, в доста безпомощно състояние. Купих му една закуска от близката баничарница и му подадох парче за да видя, дали поне има желание да се храни. Кученцето просто не можеше да спре да свива крачето си и никак не му беше до храна, опита да се наведе към нея, но някак си изгуби желание, най-вероятно от болки. Навън е влажно, там спират коли, страхувам се, че  кученцето ще умре в това  състояние. Нямам идея как може да му се помогне, аз имам три котки, като малкото още не сме го ваксинирали, не мога да поемам рискове да ги заразя, а кучето вероятно е в лошо здравословно състояние, освен контузията на краката. Нямам кола и не мога да го откарам до където и да било, а мъжът ми ще се прибере днес , не по-рано от 18.30.
Моля ви , кажете ми - има ли някакви  организации, които евентуално мога да алармирам ?!?  Naughty Но не такива, които ще дойдат и просто ще го приспят, аз не съм Господ, не мога да взимам решения, вместо Него - кой ще живее и кой не, затова - умолявам ви, напишете , ако знаете някакви такива организации, дори да взимат пари,  ще платя, стига да помогнат, защото гледката е наистина травмираща, не може едно   куче да стои и да агонизира пред всчики и никой да не желае да направи, каквото и да било, не искам утре, като мина, да видя, че вече е мъртво.
Моля ви - пишете бързо, може и на лични!

# 144
  • сусурлево
Сладко Коте, мерси! Ами освен и него да спра, два пъти съм й дала, така че не е страшно. Ще си давам само кучешката храна, да ми е мирна главата! Simple Smile На нас вет ни каза да давам витамини, а витамин С, защото има лека анемия, води до по-добро усвояване на желязото.
Алексиана , какво беше твоето куче лабрадор или ретривър (имам такива спомени) даваш ли му калций ?
Има едни много добри витамини давала съм ги на всички кучета включително и на едно помярче което отглеждам в работата - СА 37 се казват слагат се в храната на прах са .
За помярчето в работата - намерих го , много мъничко и слабичко миналата година по това време и за много кратко време се оправи и наддаде с тези витамини . Хранех го консерва (Тонус)  , хляб , витамини и малко топла водичка - стана невероятно бяло топче .

# 145
  • Пловдив
Анка, моят съвет е да пуснеш тема  в http://forum.dog.bg/forums.html
там със сигурност има хора, които ще ти съдействат за това куче Peace
Дано успееш да му помогнеш с нещо   bouquet

# 146
  • София
Ето малко инфо за SA 37.
http://forum.dog.bg/Sa-37-t24058.html
Моят съвет е следния - ако кучето се храни с висок клас храна, изключително рядко се налага даването на добавки. И най-добре, преди даването на каквито и да било витамини и добавки, да се пусне едно изследване, да се види има ли някакъв недостиг.

# 147
  • сусурлево
Малко сладко коте - кучето на Алексиана имало лека анемия , немисля че ще са му излишни витамините . Аз не членувам в никакви клубове , водя кучетата си на ветеринар за ваксини само , просто не ми се е налагало за друго и не съм толкова запозната колкото теб , препоръчах ги от личен опит , а витамините - организма усвоява необходимото му количество , другото го изхвърля , така че нищо лошо неможе да му стане от витамини
Както за всяко нежо и витамините СА 37 си имат привърженици и такива , които ги отричат . При моите любимци не са навредили , а точно обратното .

# 148
  • София
И аз не членувам в клубове, не виждам каква връзка има това. Просто съм чела темата за СА 37, затова я дадох - има полезна информацията в нея.
Щом кучето има анемия, най-добре е да се установи каква е, затова пак трябват изследвания.
Аз не съм привърженик на това да се дават по свое усмотрение витамини и добавки, защото те могат да навредят. Специално допълнителният калций може да навреди.

# 149
  • сусурлево
Витамин Ц на куче се дава само по лекарско предписание!
arcana, много ти благодаря за съветите и информацията. Клубът... изобщо не съдейства, само изисква, а не казва къде се правят изследванията. Какво е ИРГ? Къде снимаш твоите кучета, на мен ми каза нашта вет., че само Син кръст имат лиценз (и то от съвсем скоро) за ТД.
може аз да не съм разбрала , връзката е ,че вероятно си по -запозната с някои неща - срещаш се, общуваш с хора , който се занимават с това и т.н , но това няма значение (ako си го приела като опит за заяждане не е (или за зараждане на спор в темата) , опитах се да бъда полезна на Алексиана и пак казвам , защото на моите любимци тези витамини са повлияли добре и специално на слабото изоставено куче което прибрах , а всеки сам си решава какво да дава . Прочетох я темата , там има един човек против тези витамини

Общи условия

Активация на акаунт