прехвърляне на майчинство

• 87 212
  • 541
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
подаваш док в работата,в която искаш да ползваш прехвърлянето
щом ще е от 1 дек,трябва да се направи от новата работа
за бабинството важи датата на прил 3-възможно е да стане от 1 декември-ясно е че на работодателят ти ще му отнеме време,но ще се вмести,защото прил 3 се подава през януари

говори предварително с новия ти работодател и обсъдете прехвърлянето.разгледай процедурата за прехвърляне-пуснала съм я на тази страница

# 76
Elfita,незнам дали в тази тема трябва да пиша,ноо все пак ще попитам.На 30,09 родих и този месец бе последният ми пуснат болничен лист,с нега попълних и декларация към НОИ.Парите от болничния знам,че трябва да получа началото на декември,но след това какво става,кога да очаквам следващия превод?Ще получавам ли същата сума след 135-те дена.Дано си ме разбрала.  bouquet

# 77
  • Пловдив
Elfita,незнам дали в тази тема трябва да пиша,ноо все пак ще попитам.На 30,09 родих и този месец бе последният ми пуснат болничен лист,с нега попълних и декларация към НОИ.Парите от болничния знам,че трябва да получа началото на декември,но след това какво става,кога да очаквам следващия превод?Ще получавам ли същата сума след 135-те дена.Дано си ме разбрала.  bouquet

дневната ставка ти е същата като за 135 те дни,да
за парите зависи кога ти свърщва болничния от педиатъра

# 78
Здравейте
Елфита,преди време ми беше писала,че за да не ми спрат майчинството при започване на работа при друг работодател,трябва да подпиша договор по член 111..а вече 2 счетоводителки ми казават,че този член не важал..не можело,не знам си какво..и нямало да стане  bash smile3555 Banghead Rage tantrum Не са запознати с кодекса на труда ли или не знам? newsm78 newsm78Моля те помогли  Hug

# 79
на 6,01,2011 ми изтича болничния от педиатъра

# 80
  • Пловдив
на 6,01,2011 ми изтича болничния от педиатъра

парите от 7 до 30 януари ще ти ги изплатят края на февруари
до 5 ти число-за целия февруари
и така ще е докрая на 410 те дни

Здравейте
Елфита,преди време ми беше писала,че за да не ми спрат майчинството при започване на работа при друг работодател,трябва да подпиша договор по член 111..а вече 2 счетоводителки ми казават,че този член не важал..не можело,не знам си какво..и нямало да стане  bash smile3555 Banghead Rage tantrum Не са запознати с кодекса на труда ли или не знам? newsm78 newsm78Моля те помогли  Hug

задай питане на мейла на НОИ
аз няма как по друг начин да помогна

# 81
Добре аз пак да питам Simple Smileпървия ми болничен е от 24,08,2010,получих си парите на 12,10,2010 за август и септември.Втория ми болничен е от 07,10,2010 получих ги на 02,11,2010,а сега третия е от 11,11,2010 кога да очаквам превод и ако правилно съм разбрала януари няма да има никакви парички така ли newsm78
Другото нещо е,че от март мисля да се връщам на работа кога трябва да прекъсна майчинството си?

# 82
  • Пловдив
плаща се месец за месец
декемвир получаваш за ноември
януари за декември

# 83
molq, nqkoi ako znae da mi kaje- ako babata e pensionerka moga li da i prehv6rlq mai4instvoto sled 1-ta godina i kak stava

# 84
  • Пловдив
molq, nqkoi ako znae da mi kaje- ako babata e pensionerka moga li da i prehv6rlq mai4instvoto sled 1-ta godina i kak stava

трябва да е на ТД-дори за един ден

като безработна може да я наемеш по социална програма-питай в социалните

# 85
Elfita   bouquet благодаря със закъснение. Hug

# 86
ЗДРАВЕЙТЕ,ПОНЕЖЕ НЯМАМ КОМПЕТЕНТЕН ПОЗНАТ В ТАЗИ ОБЛАСТ ИСКАМ ДА ВИ ПОМОЛЯ АКО МОЖЕТЕ ДА МИ ПОМОГНЕТЕ КАТО МИ ОТГОВОРИТЕ НА СЛЕДНИЯ ВЪПРОС!
 ИМАМ БЕБЕ НА 10 МЕСЕЦА, НА 24 ФЕВРУАРИ 2011 МИ СВЪРШВА ПЪРВАТА ГОДИНА ОТ МАЙЧИНСТВОТО, ИСКАМ ДА ЗАПОЧНА РАБОТА. МАЙКА МИ ТРЯБВА ДА СЕ ПЕНСИОНИРА ЖИВОТ И ЗДРАВЕ ПРЕЗ МАРТ 2011,КАТО НА 14 НАВЪРШВА ГОДИНИТЕ. ИСКАМ ТЯ ДА ВЗЕМЕ ВТОРАТА ГОДИНА ОТ МАЙЧИНСТВОТО МИ. В МОМЕНТА ТЯ РАБОТИ В ШИВАШКА ФИРМА НА ТРУДОВ  ДОГОВОР. СПОРЕД ВАС ЩЕ МОЖЕ ЛИ ДА ГО ВЗЕМЕ И КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВЯ ЗА ТОВА?
ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ Simple Smile

# 87
  • Пловдив
ЗДРАВЕЙТЕ,ПОНЕЖЕ НЯМАМ КОМПЕТЕНТЕН ПОЗНАТ В ТАЗИ ОБЛАСТ ИСКАМ ДА ВИ ПОМОЛЯ АКО МОЖЕТЕ ДА МИ ПОМОГНЕТЕ КАТО МИ ОТГОВОРИТЕ НА СЛЕДНИЯ ВЪПРОС!
 ИМАМ БЕБЕ НА 10 МЕСЕЦА, НА 24 ФЕВРУАРИ 2011 МИ СВЪРШВА ПЪРВАТА ГОДИНА ОТ МАЙЧИНСТВОТО, ИСКАМ ДА ЗАПОЧНА РАБОТА. МАЙКА МИ ТРЯБВА ДА СЕ ПЕНСИОНИРА ЖИВОТ И ЗДРАВЕ ПРЕЗ МАРТ 2011,КАТО НА 14 НАВЪРШВА ГОДИНИТЕ. ИСКАМ ТЯ ДА ВЗЕМЕ ВТОРАТА ГОДИНА ОТ МАЙЧИНСТВОТО МИ. В МОМЕНТА ТЯ РАБОТИ В ШИВАШКА ФИРМА НА ТРУДОВ  ДОГОВОР. СПОРЕД ВАС ЩЕ МОЖЕ ЛИ ДА ГО ВЗЕМЕ И КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВЯ ЗА ТОВА?
ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ Simple Smile

за да й го прехвърлиш трябва да е на трудов договор тя
това е процедурата по прехвърляне https://docs.google.com/document/pub?id=1_p-QhoXzFDRYnC3CJCxW98G … BV25M_Q&pli=1

като пенсионер можеш по социалната програма-питай социалните

# 88
 Simple Smile Simple SmileМНОГО БЛАГОДАРЯ!

# 89
здравейте   bouquet и Честита Нова Година   bouquet
много нещо прочетох, но точно като нашата ситуация не намерих и много се надявам да може да помогнете  Hug
с таткото на бебка сме женени, но живеем в две различни държави - аз съм в Англия, а той в България и съответно всеки работи и се осигурява в съответната държава. Бебка живот и здраве ще се ражда в Англия, но моето майчинство  е много малко като време и пари.
 Има ли вариант (при условие, че никога не съм се осигурявала в Бг) да прехвърля моето майчинство на таткото и ако да, от кога най-рано?  newsm78 надявам се, че обясних завързаната ситуация  Embarassed благодаря за всякакви съвети   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт