Сейким- Древноегипетска система за енергийно лечение и духовно усъвършенстване

• 20 730
  • 99
  •   1
Отговори
# 60

"В древноегипетската митология Изида е почитана като богиня на магията и медицината. Тази която лекува и съживява мъртвите. Тази , коята спасява човечеството от страдания. Дарителка на Божествената Милост и Любов. Сестра и съпруга на Озирис, използва цялата си магическа сила, за да го възкреси, когато е убит и нарязан на късове от брат си Сет, узурпатор на трона. От връзката им се ражда Хорус, който отвежда баща си в царството на сенките и си възвръща трона полагащ му се по право. В тези три божества – Озирис, Изис и Хорус е заложена идеята за свещената троица.

Богиня на мистериите, Изида е представена много пъти с непрозрачно було на лицето. На нейният храм в Египет е написано “Аз съм това, което е било, което е и което ще бъде, и няма смъртен, който да е повдигнал булото ми криещо моята божествена същност от човешките очи.” В последните години обаче човечеството повдигна леко единият край на това було....

Едва ли някой Бог или Богиня в древността са били толкова почитани, колкото Изида. По-късно, когато богинята потъва в забвение “Тази Която Има Много Имена” просъществува в образа на Дева Мария. Тя от своя страна приема много от функциите, които Изида е изпълнявала в древността. И двете “слушат воплите на човечеството” и са “лечителки на страданията на света”. Изида е Дева Мария, Богинята на Природата, “Жената облечена в Слънце” в страната Chemi (Египет).

Изида е богиня на ефирното царство и Господарка на Земята и нейната власт се разпростриа над Земята и Небето. Тя господства както над тревите, билките, растежа на житото и животните, така и над всичко което принадлежи на по-ефирните измерения. Тя е връзката между материалния свят на хората и светът на Боговете.

В произхода си Изида не се различева от същността на Слънцето и е проява на Божественото Състрадание. Тя е надежда и мъдрост.

Самата Изида казва - “ Ще посветя човечеството в мистериите. Ще го науча да почита Боговете и да създава храмове”. Ако анализираме казаното ще видим, че това са действия на Божественото Слънце, свързани със създаването на човечеството, като не е възможно да разглеждаме Богът Слънце отделно от Богинята Изида. Казано е в един от химните възхваляващи Ра: “Ти, всъщност си Изида”. Когато Изида благославя човешкия род, Бог Ра е, който го благославя. “Почит на Ра, възхвала на СЕКХЕМ”."

# 61
  • Пловдив
Тези дни правихме сеанси със Сейким - на мен ми беше за пръв път да работя със Сейким върху друг човек.  Истина ви казвам, страхотно е усещането - пациента /хич не обичам тази дума, ама не се сещам с какво да я сменя сега/ имаше много силно и интересно преживяване, а аз разбрах как получавам символите, които се отнасят до него. Все още си задавах въпроса как това ще се случи- случи се, още от първия път, съвсем категорично.

Аз продължавам пречистващия период с ужасни сърбежи в областта на 4-та чакра- имам чувството ще направо ще откача. Кожата ми е съвсем чиста, нямам никакви обриви или каквото и да е и където и да е по тялото, но между гърдите ми пари, сърби и имам чувството че понякога не мога да стоя на едно място.
За всеки случай минах през моята джи пи , която ме погледна и каза че или съм сменила сапуна, или дезодоранта или праха за пране. Благодарих и  си тръгнах, важното беше не и тя нищо не видя.
Аз си знам, че е от Сейким, то дори ако беше болка в сърдечната област сякаш по-малко щях да се стресна, но с тия сърбежи... Laughing  Laughing  Laughing
Явно и така ставали нещата. Дано до седмица две отшуми, а то ... понякога не се усещам как се чеша по гърдите и става голям смях!!!

# 62
Тези дни правихме сеанси със Сейким - на мен ми беше за пръв път да работя със Сейким върху друг човек.  Истина ви казвам, страхотно е усещането - пациента /хич не обичам тази дума, ама не се сещам с какво да я сменя сега/ имаше много силно и интересно преживяване, а аз разбрах как получавам символите, които се отнасят до него. Все още си задавах въпроса как това ще се случи- случи се, още от първия път, съвсем категорично.

Аз продължавам пречистващия период с ужасни сърбежи в областта на 4-та чакра- имам чувството ще направо ще откача. Кожата ми е съвсем чиста, нямам никакви обриви или каквото и да е и където и да е по тялото, но между гърдите ми пари, сърби и имам чувството че понякога не мога да стоя на едно място.
За всеки случай минах през моята джи пи , която ме погледна и каза че или съм сменила сапуна, или дезодоранта или праха за пране. Благодарих и  си тръгнах, важното беше не и тя нищо не видя.
Аз си знам, че е от Сейким, то дори ако беше болка в сърдечната област сякаш по-малко щях да се стресна, но с тия сърбежи... Laughing  Laughing  Laughing
Явно и така ставали нещата. Дано до седмица две отшуми, а то ... понякога не се усещам как се чеша по гърдите и става голям смях!!!

Опита ли "Медитация Анкх"? Тя има дълбок пречистващ ефект и ускорява интегрирането на енергиите.

Сърбежът, който описваш често се получава, когато има затруднения в свързването на енергийните потоци на сърцето с ръцете.

# 63
  • Пловдив
Nial, благодаря!! Не съм опитала, но още днес ще го направя! Трябва да оправя тази нарушена връзка между сърцето и ръцете.
 За сега поставям символи на сърдечната си чакра и МЮМ и СХК наистина ме успокояват за известно време.
Отивам да търся "Медитация АНКХ".
  bouquet Simple Smile

# 64
adi69 Ако не я намериш, пиши  Simple Smile

# 65
Дани, ако я имаш би ли я пуснала Peace

# 66

МЕДИТАЦИЯ  АНКХ

Започва  сe с нормално релаксиране и когато го постигнеш,насочваш осъзнаването си към сърдечната чакра.
Визуализираш,че дишаш през сърдечната чакра и колкото повече дишаш,толкова по-чиста става тя.
Представи си,че в сърдечната чакра се оформя едно: ’свещено пространство”,като стая,чийто стени са от безброй много най-различни кристали-планински,розов,аметист.
И колкото повече дишаш си представяш със всяко вдишане как това пространство се изпълва със светлина и свети все по-силно и по-силно и все по-ярко.
Това пространство е като семе на цвете, сeме,което представлява една светеща кристална сфера.
Докато вдишваш и издишваш си представи как от това семе нагоре,започва да прораства едно стъбло, стъбло от светлина, от кристал.
Това стъбло достига до 5 чакра и когато достигне и нея, позволи на цялата светлина в 4 чакра да се насочи към 5 чакра и когато се насочи към 5 чакра, позволи й да излезе навън,под формата на глас, използвай гласа си. Не мисли какъв звук или какви звуци ще излезнат.Просто използвай гласа си, за да изразиш чрез звук най-пълно тази светлина,която излиза. Обикновенно това изразяване идва съвсем спонтанно и човек дори не се замисля за звука. И по същия начин то спира спонтанно.
След това отново насочи вниманието си към сърцето си, дишай с него и продължи да издишаш.
Стъблото нагоре към 6 чакра и наготе към 7 чакра.
Когато стъблото достигне до 7 чакра, там се оформя красива цветна пъпка  на лотос,която е затворена.Тази пъпка също е светла и чиста като кристал.
След това насочи мисълта си над главата си и визуализирай Слънцето-което е източник на цялата енергия и светлина,на цялата любов.
Представи си как се спускат лъчите му и как галят цветната пъпка и тя постепенно започва да се отваря. И колкото повече се отваря,толкова повече светлина влиза през нея, по стъблото надолу и достига до сърцето.
Когато пъпката се отвори напълно и се превърне в красив цвят на лотос, тогава насочи вниманието си към тази светлина, която слиза от Слънцето и достига ’семето’ в сърцето,а след това бавно започва да се спуска надолу към Звезда на земята и към центъра на Земята.
Когато достигне до центъра на Земята, проследи отново целия път на светлината-от Слънцето през лотоса, през сърцето и до центъра на Земята,а след това проследи обратно-от центъра на Земята,нагоре към сърцето.
Концентрирай за миг мисълта в сърцето и виж как там се сливат светлината на Слънцето над главата ти и топлината, която извира от центъра на Земята.
Представи си символа Анкх в сърцето, в семето, а след това си представи как цялото Слънце започва бавно да слиза, докосва лотоса и слиза надолу докато достигне до сърцето.

Когато достигне до сърцето-разтвори ръце настрани и си представи как от сърцето и от слънцето, което е в сърцето се насочват потоци светлина и енергия по ръцете ти, излизат през тях и обливат всичко наоколо.

Представи си това,което се е получило - един голям АНКХ; слънцето в сърцето ти представлява ‘кръгчето’ на Анкх, светлината по канала надолу-вертикалната черта на Анкх, а светлината по ръцете настрани представлява хоризонталната черта на Анкх.

Поеми  дълбоко въздух все едно поемаш цялата светлина и любов в себе си, в сърцето си И когато издишаш, отново позволи на  гласа ти да излезе като звук, който е звукът на светлината и любовта.
Прави това с звука колкото прецениш и пожелаеш А,когато усетиш просто спри и съзерцавай тишината и покоя.

# 67
Nial , чудесна метитация  Hug благодаря

# 68
И на мен много ми хареса  Hug
А как така практикувате сейким или каквото и да било без инициация?
Възможно ли е...
Извинявам се ако въпроса ми е смешен, но аз съм аматьор Embarassed

# 69
  • Tам през Атлантическия океан

А как така практикувате сейким или каквото и да било без инициация?
Възможно ли е...
Практикува се както и да си с инициация  Wink

'що да е невъзможно , това е въпрос на избор и усещания  Wink

# 70
Инициацията е като патериците за инвалида-с тях или без тях все е инвалид. Flutter

# 71
Desss Мое си мнение,базирано на моя си опит.Ти нещо против ли си и ако да,какво,бъди конкретна. Wink

# 72
Desss Когато и каквото имам да споделям го правя и без подкана,а ако искаш да минем на лични,не се притеснявай,така кажи. Flutter

# 73
Desss Ако имаш проблем,не го задържай в себе си,не е здравословно. Wink

# 74
Медитацията може да се прави и от хора, които не са иницирани в системата. Просто се работи без символа- мисъл и визуализация. Опитайте, за да й се насладите/ ако я усещате/  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт