''Парфюмни размисли и страсти'' 53

• 27 572
  • 639
  •   1
Отговори
# 90
Тя има предвид това сигурно  http://www.fragrantica.com/notes/Cypress-186.html
въпреки, че това е май кипарис
Но самата група обединява oak moss, labdanum, patchouli, bergamot. Тоест комбинацията от тези съставки прави шипровият аромат....

# 91
Мале, да не иде човек за един ден на работа! Laughing
Отивам да чета, че първо бързах да отговоря! Crazy
Привет, ароматни! Hug

# 92
  • някъде под слънцето...
Момичета Шипър не е съставка, а характеристика на парфма, съЩо, като ориенталски, цветен и т н т.....
sl, права си, но нека се чете мъх  Peace

не всички  Шипри съдържат мъх и не вички, които съдържат мъх са Шипри...., затова мъх не е равнозначно на Шипър

# 93
Момичета кокичета, ей ме пак и мен - тамън си влизам Hug, ужасно ме е яд, че така се получи с анкетата днес, за втори път ми излиза с този номер ooooh! - двайсет пъти я нагласях за пет отговора - не и не! Всеки път законтря на един, какво е това нещо....не знам, както и да е. Днес не успях да се срещна с една наша много готина съфорумка, щеше да ми носи парфюми за тест, включително Галиано, ама......прецаках нещата (не ми се сърди, моля Hug  bouquet  bouquet  bouquet)

Понеже устисках ( bowuu) и не си купих няколкото парфюма, та дори и един, успях да си купя ботушите мечта, за които поплаквах нощем от месец - два насам Grinning Grinning Grinning newsm44 newsm68, мисля даже да спя с тях Mr. Green Laughing Laughing Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Минах през ЦУМ и пробвах прословутото Галиано....егати двойнствения и странен парфюм, в началото като си пръснах си казах - егати! Това ли е Галианото...че то, хм една ретро алдехидна вълна ме заля, малко ...абе да не кажа че ми се стори малко евтина миризмата, казах си нищо особено и го забравих. Хубаво де - ама минавайки през магазините, събличам се, пробвам ....бе по едно време това Галиано взе да надига глава, да се обажда....едно топло/сладко, едно на много хубаво ми мирише, ......душа пак китката Crazy Crazy Crazy направо ме изненада! Харесва ми този парфюм, определено е интересен, има стил и характер - нещо вишнево ми се обажда в момента...по моите лични критерии е клубен аромат. За по - официални поводи, но някак не го свързвам с делови костюм Simple Smile

# 94
И при мене една анкета се направи на интересна и не можах да я коригирам Grinning
Честити ботушки Simple Smile

# 95
Пак по повод анкетата - знам, че кимионът, анасонът и пр. са подправки, както и че шиприте са определена характеристика - но съм сложила отделно ''подправки'' - като един общ букет, защото например аз харесвам подправкови парфюми, но анасон не, някой пък може обратното и пр. ала бала, много често пък тук срещам отявлени нелюбителки на шипрови парфюми и какво - да седна да направя списък от всички съставки и мъхове......всичко е за улеснение, на нашия език, на който си пишем тук. Grinning Сега, всички четем и ни е ясно за какво става въпрос Peace

Жаки, благодаря Grinning Heart Eyes

# 96
  • Бургас

не всички  Шипри съдържат мъх и не вички, които съдържат мъх са Шипри...., затова мъх не е равнозначно на Шипър
абсолютно съм съгласна с това, но не е за пренебрегване и факта, че именно върлите шипри са с много мъх  Peace

# 97
С поздрав: една аматьорка /това след като видях колекцията на Рапунцел  #Crazy/
И несериозница! Wink

Прочетох! Peace
Не харесвам преди всичко божур, но го няма в списъка. Обаче не харесвам още 10 неща Embarassed Кимион, камфор, акватични ноти, тубероза (Noir, извинявай, слънчице  bouquet ), кокос, лавандула, бели цветя, пипер, подправки... Боже, спирам! Laughing

Онзи ден на парфюмната среща, при първото пръсване Галиано ми напомни на Couture! by Moschino! Crazy И не само на мен... И той също има звучене като за "червения килим" както много точно го определи Атти!

Има нещо в пощата! Party Трябва да е Самсара! Heart Eyes

# 98
За да има мир, да не избожда нечии очи - поправих заглавието на анкетата, приемам всякакви забележки Grinning, а специално за Аризона добавих и кардамон Grinning Peace

# 99
И да ви кажа Classique JPG edt е Парфюмът!  Laughing Новият ми шеф е мил и симпатичен човек, който днес каза "Мммм, какво ухание се носи след теб!" Crazy Готино! Явно е доста мъжевпечатляващ! Peace

# 100
След малко почивка от темата пак съм тук. Grinning

# 101
  • София
Тес,  newsm51   bouquet   bouquet! Всеки път тайничко си мисля, че темите вече се поизчерпаха и хоп, ти измисляш някоя още по-интересна и красива!

По темата - срам ме е да кажа, но съм такова гевезе, че не понасям сума ти ноти - рози, виолетки, акватични нотки, зелении, бръшлян, анасон, кардамон, камфор, лавандула, алдехиди, прекалено изразените шипри също и ...... така мога да продължа до безкрай.  Embarassed

Днес си получих Миракъл Форевър /с анасон  Mr. Green/, но съм болна и отложих тестването в целия му блясък за някой друг ден. Не че не ми е познат, но при няколкото тествания досега ту криеше, ту показваше анасона и ми е любопитно как ще ми се отрази при истинско носене.  

# 102
То и аз съм така....по-добре да ме питат какво понасям Grinning
Бoже незнаех, че и кимион има в парфюмите. Него едвам го понасям....харесвам го само в пържени кюфтета Grinning

# 103
  • София
Жаки, имам Angel Le Lys, според мен е много близък до класическия Ангел, след като отминат първоначалните цветни нотки... и също така това, което остава като среда и база е почти идентично с Angel Peony, при мен божура си отива за броени минути и и остава пак същото. Докато при Виолет е съвсем различен аромат от началото до края.

# 104
Meрси Атти. Аз харесах много божура....но се замислих защо да не взема и лилията Grinning да се запася малко Grinning

Общи условия

Активация на акаунт