СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класира&

• 71 654
  • 1 568
  •   1
Отговори
# 975
  • София
Аз пък искам да ви кажа съвсем сериозно, с риск да ме нападнат поголовно, че съм за това да влезне критерий за поне 10 годишна постоянна адресна регистрация в София. Целия ни квартал е пълен с млади хора, дошли от провинцията и родили деца тук, а в родните им места са празни детските градини и родителите им са там. Знам всичко, което ще ми кажете за безработицата в провинцията и т.н., но не ме интересува. София вече ще експлоадира. Аз ли да отида някъде другаде, за да има място за детето ми в детска градина?! Когато аз съм била дете е имало за всички място, а пък раждаемостта е била висока. Обаче е имало и софийско жителство-о-о!

"За пет години населението на София се е увеличило с 25 902 души. " от http://dnes.dir.bg/2010/01/12/news5680509.html
Това не са баби и дядовци, а млади хора с деца. Още един довод да подкрепя горното мнение, което съм правила многократно.

Ами направи си тогава татуировка с пречупен кръст на рамото и с другите мами родени в София си направете движение, което ще се стреми към чиста раса от хора родени в София. Напишете си и книга, може да използвате "Моята борба" на Хитлер за помагало. После уший на мъжа ти бяла перелина и бяла качулка с дупки за очите и го прати да пали чучела на "провинциалисти" посред нощ. А когато детето ти се прибира къщи го посрещни с вдигната дясна ръка и му кажи "Хайл".
Правете си този театър у дома.
Мисля, че съм свободна да изкадвам мнението си, независимо, че на някои то няма да се хареса! Въпрос на гледна точка. Просто не е честно някой, дошъл вчера да живее тук заради единя му мерак да живее в София, да ползва услугите на ДГ, а аз не. Аз нямам алтелнатива - няма къде да се върна, защото не идвам от някъде си. А новодошлия има алтернатива -  да се върне там, от където е дошъл.

Разбира се, че имаш алтернатива. Същата, каквато и всеки друг. Ако не ти харесва тук, можеш да отидеш другаде - навсякъде, където си поискаш. Никой не те задържа на сила - нито теб, нито мен, нито хората, дошли от другаде да си търсят късмета и щастието.

# 976
  • София
Какво ли означава възможност за предварително кандидатстване? Не трябва ли една да е и датата за стартиране на кампанията за набор 2009? Ели(Хриса) знаеш ли нещо по този въпрос?

# 977
  • София
Малко в страни от дискусията, за което се извинявам, но моля да ме ориентирате, дали някъде има систематизирана информация, относно това коя детска градина какви условия предлага, каква е провежданата политика, мисии и прочие.

Политика!? Мисии!?
Мила, ти от кой свят идваш? В друга някоя София ли живееш?
Тук хората скачат от щастие, ако децата им изобщо бъдат приети някъде - където и да е - в радиус от 15на км от местоживеенето, местоработата на някой родител или пътя м/у двете... за какви условия, провеждани политики и мисии мечтаеш? Такива неща се случват там, където хората си плащат за удоволствието децата им да бъдат отглеждани при някакви условия, провеждана политика, или... да имат мисия...

# 978
Само да вметна, всички секции в профилите на набор 2009 ще се появят след 20.01.2010
година, когато ще има възможност за предварителни кандидатствания.

Това е отговор на запитването ми към ИСОДГ.
Hug Изпревари ме,и аз това исках да кажжа!!
Въпросът е,че детето ще стане на 10м. на 20.Май.След тази дата ли ще му е активна кандидатурата?Преди това дали ще е в списъците?Ние ще имаме шанс само на първо класиране,та затова питам

# 979
  • София
Не искам да се заяждам, но какво правим тези от София, които нямаме родители, на които да го оставим(моите са покойници, на мъжа ми са под 50 и работят)???Не трябва ли и това да носи допълнителни точки при подбора за ДЗ.
Ами не - не трябва да носи допълнителни точки. Дори и да има кой да ти го гледа. Бабите и дядовците не са длъжни да гледат децата ни Peace

# 980
  • София
п.п. Мъжа ми онази вечер даде предложение и за ДЗ да се въведе платено и държавна поръчка. Като не можем да се класираме по точки за градината да имаме възможност да плащаме по-висока такса, но детето да се сред свои. Така и обслужването в ДЗ би трябвало да се подобри.

Аз съм за вдигане на таксата като цяло и за всички (е, предполагам че ще има и изключения за някои дечица). Нека да направят поносима такса от порядъка на 150 лв. (лично аз нямам против и повече). Няма да изпадам във философски размисли защо искам подобна промяна и с какво евентуално тя може да стимулира родителите.
Писнало ми е да гледам майки, които по цял ден си клатят блажено краката по кварталните кафенца, докато децата им са на градина през това време.

Да, това е разумно - и преди съм го казвала.
Или, което е по- просто, субсидията да не се дава на детските заведения, а на родителите на деца в съответната възраст - колкото, толкова... на всички, по равно.
Това ще направи по- поносим живота на хората, които не са имали късмета да се класират децата им в държавни ДЗ и плащат огромните такси в частните.

# 981
  • София
madchen 202uu  Hug
По-добре не мога да го напиша!

Колкото до това:
Поинтересувай се от статистиката: каква е средната възраст на софиянци притежаващи собствено жилище и каква е средната възраст на провинциалисти притежаващи собствено жилище и какво е съотношението между тях. И ако искаш да обсъдим резултатите ми пиши на лични  Peace

...то е повече от ясно. Аз също съм провинциалистка (макар и половината ми живот вече да е преминал в София) и съм със собствен апартамент тук. Както и всичките ми приятели провинциалисти, които живеят тук, до един си имат собствени жилища. Повечето ми приятели и познати столичани живеят при мама и тате  Blush  Wink
В тази връзка - плащам си данъците тук, а не някъде другаде, и затова големите ми претенции са просто да ме третират като равнопоставена в този град.

Ндам, в известен смисъл има някаква логика да се даде някакво предимство на местните данъкоплатци.
Не по месторождение, а по данъчна декларация...

# 982
  • София
"Предварителното кандидатстване ще е без входящ номер. Няма промени в регламента, така че на всички ще бъде добавена една и съща дата на кандидатстване преди първото класиране.
Кампанията за кандидатстване за следващата учебна година ще стартира след месец Февруари 2010 год. Точна дата все още не можем да Ви кажем. За актуална информация следете секция "Новини" на сайта."

Това е момичета отговора от ИСОДГ.

# 983
  • София
      Престанете с това че госта бил пуснал „бомбата” и сега гледал сеир. Това не е бомба, това е мнение на много голям % хора. Вече станаха ужасно нагли тези придошлите навлеци. Кви данъци плащате и откога ги плащате в София?
      И, да темата е точно за това. Както се коментират някакви измислени критерии, така може да се коментира и това, че места няма, заради безумния наплив на провинцията да се намърда в „гадната” София.

ОК.
Хайде, като сте тръгнали по тази плоскост - АЗ плащам местни данъци за притежавано жилище в София от 18 годишна възраст.
Какво да се прави - тогава почина баба ми.
И... ами, това, че плащам данъците, никак не ме прави щастлива - бих предпочела да си имам баба, тя би се грижила за Вряк... друга тема.

Моля ако има поне един друг потребител, пишещ тук, който е от София и плаща данъци - местни, за жилище - в София - да го напише. И поле да напише и мнението си по въпроса Конституцията и евентуалното му желание за промяната й с въвеждане на ограничения в свободния избор на местоживеене.

# 984
  • София
 Идеята за вземане предвид плащането на данъци по местоживеене е добра, какво следва да се направи, за да се реализира? Аз вече губя надежда, че ще си намерим място в ДЗ..
 катиАБВ - аз живея в София и плащам данъци за апартамента, в който живеем. На този етап не съм "за" промени в Конституцията относно местожителството, тъй като не ми се стува справедливо да има ограничения за жителството. Притеснява ме, обаче че в един момент ще се получи пренаселване и обстоятелствата ще го наложат.

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 11:26 от *Elle*

# 985
Трета година тази тема се върти, трета година я чета редовно (сигурно в минал живот съм сгрешила яко Wink ) и трета година се карате за едно и също - софийско жителство, децата на персонала, братчета/сестричета  ooooh! ... няма начин да ви омръзне, защото повечето сте нови в темата, а до Май още нови ще се появят Confused.
Нищо не трия от тук, няма смисъл, така или иначе след седмица пак ще е същото  Twisted Evil .
Като не искате скандали - не участвайте в тях!
Игнор е начина.

# 986
Само да вметна, всички секции в профилите на набор 2009 ще се появят след 20.01.2010
година, когато ще има възможност за предварителни кандидатствания.

Това е отговор на запитването ми към ИСОДГ.

---------------------------------
Франческа, благодаря за информацията, защото от тези глупави разправии в тази тема, вече ми писна Sad

# 987
  • София
Не разбрах - кога ще може да се кандидатства - след 20.01 или след м. Февруари? Питам, защото следващата седмица евентуално ще пътувам извън София и няма да имам достъп до интернет, ако ще се кандидатства следващата седмица, да си стоя в София.
И още нещо - и двамата с мъжа ми сме с адресна регистрация в Банишора, но от 2 г. живеем в ново жилище в Красно село и предпочитам да посоча градините там. Ако ни приемат, колко бързо ще мога да сменя адресна регистрация, някой има ли представа, и ще е проблем ли, ако се види, че адресната регистрация е сменена след приема в интернет, и да ни откажат записване в ДГ съответно?

# 988
  • София
Въпросът е,че детето ще стане на 10м. на 20.Май.След тази дата ли ще му е активна кандидатурата?Преди това дали ще е в списъците?Ние ще имаме шанс само на първо класиране,та затова питам
Няма значение на колко месеца е детето ти към момента на кандидатстване, нали е родено през 2009, ако ще и на 31.12 да е.  Peace Ще бъде в списъците заедно с другите деца и ще си кандидатствате когато обявят кампанията.

# 989
Засега са отложили гласуването на по-високите такси за детска градина. Очаква се общинският съвет да го гласува на следващото си заседание на 28 януари.

http://dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/14/842020_poskupvaneto_na_tak … gradina_v_sofiia/

Общи условия

Активация на акаунт