ВЗЕХ СИ ДЕЦАТА СТРЕСИРАНИ И В КРЪВ ОТ ГРАДИНАТА

• 57 876
  • 928
  •   1
Отговори
# 300
И аз искам да подкрепя Ели. Смятам,че така трябва да се процедира в случая. Пък и тя не е задействала толкова бързо процедурата, опитала се е да говори с госпожите, директорката...Ако и бяха дали някакво обяснение, може би нямаше да се стигне дотук. Но в крайна сметка в техните ръце оставяме децата си. Аз също съм майка на 3 момчета, и не винаги е възможно да си "перфектната" майка. Пък и честно казано никак ни ми е ясно как деца, които още не могат да говорят са викали на майка си-"Мамо, прибери ни" /едва ли не - не ни изхвърляй/.
Тъй наречените госпожи не са дали никакво обяснение за случая, не са потърсили майката, когато е станал инцидента, дори не са си направили труда да преоблечат детето....Чудя се на акъла на тези "перфектни майки", които защитават тези хора...че и да сме съжалявали,че децата ни няма да бъдат отглеждани от тях....

# 301
Аз вчера нямах възможност да чета и съм пропуснала предаването сутринта.
alina_si   , напълно споделям твоята позиция. Беше въпрос на време да дочакаме да се нахвърлят върху майката, и което е още по-гнусно-да започнат да злоупотребяват с проблемите на децата. Много сте смели в това точно отношение-аз лично не бих се престрашила да коментирам и квалифицирам толкова "компетентно" 3-годишни дечица - не, че някой ме заплашва, а защото имам страх от Бог!
Бебемама, определено се опитваш да звучиш като отговорно, мило и ангажирано момиче в постовете си. Защо тогава, познавайки "толкова добре" Ели, и даже знаейки какво става къщата й  
Цитат
Искам само да попитам Елена колко пъти е завела децата си в Пирогов ,когато друг път са имали синини незнайно от къде и спокойни ли са нощем ,когато тя ги бие?
не си я попитала досега лично и не си реагирала, за да ги защитиш?!  Или пък да й помогнеш, ако смяташ, че проблемите й са резултат от последователните майчинства? Значи си съучастник в ситуация, при която една майка страда от проблеми и жестоко малтретира децата си. С какво си по-добра от нея тогава ти? И, повярвай ми, убедена съм, че повечето момичета, които четат темата, си имат едно на ум. Не е необходимо да ни подценяваш до такава степен, че да ни обясняваш откъде изгрява слънцето. Така, както не те познаваме теб, не познаваме и Ели. Към момента изложеното от нея е доста по-убедително обаче. Мога да ви предложа да си направите ваша тема.  Пуснете тук линк и ще влезнем да ви прочетем, ако все пак решите да излезете от анонимност. Честно казано, не приемам аргумента, че от самото начало не сте искали да се включите - ако не сте искали, нямаше да надничате в темата на Ели. Ако имаше какво да кажете - защото не го написахте преди седмица, а сега изведнъж всички вкупом се хвърлихте да плюете върху нея? Или е по-лесно както досега, в случай, че сте били свидетели на насилие от страна на Ели върху децата й да си "трайкате"? Е после как искате нашето уважение и разбиране!?

Самото появяване Запознатата да си "почешА езика" говори достатъчно и не си струва и коментар. Интересно ми е едно-явно наистина много подценявате Ели. Дали фактът, че е със средно образование, че е затруднена от отглеждането на 3 деца, ви кара да смятате, че има по-малко право да е гражданин и майка от вас? Не зная на какъв жаргон говори, но поне писмено всички имаме възможността да видим, че не само, че се изразява доста по-добре от нападащите я дами, но и правописът и граматиката й значително превъзхождат техните, че тази подробност има особено отношение по темата, на нямаше как да не ми направи впечатление. Явно понеже е по-първична и не си трае, а децата й са по-палави, дава шанс на управата на градината да настройва останалите родители и сега всички дружно защитават някаква разпокъсана и неясна теза, в която основното е оплюването на Ели и децата й.

Бурова, повярвай ми, аз не бих търпяла друго дете да малтретира моето! И при положение, че детето ми редовно се прибира наритано, нахапано, издрано и посинено, не само, че изобщо нямаше да съм доволна от персонала на детската градина, който позволява подобно неща, но щях да съм подала жалби отдавна. И то не само срещу персонала! Щях да заведа материален граждански иск срещу родителите, които не могат да озаптят детето си, както и да сезирам Агенцията за защита на детето. Какво си предприела в тази посока досега? Защото аз лично не мога да намеря логиката в твоя пост!   Да синтезирам ли: "А относно учителките, съжалявам, че нямате възможност децата Ви да бъдат техни възпитаници: 3 годишното ви дете да се прибира  посинено по крачетата от ритници на двамата близнаци, ударено по главата с юмрук, издраскано по лицето, ухапано.... това ни се случва!" Съчувствам, ако ситуацията ви наистина е такава, но защо досега нищо не сте предприели?!
Разберете - Ели ни печели с факта, че е активна, смела и действа, а вие влизате тук само да мрънкате и да искате да проявяваме разбиране към вашето бездействие и слабохарактерност. Не ни помагате и не успявате да ни спечелите, съжалявам! Внимателно чета постовете и се старая да съм безпристрастна, но... Убежденията ни тук се формират на база анализа на прочетеното, Хрисита, не мислиш ли? Не мога да се чувствам отговорна за това, че някой не успява да се аргументира убедително.

newsm10 Браво, много добре казано!

# 302
  • Sofia
Честно казано очаквах да се включат и анонимките, гости и новорегистрирали се.

Тук се търси истина и справедливост- надявам се Ели да е намерила морална подкрепа и помощ в този форум и да не се отказва... Ели, бъди готова и за изливането на още "помия", извинете ме за израза...

Съгласна съм с теб.  Peace

# 303
# 304
  • Sofia
Изгледах внимателно предаването. Директорката на 38 ОДЗ се изложи многооо. Лелеее то с тази жена не зная как се разговаря. Повтаряше заучени фрази и нищо същественно.

# 305
Изгледах внимателно предаването. Директорката на 38 ОДЗ се изложи многооо. Лелеее то с тази жена не зная как се разговаря. Повтаряше заучени фрази и нищо същественно.

Вярно е че всеки спор има две страни, но при условие че чета намеци и натъртвания за психическото състояние на майката, а тя се държи съвсем адекватно в студиото, изведнъж в ефир се появява директорката която направо ме ужаси. Какво е това чудо, какво е това нещо. Безобразно, авторитарно, безцеремонно и нагло поведение и то даже не към опонента. Никаква конкретика по въпроса на майката също. И нищо не може да ме убеди че това се дължи на състояние на афект или друга подобна причина.

Не знам за Ели, но ако аз трябва да проведа личен разговор с такъв човек, вероятно бих показала най-лошото на което съм способна.

В тази тема не обсъждаме качествата на Ели като майка, нито семейните и проблеми. Аз лично все още очаквам да разбера какво в края на краищата се е случило.

За едното дете разбрах - тичало, паднало и се ударило в масата. ОК, приемам го, въпреки че в нашата група масите са пластмасови и при подобен инцидент масата просто би се отместила, без вероятно да причини поражения. Но явно мебелировката на други места е по-масивна. Фактът че не са се обадили на майката също е притеснителен и навежда на размисли, но някакво обяснение по въпроса има. Все пак.

За второто дете обаче още чакам да разбера какво се е случило и как му се е спукало ухото точно. Не прочетох някъде да има обяснения за това. И как персонала не е разбрал за да промие раната, да спре кръвотечението.

# 306
Нямам време да чета сега, влизам само да споделя, че Лора Крумова ми направи изключително лошо впечатление.  Като се започне от грубото и преиграване в началото на предаването и опитите да се внуши, че децата са проблемни, до крайната и позиция на финала. 

Минзи, същото казох и аз няколко страници по-напред. Жена, която няма деца, не отглежда деца, прави заключения за тях относно темперамента им. Определено г-ца Крумова беше другата неадекватна, освен г-жа директорката на ОДЗ-то.

# 307
Браво на Ели за смелостта! !!

Знам какво е да застанеш пред камера и повярвайте ми, притеснението е доста силно за човек, който няма опит.

Склонна съм да мисля, че Крумова просто се опитваше да е обективна, да е провокативна - нещо от журналистическия манталилет.

Но честно казано, ми направи неприятно впечатление коментара и още в началото : 'Ау, ти си бил голям бандит" по повод на това че едното от децата шареше напред-назад, както и забележката, че колко пъти се ударили докато били в студиото.

Ами Ели даваше интервю - как пък някой не се завъртя наоколо (или поне не се видя), койото малко да ги опази от стъклената маса и въртящите се столове.

И моето момиченце да беше там щеше да се удари, какво остава за едно момче, обикновено по-активно, и то 2 на брой.

Браво на Ели, още един път за хладнокръвието, гражданската и позиция. Не си позволи никакви лични нападки, за разлика от авторитарния, дидактически Голям брат от телефона

Последна редакция: пт, 13 ное 2009, 15:26 от ronja

# 308
  • Sofia
 И дори само да се е ударило детето на мастата както твърди директорката, при такъв хематом е било редно да съобщят на майката за случилото се, за другото дете наистина нищо не се каза...
Аз пък си мисля, че ако Ели беше безотговорен родител нямаше да помъкне децата още веднага след ясла в Пирогов. И наистина хайде да не превръщаме темата какъв родител е Ели, защото ще се отклоним доста.
Лора Крумова и тя зае друга позиция. Децата били много палави, защото не стоят мирно на стола може би..., та кое 3 годишно ще седне да стои 30 минути мирно на стол.. Еми да палави са, но след като работят с тях 30 годишни специалисти толкова ли не могат да се справят. Децата дивеят когато не им е ангажирано вниманието, да то не може да е постоянно ангажирано, но в една група обикновенно такива деца са няколко и би следвало те да се наблюдават най -много. А дори и сами да са се наранили нищо не им е пречело на учителките да почстят кръвта от ушенцето на детето, да му сменят блузката, да го успокоят. Аз предполагам , обаче че се е случило нещо друго за да се мълчи така... И все пак чакаме истината.

# 309
Вярно е, че на Лора и личи,че няма деца. Няма мисленето на майка. Тя изказа съмнение,че никой не би малтретирал дете в детската градина и и че детецата са палави и се удрят. Дотук добре, но има понятие...незаинтерисованост, небрежност/дори престъпна/. Каквото и да се е случило, каквато и да е майката и семейните и проблеми, учителките са ДЛЪЖНИ  да уведомят майката за случилото се. Трябва да има комуникация между родителите и госпожите в ДГ. Нали ние родителите трябва да сме спокойни,като си оставяме децата. Уж трябва да са отговорни хора. Това са деца, не са стока...

# 310
  • София
И аз го изгледах и според мен Ели се държа много адекватно и добре. Директорката ми направи впечатление на авторитарна и истерична, Лора се изказа много глупаво и неподготвено,особено заключението й накрая. Когато има дете , нека пак каже " ти нали знаеш, че децата, като усетят мекото и ..." ,не знам какво искаше да каже с това, дано да не е , че за да не се лигавят децата и да са дисциплинирани и да се държат като възрастни , а не като нормални деца минаващи през периоди  на развитие , трябва здраво дърпане на уши и заплахи от възпитателите.

Последна редакция: пт, 13 ное 2009, 15:34 от nellyani

# 311
Ели, следя темата ти от самото начало и искам да знаеш, че те подкрепям напълно! Браво за смелостта да не си замълчиш, както биха направили много от родителите тук. Мисля, че само с подобни действия можем да си извоюваме някакви права и сигурност и спокойствие за нас и за децата ни. Стискам палци за бърза развръзка, която да е в полза на теб и на децата! Надявам се също така повече никога да не ти се случва да изживяваш подобен ужас и да виждаш децата си наранени по такъв начин!

Искам също така да кажа, че сутринта гледах предаването по Нова.. неадекватното поведение на директорката ще го оставя без коментар, по отношение на Лора Крумова бих казала само, че ако тя имаше деца (което и пожелавам от сърце да и случи един ден) нямаше да се държи по този начин за нищо на света.. просто тя не е родител и не може все още да си представи как би се почувствала ако през главата и мине дори случайна мисъл, че някой е малтретирал детето и.. дано и да не го разбере никога.

# 312
  • Sofia
Трябва да има комуникация между родителите и госпожите в ДГ. Нали ние родителите трябва да сме спокойни,като си оставяме децата. Уж трябва да са отговорни хора. Това са деца, не са стока...
Трябва да има комуникация, ето, че липсва. И това не е само в това ОДЗ.

# 313
  • Brokenpromiseland
Но честно казано, ми направи неприятно впечатление коментара и още в началото : 'Ау, ти си бил голям бандит" по повод на това че едното от децата шареше напред-назад, както и забележката, че колко пъти се ударили докато били в студиото.

Ами Ели даваше интервю - как пък някой не се завъртя наоколо (или поне не се видя), койото малко да ги опази от стъклената маса и въртящите се столове.

Ахъм..аз чак довечера ще гледам предаването, но по думите ви логиката е желязна.. hahaha Щом детето се е ударило в масата в студиото (в тази непозната за него обстановка), то е много вероятно само да си е наблъскало главата в градината. Joy
Значи, ако аз по случайност падна на улицата (да не дава Господ), то утре ако ме удари кола спокойно някой може да каже, че сама съм скочила под колата... Whistling

# 314
  • Sofia

Значи, ако аз по случайност падна на улицата (да не дава Господ), то утре ако ме удари кола спокойно някой може да каже, че сама съм скочила под колата... Whistling

Joy Ами нещо такова излиза да...

Общи условия

Активация на акаунт