За кристалните чаши, скъпите сервизи и ред други неща ...

• 45 310
  • 410
  •   1
Отговори
# 315
По отношение на миялните, бях чела /не в рекламна брошура на миялни машини/, че миялната изразходва около 10 до 30 л. вода за едно миене. При миене на ръка отиват между 100 и 300 л. вода за същото количество съдове.
Пък и моите ръце са нежни...
Всеки ден пускам миялната, хем често сервирам в общи съдове някои храни - салати, ордьоври и т.н., а се храним вкъщи веднъж на ден - 4 човека, а миялната е за 12 комплекта. Събота и неделя се налага да пускам по 2 пъти на ден - не знам какво означава "къде и как се събират съдове" - събират се в самата миялна и после се пуска, докато гледаш някой филм...

А в пералнята пера абсолютно всичко и всичко суша на сушилня - още нямам боядисани или захабени дрехи, въпреки твърдението на майка ми, че "ако не пипне ръчичка ...", ама пералнята ми вдига 1000 оборота, а ръчичката ми не. Сушилнята ми глади, а ръчичките ми в това време си правят маникюр...

А понеже споменахте мушами, баба ми много страда, че вече повече от 10 г. /12,5 г. живея самостоятелно, а последните 7 с мъж/ в дома ми мушама не е влязла. Предпочитам да ям на масата отгоре и после да избърша, вместо да търкам с вмирисана гъба още по-вмирисана мушама/. Аааа, гъби също не ползвам - хартия /за баба ми това е голям разход/, все пак 1 гъба мога да ползвам месец и струва няколко стотинки, а кухненското руло струва "цяло левче" и го ползвам 3-4 дни само. Crazy

Ако имам правописни грешки, простете, но тъкмо ставам от масата след 1 бутилка /пихме я с половинката/ младо червено домашно вино. Crazy

# 316
  • София
... вместо да търкам с вмирисана гъба още по-вмирисана мушама/. Аааа, гъби също не ползвам - хартия /за баба ми това е голям разход/, все пак 1 гъба мога да ползвам месец и струва няколко стотинки...

Само да вметна, че гъбата би трябвало да се сменя всяка седмица, защото е биологична бомба - тя и семейното дистанционно са най-големите бактериологични развъдници.

Гъба, ползвана под седмица не е вмирисана, а и такава трябва да бъде!

# 317
  • София
За мен също миялната, пералнята и сушилнята са незаменими. Не мога да си представя да пера нещо на ръка. Много пъти съм казвала, че ако някоя дреха/бельо не минат теста на пералнята и сушилнята, значи не са за нашата къща. А относно миялната и аз не мога да си обясня как не ви се събират съдове, много рядко ми се е случвало да трябва да събирам 2 дни чинии за да я пусна. В петък си се развали нещо сушилнята, ами аз съм като без ръце, събрали са се дни купища за пране, на сушилката се събира една пералня и съхне поне по 1 ден, а на мен 1 пералня са ми само дрехите на бебето на ден. Единственото от което имам нужда е ако може някой да измисли машина, която сама да глади ризи и панталони  Confused
Ивонски, а гъбичните няма и как да се ползват повече от седмица, според мен, защото наистина се вмирисват, деформират, накъсват и т.н.  Peace

# 318

гъбичните няма и как да се ползват повече от седмица, според мен, защото наистина се вмирисват, деформират, накъсват и т.н.  Peace

Ааа, има, има. Измиват се с разтвор от белина  Mr. Green  Като нови стават, и напълно дезинфекцирани! Тези дето ги купувам не се разпадат лесно, и ми е жал да ги хвърлям в приличен вид. Пък и не ми се купуват гъби всяка седмица (или пакетища запас). Шише разредена белина е много полезно да си държиш под ръка, за измиване на плотове, дървени дъски за рязане и т.н. неща които имат нужда от дезинфекция от време на време. Нашето е от шишетата с пръскалка. Препоръчвам.

# 319
  • София

гъбичните няма и как да се ползват повече от седмица, според мен, защото наистина се вмирисват, деформират, накъсват и т.н.  Peace

Ааа, има, има. Измиват се с разтвор от белина  Mr. Green  Като нови стават, и напълно дезинфекцирани! Тези дето ги купувам не се разпадат лесно, и ми е жал да ги хвърлям в приличен вид. Пък и не ми се купуват гъби всяка седмица (или пакетища запас). Шише разредена белина е много полезно да си държиш под ръка, за измиване на плотове, дървени дъски за рязане и т.н. неща които имат нужда от дезинфекция от време на време. Нашето е от шишетата с пръскалка. Препоръчвам.
Никога не съм се сещала за това.

# 320
Никога не съм се сещала за това.

Особено за дъски за рязане е незаменимо. В резките влиза храна и не може да се измие добре, и се развиват какви ли не форми на живот вътре. Белиненият разтвор обаче утепва всичко  newsm10

# 321
Вярно много се префантосфате
Все едно бабите ви само миални, перални и сушилни са имали....

Сега не почвайте - като има защо да не се вълзползваме. Така си е, и аз бях казала на мъжа ми, че без тези неща не влизам в нова къща, после изнаглях и определих и горен клас марки, обаче не забравяйте, че има хора където си мечтаят само да имат покрив над главата и самостоятелно жилище, така че дръжте се малко по-естествено. Че баба знае 2 и 200.

Моите гъби не миришат.  Crossing Arms Всеки път си ги мия и пера и винаги си миришат на хубаво. Полудявам като отида някъде и видя вмирисана гъба - за какво им е, тя не помага да е по-чисто, а прави по-големи мизерии.

# 322
... вместо да търкам с вмирисана гъба още по-вмирисана мушама/. Аааа, гъби също не ползвам - хартия /за баба ми това е голям разход/, все пак 1 гъба мога да ползвам месец и струва няколко стотинки...

Само да вметна, че гъбата би трябвало да се сменя всяка седмица, защото е биологична бомба - тя и семейното дистанционно са най-големите бактериологични развъдници.

Гъба, ползвана под седмица не е вмирисана, а и такава трябва да бъде!

Mr. Green
Откъде да знам - писах, че не ползвам гъби - причината е точно в това, че са развъдник на бактерии, дори и всеки ден да ги сменяш. Кухненската хартия е удобна, защото бършеш, хвърляш, разгражда се бързо в природата, че даже по-евтино излиза от често сменяни гъби. Peace

Вярно много се префантосфате
Все едно бабите ви само миални, перални и сушилни са имали....

... обаче не забравяйте, че има хора където си мечтаят само да имат покрив над главата и самостоятелно жилище, така че дръжте се малко по-естествено. Че баба знае 2 и 200.
...

Е, дай сега от съжаление към хората без покрив да си изхвърлим уредите, които ни улесняват живота или да идем да спим под някой мост, или да се храним в пластмасови чинии (многократно).
Може да се префантосваме, ама не преиграваме. Wink

# 323
Ама ужасно сте мързеливи ейй, с тия миялни машини Laughing
Винаги ми е било интересно къде си събират хората мръсните чинии докато им се съберат за една миялна. Ще се радвам, ако може някой да ме осветли по тоз въпрос.

ами в миялната, къде другаде Laughing

Между другото,  гъби в кухнята при нас ги няма. Аз ( а и всички домакинства, в които съм влизала тук) ползвам четка. Ако има нещо по зацапано по съдовете, преди да влязат в миялната, се маха с четка.
Ето такава  http://www.jordan.no/no/Rengjoring/Produktoversikt/Oppvask--og-k … nd-oppvaskborste/

Масата се забърсва с това http://www.jordan.no/no/Rengjoring/Produktoversikt/kluter-og-skr … /Mikrofiber-Grov/

# 324
Темата се поизмести,но пък стана интересно!Дуралекса не е скъпарски сервиз/в миналото -да!/
Кристала не се пускаше в миалните машини първо поколение/драскаше/ - съвременните миалки са супер!
Изумявам,че може да се ползват прибори за еднократна употреба!Асоциацията ми е в български вариант - с панахиди,а в международен - с тъпите американци!Настръхвам!
Колкото до мушамите и малките деца,мисля,че е по-важно майката да е спокойна и да има време за себе си - останалото са подробности!
Впечатленията ми от пътувания и гостувания извън страната са,че българката е ненадмината по стил,гостоприемство и вкус!

# 325
.........

Между другото,  гъби в кухнята при нас ги няма. Аз ( а и всички домакинства, в които съм влизала тук) ползвам четка. Ако има нещо по зацапано по съдовете, преди да влязат в миялната, се маха с четка.
Ето такава  http://www.jordan.no/no/Rengjoring/Produktoversikt/Oppvask--og-k … nd-oppvaskborste/

Масата се забърсва с това http://www.jordan.no/no/Rengjoring/Produktoversikt/kluter-og-skr … /Mikrofiber-Grov/

В тази четка ако влязят отпадъци от храна не е ли гнусно?

# 326
.........

В тази четка ако влязят отпадъци от храна не е ли гнусно?

Тази четка се сменя често, а и аз я пускам в миялната с други помощи средства, дъска за рязане например, на 70 и кусур градуса, и като се повърти час и половина, едва ли е останала жива бактерия.
пък гъбите са си бактериални бомби, каквото и да правиш с тях. Освен ако не ги сменяШ на всяко миене.

# 327
  • София
Така си е, и аз бях казала на мъжа ми, че без тези неща не влизам в нова къща, после изнаглях и определих и горен клас марки, обаче не забравяйте, че има хора където си мечтаят само да имат покрив над главата и самостоятелно жилище, така че дръжте се малко по-естествено. Че баба знае 2 и 200.
Има хора по света, които нямят и какво да ядат, но аз не съм виновна за това. Помагам, на който с каквото и когато мога, но няма да си мия чиниите на ръка и да съм щастлива, че имам къде да живея. Нормално е като си повишаваш стандарта на живот да искаш още и още. Поне хората са изчислили, че тавана е 16 000 долара месечно и над тази сума не се усещала никаква разлика. Mr. Green Има още да гоним тези висоти, докато станем презадоволени и отегчени сибарити. Mr. Green

Последна редакция: пн, 23 ное 2009, 14:02 от Бояна Ламбер

# 328
Ползвайки уреди, препарати и красиви неща, стимулираме производството и създаването на работни места.
И имаме време и сили да правим нещо и да плащаме данъци, и да отделяме за тези, които са в нужда.

# 329
  • София
...
Откъде да знам - писах, че не ползвам гъби - причината е точно в това, че са развъдник на бактерии, дори и всеки ден да ги сменяш. Кухненската хартия е удобна, защото бършеш, хвърляш, разгражда се бързо в природата, че даже по-евтино излиза от често сменяни гъби. Peace
...

Щедро разплисканата около мивката вода пак ли с хартиените салфетки събираш?

ПП. Стана ми интересно.

Общи условия

Активация на акаунт