Срамно ли е съжителството без брак?

• 18 850
  • 426
  •   1
Отговори
# 270
Не проследих много точно спора по-горе. Архентина - аз съм съгласен с това, че документа за брак трябва да е много важен. А за предния ти въпрос - празнуване деня на сватбата - да, хубаво е, но мисля, че има други дни, от които остават по-добри спомени - по-запомнящи се, по-значими, по-романтични...
                           Може би е така, но обикновено не се празнуват другите дни. Все пак ако някой го прави, би било много красиво.

Ние празнуваме датата на първата ни среща, а годишнината от сватбата ни остава на заден план.
За мен лично много по-важен е денят, в който се влюбихме.

# 271
Имам съпруг, Пинокио. Не приятел. И ако си искала да кажеш нещо друго, бъди така добра да го обясниш. Но ти отговаряш в типичния си подигравателен стил, което не е добра база за спор.

# 272
Аз това щях да кажа,че ние не празнуваме с такъв кеф дата на сватбата ,както се отпразнува датата на деня в който сме заедно.За уточнение ние живяхме доста преди да се решим да направим тази крачка.
А относно по горните писани, бих казала че много се избяга от темата.За мен е важното хората да се разбират когато са заедно и да се обичат най вече,пък с брак или не за мен няма никакво значение.

# 273
Имам съпруг, Пинокио. Не приятел. И ако си искала да кажеш нещо друго, бъди така добра да го обясниш. Но ти отговаряш в типичния си подигравателен стил, което не е добра база за спор.
                             Не ми се ровеше в постингите ти, за да си изясня въпроса. Приеми, че не е важно за мен. Написах го уж неутрално, обидих ли те?
                             И каква база за спор може да бъде дали имаш брак или нямаш  Joy? То е ясно - или имаш, или нямаш. Аз по този въпрос не бих спорила.

# 274
Да си ме обидила ли?  Joy Да, много!  Crazy
Базата за спор не е това аз дали имам брак, а начинът, по който ти отговаряш на всеки, който мисли различно от теб.
И отново без да си разбрала и дума от това, което ти се казва.
Както и да е.
Остани си със здраве!
Много е срамно да нямаш брак. Добре, че се омъжих навреме, че иначе щях да си стоя по цял ден в нас от срам и мъка.

# 275
Архентина-Пинокио, спориш с целия форум, другите ти извъртат думите... Не е ли странно? Wink Впрочем, майстор на извъртанията ми се струваш ти, но пак ще кажеш, че се заяждам Wink Упорито не казваш защо е срамно, а вадиш аргументи "за брака". Темата не за това. Аз НЕ съм против брака. Никога не бих подкрепила теза против него, въпреки че нямам такъв към момента. И за него не са ми необходими. Единствено против срама от липсата му пиша Simple Smile За разлика от теб. А после извъртала съм била. Не, няма начин да се съглася. Не те познавам и нямам нищо против теб. Сигурна съм, че и ти не би ме мразила в реална ситуация, въпреки срамния ми статут Wink

Впрочем, ако държиш да сучем още темата "за и против", която, казвам ти честно, смятам за абсурдна, нека ти кажа, че преди да срещна своя МЪЖ и аз трудно си представях семейство и деца без формализирането на връзката. Може би ти не си срещнала такъв човек. Няма общовалидни истини. Това, което важи за мен с този мъж, вероятно не важи пак за мен, но с друг. Това, в което си убедена ти в своя брак (да не сбъркам думата, че сакън!), може би не би било валидно в друга някаква връзка с друг някакъв човек.
Сега можем ли да си стиснем ръцете?

# 276
                            Може би е така, но обикновено не се празнуват другите дни. Все пак ако някой го прави, би било много красиво.
                            Останалата ти част от постинга мисля я коментирахме...
Предполагам, че всички празнуват поне един ден, особенно ако нямат сватбен ден.

...А относно по горните писани, бих казала че много се избяга от темата...
Вярно е, но прегледах отново и само за пълнота да покажа това:

...Ще ви дам пример с Австралия. Имам приятел, които живее там. Той ми е разказал следното - ако 6 месеца живееш на семейни начала с някого и от там нататък се водите автоматично сключили брак. Т.е. имате същите права, задължения и юридически последици като тези, които официално са отишли и са подписали. Приравняват ви автоматично. Ето така бих била съгласна...
Ето, дори има пример (нямало нужда от мислене). Разбира се при нас е по-трудно, защото пък адресните регистрации не са у ред. За мен е срамно, че държавата (на готово) не ти дава (достатъчно) сигурност. Не би трябвало да се унижава нечие желание за повече сигурност, увереност и защита... въпреки всичките "лоши" причини: "да го вържа", "да хвана последния влак", "да го обеднея" - български вариант на "да забогатея", и т.н.

Радвам се, че имам поводи да смегчавам малко феминистичните си възгледи, един от които е този, че мъжете не знаят, че една от главите, с които разполагат служи за мислене... Laughing
Хм! Да благодаря ли?!  Thinking Т.е. твоето уважение към мъжете и в частност към мен не е голямо. Не е защото мъжете имат втора глава за мислене. Не е защото мъжете я използват за мислене. А е за това, защото не знаят, че тази глава, всъщност, им се води първа (а не втора). С две думи казано - написал съм нещо, хубаво или лошо - няма толкова значение, защото просто съм пропуснал "интригата", около която се вихри в темата (в последните петнадесетина страници?  Joy

# 277
Архентина-Пинокио, спориш с целия форум, другите ти извъртат думите... Не е ли странно?...
                              Сигурно зависи от гледната точка. Извъртане ли е това или не:

Архентина, мила ми съфорумке, схванах идеално предсатвите ти за морал: имаш подпис - спиш с един мъж, нямаш - чукаш наред...

Thinking . Какво мислиш? Също така:

...Упорито не казваш защо е срамно, а вадиш аргументи "за брака". Темата не за това...
                              Точно това написах в първия си отговор по темата, справка 6-та страница. Горното, съотнесено към първият ми постинг е невярно. Че и упорито  Crazy.

...Не, няма начин да се съглася...
                             Ами... добре, твоя си работа.

...Сигурна съм, че и ти не би ме мразила в реална ситуация, въпреки срамния ми статут...
                             Не мразя нито един мой познат. Съответно и за непознатите важи същото. Поне към момента. И поне към момента това е позицията ми. Не споря, че мога някога във времето да я променя. Но не разбрах темата да е: 'Смятате ли, че някога бихте мислили по този начин?'. Ръцете може да си стиснем по всяко време  Peace.

Либи, поздрави и на теб. Доколкото постингите ти се  базират на коментари относно личността ми не смятам да ти отговарям  Stop.

П.П. Към Либи: и все пак ти се извинявам, с каквото и да съм те засегнала   bouquet (а щом си позволяваш лични нападки явно е така).

Последна редакция: вт, 01 дек 2009, 14:29 от Пинокио

# 278
съжителство! това улеснява мъжете.те имат най -голяма полза!намира си -приятелка,готвачка,перачка,има  си сигурното за леглото и утре ако намери нещо по добро взема си капата и ЧАО!няма обвързване! на другото здраве  му кажи! за жената брака е сигурноста!тя винаги е губещата страна при едно такова съжителство!

# 279
Темата отдавна прехвърли приемливите 15 страници и според мен се е запътила към ключ. Аз се изморих от тази дъвка за балончета. Чао и всичко добро!

# 280
съжителство! това улеснява мъжете.те имат най -голяма полза!намира си -приятелка,готвачка,перачка,има  си сигурното за леглото и утре ако намери нещо по добро взема си капата и ЧАО!няма обвързване! на другото здраве  му кажи! за жената брака е сигурноста!тя винаги е губещата страна при едно такова съжителство!

Уау! Само да те светна, че мъжът, който бяга от жена и деца, ще избяга също толкова бързо, дори и 3 пъти да се е оженил за съпругата си.
П.С. Щастлива съм, че имам друга представа за сигурност в този живот. Жалко е за тези, които стискайки хартийките от Общината си мислят че са осигурени и щастливки.

# 281
Майко, мила ooooh!Наистина ли го мислиш това, което си написала?

# 282
Toва е доста разпространена заблуда.

# 283
мен не ме е срам,че живея без брак Sunglasses свиркай си,не им обръщай внимание Peace

# 284
аз така виждам нещата и никой  и нищо не е в състояние да ме убеди че не е така!

Общи условия

Активация на акаунт