СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класира&

• 71 144
  • 1 568
  •   1
Отговори
# 1 215
Това предварително записване е според мен родителите да се ориентират в системата, да видят хубаво къде искат да кандидатсват и т.н.
после ще се определи дата, на която ще е приема... миналата година е било края на май, тази година не се знае още..
Та всички кандидатствали на тази дата тогава са им нулирали часа и т.н. и е останало само датата, ако не се лъжа 22.05...
такааа, обаче освен това голямо класиране, първоначалното, има и текущи класирания, които си вървят всяка събота... освобождават се места в различни ОДЗ и ЦДГ и си следиш и кандидатстваш...
В моя случай, аз се светнах за проблема ДГ късно... май беше септември или май чак ноември... тогава аз записах малката, която е с дата 11.09 (да речем, не помня).... на текущите опашки, Алекс е след всички деца кандидатствали за съответното детско заведение преди нея, макар че са с еднакви точки  Sad
Ако се бях светнала по-рано, щяхме да имаме същия шанс като кандидатствалите май месец миналата година. На текущие опашки се приема по време... няма гранични групи и не се теглят случайни номера, както е при първото класиране  Crazy
Не знам колко разбрано го обясних... ама и в моята глава е каша... аз от скоро съм в проблема... предполагам другите мами, които са по компетентни ще ме поправят ако греша някъде..
ааа и само за ОДЗ може да кандидатствате като сте 2009  Peace

# 1 216
  • На края на вселената!
rossykv , миналата година регистрацията и кандидатстването за определени градини беше възможно от началото на март до около 20 май 2009. В деня преди класирането бяха изтеглени номерата. Всеки номер върви с датата, на която е теглен. Номера се теглят само за граничната група. В нея попадат деца, които са с равни точки, но се борят за по малко места. Например обявени са 20бр свободни места за тази градина и набор. 15 деца са класирани, защото имат най-голям брой точки (примерно са деца с 10, 11 и нагоре точки). За останалите 5 свободни места се борят 35 деца, които имат примерно 9,2 точки. Затова се генерират случайно числа и влизат 5 деца с най-ниски числа от тези 35 с равни точки 9,2. Но това число теглено на тази дата си върви с името на детето за следващи класирания. Ако след седмица друго дете с 9,2 точки се нареди на тази опашка, то ще има номер като другите, но ще е с по-късна дата изтеглен. Така то остава назад в опашката.

За набор 2009 може да се кандидатства за ОДЗ за септември 2010год.

# 1 217
  • София
А аз имам възможно най-глупавият въпрос, но срам не срам ще го задам, защото досега в разговор с родители не получих един смислен отговор.
Детето ми е набор 2008, кандидатстваме за 96 ОДЗ "Пеперуда"-та в Дружба 1, където от little wingels знам, че има 4 яслени групи. В момента детето ми е на 30-то място в списъка на чакащите за 1-ва яслена група. По моя път на логиката това означава, че при подобна позиция, детето ми задължително трябва да бъде прието наесен. Това така ли е или аз съм в огромна заблуда??? Има ли нещо, което пропускам?

Подредбата може да се променя постоянно. А преди класирането за новите групи ще има - вероятно - отново "спиране на часовника" и ново разбъркване по късмет на децата в граничните групи.
Това е ако кандидатства за 1 група - но догодина няма ли за е за 2ра и да търси на практика само текущи класирания?..  newsm78 Т.е. може би ще има някакво разкриване на допълнителни групи, но...   Confused

# 1 218
  • София
Астарта Много благодаря за отговора Hug

Имам и още една питанка

Аз и таткото на малката не сме женени но живеем заедно.
Той има дете на 5 г което посещава детска градина в младост. При положение че другото дете живее с майка си аз мога ли да я пиша като дете и да се възползвам за предимството в детското заведение което посещава? newsm78

Ами то е половин брат/ сестра на твоето... би трябвало?

# 1 219
Момичета, една седмица нямах възможност да следя темата и сега като ви изчетох наистина се хванах за главата. Това вече не е тема за взаимопомощ, ами не знам какво е. Толкова много нападки, обиди и резултатът е, че Ели (Христа) вече не влиза тук. Поздравления! Докога ще се самоизяждаме така? Наистина съм потресена! Дайте тази енергия да я вложим в един протест, а не да се дебнем и обиждаме тук!

# 1 220
  • На края на вселената!
Астарта Много благодаря за отговора Hug

Имам и още една питанка

Аз и таткото на малката не сме женени но живеем заедно.
Той има дете на 5 г което посещава детска градина в младост. При положение че другото дете живее с майка си аз мога ли да я пиша като дете и да се възползвам за предимството в детското заведение което посещава? newsm78

Ами то е половин брат/ сестра на твоето... би трябвало?

Логиката на точката за брат/сестра посещаващо съответното ДЗ е да не се водят двете деца от едно домакинство към различни ДЗ.

# 1 221
  • София
Вярно, че има още време до кандидатстването за новата учебна година и тепърва ще подреждат желания. Вълнуваме ме следния проблем:
Набор 2009. Най-удобно ни е 8 ОДЗ в Красно Село. Обаче гледайки списъците на чакащите, винаги най-отгоре има няколко деца с 10 +. Шансът ми детето ми да събере дори 9 точки е минимален. Затова вече си мисля, да се простя с тази ми надежда и да не слагам това ОДЗ като първо желание и по този начин да си загубя 3те точки.
Мислете ли, че това ми решение е оправдано? Някой следи ли това ОДЗ?

Зависи дали искаш детето ти да посещава - евентуално - ДЗ, или да имаш 3 т.  Sunglasses
С други думи казано - почти никой май не се съобрази с това кое му е удобно, а само с това къде има шанс детето да влезе. Е, от онези, които успяха, де...

Последна редакция: вт, 19 яну 2010, 15:59 от katiABV

# 1 222
  • София
Срамежливка, от еда страна това е дете на бащата, така си е. От друга страна се предполага, че има присъдени родителски права на майката /най-вероятно/, т.е. той няма отношение към взимането и воденето на детето, за което е логично да се дава предимство за второ дете. newsm78 А от морална гледна точка никак не е редно да ви се даде точка /да уточня, че нямам никакво отношение към градините в този район, да не си помислиш нещо лошо/

Защо?
И те са братя и сестри - какво като са само на половина?
Ако има някаква логика, според която децата могат да си... де да знам - контактуват по някакъв начин в градината и не бива да бъдат разделяни, тя следва да се прилага към всички - независимо дали са полубратя и сестри, осиновени, изобщо... а ако няма - тогава е неморално за всички деца, които няма да посещават една и съща група (демек, близнаци и - евентуално - породени).

# 1 223
Здравейте, мили мами Simple Smile
Имам един въпрос и се надявам някой да има информация по него, защото в сайта на столична община няма никаква информация. Имам дете родено на 04.02.2009 г. и искам от есента или другата година пролетта да го дам на ясла. Кога трябва да подам документи? С тази система за прием в детските градини .... нямам думи толкова е объркано  newsm78

# 1 224
  • София
А случайно генерираното число от кого се генерира  Blush

От генератор на случайни числа.

Тонка, генерира се от някакъв "генератор на случайни числа", взет на заем или закупен /не разбрах точно, но няма значение/ от БАН. Преди време КатиАБВ беше обяснила действието на въпросния генератор.
А ти бъди спокойна, на някои ни е трета година в темата, ще помагаме с каквото можем.  Hug

Не, бях обяснявала само принципите на един рандомизатор (или ГСЧ), не на конкретния - не съм го чела.

# 1 225
  • София
Явно отново са зле със статистиката в СО и искат да видят,колко деца ще им се струпат на входа на градините тази година, чрез това предварително кандидатстване. ОтделноИСОДГ са засипани от въпроси,кога ще започне кампанията и трябва да отпушат напрежението. Само дето то ще ескалира.

Ника, аз се вълнувам за двете ни братовчедчета тази година (за градина и ясла) Simple Smile
 Не си представям,как ще нулират опашката пред 2-ра яслена,където се редят И деца с входящи номера от жребий (и дата 22.05). Ще настане буря. Но ще видим...

Сигурно ще го направят само за новите групи, не и за онези, за които се е кандидатствало и през този "кампаниен / стихиен сезон".

# 1 226
  • София
agileya, детето ти навършва 3год през 2010. Това означава, че септември 2010 трябва да тръгне с 1група в градина( ЦДГ и ОДЗ). Все още не е отворена системата за кандидатстване за септември 2010. В момента може да се кандидатства за яслените групи в ОДЗ за текущ прием, ако има някъде свободно местенце.
Томасе, много благодаря за отговора!! Peace
Казваш, че все още не е отворена с-мата за кандидатстване за септ. 2010. Как мога да разбера кога ще е отворена? Rolling Eyes Къде следите за такива неща?

# 1 227
Здравейте, мили мами Simple Smile
Имам един въпрос и се надявам някой да има информация по него, защото в сайта на столична община няма никаква информация. Имам дете родено на 04.02.2009 г. и искам от есента или другата година пролетта да го дам на ясла. Кога трябва да подам документи? С тази система за прием в детските градини .... нямам думи толкова е объркано  newsm78

Ако имате "чисти" ясли в района (т.е. само ясла за деца до 3 години) - утре снимай акта за раждане и с молба свободен текст тичай да подаваш, че си закъсняла  Wink
А за ОДЗ-та когато ИСОДГ обяви, че вече може да се кандидатства за прием през 2010 г. попълваш профил на детето и на вас (ти и мъжа ти) в сайта на ИСОДГ и избираш ОДЗ-тата, които са ти удобни. Важно е как ще подредиш желаните ОДЗ-та, защото за първо желание имаш 3т., за второ - 2 т., а за 3-то желание само 1т., т.е. най-голям шанс имаш да ви приемат в ОДЗ-то посочено като първо желание.
Момичетата тук споделят, че вероятно кандидатстването за набор 2009 ще започне на 20.01.2010 г.  Peace
Успех!

# 1 228
  • София
...

Защо решихте, че няколко кандидатури преди това могат да ви дадат по-голям шанс?

Моята щерка става на 10м точно утре  Crazy

Заради по- ранната дата, която детето ще получи за кандидатстване в дадената градина.

Не поради бонус за участие...  Mr. Green

# 1 229
  • На края на вселената!
agileya, детето ти навършва 3год през 2010. Това означава, че септември 2010 трябва да тръгне с 1група в градина( ЦДГ и ОДЗ). Все още не е отворена системата за кандидатстване за септември 2010. В момента може да се кандидатства за яслените групи в ОДЗ за текущ прием, ако има някъде свободно местенце.
Томасе, много благодаря за отговора!! Peace
Казваш, че все още не е отворена с-мата за кандидатстване за септ. 2010. Как мога да разбера кога ще е отворена? Rolling Eyes Къде следите за такива неща?
Тук се писа, че някой е получил отговор от ИСОДГ, че  на 20 януари стартира предварителната кампания за набор 2009. Тоест би трябвало да отворят утре системата, но ще е предварителна кампанията. Дали ще е за всички набори не знам.
Следи новините в сайта - http://kg.sofia.bg/?page=news
Там последната новина е Календарът с всички важни събитие през настоящата 2010 г. ще бъде актуализиран в началото на месец Февруари след сбирка на работната група към Дирекция „Образование” на СО.
Със сигурност ще се чуе, кога системата бъде отворена за новата кампания за кандидатстване.

Общи условия

Активация на акаунт