Колегата мирише

• 38 951
  • 246
  •   1
Отговори
# 75
Добре сте си вие. Аз какво да кажа като почти нямам обоняние.

За предпочитане е  Thinking
Аз имам патологично изострено обоняние. Като хрътка съм  Laughing

# 76
Е аз пък искам да съм като теб.

# 77
Е аз пък искам да съм като теб.

Що, да не си ловец  Laughing

Повярвай ми, не е особено приятно когато мъж с готин парфюм мине по съседната пряка, да трябва някой да ме удържа, за да не хукна натам... Crazy
Или пък баба Гицка от партера като готви яхнийка на нощна тарифа, да се будя от миризмата на лук.

# 78
  • France
Ето това е българина: ще си трае и мълчи. Дори и когато го бърка в джоба...ама тва е друга тема.
Липсата на лична хигиена е равносилно на липса на възпитание, култура...но не винаги на интелект...
Оплакваш се тук, а си траеш пред пора и шефа. Защо?

# 79
Оплакваш се тук, а си траеш пред пора и шефа. Защо?

Какво предлагаш - да се оплача на шефа ли  Thinking Този вариант отпада - не ми е в стила.

# 80
Повярвай ми, не е особено приятно когато мъж с готин парфюм мине по съседната пряка, да трябва някой да ме удържа, за да не хукна натам... Crazy
Или пък баба Гицка от партера като готви яхнийка на нощна тарифа, да се будя от миризмата на лук.

А много ли е готино като трябва да си завра носа в някоя жена за да разбера с какъв парфюм е. Силното обоняние си е дарба, с всичките му предимства и недостатъци.

# 81
  • France
Нати, щом не ти е в стила, не се оплаквай.
Другият вариант е, да се прочете Кодекса и да се позовеш на него. Обаче рискуваш да си навлечеш други нападки.

# 82
  • Paris, France
Сигурна съм, че ако му го кажеш директно ще има ефект в желаната от тебе посока. На мене би ми станало много обидно ако някой разгласи и обсъди моите телесни миризми с целия колектив, напише писмо до човешки ресурси и прочие вместо да ми го каже с 2 изречения. Аз така правя.

Преди доста години работех в един кабинет с много приятна жена. Винаги перфектно облечена и напарфюмирана, доста по-възрастна от нас тогава. По някое време започна да отваря прозореца винаги когато изляза от стаята, да диша тежко като вляза, да въздиша непрекъснато все едно има проблем. Аз, която се къпех и си миех косата всяка сутрин и обилно се парфюмирах, не си и помислях, че е от миризмата ми. Даже забелязах, че третото момиче се парфюмира непрекъснато. Спря да идва да обядва с нас в близкия индийски ресторант. След около 2 седмици ме помоли да не се парфюмирам толкова обилно и ми обясни, че след обяд и миришем на къри. Говори тактично и с другата колежка. И двете направихме всичко за да отстраним проблема. Бонусът от прекратяването на обедното хранене беше и няколко кила надолу  Grinning. Даже спряхме да си купуваме хляб от ресторанта, защото е поръсен с подправки. Оттогава избягвам подправки денем. Най-интересното е, че само няколко месеца по-късно излезе по майчинство и се записа на ......... готварски курсове за индийска кухня Mr. Green.

Като говориш с колегата бъди директна и обясни проблема. Ако кажеш, че не ти харесва как мирише, има вероятност той да помисли, че не харесваш парфюма му и просто да го смени с друг. Кажи му точно на какво ти мирише - кисела пот, чесън, манджа, мухлясали дрехи или каквото там е!

# 83
Печовска, благодаря ти за мъдрите съвети.
В юридическа дирекция работя, а по една случайност "Кодексът" ни е настолна книжка...Е, няма такъв член, повярвай ми  ooooh!

# 84

Бая си е унизително да ти кажат дори и културно, че смърдиш на индийска гробница.

Joy  hahaha  Отдавна не се  бях смяла така  Mr. Green

# 85
Това ми е познато,само че в моя случай е съученичка от гимназията.Много добро ,хубаво и умно момиче,но в един момент много започна да ни мирише и така една година намеци,намеци-какви ли не.Само,че тя не се усети,но понеже на мен не ми харесва да обсъждам хората зад гърба им ,един път на едно събиране ,където бяхме близки приятелки ,решихме да и кажем за проблема и съвсем възпитано го направихме-стана и неприятно наистина,но се замисли.Ходи на изследвания ,оказа се ,че е някакъв хормонален проблем,но се постара момичето-от време на време пак се случваше,но беше много по -поносимо:)И тя не се обиди,дори напротив Simple Smile

# 86
  • София
Оххх ужасно е това Sad имаме един колега, който мирише на нещо което е умряло преди 2 седмици. Точно на мърша и на болно мирише. Винаги можеш да познаеш кога е минал по коридора, а като влезне в стаята ми после проветрявам. Понякога направо получавам позиви за повръщане  Sick Има някаква киста на кръста и си мисля че е от това, но пък и дрехите му от време на време са мърляви. Няма оправия в неговия случай. Като влезне и миризмата се завърти към мен си слагам ръката където съм си пръснала парфюм пред носа и се моля да не седи много.

# 87
  • Beyond the Frontiers
Докато бях бременна бях станала свръх чуствителна към всякакви миризми. Моя колежка употрубяваше обилно доста силен парфюм, което за мен си беше истинско мъчение. Казах и го в прав текст и тя понамали количеството.

# 88
Нати, няма ли начин да се заговорите с друг на тази тема пред него... Нещо от рода на *В класа на дъщеря ми, в работата на мъжа ми ..итн* Може и да е болестно състояние, но в такъв случай, по-често да сменя блузките...  Thinking

# 89
Оххх ужасно е това Sad имаме един колега, който мирише на нещо което е умряло преди 2 седмици. Точно на мърша и на болно мирише. Винаги можеш да познаеш кога е минал по коридора, а като влезне в стаята ми после проветрявам. Понякога направо получавам позиви за повръщане  Sick Има някаква киста на кръста и си мисля че е от това, но пък и дрехите му от време на време са мърляви. Няма оправия в неговия случай. Като влезне и миризмата се завърти към мен си слагам ръката където съм си пръснала парфюм пред носа и се моля да не седи много.

Офиса ви на Витошка ли е?

Общи условия

Активация на акаунт