Фотография #42

• 35 245
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
  • Земя създадена от Бог Mallorca
Здравейте!
Нахълтвам в темата ви с въпрос......Искам да си купя фотоапарат,но нямам идея какъв? Embarassed
Моля ви,дайте ми съвет  Praynig Апарат,светкавица и каквото може да ми е нужно.
Извинявам се за непрофесионално зададените най-вероятно въпроси Embarassed

# 76
Фрий, донесоха ми я от Щатите, щерката на моя приятелка живее  там и най-съвестно ми купува като я замоля нещо, аз  после пращам пари по човека, който ще ми годонесе и така- излиза в пъти по-добре като цена, е нямам гаранция, ама това е положението. Дифузер нямам, но това мога да си го купя от тука, не е толкова скъпо, но и без дифузер става, отразявам я в тавана,  нагласям  да е по-слаба силата и така. Всъщност самата светка си има нещо като дифузер, излиза при определени положения на главата.....Бе купувай, няма да сбъркаш. Едепот могат да ти  я донесат, пак ще е по-евтино, всъщност не съм гледала цените на фен клуба?
Много пишете, не мога да ви смогна!
Ели ЧРД, много здраве и мерак за снимане ти пожелавам!
Дуци какво стана със снимките? Много е гадно така  като се прецака човек,  може би все пак някой разбирач да викнете?

carmelina, почети назад в 41 тема, отговорихме около 4 пъти на този въпрос.
Наистина  е трудно да кажеш на някой какво да си купи...  Във Фото форум http://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=1098251&t=1098251на почти всяка страница от форума има подобно питане, разгледай и там.
Определи си бюджет,  разгледай ревютата на апарати и обективи, които влизат в този бюджет, определи каквто ти се снима, от време на време ли ще снимаш или  ще се развиваш във фотографията, ей такива работи....

Не на последно място, (писали сме заедно с мишолина) ако не си готов да инвестираш малко време да почетеш и да разбереш какво искаш да си купиш, защо изобщо  да харчиш много пари за техника, която после също така няма да знаеш какво да правиш, понеже употребата пак е свързана с четене newsm78

Последна редакция: чт, 03 дек 2009, 13:10 от Jaly

# 77
carmelina, доста пописахме за избор на фотоапарати в последната тема - прочети поне малко там, от средата някъде - имаше много подобни въпроси и много подробни обяснения.

Най-малкото като за начало, кажи какъв ти е бюджета, какво искаш да снимаш, с какво си снимала досега - и за какво си мечтаеш - искаш ли ДСЛР и да сменяш обективи, или търсиш по-добър от малките фотоапарати?

# 78
  • София
carmelina, в предишната тема имаше поне 2-3 подобни запитвания и там момичетата много любезно отговаряха, но така зададен, въпросът ти не предполага сериозен отговор  Peace Поне кажи какви пари можеш да отделиш и какво искаш да постигнеш като резултат с тоя апарат. Има хубави сапунерки, с които стават прекрасни любителски снимки, има и по-скъпа техника за по-добри резултати.

Ето един коректно зададен въпрос, в тази тема можеш да намериш и още такива  Peace

А, тя и Мишолина писала същото, но ще публикувам все пак.

# 79
  • Земя създадена от Бог Mallorca
Извинявам се за неориентирания въпрос който зададох.
Сега чета препратките които ми дадохте,за да си отговоря на това- Какво искам?
Благодаря ви  bouquet

# 80
Ели честит празник!
Желая ти много здраве и щаслив семен живот!  bouquet

# 81
На който му се разглежда- една фотосесия на дъщеря ми с едно улично кученце Simple Smile

http://www.flickr.com/photos/33076522@N08/sets/72157622926364172/

# 82
  • Анкх-Морпорк
шоши, много е сладка дъщеря ти! Чудесна серия се е получила!

# 83
много хубава и емоционална серия, шоши Simple Smile  харесах си 2чки!

гледам за светкавици мислите... хмм, ще пропусна, не съм дорасла за светкавица още, а и там харчът е безкраен, както рали каза. а това е добър линк за заместители ....
http://www.studiolighting.net/top-10-cheap-lighting-tools-for-2009/

днес беше мрачно, аз се бях засилила да направя кадър за коледната колекция и ползвах вградената, като я опаковах в 3 ката оризова хартия. че не е професионално решение - не е, но резултатът не беше абсолютно плачевен:

# 84
Здравейте на всички.
Шоши, чудесна е серията.
Agent Provocateur - то и  аз май ще си остана засега само с желанието за светкавица, ама не съжалявам, защото днес си поръчах нов обектив на дядо коледа, така че светкавицата ще я преживея:)
Предварително се извинявам за въпроса, но как мога да пускам снимки и тук, днес във фликъра /това е линка http://www.flickr.com/photos/pepe_72/4155440779// пуснах един портрет на една малка хубавица и ще се радвам да чуя мненията и съветите ви. Приятна вечер!

Последна редакция: чт, 03 дек 2009, 20:59 от pepe_72

# 85
Ще си повторя въпроса, в случай, че някой може все пак да ми отговори:

Ще ми обясни ли някой как се рисайзва снимка в Лайтрум.
На комп-а, на който съм в момента, няма Фотошоп.

Благодаря!

# 86
Хапке, аз незнам - не изпозвам лайтрум.

Пепе - виж тук
Най-накрая на страницата пише как се слага снимка, която да е и линк към нея.

# 87
  • София
Хапке, като експортваш снимки от лайтрум имаш опции за ресайз. Т.е. като кликнеш върху експорт, след като преди това си маркирала снимката/ките, отваря ти се прозорец, където може да зададеш размер.

# 88
Хапке, като експортваш снимки от лайтрум имаш опции за ресайз. Т.е. като кликнеш върху експорт, след като преди това си маркирала снимката/ките, отваря ти се прозорец, където може да зададеш размер.
10x, Моби!
Сега го намерих.
Но аз вчера използвах Export with preset, а там няма намаляне на размера и затова се бях видяла в чудо.

# 89
  • в гората
Голямо писане:)
Моби, уелкъм бек, не полудяваш за твърдите обективи, и мен такива мисли ме спохождат. Rolling Eyes
Споделям един сайт, на който попаднах днес:
http://www.help-portrait.com

Общи условия

Активация на акаунт