Фукня ли сте?

• 3 451
  • 63
  •   1
Отговори
  • София
Не става въпрос за обикновенна фукня от типа,,Пък аз си имам.............. BlushНа-на-на,,А такава показна,за да демонстрирате благополучие,знания,умения.Да се надсмеете над някого,да се почувствате значими в нечии очи,да унизите някого съзнателно?Самореклама с цел изпъкване пред останалите.

# 1
Не.
Може би няма с какво да се фукам и за това.  Laughing

# 2
Па аз имам, ама не го правя. Ето, че се изфуках, де  Wink

# 3
  • София
Абсолютна фукня съм, да.

# 4
Понякога съвършенството крещи от всяка моя фибра  Laughing

Лигавя се. Не, не мисля че съм. Друг въпрос е, че понякога безпочвеното крещящо самочувствие на някои хора ме изнервя. И провокира лошото в мен.

# 5
Точно обратното.
Мога да се похваля, че умея чудесно да се излагам  Laughing
Ма то и това си е талант...

# 6
Не става въпрос за обикновенна фукня от типа,,Пък аз си имам.............. BlushНа-на-на,,А такава показна,за да демонстрирате благополучие,знания,умения.Да се надсмеете над някого,да се почувствате значими в нечии очи,да унизите някого съзнателно?Самореклама с цел изпъкване пред останалите.

Абсолютно съм способна да унизя някого съзнателно, при наличието на определени условия, разбира се.
Не го определям като фукня, защото, за да го направя, демонстрирайки знания и умения, то трябва да съм достатъчно самоуверена.  
И го правя съвсем целенасочено, за да се смята просто за някаква си фукня.

# 7
Понякога съвършенството крещи от всяка моя фибра  Laughing

Лигавя се. Не, не мисля че съм. Друг въпрос е, че понякога безпочвеното крещящо самочувствие на някои хора ме изнервя. И провокира лошото в мен.

И как преценяваш, че е безпочвено? Тук например. Щото тука съм те виждала провокирана..

# 8
Аз съм от първия тип фукня. Обичам да имам,
обичам да имам хубави неща.

Мразя хората,които се надсмиват над другите с
цел самореклама,като ги унижават.Това си е вид
гавра.За жалост такива лоши хора се срещат все  
по-често.

# 9
  • София
Понякога. Ако някой много ме издразни с простотия, ми харесва да му покажа колко е тъп. Но понеже гледам да не се дразня излишно, такива случаи са рядкост. Но пък според мен това не е фукня...просто някои хора си плачат да им покажеш къде им е мястото Confused

# 10
# 11
Категорично - не.  Naughty
Тежа си на мястото, ползвам се с уважението на колегите си и никога не бих си позволила да унижа някого, дори и той да ме настъпи. После не се чувствам комфортно. Много мразя такива хора. Истинска отврат са ми.  Sick

# 12
  • София
Нямам с кво да се фукам!

# 13
  • София
,,Фукам ,,може би не е най-точната дума,но може и тъй да се нарече в омекотен вариант.
Нямам с кво да се фукам!
Много хора нямат,ама виж какви приказки повсеместно.Аз това,Аз онова,всичко се казва за добро,съвет да се даде,добреоблечени думи с изчерпано съдържание,които някой преди мен е коментирал в суров вид.На ден срещам много такива хора.Дали се усещат?Насаме в смисъл newsm78
Самочувствието-с покритие или без е друга терца.Фукнята е нещо от сорта,,Давам вид на загрижен ,а отвътре Twisted Evil Mr. Green hahaha bowuu
И лицемерието няма такива краски.То е нещо в поведението,езика на тялото,изразните средства.Бе тънкана е.

# 14
Не бих унижила незаслужено никого, за да покажа превъзходството си над него.
А не виждам нищо лошо в демонстрацията на знания и умения...и в такъв смисъл, да фукня ( много отвратителна дума) съм!

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 15:06 от Le Soleil

# 15

И как преценяваш, че е безпочвено? Тук например. Щото тука съм те виждала провокирана..
Субективно , разбира се:)

# 16
  • някъде другаде
Не не съм.

# 17
Фукня съм  - с цел самоизпъкване.

# 18
  • Насред хаоса
Мога да бъда много гадна в това отношение. Но само спрямо хора, от които преди съм получавала същото отношение.

# 19
И да, и не.
Зависи от времето, мястото и настроението ми. Laughing

# 20
  • Варна
Фукам си се най- чистосърдечно, но никога с цел да унижа някого. Това го правя с други средства.
Не намирам нищо лошо в това да изтъкнеш (ненатрапчиво, естествено) способностите си. Излишната скромност не е от добродетелите ми. Лицемерието пък, съвсем.

# 21
Защо фукнята кара някого да се чувства унизен?

# 22

Защото може да се изтъкнеш по начин, който точно това цели, да унижиш отсрещната страна. Без да има никаква друга причина да показваш конкретните превъзходства в случая.

# 23
  • София
Не, но често така ме възприемат. Лесно е да се почувстваш унизен, когато се чувстваш маловажен. Проблема винаги е в телевизора на преживяващия унижението. Дули са ми се всякакви хора, но все ме е напушвал смях. Унизена не съм се чувствала от чужда фукня. Скромността беше на пиедестал доста години и сега продължава да бъде срамно да покажеш, че знаеш, имаш, изглеждаш и прочее. Приема се за фукня. Ако знаеш нещо трябва да мълчиш и някой друг да те посочи като знаещ, а ти с леко неудобство да споделиш информацията, но да кажеш, че не си много сигурен.  Mr. Green

Казвам това извън контекста на парвенющината и простотията, които надали биха могли да унижат някого.

# 24
 А чувствате ли се удовлетворени, когато натриете нечий заслужил нос?

# 25
Не, но понякога много искам да обясня позицията си и се изнервям, като не я разбират.

# 26

Абсолютно - се чувствам, без угризения, но и без да го смятам за някаква гордост. Има такива сополиви носове, че на драго сърце...
Има хора, които заслужават точно това, а има и хора, които само понякога го заслужават и поради тази причина гледам да съм точна в преценките си.

# 27
Не бих унижила незаслужено никого, за да покажа превъзходството си над него.

Всъщност в библейския смисъл това е "гордост".
В разговорния - "горделивост".
Смъртен грях.

Няма нищо общо с онази гордост, която е сила на духа и непокорство, макар че понятията се бъркат.

Няма по-жалко същество за мен от това, което демонстрира превъзходството си над друго същество, като го унижава.

ПП Да се майтапиш, че си "фукня" е друго, изисква се публика, която да има същото чувство за хумор.

# 28
  • София
Много.
Всъщност аз доста обичам да се разправям.
Така в едно задръстване около Перник, трих носа на катаджията, уцелил да вдигне 166.
Много го ядосах.
Не че пуснаха третата лента в нашата посока, де.
Но бях много доволна как съм го накастрила.
В случая бях "фукня"  в смисъла на това, че съвсем елементарна мисловна дейност следваше някои хора да са проявили, пък не го бяха направили.
А аз не съм чак толкова аристократична, че да си замълча.

# 29

А, това не знам. Аз поясних, че не го намирам за фукане това да "поставиш някого на място".

# 30
Не, но често така ме възприемат. Лесно е да се почувстваш унизен, когато се чувстваш маловажен. Проблема винаги е в телевизора на преживяващия унижението. Дули са ми се всякакви хора, но все ме е напушвал смях. Унизена не съм се чувствала от чужда фукня. Скромността беше на пиедестал доста години и сега продължава да бъде срамно да покажеш, че знаеш, имаш, изглеждаш и прочее. Приема се за фукня. Ако знаеш нещо трябва да мълчиш и някой друг да те посочи като знаещ, а ти с леко неудобство да споделиш информацията, но да кажеш, че не си много сигурен.  Mr. Green

Казвам това извън контекста на парвенющината и простотията, които надали биха могли да унижат някого.

В пълна сила важи и за мен. Не се фукам, но пък съм много открит човек и не страдам от фалшива скромност, че да крия неща за себе си или мнението си. Често се възприема като фукня.
Чужда фукня може да ми подейства само по 2 начина - да ме разсмее или да предизвика у мен респект - зависи как е поднесена.

# 31
Алкохол и  самореклама - да, умерено.

Никога не съм се умилявала от скромност, дори да е съвсем автентична, а не просто зле подбрана поза.
Да не парадираш със стореното добро го приемам по-скоро като смирение, а не като проява на скромност, но ако според вас е и това - значи го посочвам като изключение.

Дали с някого ще си играем на Ground control to major Tom зависи от това кой подслушва линията.  Grinning
Ако имаме публика, то обикновено компетентността на единия, съответно липсата на такава у другия, са очевидни и за останалите. Да  не удържа на провокацията да натъртя на резултат от мач, който вече е решен в моя полза /нескромно приемам, че е така/ всъщност би ме злепоставило, мисля.
Ако сме на четири очи, обаче, вероятно бих си позволила да съм по-директна.

# 32
...Скромността беше на пиедестал доста години и сега продължава да бъде срамно...

Скромността винаги е била и си остава добродетел.

Един християнин би трябвало да знае това, Бояна.
Или греша, че Вие ми говорихте скоро за църква и за вяра.

Отделно е общочовешки принцип и може да бъде открит на най-първите страници на етиката.

# 33
  Категорично НЕ !  Дори не поносям подобен тип хора , дразнят ме с показността си и най вече с това за да се издигнат в очите на НЯКОЙ  , нараняват друг човек!

# 34
  • София
...Скромността беше на пиедестал доста години и сега продължава да бъде срамно...

Скромността винаги е била и си остава добродетел.
Един християнин би трябвало да знае това, Бояна.
Или греша, че Вие ми говорихте скоро за църква и за вяра.
Не съм говорила за църква като ревностна християнка, а в контекста на тоталитаризма. Мога да Ви говоря и за други религии, но това не означава, че приемам ценностите им. Смятам, че с вас говорим за различни неща- едно е да криеш качествата си, друго да изтъкваш такива, които не притежават. А трето е начинът, по който останалите тълкуват и преживяват поведението на даден човек и тук това е проблема.

ПП Християнска добродетел е не скромността, а смирението.

# 35
  • Кацнала на едно дърво.
Фукня съм. От малка съм фукня. Дай ми да се изфукам на мен. Като Васко да Гама от село Рупча. Зарад едната фукня живея.
Не го разбирам това, другото - да унизиш някого, за да се изфукаш ти. Това съзнателно никога не съм правила и няма да го направя. Мога да се фукам само с неща, за които съм си скъсала трътката и смятам, че съвсем заслужено мога да си се фукам. Не бих се фукала с природности (на-на-на, имам хубави крака, примерно). Или със случайности - децата ми са хубави, на-на-на. Здрави са, на-на-на. Мъжът ми е същинско съкровище, на-на-на. И пр.
П.П. Много ме дразни фалшивата скромност. Някои хора прекаляват чак.  Laughing

# 36
В тази тема трудно ще се вадят аргументи/цитати/, но какво пък, не е невъзможно  Laughing

# 37
  • София
То, айде оставете, че е фалшива скромност.
Ама представяте ли си да кандидатствате за работа:

- Владеете ли Уърд?
- Справям се някак, но още много има да се желае...
- А с Ексел работите ли?
- Е, има и много по-добри от мен.

Ще ви вземат или не, заради едната християнска добродетел...

# 38
  • София
То, айде оставете, че е фалшива скромност.
Ама представяте ли си да кандидатствате за работа:

- Владеете ли Уърд?
- Справям се някак, но още много има да се желае...
- А с Ексел работите ли?
- Е, има и много по-добри от мен.

Ще ви вземат или не, заради едната христианска добродетел...
Познавам много качествени хора, които на интервю постъпват точно така.

# 39
  • София
А в същото време владеят перфектно Уърд и Ексел (примерно).
Какъв е смисълът да дезинформират?
Или нямат реална преценка за възможностите си?

# 40
Чак фукня не бих се нарекла, но не си и премълчавам постиженията.
Обаче никога не съм имала за цел да унижавам никого, хората достатъчно добре си се излагат и без моята намеса...

# 41
Заблуждаваш противника за възможностите си, и после нанасяш удара изневиделица  Grinning

# 42
Рокси, нямаше ли такъв удар в каратето? Grinning

# 43
Е, аз имам реална преценка- не ги владея.
Един познат, като кандидатствал за работа в САЩ, приятел го посъветвал като го попитат какви пари иска, да каже без излишна скромност по-висока сума, защото колкото поискаш, на толкова преценяват, че си си оценил способностите...

# 44
  • София
Заблуждаваш противника за възможностите си, и после нанасяш удара изневиделица  Grinning
Което ме подсеща как докато бях студентка, все се оплаквах, че не съм направила достатъчно добре това, че не съм учила изобщо, ама изобщо.
И това все по моите стандарти.
Накрая все имах високи оценки, и започнах да се усещам, че дразня хората.
Та си млъкнах.
И с годините се научих да анализирам и обективно да преценявам какво мога и какво не, на фона на останалите все пак.
А не по принцип, щото то е ясно, че няма човек дето да знае абсолютно всички думи от речника, примерно.

# 45
Което ме подсеща как докато бях студентка, все се оплаквах, че не съм направила достатъчно добре това, че не съм учила изобщо, ама изобщо.
И това все по моите стандарти.
Накрая все имах високи оценки, и започнах да се усещам, че дразня хората.
Та си млъкнах.
И с годините се научих да анализирам и обективно да преценявам какво мога и какво не, на фона на останалите все пак.
А не по принцип, щото то е ясно, че няма човек дето да знае абсолютно всички думи от речника, примерно.
Високи самоизисквания.

# 46
  • София
Смятат, че възможна най- голямата низост е да се самоизтъкват.  Confused По същият начин постъпват и при желание да им се повиши заплатата- трябва някой да ги оцени, а не те да парадират с постижения и да се самоизтъкват.

Перфекционизма също си казва думата, предполагам. За перфекциониста винаги и всичко е недостатъчно като знание или умение.

ПП За баланс съм срещала доволно количество и от другия тип- "владея перфектно английски", а накрая се оказва, че не може да се справя с елементарни неща.

# 47
Има едно-единствено нещо, с което съм се фукала, признавам.По-точно-не е нещо,а живо съшество.

Детето ми.

Още когато се роди, го гледах през замрежени от пълната упойка очи и ревях, защото не можех да повярвам, че такова хубаво дете може да ми се роди на мене. Казвам го не на принципа "на всяка сврака сврачето и е най-хубаво".
С друго просто няма смисъл.

# 48
  • София
Всичко опира до границите. както обикновено.
Самочувствието на база реална самооценка дава една собствена твърда позиция, чисто житейски за мястото, където се намираш и за всичко под и над теб.
Аз няма да размахвам като знаме добрите си позиции и качества, но няма и се крия или да пиша извинителни бележки за тези, които са "под", с цел да не ги засегна с по-високата си позиция на каквата и да е основа- лични качества или нещо друго.
Нито страдам от излишна скромност, нито от излишни скрупули, спрямо тези, които са "под" и се чувстват зле, заради това.

Всъщност, ако погледнем от другата гледна точка- за тези, които са "над". Винаги ми е било много стимулиращо, защото статусът на определен индивид е динамичен и подлежи на развитие и промяна, в голяма част от случаите, абсолютно в рамките на възможностите на самия индивид да намери начин да се почеше там, където го сърби. /Последното е цитат днешен на Джейн/.

# 49
Има едно-единствено нещо, с което съм се фукала, признавам.

Eeee, Жозе, много скромно го даде тука.. Laughing

# 50
Минзи, ама то наистина си е така. Локуми сме точили много пъти,тук,  но истински, извън форума, съм се фукала само със Станислав.
Говорим за фукане в чистия смисъл на думата.

# 51
Не виждам смисъл да се самоизтъкваш с нещо, което след като ти е качество другите ще го забележат , когато ситуация изисква да го покажеш.
Но ей така, ни в клин, ни в ръкав сам да си търсиш поводи да изтъкваш това онова, само смях ми предизвикват подобни хора, особено като виждам, че и реално си вярват, че са с нещо повече от останалите.

# 52
Не.Не ми е необходимо.Самодостатъчна съм си.И изобщо не ме е грижа как ме възприемат хората...

Това,да ми се иска да се изфукам с нещо,ми намирисва малко на комплексарщина..."Ако видят какво имам или какво мога,може би..."

Ама хората рядко са толкова тъпи ,че да не съзрат показността...

# 53
  • София
Не виждам смисъл да се самоизтъкваш с нещо, което след като ти е качество другите ще го забележат , когато ситуация изисква да го покажеш.
Но ей така, ни в клин, ни в ръкав сам да си търсиш поводи да изтъкваш това онова, само смях ми предизвикват подобни хора, особено като виждам, че и реално си вярват, че са с нещо повече от останалите.
Има много хора, които се сравняват непрестанно с останалите и през половината време са унизени, а през останалата са с чувство за превъзходство. Ето тук е мястото на смирението, не толкова на скромността. Всеки може да се покаже в по- добра светлина в една ситуация, но аз не вярвам, че като цяло хората могат да бъдат измервани и сравнявани. Да не говорим, че няма смисъл. Търсещите смисъл в подобни неща обичайно се проявяват като расисти или почитатели на подобен тип мислене. /Поне моето впечатление е такова/

# 54
Я да кажем сега с какво е приемливо да се фука човек, така, че да не бъдат засегнати, оскърбени и унизени хора?
Никога ли не ви се е случвало да се зарадвате на нечия фукня?

# 55
  • София
Я да кажем сега с какво е приемливо да се фука човек, така, че да не бъдат засегнати, оскърбени и унизени хора?
Че имаш невиждана хрема или потресаващи проблеми. Wink Извън шегата- не виждам защо ако някой не действа преднамерено, за да накърни друг трябва да отговаря за начина, по който другия се чувства.

# 56
  • София
Бих казала, че си е малко нашенски манталитет да зяпаме вечно в чуждата паница, и вечно да ни се привижда, че някой се фука.

# 57
Извън шегата- не виждам защо ако някой не действа преднамерено, за да накърни друг трябва да отговаря за начина, по който другия се чувства.

То пък някой ще си признае , ако го прави от такива подбуди.  Laughing

# 58
Темата ми е объркваща. До злобата и комплексите стигнахте ли? Има начини да поставиш някого на мястото му, без директно да завираш в муцуната му образованията, знанията, опита  и позициите си. Фукане със самочувствие, дет се вика, ама и с покритие Grinning.
Форумската фукня много ме радва мен- имам предвид онази самоирония, поднесена със стил. Толкоз ме раздва, че чак ме дразни. Здрасти, Жози! Mr. Green

# 59

Аз се радвам, но какво е фукня? Много е субективна преценката. На мен фукня общо взето ми звучи като да имаш самочувствие без покритие.
Иначе мога да се зарадвам на всякакви чужди постижения, без дори да са ми го намекнали деликатно, а просто когато съм ги усетила.

# 60
... Християнска добродетел е не скромността, а смирението.

Няма да споря дали скромността е християнска добродетел или не.
Още по-малко - дали е общочовешка добродетел. Нали има и Библията, и Речник на българския език?

Друг въпрос е "собственото разбиране" за скромност за разлика от истинското значение на думата.
Ако те попитат дали имаш нещо, което имаш и ти кажеш, че го нямаш това "скромност" ли е? По-скоро укриване на данъци  Laughing

ПП Иначе "показната скромност", т.е. фалшивата скромност е нещо осъждано от християнството. Не говорим за нея, щото тя не е скромност.

# 61
Не обичам хора , които изпъкват чрез недостатъците на другите
Не съм от тия как'Сийке

# 62
  • тъгата в мен
Фукане го свързвам най-вече в начина по който е поднесена информацията.Например,някой може да е обиколил света и увлекателно с часове да ти разкавза за пътешествията ,които е предприел и на теб да ти е едно такова радостно,пълно и цветно от думите му.Друг-тръгнал  и стигнал до Инстамбул,така да те засипе с фукливи преживелици,сякаш ,видите ли,само той е пътувал по света.
Фукане с всякакъв вид материални неща ме потрисва,та чак ме кара да се смея.
Другото-надцакването със знания и затапването не е фукане.
п.п.
И да,винаги ми е било неудобно да говоря за пари и да кажа колко струва това,което съм "направила"

# 63
Не чета всичките страници. Отговарям на първия постинг. Не.
Или опне си вярвам, че е така.

Общи условия

Активация на акаунт