ФЕВРУАРИ то се знае, в нашите къщи на бебе ще ухае !!! (29)

• 19 033
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
Съгласна съм с теб Ника ,но мен ме потресоха разказите на другите жени особено първия
за починалото бебенце  Cry

# 271
Момичета, не се навивайте и стресирайте от тия разкази. С първото си раждане се начетох на ужасии, е не ми помогнаха да се чувствам по добре. Нещата далеч не са толкова ужасяващи и лекарите в повечето случаи са нормални хора, а не персонажи от испанската инквизиция. Раждането ще мине по лесно когато сме с добра настройка и когато знаем какво искаме и учтиво, но настоятелно си го изискваме  Grinning Последното не винаги е възможно, но важното е на финала да се срещнем с прекрасното ново предизвикателство, бебето.

# 272
  • София
Съгласна съм с теб Ника ,но мен ме потресоха разказите на другите жени особено първия
за починалото бебенце  Cry
Не ща да ги чета, просто коментирах Лорчето, защото съм запозната с историята и тук от форума. Не мисля, че сега е времето да се натоварваме с такива неща.  Hug Има цели подфоруми тук, където ще ви се изправят косите от лекарските грешки, но аз предпочитам да подхождам позитивно към раждането.

# 273
  • София
И аз мисля, че не трябва човек да се настройва предварително. Освен това всичко е толкова индивидуално. Аз, когато забременях потънах в морето от информация, на моменти се побърквах, четейки чужди истории и с течение на времето се научих да отсявам нещата. Спрях да чета патологии и всякакви ужасии. Да не забравяме, че нета е колкото приятно местенце, толкова и страховито понякога. Просто трябва да се отсява информацията,която ежесекундно бълва от него. Аз и в книжките не чета отделни глави, които са за патологии, проблеми и т.н. Не ми е приятно. Искам да съм положително настроена за появата на малката ни принцеса, а не изпълнена със страх и съмнения.  Peace
Съгласна съм с Ника, че не трябва сега да се натоварваме с негативни мисли  Peace

Спокойна вечер на всички  Hug

# 274
  • София
Здравейте Simple Smile
Гледам добре сте си пописали днес Simple Smile

Първо да честитя на Радост рождения ден, пожелавам и многоздраве, щастите, любов и едно прекрасно пухкаво бебче

Силвери Честит племеник, да е жив и здрав и много радост да носи!

Така, за раждането за сега не ме е страх Simple Smile

Каня се да снимам какво съм купила, 4е са 4 4анти, но ме мързи много и не знам кога ще ме напусне мързела!
Ина4е от днес съм 30та седмица, остават ми още 10  Joy .

А за тези разкази нещо не им вярвам.. та 4ак и протест, нали ходя там хората са любезни и мили и не съм забелязала лошо отношение. явно преувели4ават!

# 275
Стана ми интересно и аз отивам в Януарки  Sad
Ама не знам как не ви е страх с това домашно раждане... ако има проблем с бебето кой ще помогне ??? Tired И ще е късно за линейки , те така или иначе ги няма  Sad Моя позната тръгна да ражда нормално, не успя и я срязаха, станаха едни "сакатлъци" ,ако беше сама вкъщи - не ми се мисли ... Излишен риск от романтизъм е това за мен , то лудите(в добрия смисъл) Господ ги пази де , но все пак и бебчетата са в опасност newsm78

А иначе една приятелка продава това, почти не е ползвано а и тя така ползва нещата,че не им личи , ако някой се интересува от спални комплекти :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=443285.0
до скорор

# 276
  • някъде тук
Здравейте милички HugСамо да се отчета и се връщам назад да ви изчета че колко много сте изписали за тези дни ме нямаше #Crazy
Пребрах се от Шейново преди три часа трябваше да седя и утре до обяд обаче лекаря който беше сутринта се оказа добър и ме пусна след последната инжекция на обяд Simple Smile Малко подробности: инжекциите бяха три прз 24 часа Целестон ,отделно ме следяха със запис на тоновете и днес преди да си тръгна ми направиха доплер ,сега съм по спокойна направих каквото трябваше лекарят който ме прегледа на доплер каза ме е виждали по зле изглеждаща плацета от моята и че сигурно ще изкарам с помоща на фраксипарина и аспирина поне още месец. Доволна съм от престоя в Шейново всички се отнасяха добре стаите са четири легла това в паталогична на 3 етаж, така се случи че в моята стая настаняваха жени и те след няколко часа отиваха  да раждат,така че присъствах не подготовка за естествено раждане с всички екстри котракции, болки  , а пък дес бяха три за секцио и обсъдих всичко за опойките, много ми хареса едно момиче със планово секцио  дойде в 10,30 направиха иклизма и в 12,30 я свалиха на втория етаж  за секциото което беше суговорка с нейния лекар стано много бързо без да седи в болница дълго време. Така че вече съм почти подготвена когато дойде и моето време Simple SmileАко знаете колко много бебета изписваха  по цял ден си ги гледах  Laughing

# 277
  • София
Бела, много се радвам, че всичко е наред!  Peace И най-важното, че си по-спокойна!! Hug  Peace

# 278
  • York
Бела, а така! Много позитивно звучиш!   bouquet

# 279
  • София
Бела, добре завърнала се! Hug Много се радвам за добрите новини при теб! Ще изкараш още месец и още как, накрая ще гушкаш най-сладкия бебок, ще видиш!
Аз също съм била в Патологията на Шейново и имам добри впечатления от работещите там.

# 280
bela,  welcome back!
и аз в 10 седмица бях за 3 дни в патологична и имах същите преживявания, даже сега като си мисля за самото раждане и все се сещам за жените там, които бяха при мен преди да родят и за разни случки. Според мен няма нищо старшно в самото раждане, стига всичко да си върви нормално и да не се паникьосваме....е ще видим де, то отстрани е много лесно   animal085

# 281
Аз съм със смесени чувства относно подобен род прояви, както и имам силни съмнения относно резултата, по-скоро смятам, че ще е отрицателен на този етап.
Относно конкретния разказ на нашата съфорумка - Лорчето, мисля, че трябва да не се спестява нищо, особено началото му: "Както сигурно сте се досетили, въпреки,че планирах едно тайно от близките ми домашно раждане, то не се осъществи. Точно когато вече бях подготвила всичко и бях готова да родя сама вкъщи, мъжът ми и майка ми ме разкриха и ме накараха да обещая, че няма да "правя глупости". Мъжът ми ме заплаши дори с развод. За всеки случай вече не ме оставяха сама и бяха много подозрителни към мен."
Ето това е профила и
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=91714;sa=showPosts
За мен това е едно безкрайно объркано момиче, което не е получило абсолютно никаква подкрепа относно решенията си и дори от най-близките и хора, но някак се е надявала на чудо, че ще получи подкрепа относно действията си от дежурен екип. Сори, ако съм крайна, но това е много наивно.
А иначе че има нужда от промени е ясно за всички, които са раждали, но според мен не е това начина.  Peace

Аз също като прочетох разказа и се изненадах на гордата и постъпка  Shocked
Тя на всичко отказала, сякаш по добре знае от екипа  Shocked
на голяма геройня се направила
извянавайте,ч е съм директна но това е моето мнение
Не съм съгласна , че тя е тази която трябва да казва какво да правят

# 282
Бела, радвам се че си тук и всичко е наред. Надявам се повече да не се притесняваш. Hug
Честит рожден ден на Радост. Да си жива и здрава и щастлива. Simple Smile

Абе момичета, аз другите разкази не съм ги чела, но прочетох първия. Може ли да тръгнеш да раждаш и от вратата да се пазариш, че не искаш абокат, не искаш система, не искаш окситоцин, не искаш епизиотомия, не искаш тоновете да ти следят?!.. ми то кво искаш?! В смисъл - нито в едно от тия неща не виждам нещо, което ще и наруши реномето на тази жена, особено пък ако нещо е наложително, а разбираш ли тя знае повече от лекарите какво е по-добре за нея. По- нататък пише че имала напъни ама се криела за да не я ровят?! Ама наистина - защо е отишла в болница? Да се радва, че не е имало някакви усложнения, че не ми се мисли с тая тъпотия какво е можела да си навлече на главата. Това ми е мнението.

# 283
Бела, много се радвам  Hug дано всичко да е наред и за напред Simple Smile

Прочетох и аз и си скапах настроението  Cry
Дано на никоя от нас не й се случват такива неща и всичко да мине добре... Praynig
Приятна вечер

# 284
bela,
Много се радвам, че си си пак тук и, че така са ти се видяли нещата  Hug
за починалото бебенце  Cry
Не ща да ги чета, просто коментирах Лорчето, защото съм запозната с историята и тук от форума. Не мисля, че сега е времето да се натоварваме с такива неща.  Hug Има цели подфоруми тук, където ще ви се изправят косите от лекарските грешки, но аз предпочитам да подхождам позитивно към раждането.
Напълно съм съгласна с  Ника. За раждането и въобще за протеста - всеки си решава сам, но и трябва да поеме отговорност за решението си. Както и после да не налага мнението си...И аз в началото се гмурнах да чета  без да подбирам, та после и при най-малкото свиване на корема си мислех какви ли не дивотии Confused
Също и за подфорумите - има ги, но няма да ги чета вече Crossing Arms Последните дни все някакви неприятни случки около нас и когато ми натежи така - взимам си компа и чета отчетната ни темичка, та после ми просветва Hug Много ми се иска поне това местенце да го опазим от лоши работи и да подхождаме позитивно Praynig

Общи условия

Активация на акаунт