ВЗЕХ СИ ДЕЦАТА СТРЕСИРАНИ И В КРЪВ ОТ ГРАДИНАТА

• 57 858
  • 928
  •   1
Отговори
# 795
В такъв случай аз съм в грешка  Wink

# 796
  • София / Пловдив
Често нерегистрираните се клонират  Wink Регистрираните заради определена тема също  Crazy и е трудно да прецениш колко души реално защитават дадена теза.
И винаги желанието да се скриеш, поражда въпроси.

Колкото до темата - тя отдавна премина границата не само на добрия тон, но и на повода, по който беше пусната.

# 797
Да предположим, че има много гости, които защитават Ели, но основно двама гости, които защитават градината - "Петя 38" и всички останали са другия гост, който си има и регистрация.  Whistling

# 798
.
Това е същото като в самата история предмет на темата.Взела си е децата от градината, видяла е нараняванията, казала е че няма проблем и след 2 дни започва панаири.Явно маниера и е такъв.

Истина ли е това??
Ако да, то Елена с право бива критикувана от невярващите.

# 799
Какво значение има колко защитават едната, колко другата страна и колко са се клонирали? Не за това е въпроса.
И какво излиза - влиза някой пуска тема оплюваща институция, хора... и в момента в който започне да се разбира, че всъщност проблема е в самия този някой и темата да се заключи... изчерпана била. Не мисля така.

# 800
Какво значение има колко защитават едната, колко другата страна и колко са се клонирали? Не за това е въпроса.
И какво излиза - влиза някой пуска тема оплюваща институция, хора... и в момента в който започне да се разбира, че всъщност проблема е в самия този някой и темата да се заключи... изчерпана била. Не мисля така.

Права сте! Не бива да се заключва така темата. Какво значи , че отдавна замисъла на темата не е това, което е бил. Аз я следя от самото начало. Не бързах нито с "Осанна" нито с "Разпни го!"

Но е видимо, че Елена има "сметки" за разчистване с градината и директорката. Тоест афекта и се засилва от предишни случки, в които пак не е реагирала веднага и на място.

Имам само един въпрос: Защо не реагирахте, Елена, веднага, когато си взехте децата, а сте казала, че "няма проблем"?

Иначе смятам, че персонала, знаейки харакрета на майката, а и по принцип е бил длъжен да я уведоми. Но тази медийна война на майката ми се струва безсмислена.

# 801
Имам само един въпрос: Защо не реагирахте, Елена, веднага, когато си взехте децата, а сте казала, че "няма проблем"?
Елена беше споменала,че през тези 2 дни е искала обяснение от персонала и директорката,искала е мирно и кротко да се разберат и когато не е получила отговор се е стигнало до тук.Беше писала за това,няколко страници по-напред.До колкото аз разбрах това е причината за по-късното действие.Аз вече тотално се обърках и не знам на кой да вярвам.Но моля за пояснение.Мисля,че Ели го дължи на всички тук без значение на коя страна са били.Мисля,че е редно темата да се доведе до край и ще се радвам наистина някой да внесе яснота

# 802
  • Brokenpromiseland
А вие как може да вярвате на разказаното от неочевидци Ели какво е казала и направила? Кой е чул реално казаното "няма проблем".
Аз доколкото съм запозната със случая мислех, че това е казано при предишни (по-леки) наранявания на децата.
Не сте ли се замисляли, че точно колкото Ели може да лъже, толкова могат да го правят и "гостите".

ira_is, признавам че за част от нещата сте права (конкретно по въпроса с памперсите), но общественото мнение за работата на яслените кадри е очебийна.
Самият факт, че МНОГО от родителите не искат заради вас (не персонално, разбира се) да си пускат децата на ДЯ е достатъчно красноречив, как си вършите работата. Има доста препатили семейства.
Не казвайте на хората, че насилие няма, защото това е една огромна лъжа, която лично мен ме накара да се замисля за истинността и на всяко друго ваше твърдение.
Децата в яслите се бият. Дали ще е шамар, дали ще е почукване по главата, дали ще е дърпане на уши - вие (колегията) посягате на децата. А това е ПРОТИВОЗАКОННО. Какво мога да кажа пък за редовната практика в някой заведения умишлено децата да се оставят на течение, или да им се дават успокоителни, че да не бесуват много. Знам, че ще отречете всичко, но то е истина.
Лично моето дете например (на 2 години) ми е разказвало как лелята Х бие децата, защото "акали гащите".
Аз съм убедена, че не ме е излъгало, нито е плод на детско въображение.
Имала съм и удоволствието да наблюдавам педагогическата работа, да си анализирам отношенията "пом.възпитател-учител-дете"
За съжаление родителите нямат контрол - всички по беумен начин са с извити ръце и са принудени да сведат главица и да търпят безчинствата ви.
Защо търпим "такива изроди" ли?
Ами защото с една заплата е се живее, и вие го знаете много добре.

Не искам да оставям впечатление, че съм против цялият педагогически персонал.
За огромно щастие все още се намират много разумни, съвестни и кадърни учители - надявам се за напред да стават все повече.
Но моя опит до момента ми показа, че отношението е около 50/50. От 4 човека персонал на група в повечето случаи поне 2-ма не стават за тази работа.

# 803
Angel^wings, още в началото на темата писа една майка, която твърди, че е присъствала на предаването на децата, когато надлежно е било обяснено на Ели как са се наранили и тя е казала, че няма проблем и те така и вкъщи си правели. Но явно доста хора са игнорирали поста й, защото беше новорегистрирана.

# 804
  • Brokenpromiseland
Анье, чета вимателно всички постове. Не игнорирам нищо. Въпроса е в това, че и аз (махайки си инфото) мога да ви кажа, че съм присъствала в градината, а информация не е била подадена.
Това е лошото на нета, че всеки може да си говори каквото си иска (с основание или не) без да може събеседниците реално да оценят информацията.
Мислила съм доста над въпроса.Поставяла съм по съмнение и двете страни - и вероятно и за напред ще е така.
В действителност се съмнявам във всичко казано тук.
В едно обаче не се съмнявам, външния вид на децата, опита който имам с градините, впечатленията как учителите  се измъкват на принципа "гарван гарвану око не вади, репортажите, интервюто на Ели, интервюто на кмета на района, интервюто (по скоро монолога) на директорката по Нова ТВ, лошото и арогантно поведение.
Това са реално достъпните и информативни неща за нас.
Вероятно Ели също има вина, възможно е да е действала под афект и да е направила някой (или поредица) неразумни постъпки, но аз лично не мога да я съдя, защото знам, че при поредица от злополучни контакти и наличен сериозен инцидент вероятно бих постъпила точно като нея.
 А вероятно и всяка друга МАЙКА - орлица би се борила до край за децата си.

# 805

А вие как може да вярвате на разказаното от неочевидци Ели какво е казала и направила? Кой е чул реално казаното "няма проблем".
Аз доколкото съм запозната със случая мислех, че това е казано при предишни (по-леки) наранявания на децата.
Не сте ли се замисляли, че точно колкото Ели може да лъже, толкова могат да го правят и "гостите".

ira_is, признавам че за част от нещата сте права (конкретно по въпроса с памперсите), но общественото мнение за работата на яслените кадри е очебийна.
Самият факт, че МНОГО от родителите не искат заради вас (не персонално, разбира се) да си пускат децата на ДЯ е достатъчно красноречив, как си вършите работата. Има доста препатили семейства.
Не казвайте на хората, че насилие няма, защото това е една огромна лъжа, която лично мен ме накара да се замисля за истинността и на всяко друго ваше твърдение.
Децата в яслите се бият. Дали ще е шамар, дали ще е почукване по главата, дали ще е дърпане на уши - вие (колегията) посягате на децата. А това е ПРОТИВОЗАКОННО. Какво мога да кажа пък за редовната практика в някой заведения умишлено децата да се оставят на течение, или да им се дават успокоителни, че да не бесуват много. Знам, че ще отречете всичко, но то е истина.
Лично моето дете например (на 2 години) ми е разказвало как лелята Х бие децата, защото "акали гащите".
Аз съм убедена, че не ме е излъгало, нито е плод на детско въображение.
Имала съм и удоволствието да наблюдавам педагогическата работа, да си анализирам отношенията "пом.възпитател-учител-дете"
За съжаление родителите нямат контрол - всички по беумен начин са с извити ръце и са принудени да сведат главица и да търпят безчинствата ви.
Защо търпим "такива изроди" ли?
Ами защото с една заплата е се живее, и вие го знаете много добре.

Не искам да оставям впечатление, че съм против цялият педагогически персонал.
За огромно щастие все още се намират много разумни, съвестни и кадърни учители - надявам се за напред да стават все повече.
Но моя опит до момента ми показа, че отношението е около 50/50. От 4 човека персонал на група в повечето случаи поне 2-ма не стават за тази работа.

PeaceПодкрепям този пост,при това с двете си  ръце. Peace

Angel^wings, още в началото на темата писа една майка, която твърди, че е присъствала на предаването на децата, когато надлежно е било обяснено на Ели как са се наранили и тя е казала, че няма проблем и те така и вкъщи си правели. Но явно доста хора са игнорирали поста й, защото беше новорегистрирана.
    А доколко може да се вярва на тази майка,която е присъствала?
  Откъде сте сигурни,че тази майка не е близка с госпожите,и не ги защитава?
 Гарван гарвану око не вади.

Angel^wings-писали сме едновременно. Peace

# 806
Angel^wings, точно това, че всеки може да си пише каквото поиска в нета, ме кара и мен да не вярвам на всичко, което прочета. Но просто има неща в постовете на Ели, които ме карат да не й вярвам напълно, както и участието и в НТВ подсили колебанията ми. 
Не ме разбирайте погрешно - не твърдя, че насилие в детските заведения няма, но не мога да повярвам, че има случаи на нарочно оставени деца на течение, даване на успокоителни и т.н. Имам приятелка, която работи в детска градина и тя ми разказваше как са наказали една от възпитателките, защото си позволила да удари шамар на едно от поверените й деца. Прави ми много лошо впечатление в тази тема, че масово се плюе по учителките, спретват им се грандиозни скандали (предполагам пред децата), очаква се от тях да поемат нашата роля на родители. А моят опит показва, че има много качествен персонал в яслите и градините. Много родители гледат под лупа и най-малките им грешки, а не отчитат приноса, които има този персонал за развитието на децата им.

# 807
  • СОФИЯ
Има ли наранени деца - има, повече от едно. Ако нееднократно или системно се самонараняват по този начин, при организиране на занимания, а с  останалите деца в групата това не се случва и майката на въпросните деца...има неадекватни реакции, според песонала, в конкретния и в други предхождащи случаи, защо е налице бездействие от страна на всички служители във въпросното ДЗ? Защо всякакви видове емоции ескалират след настъпване на коментираните тук обстоятелства?

# 808
Никой не знае каква е истината и какви са точно фактите.
Никой не знае има ли на лице бездействие, говорено ли е с майката за някакви проблеми, или не е.
Всички тук си коментираме в сферата на предположенията.

Истината я знаят Елена, децата и учителките, директори.. Но кой каква част от нея ни казва и каква част спестява не е ясно!

# 809
Точно преди седмица една майка, която има детенце, посещаващо ясла, ми разказа какво е чул мъжът и от две от лелките! То гласеше, че като почнат да стават повече децата и групата да е пълна, съответно и се отваря работата и си хаби нервите жената, оставя максимално дълго време отворени прозорците и резултата е бърз, до няколко дни групата намаля на 10 деца примерно и съответно има спокойствие за нея!  ooooh! Whistling
Е, аз вярвам на това, защото ми е приятелка и няма да излъже!
Не казвам, че всички са такива, но за съжаление има мноооогооооо лоши хора, които се подвизават по тези заведения и уж се грижат за децата ни!  ooooh! ooooh! ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт