Торта Добуш

  • 132 183
  • 604
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 45
Аелис идвам да се отчета  Simple Smile Тортата стана страхотна!  Hug Направих както ти ми каза разточих по-големи блатове и после изрязах. Много твърди станаха докато ги изрязвах се изпочупиха, но ги сглобих и по нищо не личи сега  Mr. Green Малко се поизпотих с крема, седях сигурно 1 час на котлона и бъркам, бъркам и не се сгъстява. Честно казано не знам каква гъстота трябва да има, както и да е. Блатовете изгълтаха почти целия! Не мога да повярвам, сипвах с черпак смело нищо не ми остана  Simple Smile Мислих да направя като теб отстрани с трохи от блатовете и орехи, ноооо като махнах формата се беше получила страхотна шарка от кремовете. Моята торта си почина около 20 часа преди да я разрежем.  Grinning Изписах един ферман  Mr. Green Накрая искам да ти благодаря   Hug
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=210577782321479&set=a … &type=1&t

Последна редакция: пн, 18 юли 2011, 00:39 от mamahama

# 466
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 577
mamahama , много се радвам, че ти е  харесала тортата Hug.За гъстотата на крема - ами като се появи първото балонче и го махам от котлона, не ми отнема цял час, но и не става много бързо newsm78.За блатовете - точно такива са, твърдички след изпичането, после си омекват от крема.
Наистина много се радвам, че ти се е получила.

# 467
  • Мнения: 25
mamahama , много се радвам, че ти е  харесала тортата Hug.За гъстотата на крема - ами като се появи първото балонче и го махам от котлона, не ми отнема цял час, но и не става много бързо newsm78.За блатовете - точно такива са, твърдички след изпичането, после си омекват от крема.
Наистина много се радвам, че ти се е получила.

# 468
  • Мнения: 496
Здравейте! Реших да направя тази торта за Р. Д. на сина ми. Но може би няма да ми стигне времето, тъй като съм запланувала доста неща за приготвяне. Та въпроса ми е - Дали мога да приготвя блатовете един ден предварително - Например днес да приготвя блатовете и да ги прибера в найлонова кесия, утре да направя крема и да я сглобя ,а да се консумира вдругиден ?

# 469
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 577
Danewa , няма проблем да направиш блатовете един ден по- рано, и аз съм ги правила.Само не забравяй повече крем да приготвиш, доза и половина, да се напоят хубаво блатовете Wink.

# 470
  • варна
  • Мнения: 7
Здравей , Аелис имам едно въпросче .Може ли да направя тортата само с шоколадов крем имам предвид (шоколадовия крем на Буболинката ) дали блатовете ще могат да омекнат ? Благодаря предварително .

# 471
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 577
aksiniq , не го знам кремчето на буболинката Rolling Eyes.Ако тя е написала в темата, че е приготвила тортата с нейният крем и се е получила - значи всичко е ок.Друг вариант, за който се сещам, е да си направиш крема от рецептата, но да сложиш повечко какао на целият крем - така със сигурност ще омекнат блатовете.Само не забравяй да забъркаш доза и половина, че много крем поемат блатовете.

# 472
  • варна
  • Мнения: 7
Аелис ,този крем който аз искам прелича по скоро на течен шоколад и затова се чудя дали ще омекнат блатовете да не би да останат твърди .Всъщност искам торта с тънки блатове като бисквитки и шоколад затова се спрях на твоята, блата ми хареса  Grinning ще се почудя още малко и  hbdtu

# 473
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 577
aksiniq , може да напръскаш леко блатовете със захарен сироп и така  ще си сигурна , че ще омекнат.Е, ще получиш една съвсем различна торта, но няма как да не е вкусна, след като кремчето прилича на течен шоколад Wink.

# 474
  • Мнения: 1 111
само веднъж изпробвах рецептата и не ми се получи съвсем ОК тогава,блатовете останаха някак твърди и сухи....но сега ме е хванала музата да пробвам отново, стискайте ми палци Laughing

# 475
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 577
tuly , те блатовете са си такива, но като се залеят с повече крем омекват и стават много вкусни.Ще ти трябва доза и половина крем, знам, че вече го казвам за стотен път, ама така съм по- спокойна Flutter.
Успех и дано този път ти се получи Hug.

# 476
  • Мнения: 1 111
да, знам за дозата на крема и първия път я направих, но явно попрепекох блатовете....както и да е, при вторат апроба ще видим, просто ми трябваше малко подкрепа,за да се "донавия" за втория опит Wink

# 477
  • Бургас
  • Мнения: 133
Блатовете ми са изпечени.Да попитам,да я сглобявам ли с крема или е доста рано.Консумацията ще бъде в Новогодишната нощ?

# 478
  • Мнения: 2 126
Aз ще пека блатовете след малко,а мисля да сглобя тортата утре по обяд.
Но мисля че и сега да я залееш няма да и стане нищо до момента на яденето:)

# 479
  • Бургас
  • Мнения: 133
Благодаря!!
Весело посрещане на празника!!!

Общи условия

Активация на акаунт