СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класира&

• 71 254
  • 1 568
  •   1
Отговори
# 900
запис, назад съм, чета и наваксвам  Rolling Eyes

# 901
Здравейте аз както много от вас сигурно имам проблем със записването на бебчо на ясла.Той е роден на 18.02 2009г Интересувам се на кое класиране ще мога да го запиша моля за месец горе долу поне?
Класиране за яслена група към ОДЗ ли?  Ще трябва системата да се отключи за набор 2009 и да си вкараш желани ОДЗ-та и според точките да видите ще имате ли късмет.
Иначе в Ясла към МЗ, отивате и си подавате молба + копие от акта за раждане. Не всички ясли са били истерични на 4.01, някои си приемат документи по всяко време на годината, и изписват деца поне няколко пъти в годината на групи. Peace Например 48 ясла в Западен парк е такава.

# 902
  • София
Искама да ви попитам за 139 ОДЗ Панорама в Люлин. Вчера пуснаха новото ОДЗ в системата и се записахме с Вх.Номер: 100122.
Имаше три деца с 10т и останалите с 8.0 . Днес влизам да погледна нещо в системата и на това ОДЗ вече има 10бр. деца с 10т  Rolling Eyes със същият входящ номер като нашият от вчера   newsm78
Не ми е ясно , защо всички сме с еднакви номера и как така за един ден се появиха толкова работещи в системата на образованието  newsm78 Ако са имали 10т до сега трябваше да са влезнали сто пъти от юли насам  Thinking
Бива бива безобразие ама това вече на нищо не прилича !

# 903
  • гр.София
Искама да ви попитам за 139 ОДЗ Панорама в Люлин. Вчера пуснаха новото ОДЗ в системата и се записахме с Вх.Номер: 100122.
Имаше три деца с 10т и останалите с 8.0 . Днес влизам да погледна нещо в системата и на това ОДЗ вече има 10бр. деца с 10т  Rolling Eyes със същият входящ номер като нашият от вчера   newsm78
Не ми е ясно , защо всички сме с еднакви номера и как така за един ден се появиха толкова работещи в системата на образованието  newsm78 Ако са имали 10т до сега трябваше да са влезнали сто пъти от юли насам  Thinking
Бива бива безобразие ама това вече на нищо не прилича !

Входящият номер е еднакъв,понеже на всички ви присъждат обща дата-тази на класирането на 22.01. Както на нас бяха присъдили дата 22.05.   И състезанието ще е не по време на кандидатстване, а по точки. И после по жребий.

10 точки и нагоре не означава задължително предимство за персонал в градините, ами-многодетни,близнаци, инвалидност ....

Последна редакция: вт, 12 яну 2010, 20:18 от blanc

# 904
  • София
100122 е датата на затваряне на системата другата седмица-22.01.10.За точките и да се питаш и да не се няма как да разбересх как са станали с по 10.В събота ще получите входящи номера ако влизате в гранична група.
Аз основно затова и страдам, че цяла година чакаме по опашки и сега когато сме близо до влизане някъде за новата кампания пак ще ни изместят деца с по 10 и 10+ точки.

# 905
  • София
Надявах се поне на хората от системата да им направи впечатление как за един ден се появиха всички с 10т. Съмнявам се да са многодетни и инвалиди .Но вече няма смисъл да се ядосвам очебийно е , че няма да ни приемат и сега  Tired

# 906
  • София
имате ли представа директорите на кои градини участват в комисията по теглене на жребии,преди ги пишеше в сайта но сега не ги намирам

# 907
  • гр.София
 На кое се учудваш?! Знаеш, че Люлин е много натоварен, а места в яслени групи почти нямаше тази година.
 Сега от другите опашки пред градини в Люлин се преместиха на тази опашка.

# 908
  • гр.София
 Няма  комисия на всеки жребий.
 Имаше гражданско присъствие само на Първо класиране през май. Освен родители,присъстваха и директорките от работната група в Общината ( но не всички!). В протоколите на Работната група им пише имената.

редактирам се.anelka119, виж отговра на Ели (Хриса)по-напред в темата,от сряда.

Последна редакция: ср, 13 яну 2010, 15:20 от blanc

# 909
И аз видях,че са пуснали места и кандидатстваме,малко ще ми е далеч,ако изобщо имаме късмета да ни приемат някога.....ако пък това чудо стане и ако има желаещи и може...да се сменим и така.Не знам,сложно ми идва много  ooooh!

# 910
  • София
Учудващото е , че са точно 10 места и точно 10 деца с 10т+

# 911
  • София
Учудващото е , че са точно 10 места и точно 10 деца с 10т+
Вероятно децата с 10+ ще станат и повече.

# 912
  • Върху лъчите на Слънцето.
Аз пък искам да ви кажа съвсем сериозно, с риск да ме нападнат поголовно, че съм за това да влезне критерий за поне 10 годишна постоянна адресна регистрация в София. Целия ни квартал е пълен с млади хора, дошли от провинцията и родили деца тук, а в родните им места са празни детските градини и родителите им са там. Знам всичко, което ще ми кажете за безработицата в провинцията и т.н., но не ме интересува. София вече ще експлоадира. Аз ли да отида някъде другаде, за да има място за детето ми в детска градина?! Когато аз съм била дете е имало за всички място, а пък раждаемостта е била висока. Обаче е имало и софийско жителство-о-о!

"За пет години населението на София се е увеличило с 25 902 души. " от http://dnes.dir.bg/2010/01/12/news5680509.html
Това не са баби и дядовци, а млади хора с деца. Още един довод да подкрепя горното мнение, което съм правила многократно.

# 913
Аз имам един въпрос за точките, моя приятелка събираше стандартните 8 точки, но се разведе и получи правата за детето и за това системата дава още 3, та въпроса ми е 1 точка която получава бащата като работещ родител трябва ли да се деактивира, защото сега реално тя отглежда детето сама?
Ако не я премахне събера 10+ и ще я приемат на всякъде, но може да не е изрядна и да и откажат записване.

# 914
  • гр.София
Rebeka Schlesinger, приятелката ти най-добре си знае ситуацията. Но 3т ще получи,ако на бащата са отнети родителските права със съдебно решение.
 Това е различно от масовия случай на разведените жени,на които е присъдено отглеждането на детето. Те не получават 3 точки, но пък бащата, ако работи-дава точка...

Общи условия

Активация на акаунт