ЯНУАРСКИ размисли и страсти - 25

• 29 506
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
При нас мъглата се вдигна много бързо и излезе страхотно слънце, откарахме два часа навън и вече Михаела спинка Heart Eyes

Не ритат бебоците ви защото няма кой да скача върху корема ви, да реве и крещи непрекъснато и да му пуска разни пеещи кукли и играчки.....Все забравям да ви кажа, Михаела е обсебена от бебето...непрекъснато ме разголва, милва корема ми, целува го, храни бебето през пъпа, приспива го, като ме завива...изобщо много е досадна, особено навън в този студ, като се тръшне.....и не се задоволява да го милва през дрехите, иска на голо Joy Crazy

Мале, на мен такива неща ми се прияждат, чак ме е срам да кажа, а и да не ви се дояде.....ям в огромни количества, плаша се направо Crossing Arms

Това за таралежа беше много сладко Heart Eyes

Протеста няма да го коментирам, то тази тема е обширна.... 

# 556
  • София
Катинче, не ти е скучно на теб!  Crazy Joy Heart Eyes

Еола, снимките ти са СТРАХОТНИ! Възхитена съм! Бравооо!  Heart Eyes

# 557
Не ритат бебоците ви защото няма кой да скача върху корема ви, да реве и крещи непрекъснато и да му пуска разни пеещи кукли и играчки.....

Няма ли, ела у нас да видиш какво става, главата ми вече е тройна от дразнещите звуци от разни анимации и компютърни игри.  Crazy  Grinning

# 558
  • Mediterraneo
И пак искам да ви попитам ,че може да не сте видели предния път нормално е ли е в 30-та седмица да имам 1-ва степен на зрялост на плацентата?
Сигурно е нормално, защото аз в 29седм. бях с 1-ва степен на зрялост и доктора ми го каза с доволен тон  Laughing

В 34 г.с. моята плацента също е първа степен- това е добре, защото означава, че продължава добре да храни бебето.

# 559
wicky, благодаря за успокоението  Hug
sisi1974, незнам за Мукоплант, аз досега пиех Хустагил, но нямаше особен ефект, да не кажа, че беше никакъв. Незнам какво да правя вече, пробвах какво ли не и нищо досега. Мъжа ми и детето също кашлят още и изобщо сме си трио, хем те пият разни по-различни неща от мен ...  newsm78 Омръзна ми, но не се подобрявам.
simba2001, и аз така гледам да ям повече плодове и редовно се изкушавам от нещо в Билла, да не сме комшийки, ти до коя Билла си?
Katinche, и вкъщи е така. Докато съм на работа и си кротува момчето, като се прибера става страшно  #Crazy То не се въргаляме по пода и по леглото, то не се гоним, крием, танцуваме, къпем, ядем по 100 пъти .... и младежа си се събужда. И като се събуди е буден и активен поне до 3  Shocked
Тани, моята преди 2 седмици беше първа към втора степен  Rolling Eyes

# 560
  • София
пак се включвам - така е като си вкъщи - правиш каквото правиш (а аз сега готвя  chef) и отбиваш пред компютъра...
Бебката и без външни дразнители е мнооого активна, чудя се кога изобщо спи и почива - или сритва, или се обръща, все едно пумпал имам в корема #Crazy  А не е и малка, щом на 6.11 беше 2 кг, сега трябва още да е наддала newsm78
Minana, аз съм на 5 мин пеша от Билла на Опълченска, ти до коя си?
Katinche, за утре сигурно ли е вече, че нищо няма да има във Вита?

# 561
  • София
пак се включвам - така е като си вкъщи - правиш каквото правиш (а аз сега готвя  chef) и отбиваш пред компютъра...

И аз това правя  Mr. Green И между другото се замислих, как ще ми върнат една година назад доходите за болничния, като аз от юни месец съм все в болничен  newsm78 Една приятелка ми каза, че от юни до сега ще ми смятат дохода на минималната работна заплата, което е много гадно ако е така  #Cussing out това означава, че никакво майчинство няма да мога да взимам живот и здраве  #2gunfire някой запознат ли е ?

# 562
Minana, аз съм на 5 мин пеша от Билла на Опълченска, ти до коя си?
Жалко аз съм в Хиподрума  Sad Ако има някоя мама оттам да се обади, много ще се радвам  Sunglasses

# 563
  • София
Barbie^girl  за времето, в което си в болничен, ще ти се смята сумата, на която е изплащан болничният. Т.е. сумата, която получаваш сега като обезщетение по болничния, ще ти се взима при изчислението за майчинството.

# 564
  • София
Barbie^girl  за времето, в което си в болничен, ще ти се смята сумата, на която е изплащан болничният. Т.е. сумата, която получаваш сега като обезщетение по болничния, ще ти се взима при изчислението за майчинството.

Но цялата ли (тя сега нали е 80 % от заплата) или 90% от тази сума  newsm78 Оффф тъмна Индия ми е с тия болнични  Sick

# 565
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Лелееее, момичета, четох, четох - нямате изчитане!
Вярно и аз мноооого изпуснах!
Толкова много работа имах последните месец-два, че направо забравих че съм бременна, че съм "трудна" тъй да се каже.
 Mr. Green Сега офанзивата отмина и започвам да осъзнавам болките в гърба, кръста, неудобствата нощем...... Но пък така времето мина неусетно  Crazy Сега усещам, че започвам да ставам нетърпелива.
 Rolling Eyes
Гледам обсъждали сте сънищата. И аз доста сънувам - най-вече, че вече съм родила и не знам какво да правя с бебето  Rolling Eyes. Явно това е големият ми, подсъзнателен страх!

За кърменето - надявам се да кърмя, колкото се може по-дълго. На поискване... Дано се справя. Ако не - ще викам на помощ в кърмаческия, където съм се заровила и чета услиено от известно време. И гледам, всички са много мили и отзивчиви, към начинаещите мами

Що се отнася до помощта - вероятно майка ми ще постои при мен няколко дни. Но тя е безкрайно не-досаден човек, така че нямам притеснения. По принцип обаче смятам да се гледаме сами - здраве и живот. На свекърва ми със сигурност няма шанс да разчитам. А и не бих желала "помощта и", която досега се изразява обикновено в забележки - "как може да ходя с панталон, да притискам главата на бебето" и бабини деветини и глупости.

Иначе, ние вече избрахме болница и лекар и другата седмица сме на преглед и за болничен вече. Избора е ТК и др. Панова.
Надявам се искрено на естествено раждане, а не секцио. Засега всичко е наред, бебето е в правилна позиция и няма причина да се притеснявам.

И нашата госпожица доста риташе - особено, когато аз полегна. Но тези дни като че ли движението и стана доста по-плавно и рядко. Това малко беше започнало да ме тормози, но гледам че и други мами имат подобни наблюдения. Явно е нормално!

Но, все пак нямам търпение да отида на преглед. А и вече ми се излиза в болничен. Изморих се и ми се полежава повече или ми се разхожда. Висенето на стола просто ме убива. Но и не искам да си взема болничен преди края на месеца, защото искам в изчисленията на болничните да ми влезе и целия ноември, в който ще получа и бонуси.

Да ви кажа имам нова страст - online бебешките магазини. Направо се побърках. Но и добри неща, на добри цени си накупих.
Остана ни само леглото на бебка и количката. В тази връзка:
Момичета, искам да ви попитам някоя мама поръчвала ли е от my toys комбинирана количка Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Аз поръчах количка от там. Пратиха ми столче за кола. Не се оплаквам де – обадих им се – веднага пратиха човек да вземе грешния артикул и сега чакам верния! Ще докладвам като пристигне. Иначе всичко друго, което купихме оттам (обединена поръчка от всички дами в офиса) беше супер. А и други приятели изказаха чудесно мнение за MyToys.
Така че, след тази мания – сме почти оборудвани. Харесала съм си спален комплект (пак online), но е 140 $ и сега разсъждавам какво да правя – да купувам ли или да се задоволя с нещо от тук ........

Май се олях тотално, но толкова много съм пропуснала, че.........
Обещавам вече да следя стриктно темата!

Прегръдки на всички

Последна редакция: чт, 19 ное 2009, 16:39 от Tatitt

# 566
Тани, 1 степен на зрялост на плацента е идеално да имаш, това означа, че не е започнала да старее  , което става постепенно в третия триместър, кръвоснабдява отлично плода  Peace Ти реши ли къде ще раждаш? Аз се спрях на Окръжна в Сливен и в понеделник ще ходя на среща с д-р Пашева.
На мен една шантава докторака (дето ми издаваше болничен отЛЛК) ме гледа на ехо и ми вика плацентата ти е 2 към 3 степен преди 2 седмици и аз се оцъклих и викам ама то е рано още, а тя не не е рано нормално е…  #2gunfire Но аз не и вярвам на нея, ако имаше нещо лекарката, която ме следи щеше да каже.
Днес пак бях на преглед, че след  едно ужасно разстройство ме почнаха едни болки и контракцийки, нито спах нито нещо можах да свърша, но док каза, че няма притеснения, а и днес съм по-добре. Това ми се случва вече няколоко пъти, периоди на дни със запек и после зверско разстройство еднократно със  спазми и блоки, може и да е от магнезия, та сега го спряхме и ще изследвам ниво на серумен магнезий, после ще видим  Tired Едни задъхнавия, като почне да ме стяга тумбака на моменти ми се ускорява пулса и ме заливат горещи вълни  ooooh! Оооо направо на климактериум го докарвам....
Трагичните истории признавам си тактично ги избегнах и без това съм се наслушала на много такива Sad
Катинче а кажи ми как тези бебета няма да свикнат на шум като имат такива каки и батковци, направо не им завиждам голям тормоз ги чака, то не е звуци от играчки, то не е песни, то не е викания (нашта е много гръмогласна и бъбрива), то е не рев и тръшкане, иначе и тя е обсебена от бебето винаги го споменава и говори колко било сладко и как го обича  Joy
И аз като барби гърл смятам, че имаме нужда от положителни емоции, смях се много на смешните раждания

# 567
Здравейте, момичета Simple Smile

Няма нищо ново при мен, седя си вкъщи, мързелувам и се опитвам да бъда търпелива Simple Smile

За Катинче и всички мами от СФ, които се чудят от къде да си купят нощници: нощниците са от една уличка пряка на Тина Киркова - Мисля че се казва улицата "Самодивско изворче" - там където се пресича с бул. Възкресение - наблизо има бензиностанция . Там на пресечката има магазин за пижами.
Копнах го от декемврийската темичка Simple Smile

Колкото до разказите: прочетох няколко... Мнението ми по въпроса е малко противоречиво, но не мисля да се задълбочавам. Историите ме стреснаха до известна степен, но не си позволих да се вкарам във филми. Радвам се само, че имам финансовата възможност да избера къде да родя.
 В крайна сметка аз имам малко по-философски поглед върху живота като цяло и вярвам, че каквото ми е писано, това ще е. Не съм кон с капаци (или както е модерно вече - конски паци  Joy, вж. темата за правопис в "Клюкарник"-а ), чета, интересувам се, но просто съм приела, че има неща, които не зависят от мен. Казвам го, защото това мислене ми помага да не изпадам в паника, ако бебка не мръдне два дена, или ако прочета някоя страшна история в нет-а.

На мен не са ми казвали степен на зрялост на плацентата  newsm78 Всъщност, не, преди 20ина дни ми казаха, че е нулева. Но нямам пресни данни. Тя за колко време "остарява"?

Шугър лейди, най-вероятно проблемите с разстройството са от магнезия. Когато сегашната ми лекарка разбра, че пия Магне Б6 веднага ме попита, дали имам проблеми от такова естество. Аз лично нямам (засега), пия го вече може би 3ти месец, но съм намалила първоначалната доза. Да ти кажа, и аз на климактериум го докарвам вече  Joy Особено като ме почнат горещите вълни и задъхванията... Ама няма как, аз го приемам го смешната страна.  Laughing

Татитт, радвам се, че писа! Simple Smile Аз последно сънувах, че кърмя. Беше много приятен и нежен сън, направо си имах усещания и насън си мислех "Ахаааа, значи това било!" Дано след известно време наистина се справя. Влюбих се в детския спален комплект, който си показала. Обожавам този цвят!  Heart Eyes Аз тези неща още не съм ги купувала. Изчаква търпеливо суеверния татко. Ама няма да го чакам още дълго.  Naughty
Бебка е доста активна вечер. Особено като легна по гръб и милата пощурява. То не са ритници, акробатики, цигански колела. Даже като ми мериха тоновете преди 2 дни и няколко пъти ритна точно там, където беше джаджата, та ми проглуши ушите. Голяма микрофония стана.  Laughing
Минана, аз скоро имах настинка - с хрема и кашлица. Изписаха ми Биопарокс. Първоначално не го ползвах, защото си е локален антибиотик, макар и без противопоказания. След като изпих почти шише Стодал и не ми помогна, Биопарокс-а ми спря кашлицата за 4 дни, като след 2рия ден имах сериозно подобрение. Виж, с хремата малко по-трудно се справи, но сега съм ОК. Той е спрей, който се прилага и в гърлото, и в носа. Има си два накрайника вътре. Все пак, консултирай се с лекар преди евентуалното му закупуване.

Еола, страхотни снимки! Фотографията хоби ли ти е, или се занимаваш професионално?

Оставям ви засега, хубава вечер!  Hug

# 568
Katinche, за утре сигурно ли е вече, че нищо няма да има във Вита?

Утре нема да има, ще се проведе на 24-ти (вторник) от 14.00 часа. Simple Smile

# 569
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Уф, аз пак.......  Grinning ама имам да наваксвам!

Еола! Умопомрачително! Обожавам красиви фотографии, а твоите са......... направо ме побъркват! Супер!  smile3501

Rosi 79 - страхотно албумче и много красиви дрешки   bouquet - трябва и аз да снимам моите - не се бях замисляла. Познах намесата на Ларедут и MyToys. Моята трета страст е NEXT.  Rolling Eyes

Копнеж - и аз като теб отказвам да се поддам на страшните истории и си казвам, че с мен просто няма да е така. Всичко ще е наред. Моят живот досега ми е доказал, че ключа винаги е в позитивното мислене.  Peace  bouquet
За чаршафките....... да поръчвам два броя тогава  Flutter Може да ни направят отстъпка  Laughing.
Не искам да ви мъча, но просто трябва да споделя с някой  Flutter http://www.beddingsets.com/asp/superbrowse.asp?ClID=857&CaID … mp;LayoutFormat=1

На мен също не са ми казали степен на зрелост на плацентата и даже не са ми мерили тонове още  newsm78. Или аз не знам какво точно е това. Нали онова коланче, скоето те опасват и ...... Или може и само на ехограф да се слушат?  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт