Фотография #42

• 35 244
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
Мен дядо Коледа ме мина като малка гара.Вече взех да свиквам.

Jaly много ми харесва летният ти кадър и светлината и цветовете в бокето.Много го гледах.но чак след като каза ,че си махала хора и други забелязах ,че си личи на едно място над скамейката.

Лекси честита светкавица.Защо  е толкова искрящо бял фона?Това от светкавицата ли?И бялото в  очите на детенце така.

Добре дошла на Анелия на 14:)Тук всички сме ти лели да знаеш.За чичовци не зная още:)

maimun77 бебето е сладунка,но пусни повече снимки.

Щастливо посрещане на 2010 здраве и една по-хубава година  за всички!

# 616
Free Soul , когато избереш файла на снимката отстрани до него се появява един бутон с опция UPLOAD който трябва да натиснеш за да изпратиш снимката. Качваш снимката и след това попълваш надолу заглавие, фон и др. и също изпращаш. Дано ме разбра  Rolling Eyes

Идеята на този сайт ми харесва и дано да успее. Наистина наподобява малко 1х.com, но там "цедката" е много яка. Там при пет  подадени имам само една одобрена.

И честито нови придобивки на всички! Със здраве да си ги ползваме и много успехи да постигнем Mr. Green Да са живи и здрави Дядо Коледовците ни и догодина пак да ни зарадват  Wink

Весело посрещане на Нова година!

# 617
  • София
Лекси честита светкавица.Защо  е толкова искрящо бял фона?Това от светкавицата ли?И бялото в  очите на детенце така.
А, не е от светкавицата. Аз съм избелвала, но явно съм се престарала Wink
Добре дошла, Анелия. Имаш хубави снимки - еленчето, пейзажа с лодката, слънчогледа...
maimun77, аз вече една година се чудя откъде да започна Joy Първата снимка ми харесва- хванала си много добра физиономийка, не е центрирана, може би щеше да е добре да хванеш и ръчичките и играчката (или да ги няма в кадър), защото така разсейват. И другото, което важи и за втората - избирай по-еднороден фон и снимай на по-широка бленда, за да се дефокусира. На втората позата на бебчето не е добра - не ми харесва това хлътване на крачета и ръчички - сякаш ги "изяжда', а и е добре погледът да е към апарата или нагоре/настрани. тези прекрасни очички, така погледнли надолу, могат да се покажат и по-добре.

# 618
  • Стара Загора
Честита светка на Лекси.
Цедката и мен ме пусна с една стара снимка на Слави http://www.zoombox.eu/picture.php?id=229
Джали лятната ти снимка много ми хареса. От zoomBox видях, че си от град, който аз вече много харесавм...след като ходих пак лятото за няколко дни.
Весело посрещане на Новата година.

# 619
Фрий, до бутона browse, след като избереш снимката се появява още един бутон upload,  значи, качваш, после  натискаш съседния бутон ъплоуд и чак тогава надолу попълваш  и натискаш изпрати.
маймун77, аз  друг начин освен с четене, ровене по форуми и галерии,  разглеждане на чужди снимки и снимане до откат не знам.... някой успяват по-бързо да напреднат, други по- бавно, зависи от времето, което ще инвестираш във фотография.
Добре дошла на  Анелия, направи си акаунт във фликр, така ще можем да коментираме по-лесно, а и ти ще можеш да пускаш избрани снимки и в по-малък формат. Трудно се коментират много снимки наведнъж. След като си снимала, направи си сама подбор на най-доброто, а от  него избери една снимка и нея ни покажи.
шоши, айде давай пробите с новия обектив?

# 620
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Весело посрещане на новата година на всички!
Аз уж толкова чаках Коледа и Нова година с всичките им джунджурийки и червено-златна еуфория,
пък не съм запечатала и един такъв кадър. Нищо, има време, в нашата къща елхата се държи до март  Grinning
Имам една банда кокиченца, малко центриранки
http://www.flickr.com/photos/31483421@N06/4222366140/sizes/l/

Успях да приклещя Дядо Мраз в ъгъла,
и след около месец ще си имам туй
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=17&ca … nal#slides-pane-0
и тогава ще мога да дам мнение по този въпрос:

Весела Коледа момичета!
Мисля да си купувам нов обектив и исках да питам дали някоя от вас го има и евентуално отзиви.
Ще съм много благодарна за всяко мнение.
Става въпрос за Sigma 10-20/F3,5 EX DC HSM    Тук http://www.sigma-foto.de/cms/front_content.php?client=1&lang … =53&idart=334 е по подробно описан.
Говорих със Светльо Драгиев, от ИДС, и каза, че томи обектив е доста по-добър от предшественика си
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=17&ca … nal#slides-pane-0
Тук има и добро ревю за него.
http://www.lenstip.com/197.1-Lens_review-Sigma_10-20_mm_f_3.5_EX … Introduction.html

Естетвено всеки от вас можеше да си го вземе веднага, само горката Сони-фенка ще трябва да чака един месец  Simple Smile (Отказах се от варианта на Сони - по-скъп е, и с по-лоши характеристики)
Искам да спомена, че е голямо удоволствие да общуваш с персонала на Фотопавилион, както и на Фотосинтезис - всеки път изкарвам там поне по час в сладки приказки.

Още един път - весело прекарване, и дано 2010 ни донесе на всички здраве и късмет   bouquet

# 621
Шоши, Джали, мерси, но проблемът явно е в моя компютър-ветеран и стария му софтуер. Не ми се появява бутон ЪПЛОУД, само надпис такъв си седи. Ще пробвам от офисния комп.

Добре дошли на новодошлите. Пускайте по-малко снимки за критика и избирайте най-добрите. Профил във Фликър улеснява всички ни в коментирането и следенето.

minka1, от показаните ми харесаха чешмата - но ти трябва по-остър фокус на капките; залезът с лодката - нужна е по-добра композиция, слънчогледа - интересно композирано и сянката също, но сиво-кафеникавото като фон не ми допада.

Диванетата от гората:

Нарочно не съм пипала много левълсите и не съм осветявала лицата им, за да се запази максимално усещането за горските светлини и сенки.

# 622
В зуумбокс ни един линк от вашите не можах да видя Crossing Arms

# 623
Здравейте,
не ми работи зарядното
Някой да има идея какво мога да го направя? (освен да купя ново)  Mr. Green

# 624
  • Варна
Хм. добре. Благодаря за посрещането : )
има регистрация в photo-cult, ходила съм на 3-4 пленера от там... познавам ги повечето / може и с някои от вас да се познавам : ) /

# 625
В зуумбокс ни един линк от вашите не можах да видя Crossing Arms

И аз така.

# 626
  • Анкх-Морпорк
Сигурно сте се оплакали, че снимам само рибарчо, и днес не искаше да позира. Гледахме се, обикаляхме се, и само 2 снимки в гръб и то не на фокус  Blush
Затова пък намерих един доста по-рядък пильо, ето го - крещалец:
http://www.flickr.com/photos/27903201@N05/4231338064/

Весело посрещане на Новата година и много хубави снимки!

Последна редакция: чт, 31 дек 2009, 19:13 от firebird

# 627
Здравейте, момичета!
В темата ви се бях включила преди доста месеци, но досега имах само проблеми, ту с USB кабела, ту с памет картата. И като ги оправих ми се върна музата  Laughing . Така де, предполагам, че вече сте се досетили, че съм със сапунерчица.. Бях взела да я разучавам долу/горе и да пре-препрочитам книжката й. И дъщеря ми като започна : " И сега като гледаш нещо разбираш ли!?"  Crazy  Като и казах " Ами, застани тогава да те снимам" тя първо се ошашави, започна да се лигави, но после стана сериозна.. като никога!..  Party Като цяло на мен ми харесаха как стана една от снимките особено, но все пак може би някакво пристрастие имам ( защото все пак е дъщеря ми), но като няма кой да ми позира и вече всеки елемент във вкъщи е сниман многократно няма как да стане  Laughing

Очаквам критики!  Hug

# 628
  • Русе
Честита Новата 2010 година!!!
Пожелавам ви много здраве, щастие и да продължавате да радвате окото с творенията си   bouquet

Имам едно бързо въпросче: като снимам пламъче ми се появява това размазано петънце. Явно е някакво отрязяване от свещичката, но има ли някаква тънкост, за да не се получава? newsm78

# 629
  • София

Честито на всички новите придобивки, със здраве да си ги ползвате , все хубави кадри да запечатвате!!!
Добре дошли на новите момичета в темата, не се притеснявайте да пускате снимки!Ако никой не ви пише, значи не сте пуснали вълнуваща снимка, и на мен често ми се случва, нищо че пускам от няколко месеца, но пък когато ме забележат, успявам да получа хубави и полезни критики!

И се надявам, че ще успеем да запазим добрия тон в темата и тази година и тя да си остане все така приятно местенце за гледане на снимки!!!

Общи условия

Активация на акаунт