През ДЕКЕМВРИ нека да има обич в душата, огън в камината, здраве в телата

• 26 782
  • 324
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
От толкова кудкудякане пропуснах да честитя празника на Натчо и Гатчо! Да са здрави и силни, да им спори и в любовта, и в работата!   bouquet  bouquet

Мърморанка, хубаво, че са я гледали, дано няма физическа причина за злоядстването. Да не би детето да е имало някакво стряскащо преживяване по време на хранене тогава? Как хапва когато я храниш някъде на гости? Или когато я храни някой друг? Няма да забравя как съседката навремето носеше храната на сина си у нас, щото той в комшиите ядеше с апетит, а у дома се назлъндисваше. Явно обичаше да си хапва в по-голяма компания, а не само с мама в къщи. Simple Smile

Моята полазница кудкудяка, пожелава, накрая дори се изтърколи на килима и в тоя момент дойде дъщеря ми и каза, че всъщност първа у нас е дошла и си е отишла една нейна приятелка... ех, поне шоу стана.  Mr. Green

# 211
Честит имен ден на празнуващите днес!
Рони,Шерче да са ви живи и здрави мъжлетата  bouquet

Марморанче ,не спирам да ви мисля.Дано се наредят нещата Praynig

# 212
Ех ,Лилибонче така се смях от поста ти..... Laughing

# 213
Рони, Шерче, да са ви живи и здрави именниците!   bouquet Да обграждат с много обич и грижи любимите си малки и големи дами!

Мърморанче, дано мъничка започне да яде скоро, че да нямате проблеми и тревоги вече. А пробвала ли си с педагогическо захранване. В класическия му руски вяриант де. Нас само това ни спасява.

Лилибонче, и аз се хилих с глас на случката с първия гост.  Mr. Green Важно е желанието дет се вика. И благодаря за успокоителните думи. Heart Eyes

Аз да споделя, че започнахме великото мазане на зъбите на Дари. И пак да кажа, че без голямото сърце на Ники, това щеше да е трудна за осъществяване задача. Ники,   bouquet

# 214
Честито на именниците! Рони, Шерче, много щастливи да ви правят!  bouquet

Марморанче, дано Дара вече да прояде  Praynig

Светле, аз имам един братовчед, който като малък беше с черни зъби. Сега има много хубави прави, подредени и бели зъби. Не се притеснявай, неприятно е, но Дари ще го израсте и всичко ще е наред  Hug

# 215
Здравейте.
Слави, ами да, Георгиева е, .......... Cry
Лилибонче, не помня да има някакво лошо преживявяне с храненето, ще помисля. Но в интерес на истината като започнах да я захранвам всичко приемаше добре, смееше се докато ядеше, и изведнъж в един момент спря да се смее, започна да удря лъжицата, да се обръща на другата страна, да се извива на мост, и така.
На гости изобщо не яде.Тя е голяма любопитка, как ще яде като има толкова неща за гледане. Даже от кокорене  да не пропусне нещо чак лигите й капят по земята  hahaha
А иначе сестра ми и майка ми като я хранят няма проблем, дори при тях много по-добре яде , аз много съм се изнервила и тя го усеща, и веднага удря лъжицата с ръка и манджата хвърчи по мен, по пода.
Светле, не съм пробвала педагогическо захранване, дори много не съм наясно с него.Но се съмнявам, тя постоянно има позиви за повръщане , само да й сложа лъжичката с храна в устата, и прави уааа, все едно й се повдига и ще повърне  newsm78

# 216
Светле, не съм пробвала педагогическо захранване, дори много не съм наясно с него.Но се съмнявам, тя постоянно има позиви за повръщане , само да й сложа лъжичката с храна в устата, и прави уааа, все едно й се повдига и ще повърне  newsm78

Ами тогава без лъжица. Когато започнах с педагогическото оставих Дари сам да прецени кога и какво ще яде. Каквото му хареса посяга и си го взима. Така определено имаме по-голям напредък. Щото на лъжицата реагираше по същия начин - блъскаше я, нервничеше, изиваваше се, стискаше устни. Сега вече и с лъжица предлагам. Понякога яде, в повечето случаи категорично отказва.  Confused Нищо не пречи да пробваш. По принцип педагогическото захранване е за деца с нарушен хранителен интерес.
Представам си какво ти е. Наистина. И при мен тези дни са ужасни.

Сладурнка,  :hug:

# 217
  • София
Рони, Шер да са ви живи и здрави мъжете , малко на патерички. Да не спират да се грижат все така за вас, и много да ви глезят.

Аз да се оплача, че мойто мУж е болен, вече втори ден е с температура, от вчера е на антибиотик.
Преди малко и на Лора температурата мерих и се оказа че е с 38,2 .
Аман вече, тази бременност хич не ми е кротка, дано поне с малечка всичко да е наред.

# 218
Мило, хайде на Лорче-бърборче да й минава бързо. На татко й също бързо да му минава, че да си носи мацките на ръце.  Hug Аз не смея да ти се обадя.
Мърморанке, не знам защо аз не се притеснявам чак толкова от липсата на желание за ядене (сравнявам пълното все още отказване от храна, различна от млекоцентрала при Жабчетата) при положение, че Марчето не яде и когато баба й я храни. Уж се беше захранила нормално и се бъгяса нещо. И не е зъби да й излизат, защото вече има 8. И ме рита, блъска, плюе, заклещва лъжичката със зъби. Днес пробвах един трик, който Ритата през лятото приложи на Лорчето - с мокра кърпичка да й докосна долното усте и вместо пръст с кърпичка да получи лъжица в устата.  Simple Smile Успях, но реших да не я насилвам излишно въпреки успеха си.
Светле, педагогика и руска ми звучат много ... как да го кажа - взаимоизключващи се, макаренковски. При нас случаят е такъв, че всичко що е храна е най-неприятното нещо за пипане, а за ядене съвсем. Няма такава погнусена муцуна просто.  Е, вчера я захранихме с мазна свинска добре подправена пържола, а кокалът беше превъзходен. Вече си мисля, че сериозно не му харесват на вкус бебевкусните принципно храни. На тати момиченцето.  Mr. Green
А, и да ви го похваля все пак с нещо дребчето ми. Може да прави боц на зърното на гърдата ми. Ще я сочи то най-прекрасната сбъдваща щастието ми.  Laughing

# 219
Ох, девойки мили, много ми се иска да не ви притесняват така бебешоците ви. Мърморанке, много я мисля тази Дара, ама не знам какво да предложа. Рони, Невена наистина от преди да навърши годинка почна да си иска от "възрастна" манджа. Каквото ние ядем, пасирано мъничко. Боц значи  hahaha!

СветлеHug на теб, ще преборите нещата.

Лорка да се оправя бързо!

# 220
  • Варна
рони, кратко шпиониране ме доведе до снимката на много сладко и усмихнато еленче-Мария. Защо не си показала снимката и тук? Simple Smile

Лора да се оправя и да не тревожи повече мама!  Hug

Оооо, Мече, ти се появи! Някакви изгледи за прибиране в БГ или поне снимчици на малкото меченце да пуснеш?

# 221
Оооо, Мече, ти се появи! Някакви изгледи за прибиране в БГ или поне снимчици на малкото меченце да пуснеш?

Изгледи скорошни май няма, поне не планирани такива. Аз си чета форума, нищо, че не пиша. Ако нещата се развият както ми се иска, ще споделя с какво толкова съм се занимавала.

Снимки... Ето две. Забележете на втората родни БГ кашкавалени солети - мил подарък от колетче, с които занимаваме детето - то нашето на ядене се радва.
http://silnite.snimka.bg/baby/silnite-ni-bebeta-iii.383398.16520864

# 222
Ритко, да оздравяват Лора и тати бързичко. Дано утре няма и помен от Т.

Светле, педагогика и руска ми звучат много ... как да го кажа - взаимоизключващи се, макаренковски.
Не знам защо се нарича педагогическо.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=198968
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18182
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1496
Аз, разбира се, не следвам всички принципи стриктно. Но това е едничкото нещо, което даде резултат при Дари. Не брилянтен, но някакъв. И на малкото съм благодарна. Впрочем и Дари никога не е харесвал бебешките храни - пюрета и попари. 
П.С. Знае детето на какво се прави боц.  Mr. Green

Мече, Невенка още си има прекрасните бузки. Heart Eyes Сега вече ни разпали любопитството впрочем.

# 223
Мечинка сладка малка Heart Eyes
Цвете е болничка зачервено гърло и силна хрема. Неможе да диша и пада голям рев, а немога и кой знае колко да я облекча милата. Даже и апетит няма ей така едва ли не насила я храня. Водихме я при педиатърката засега няма да включва АБ.
Всички да оздравяват!

# 224
Здравейте милички. Дара има бактерии в урината и задържа урина в единия бъбрек. Утре тръгваме за ВАрна, може и да ни приемат. Стискайте ни палци  всичко да е наред с Дара Praynig

Общи условия

Активация на акаунт