СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класира&

• 71 144
  • 1 568
  •   1
Отговори
# 30
Аз не мога да разбера този абсурд, някои деца родени през 2007 вече ходят на градина, ние още не можем дори да кандидатстваме ooooh! Какво пречи поне да можем да добавяме градини.

# 31
  • София
Аз не мога да разбера този абсурд, някои деца родени през 2007 вече ходят на градина, ние още не можем дори да кандидатстваме ooooh! Какво пречи поне да можем да добавяме градини.
Някъде грешиш ти. Можете да кандидатствате.

# 32

Само за ОДЗ! /където шансовете са съвсем никакви/

# 33
  • София
А нещо си се объркала.Дай да помогнем стъпка по стъпка.Задължително може да кандидатствате и да добавяте ДЗ .Но ако говориш за градински групи-нзнам.Ожесточената борба е за ОДЗ-та в момента Simple Smile

# 34
А нещо си се объркала.Дай да помогнем стъпка по стъпка.Задължително може да кандидатствате и да добавяте ДЗ .

Така е, не може да се кандидатства за ЦДГ, на мен също не ми дава възможност. Миналата година ги добавях като предварителни, и после преди първото класиране ми ги премахнаха.

# 35
Не можем!
Както е обяснила jeniqa.
Дано в началото на 2010 системата да ни пусне тази опция  Praynig

# 36
himalomi няма как да не ви я пуснат тази опция. Аз си го обяснявам така: дори и да можете да кандидатствате за ЦДГ, набора, който се приема за тази година е 2006, така че пак няма да се класирате. За 2010 вече ще се класира набор 2007 за 1-ва група.

# 37
Да, знам. Исках да кажа - дано да е по-скоро, а не чак, когато определят началото на кандидат-градинската кампания /не че има значение, де/. Peace

# 38
Не мога да се стърпя:

60 лв. такса за детска градина в София
04 декември 2009 / News.dir.bg

Ще бъде направено предложение в Столичния общински съвет, таксите за детските градини в столицата да бъдат увеличени с 20 лв. и да станат 60 лв., съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Според Фандъкова в сегашната ситуация увеличението на таксата на детските градини е разумно, тъй като сега тя е 40 лв., предаде БГНЕС.  Изобщо не е най-високата в страната и има градове, в които таксата и в момента е далеч по-висока. Това е един полезен ход, който ще даде възможност да се подобрят още повече условията в детските градини, каза столичният градоначалник.
Фандъкова изтъкна, че има принципната подкрепа на родителите, представена пред столичната дирекция "Образование". Те знаят чудесно, че таксата от 40 лв., която не е повишавана от 2003 г., е една много малка част от цялата издръжка на детските градини. За тази година издръжката на едно дете е 225 лв., като само 40 лв. е таксата, която плащат родителите, коментира кметът.

Столичният кмет откри новоизградената част на ОДЗ „Жар птица“ в кв.“Х.Димитър“, което ще бъде за около 50-60 деца. В него ще има една яслена и една градинска група.

До края на годината ще бъде открита още една сграда на детска градина в жк “Люлин“, а през 2010 г. предстои откриването на много нови сгради[/color], обяви Фандъкова. По думите й има заложен бюджет за тази цел, като се очаква от строителството на детски градини догодина да бъдат разкрити допълнително още 1900 места.

В голяма степен изпълнението на заложеното в плана ще реши проблема с по-големите групи и част от 3-годишните деца, но проблемът с недостига на места в яслените групи ще е все още сериозен, обясни Фандъкова.

Изводите са:
1. Условията в ДГ ще се подобрят значително, заради новата такса
2. 1900 е огромно число
3. От, примерно 5000 деца, набор 2007, на 150 ще им бъде решен проблемът

# 39
  • София, под Карлсон

Изводите са:
3. От, примерно 5000 деца, набор 2007, на 150 ще им бъде решен проблемът

Това си е 3/100!!! Увеличават се шансовете ни  #2gunfire

# 40
е как бре ?  " избрали сте градина, в която няма подходяща група за вашето дете ", това ми излиза като се опитам да добавя градина. Януари, 2007 е родена бебка.

# 41
  • СОФИЯ
...
Фандъкова изтъкна, че има принципната подкрепа на родителите, представена пред столичната дирекция "Образование". Те знаят чудесно, че таксата от 40 лв., която не е повишавана от 2003 г., е една много малка част от цялата издръжка на детските градини...

От СНБМ сме изпратили писмено запитване. Очакваме отговори на доста въпроси в т.ч. как е изчислен размерът на издръжката за едно дете. Вдигането на таксите би следвало тепърва да се обсъжда на работната група другия четвъртък 10.12. В самото сдружение все още не сме взели решение дали и ако да какъв размер на увеличение бихме подкрепили. Освен това наредбата може да се измени от СОС.

# 42
  • София
е как бре ?  " избрали сте градина, в която няма подходяща група за вашето дете ", това ми излиза като се опитам да добавя градина. Януари, 2007 е родена бебка.
Можеш да избираш само ОДЗ, ти явно се опитваш да кандидатстваш в ЦДГ. Приема в ЦДГ е от годината, в която детето навършва 3, т.е. ще можеш да кандидатстваш там догодина.  Peace

# 43
Да, точно това е парадоксът според мен, някои връстници на дребната вече ходят на градина, ние още и на опашка не можем да се наредим. Но, когато имаше опция за кандидатстване с набор 2006 не помня коя мама ми каза, че ако я използваме и не ни приемат, после не можело отново с нашия си набор да кандидатстваме та се отказах. Иначе за ОДЗ сме кандидатствали.

# 44
  • София
Хайде, честита нова такса! http://www.dnes.bg/sofia/2009/12/04/resheno-60-lv-za-detska-grad … na-v-sofiia.81924

Сега чакаме от догодина стотици нови ДГ !
50% увеличаване на таксата по време на криза, при този свит пазар...сега е момента да се подхващат строежите, докато няма бизнес.

Общи условия

Активация на акаунт