Майки докторантки - Да се обединим!!!

• 13 945
  • 118
  •   1
Отговори
# 90
Много важно! От Социалните ни казаха, че са намалили срокът за получаване на тази помощи - от 1 година на 6 месеца от раждането на детето. Освен това нямало получено официално постановление от делото във ВАС, но ми казаха ако мога да намеря решението, да им го дам. Аз обаче не го намерих - някой знае ли откъде мога да го взема това решение на ВАС? И ми казаха да си подам документите и щели да направят запитване до София. Моето бебе сега направи 5 месеца и да видим дали ще ни огрее. Ще ви пиша, ако ми приемат документите.

Много бързо се замълча по въпроса, умишлено не се раздуха, за да може да се спести максимално, а и как така тайно са намалили срокът?!!!

# 91
# 92
Благодаря!

# 93
Преведохааааааааа гииииииии  Grinning Справедливостта възтържествува и в сметката ми се появиха недостижимите досега за докторантите 2880 лв.

# 94
Tsvetanka Slavcheva, честито! Направо се разплаках, когато прочетох, че на някой са му изплатили помощта и то без дело. Би ли ми казала дали това стана в София и ако "да" в кое ДСП?

# 95
и на мен ми ги преведоха, в Русе  Peace занесох копие от решението  на съда

# 96
Мег, а на колко ти беше детето, когато си подаде документите за парите; и имаше ли официален отказ отпреди? Да знам има ли смисъл да се пробвам...

# 97
на 5 месеца, нямах официален отговор, бяхме се разбрали да направят допитване до софия, а аз да занеса решението на съда - само бяха намалили срока от 1год. на 6 месеца за възраст на децата

# 98
Tsvetanka Slavcheva, честито! Направо се разплаках, когато прочетох, че на някой са му изплатили помощта и то без дело. Би ли ми казала дали това стана в София и ако "да" в кое ДСП?

Да в София в община Възраждане. Моето дете беше на 7-8 месеца, когато подадох молбата, като преди това нямах официален отказ.

# 99

Да в София в община Възраждане. Моето дете беше на 7-8 месеца, когато подадох молбата, като преди това нямах официален отказ.

Благодаря ти! Аз се падам в Красно село. Когато му дойде времето ще подам молба и се надявам да ми ги изплатят. Колко време след подаването на молбата получи положителен отговор?

# 100

Благодаря ти! Аз се падам в Красно село. Когато му дойде времето ще подам молба и се надявам да ми ги изплатят. Колко време след подаването на молбата получи положителен отговор?
Ами не помня точно, но май беше в рамките на 10-12 дни.

# 101
Чудесно:) Благодаря ти, Цвети! Всичко добро!

# 102
Здравейте Майки докторантки! Аз също съм една от Вас! Преди месец родих близнаци, които са недоносени и в момента са в интензивното на неонатология. Нямах време да прекъсна докторантурата (поради преждевременното раждане), а от средата на декември университета затваря врати до средата на януари. Смятам януари да прекъсна, защото дори в момента (като се има в предвид положението ми) пиша отчети по ФНИ и други проекти в които участвам. Колкото до заветната еднократна помощ, трябва ли да съм прекъснала за да я получа? Тъй като децата ми са недоносени не мога да взема актовете им за раждане в момента, това ще стане едва при изписването им - което ще бъде януари (според мен, дай Боже).

Благодаря Ви предварително!

# 103
Според мен ще си ти трябва акт за раждането и по-добре да из4акаш. А иначе едва ли е нужно да си прекъснала.

# 104
Със сигурност ти трябва акта за раждане като подаваш документите. А това дали ще прекъснеш докторантурата или не тях не ги вълнува. Искат да им представиш удостоверие, че си докторант, а то и в двата случая от университета ще ти издадат такова. Само трябва да провериш какъв е срока за подаване на молбата за паричките, защото се говореше, че ще го намаляват на 6 месеца от раждането. Успех и скорошно изписване.

Здравейте Майки докторантки! Аз също съм една от Вас! Преди месец родих близнаци, които са недоносени и в момента са в интензивното на неонатология. Нямах време да прекъсна докторантурата (поради преждевременното раждане), а от средата на декември университета затваря врати до средата на януари. Смятам януари да прекъсна, защото дори в момента (като се има в предвид положението ми) пиша отчети по ФНИ и други проекти в които участвам. Колкото до заветната еднократна помощ, трябва ли да съм прекъснала за да я получа? Тъй като децата ми са недоносени не мога да взема актовете им за раждане в момента, това ще стане едва при изписването им - което ще бъде януари (според мен, дай Боже).

Благодаря Ви предварително!

Общи условия

Активация на акаунт