Колкото сме по-красиви,МАЙчетата ще са по-щастливи. N8

• 21 444
  • 731
  •   1
Отговори
# 345
ох боже сега си пиша с една позната .и ме разпитва за после след като родя.Вече паднах.Отсегас ми се казва кое как,по колко-УЖАС.

Девил кин, то винаги има хора, които да дават съвети. Според мен всяка майка се води по детето си. Мен лично майка ми се уби да ми дава неадекватни съвети - единия от които беше точно да кърмя по режим. Просто при моето бебе това беше невърможно - тя се роди сравнително мъничка 2,990гр и искаше да суче. Пробвах с режима но само се изтормозихме и аз, и тя. Установих, че по-честото хранене първите месеци я успокоява, а и наддаваше в норми и се успокоих  Peace

# 346
Девилче, не искам да ти се бъркам, всяка майка сама взема решение как ще отглежда бебето си, но ако ми позволиш, бих коментирала така - не се хващай на това, моля те! Приятелката ти колко време е кърмила бебето си? Няма такъв филм "разширено стомахче" при изцяло кърмени бебета, защото кърмата се усвоява за час, час и половина. И какви билки - те могат да алергизират бебешкия организъм, но не и да подсилят растежа му?! Това е работа на кърмата.  Crossing Arms Билковите чайчета, които се водят бебешки, всъщност по скоро ще объркат храненето, ще наливат бебето с вода вместо да приеме нужната кърма.

Храненето по схема е измислено преди много години - говори се, около Световните войни, за да могат майките бързо да отбиват бебетата и да се захващат за работа. В онези години нуждите на бебето не са били на първо място. Храненето по схема в никакъв случай не са от полза за бебето, защото то... просто гладува. Не мога да скрия, че има месеци, в които заради кърменето майката и бебето са като скачени съдове, но това не трябва да ви притеснява, напротив. Постепенно свиквате с мисълта, че бебето не е пречка да вършите ежедневните си лични занимания, а обратното - то става част от тях.

Някои майки, които не практикуват кърмене на поискване, съвсем погрешно считат, че така се получава вид хаос. Само че не е така - бебето също живее под вид режим, само че създаден именно от него, а не наложен от майка му. Така няма "насилие" над малкото същество, и двете страни са доволни. Има и голяма вероятност бебето само да си направи 3-часов режим, няма да го спираме тогава, но отново - водим се по бебето и неговите нужди. То знае как да ни каже какво желае.  Simple Smile

Пожелахте кърмаческа среща, имате я: Неформални кърмачески срещи в СОФИЯ Ние ще ходим, ще се радвам да дойдете.  Hug

# 347
Бръмбазела благодаря за страхотните съвети и информация, които ни даваш . Чудесна си  smile3525

# 348
  • Пловдив
Вижте какво открих:
http://www.vbox7.com/play:28eecdd0
http://www.vbox7.com/play:7fb387c1
 Мисля, че ще ни е полезно

С тези съм доста по-съгласна  Peace
Бръмбазелке, много добре казано   bouquet И в Пловдив тази събота , както и всеки месец има кърмачески срещи. Този месец аз съм домакиня  bowuu

# 349
Бръмбазела благодаря за страхотните съвети и информация, които ни даваш . Чудесна си  smile3525

Жани, благодаря за топлите думи.  Hug Надявам се да съм ви полезна, защото знам колко объркващи послания получават бъдещите майки. Всичко, което зная и мога да ви разкажа, съм прочела, асимилирала и приложила на практика. Имах доста трудни моменти, в които съм се чувствала отчаяна и съм си мислила, че не мога да продължа повече. Но винаги съм намирала подкрепа сред други кърмачки тук и след първите няколко месеца вече се чувствах по-уверена, а оттам и по-спокойна и доволна от решенията, които вземах. Затова съм готова да ви подавам информация, но както казах, решенията са ваше дело и отговорност.  Hug

... И в Пловдив тази събота , както и всеки месец има кърмачески срещи. Този месец аз съм домакиня  bowuu

Бравос, змейчо, сигурна съм, че ти се получи чудесна. Каква ви е темата?

# 350
Еееех, че хубави клипчета за новородени Heart Eyes
Искам и аз вече да кърмя и да къпя бебока - нещо загубвам търпение Simple Smile

# 351
Ох, слънчева   и аз съм така...нямам търпение да гушна бебчо... breastfeeding

# 352
  • Пловдив
Бравос, змейчо, сигурна съм, че ти се получи чудесна. Каква ви е темата?

Причини да отбиеш, причини да продължиш - това ни е темата  Laughing

Много беше сладък бебока от клиповете - особено на масажа се разтопих  Heart Eyes

# 353
Здравейте момичета  Party
Тъкмо се връщам от консултацията.Потвърдиха ми пола на бебка - вече двама лекари ми казват че ще е момиченце  Heart Eyes  Мн се радвам.Бебчо,беше добре,смучеше си пръстчето.По-големичко е с 5 дни от колкото трябва да е,но да е живо и здраво когато се роди ще си го обичаме безкрайно много.Изследванията ми са ок.Всико е наред и в норма,само дето месец и нещо тръпнех какви ще са резултатите.  ooooh!
Ние с мъжо вчера ходихме по бебешките магазини да гледаме колички и шезлонгчета.Тук има бебешки оказион (можеш да си оставиш старите бебешки неща които вече са омалели или за продан или да ги замениш за други по-големи) - ееее,направо останах приятно изненадана.Има страшно запазени неща.Количките са като нови с 2 коша,чанта,покривала за крачета и са по 100 лева,столчетата за кола са 30-45 лева,имаше и дрешки,но в тях много не се загледах.Имаше и едно шезлонгче от вибриращите и то 30лв и това са почти нови неща,някои колички дори бяха с етикети.Иначе има и по-захабени неща,които пък са доста по евтини.Определено ще се възползвам от услугите на това магазинче.
Тинайна и аз искам такава приставка за повиване към легълцето,мисля че е мн удобно,а и пести място.
Уини,кътът за повиване и за преобличане е мн сладурски.
Жани и аз искам вече да държа бебка в ръцете си и да я гушкам и мачкам  Hug Полезни клипчета  Wink
Девилче,споко!От опит да ти кажа че винаги се намира по една такава приятелка коята да ти дава акъл.И аз миналата седмица спорих така с една приятелка която дори не е раждала нито пък има деца и ми вика че било задължително да раждам с операция.Аз и обеснпвам предимствата на раждането по естествен път,ама тя не,като почнели болките сама съм щяла да искам да извадят бебчо с операция и пак и обеснявам че твърдо съм решила,ако няма усложнения или ако разположението е неудобно да раждам естествено,тя пак си пее нейната песен и най-накрая си вима абе аз какво се занимавам с нея......и айде излязох от скайпа  hahaha

# 354
alex88 ЧУДЕСНИ НОВИНИ  smile3501
Нека такива да са на всички ни.... newsm17
А за раждането с операция...оф и аз имам една такава позната, която така ми вдига нервите...напълно те разбирам. Аз и казвам искам естествено раждане-тя НЕ - с операция. И се отказах вече....да не влизам в спорове

# 355
  • София / Сливен
alex88 честито за малката госпожица ох как искам и аз една такава хахах ще видим.
Относно кърменето и аз искам да изкажа мнение с първото си детенце нямах много кърма и след 1м го дохранвах. Обикновено той се събуждаше на 3 ч и му давах когато е гладен, така че най-важното е майката да има кърма пък за храненето всака жена сама си преценя как е  добре за бебето и на колко часа ще го кърми.

# 356
Жани да не говорим за една и съща приятелка защото тази моята е от Варна.Да не се казва Цветелина  newsm78

# 357
Здарвейте, мами. Виждам че сте доста нетърпеливи да гушкате и да обгрижвате бебетата, ах че хубаво. Впечатлена съм от тези кутии за козметиките ( които не са малко) на бебо. Ще взема и аз да си потарся. Знаете ли, с Алек ползвах шкаф за повиване, но сега смятам да го продам и да купя малко гардеробче, че най накрая да събера нещата му ( и тези на бебето) на едно място. За мен по - удобна и практична е допълнителната приставка към леглото.

# 358
Жани да не говорим за една и съща приятелка защото тази моята е от Варна.Да не се казва Цветелина  newsm78

Ох Алекс така ме разсмя  newsm62
Не... друга е моята съветничка....явно много такива ги има....даващи идеи и съвети хихихих
Да са ни живи и здрави бебоците, а пък ние ще трябва да преглъщаме тези "съвети"   Joy Hug

# 359
  • Sofia
Winnie, страхотна е идеята за кът за повиване на пода, а в кутията направо се влюбих  Hug За съжаление в къщи навсякъде е ламинат и гранитогрес. На Габи в стаята сме сложили килим, но не е топло на пода - горкото, постоянно му повтарям да си обуе пантофите (по чорапи или терлици пък се пързаля). Няма да стане повиване на пода Sad На мои познати бебенцето падна от повивалника и си счупи ключицата. За щастие бебенцата са много жилави, а костите им са меки и лесно зарастват, но кошмарът и уплахата са големи  Cry
Аз имам повивалник, който слагах на скирн с точно моята височина, но сега ще гледаме кошарата, която ще купим, да си е с повивалник.

Момичета, не се притеснявайте как ще се справите с бебенцата  Hug Всичко си идва отвътре. Ние сме кумове на наши приятели - жената роди 20 дни преди мен и направо не смеех да погледна това мъничко същество. Моят син се роди доста по-дребен и го гушнах в момента, в който ми го донесоха. Имах най-малките гърди в стаята в болницата (да не казвам никакви), останалите 4 майки бяха с второ дете, идея си нямах как се кърми, а моят дребос засука все едно, че цял живот го е правил, Никакви рагади не съм имала, никакъв проблем с кърменто. Не съм спазвала режим, но той си беше като часовник на 3 часа. Вода не съм давала до не знам кой месец. Майката на мъжа ми беше дошла за изписването, но не смееше да пипне бебето, а аз не съм и искала - къпане, преобуване, всичко от първия момент си правим сами с мъжа ми.

Общи условия

Активация на акаунт