Торта Добуш

• 132 185
  • 604
  •   1
Отговори
# 450
  • Пазарджик/Лондон
 katilias, направо нямам думи......Страхотна торта, като видях разреза и ми се дояде Flutter.Много красива и висока ти се е получила, а паяка е голям сладур  Joy.

# 451
Наистина изглежда примамливо.Май и аз трябва скоро да я направя пак Crazy

# 452
ето,заповядайте рецептата на звездев
http://www.zvezdev.com/bg/recepta-id-1089/

# 453
  • Варна
Здравейте! Гладех в петък това предаване, но тяхната торта Добуш ми се стори доста различна.

Да ви покажа и аз моята последна торта Добуш. Правих за РД на малката, голяма играчка докато й предам този детски вид, а и след два дни сметаната стоеше като изсъхнала и стана по-грозно отколкото е на снимките. Много исках да я направя с фондан отгоре, но се оказа че трябва крема да е маслен, за да не се свлече покритието и се отказах... Определно само с орехи отгоре си върви много по-добре на вкус  Blush
Аз както писах по-напред от една доза тесто правя десет пити, и правя две торти с по пет пити. От 15 април още ми стоят корите за втората торта, планувана е за 1 юни, РД на таткото.

# 454
  • Пазарджик/Лондон
Alokazia , най- отговорно заявявам, че  тортата ти ми е много красива  Hug.Малката ми дъщеря, ако я зърне тази Снежанка с джуджетата и ще ме побърка , докато не й направя такава Rolling Eyes.Няма да й я показвам, да знаеш Joy.Не че нямам желание да й угодя - другият месец има рожден ден и много ми се иска да я зарадвам, но не мога да я докарам такава Rolling Eyes.
Поздравления!

# 455
  • Варна
Alokazia , най- отговорно заявявам, че  тортата ти ми е много красива  Hug.Малката ми дъщеря, ако я зърне тази Снежанка с джуджетата и ще ме побърка , докато не й направя такава Rolling Eyes.Няма да й я показвам, да знаеш Joy.Не че нямам желание да й угодя - другият месец има рожден ден и много ми се иска да я зарадвам, но не мога да я докарам такава Rolling Eyes.
Поздравления!

Party Party Party, Благодаря, но да не мислиш, че аз съм ги правила. За голямо съжаление НЕ, далеч съм от този вид изкуство  Close Купени са фигурките и са пласмасови, продават такива комплектчета за торти  Peace
Напоследък постоянно следя сладкарската тема, но само плакна очи с прекрасните торти и украси по тях... все още ми се вижда много трудна работа  Cry

# 456
  • Пазарджик/Лондон
Alokazia , не съм виждала подобни комплекти за торти - откъде ги взе?То не се знае в нашият град дали ги има, но ще разуча , че да зарадвам малката Wink.

# 457
  • Варна
Alokazia , не съм виждала подобни комплекти за торти - откъде ги взе?То не се знае в нашият град дали ги има, но ще разуча , че да зарадвам малката Wink.

От борсата на Илчовски във Варна. Имаше и още 1-2 комплекта, но хич не се сещам с какви фигурки бяха  Tired Ако много ти харесват мога да взема и да ти пратя, моите както ги махнаме стоят непокътнати  Wink и щерка ми хич не проявява интерес да си играе с тях, както аз си мислих Grinning

# 458
  • Пазарджик/Лондон
Оо, няма да те притеснявам да ми ги пращаш, а и Малвина може да се сети за тях Wink.Ще се огледам в нашето градче, дано открия нещо подобно, а ако не - ще импровизирам Flutter.

# 459
като говорите за фигурки-да кажа за тортата на малкия,който наскоро навърши 4 годинки...поръчвам му торта с влакчета,като самото влакче ме предупредиха,че струвало 9 лв., а самата торта беше 24 лв.
Незнам вашите фигурки на какви цени са,но това влакче,което е малко и изцяло пластмасово, ми се стори доста скъпо /не че не поръчах тортата,де/.Но просто правя сравнение напр. с един комплект на малкия с колички от Макуин,които са 6-7 коли на брой и струваха 6 лв. с това малко влакче ...

# 460
  • Варна
като говорите за фигурки-да кажа за тортата на малкия,който наскоро навърши 4 годинки...поръчвам му торта с влакчета,като самото влакче ме предупредиха,че струвало 9 лв., а самата торта беше 24 лв.
Незнам вашите фигурки на какви цени са,но това влакче,което е малко и изцяло пластмасово, ми се стори доста скъпо /не че не поръчах тортата,де/.Но просто правя сравнение напр. с един комплект на малкия с колички от Макуин,които са 6-7 коли на брой и струваха 6 лв. с това малко влакче ...

Определено са те поизлъгали, аз мисля че това влакче също го имаше там... но хич не си спомням цени. За комплекта Снежанка и джуджетата дадох към 2 лева мисля някъде, мостчето беше отделно, но и то беше някъде там. Щомми се сториха супер евтини  Flutter

# 461
lux , не е трудна тортата , просто се следва рецептата и се прави малко повече крем Wink.Опитай я, когато дойде ДЕНЯТ, ще очаквам отзиви Wink.

денят дойде, много скоро ще бъде изпробвана  Laughing

# 462
  • Пазарджик/Лондон
lux, ще палцестискам да ти се получи лесно тортичката, и да ти хареса на вкус Hug!

# 463
Аелис, тортата изглежда адски вкусна   bouquet Ще я правя днес за утрешния рожден ден на мъжа ми.  Heart Eyes Разбрах, че трябва да направя доза и половина крем за да е по-сочна. Но имам питанка за блатовете. Трябва ли да слагам хартия за печене или е достатъчно поръсването с брашно? И друг въпрос свиват ли се самите блатове или колко ги разточа толко си остават? Извинявай за въпросите на някои може да му се сторят тъпи но не искам да се изложа  Embarassed
Благодаря предварително и хубав ден!   smile3525

# 464
  • Пазарджик/Лондон
mamahama , никак не са ти глупави въпросите, аз бих попитала същото Wink.

Няма нужда от хартия за печене, брашното не позволява да залепне блата.Ако все пак решиш да ползваш хартия - няма нужда да набрашняваш, но не съм пробвала и не мога да ти разкажа подробности.
Блатовете леко променят формата си при печене, затова правя следното - разточвам ги по- големки, после си взимам нещо за мярка с големината, с която искам да направя тортата и изрязвам излишното.Използвам го и него - правя го на трохи в блендера, малко орехи и използвам за облепянето на тортата отстрани.

За крема ти е ясно - доза и половина, за по- сочна торта Wink.

Дано да ви хареса  Hug!

Общи условия

Активация на акаунт