Пробвали ли сте Флейвър Уейв Турбо Овън от Телешопа

• 93 615
  • 734
  •   1
Отговори
# 360
vevali Hug
Страхотен кекса, давай рецептата бе Душе. Благодаря ти предварителнУУУУ Hug Hug Hug
Иначе формата ми за кекса е много, много стара. От първите тефлонови, но още ми върши работа. Смятам, че всяка форма за кекс ще върши работа. Така, че мятайте кексовете момичета ако не сте на диета Hug

с Удоволствие  Hug
кекс : 2 яйца, 100 мл пр. мляко, 100 мл. безалкохолно,малко по-малко от 1 ч.ч захар,1/2 ч.ч олио, 1 ванилия,1 бакпулвер и брашното го слагам на око- да е гъстичко тестото. Пекох около 30 мин на 200 гр, че много се наду.

А питките аз вече ги пека без да ги оставям за второ втасване. Онзи ден мъжът ми нямаше вече търпението да ги чака да втасат още веднъж и ги метна  да се пекат след като ги оформих,Резултата беше впечатляващ.Забърквам си тестото в хлебопекарната /програма месене и втасване/и го оставям там да втаса за около 30 мин./горе доло до средата на програмата/. След това оформям питчиците и ги мятам на скарата върху хартия за печене- за 15-20 мин стават перфектни и се надуват........

# 361
  • Varna
vevali Hug
Благодарско за кекса- Писах го във тетрадката си -Кекс Вевали Wink То твоя кекс по спорен и от моя, само със 2 яйца пък как се е надуууул.
Не смея обаче да си купя машината за хляб, ама как не смеяяяя. Иначе ни диета ни дяволи ще ми помогнат Joy

# 362
vevali Hug
Благодарско за кекса- Писах го във тетрадката си -Кекс Вевали Wink То твоя кекс по спорен и от моя, само със 2 яйца пък как се е надуууул.
Не смея обаче да си купя машината за хляб, ама как не смеяяяя. Иначе ни диета ни дяволи ще ми помогнат Joy
Какво те притеснява във машината за хляб, че ще напълнееш ли? Аз имам от две години а от три не ям хляб но съм опитвала и мога да ти кажа, че няма нищо общо със купения от магазина а освен това всичко що се меси тя го прави.

# 363
оооооо я стига! отивай си купувай, цял живот не съм качвала повече от 40кг, а ям МНОГО и не се съобразявам какво, откакто имаме хлебопекарна с мъжо като си изпечем 1кг и като седнем докато е топъл заминава половината, ако не и повече, ние имаме от половин година хлебопекарна и не си я заменям за нищо на света Peace дали ще качиш кг или не въобще не е въпрос на храна, въпреки че не съм спазвала, все си мисля че тъпите диети са измислени за да си смачка човек психиката и да отслабне от прекалено голямото си желание да го направи Confused

# 364
  • Географският център на България-Габрово
И аз гласувам с две ръце за хлебопекарната.Голяма отмяна си е.Колкото количество хляб си употребявала в ежедневието преди нея.Такова ще употребяваш и сега Delta-Delta.Но поне ще знаеш,че е хляб без всяккави там оцветители и подобрители.

# 365
Delta Delta правих го с 3яйца и по-малко олио точно както ти го беше писала,защото не знаех дали ще стане кексчето.

# 366
Момичета кажете бързо ще станат ли пържени картофки ако са сурови,а не бланширани.На тънко ли да ги режа и ще станат ли бързо. Предполагам,Че сте писали за бланширани картофи 5мин. как ще станат иначе толкова бързо.

# 367
незнам къде видя в метро Пловдив RONSON,аз миналия ден си купих Оптимума от там,нямаше друга марка.Струва 119лв.без ДДС.
11литра е и мисля че е достатъчна. JoyЗа реотаните не мога да ти кажа какви са,но съм доволна засега.
Simidka намерих брошурата на Метро до 10,02права си ,че е Оптимум но в промоция е била 95,99лв. с ДДС. Тогава аз по -добре да си купя 20литровата за 115лв. твоята излиза 142,80 лв. с ДДс

# 368
  • Географският център на България-Габрово
Момичета кажете бързо ще станат ли пържени картофки ако са сурови,а не бланширани.На тънко ли да ги режа и ще станат ли бързо. Предполагам,Че сте писали за бланширани картофи 5мин. как ще станат иначе толкова бързо.

Нарязваш си картофите като за пържене.Овалваш ги леко с олио и ги слагаш в една тавичка на горната скара.Тука вече ще ги държиш по твое желание според това колко изпечени искаш да бъдат.

# 369
  • Varna
Момичета Hug
Само ми бутате фитилите със тая хлебопекарна Joy Аз не спазвам диети. Но много сладко и тестяно лапам и виждам, че от това наистина слагам. Много хляб иначе не ям, не че се ограничавам, но не мога да хапвам много хляб. Мъжът ми също. Той си е слаб. А сина той бетер мадама, все е на диети и хляб не пипва. Само меса лупа. А до преди 3 години само постно. Така, че и това ми е двуоменето също за хлебопекарната. Абе ще видя Wink

# 370
Цопи аз в тази тема и с нова новеничка фурна, купена от Амазон. Вече два дена пробваме какво ли не, след малко ще пека риба. Досега всичко ми се получава ок, продължавам да експерементирам  Grinning Относно хлебопекарната - имаме от 7-8 месеца и вече не ни се поглежда хляб от магазина. Ще пробвам да изпека малки питки и във фурната. Рецептите написани тук са много интересни, утре ще метна един кекс  Laughing Peace

# 371
  • Разпиляна във въображението
Някаква идея за тиквички?

# 372
  • София
Някаква идея за тиквички?

Каша от тиквички. Соса е с моркови (след малко ще покажа една такава версия).
Хляб с тиквички.
Тиквички руло с тофу.
Пълнени тиквички със смес от соева кайма с ориз.

И т.н.

# 373
  • Разпиляна във въображението
Много идеи, но това ще стане ли във фурната?

# 374
  • София
Много идеи, но това ще стане ли във фурната?

Първото определено може и да стане ама явно в някакъд съд.
Четох че и хляб били правили в тая фурна, та не виждам проблеми.
Аз нахвърлих идеите, сега тука специалистките да дадат пък оценката.  Laughing
Нямам такава машинка, понеже като влеза във форумите тук, отварям по няколко теми и вече започнах да забелязвам, че пропускам в коя тема отговарям. Та затова се появи този грешен пост.

Общи условия

Активация на акаунт