Сейким- Древноегипетска система за енергийно лечение и духовно усъвършенстване

• 20 743
  • 99
  •   1
Отговори
# 75

raliko, може ли да не разводняваш темата с безброй постове, с по едно изречение ?!?! Praynig Praynig Praynig

# 76
Медитацията може да се прави и от хора, които не са иницирани в системата. Просто се работи без символа- мисъл и визуализация. Опитайте, за да й се насладите/ ако я усещате/  Heart Eyes

Дани, символът АНКХ не е запазена марка за Сейким. Това е универсален символ и всеки може да го ползва, независимо дали има инициация в Сейким или няма.

# 77
Да, пропуснах този момент  Wink

# 78
Засега само ви следя, защото нямам инициация в Сейким. Имам много силно привличане към Сейким, голяма любов ми е. Да видим кога ще дойде момента да работя с нея.  Peace

# 79
Въпрос към тези които са посветени в Сейким и в Рейки Hug
Как съчетавате двете неща, каква е разликата, допълват ли се, защо са две различни неща, защо има различни инициации, какво е едното и какво другото.... Hug

# 80
Всяка енергия има различна честота, но се допълват прекрасно. Подобно на един радиоприемник с много станции- от всяка станция звучи различен звук....но е звук - в нашия случай -енергия   bouquet

# 81
  • Tам през Атлантическия океан
Dani , дали може да бъдеш по-конкретна в какво се състои разликата  Wink примерно Рейки - Сейким
като изкл. различни , повече или по-малко символи .

Мерси  Peace

# 82
В енергийната система Сейким се работи с 9 символа още в първо ниво, те могат да се ползват на т.н. различна мощност. Във второ ниво се получават още 11 символа. Работи се и с т.н. ки сфера, интересна техника. Иначе по същия начин, както при Рейки през първите 21 дни се работи по основните позиции на тялото. Интегрират се символите- чрез медитации, работа с тях- с цел усещането им и създаването на т.н. "собствен каталог'. За мен той е много важен, защото всеки символ носи различно усещане и опитност, различна честота, за да ги осмислим в тяхната цялост.
Смята се, че Изида е пазителка на тази свещена енергия и затова по време на сеанс може да се отправят мантри,за да ни помага.В древноегипетската митология Изида е почитана като богиня на магията и медицината.
Ето кратък откъс от една статия, която също дава точно описание:

"Един 10 минутен сеанс със Сейким, обикновено се равнява на около едночасов сеанс с Рейки. Това е така защото енергията е много по- интензивна. Не може, обаче, да бъде казано например, че Рейки е по-слаба или, че Сейким е по-силна. Въобще не става дума за това тук. В случая говорим за две различни честоти на енергийна работа и всяка от тях си има своите специфични особености. Като цяло изучаването на Рейки е доста по- лесно и е логично всеки начинаещ да се насочи натам. Работата в Сейким е малко по- сложна, затова тя се препоръчва на хора, който са  по- напреднали, или имат желание да бъдат професионални енергийни терапевти. В Сейким се работи с много повече свещени символи и мантри, който позволяват на практикуващия да управлява много по- прецизно енергията и в терапията да могат да бъдат включени много повече аспекти на работа. Разбира се всеки сам, интуитивно усеща системата с която би могъл да работи най- добре, но винаги познаването на няколко различни моделни семейства е преимущество.
За да направим отличаването на Рейки, Сейким и Каруна семейството ще кажа, е Рейки системите отразяват енергийният подход и корените на тази система са в Японско-Китайско-Тибетската традиция. Сейким системите отразяват информационния подход, а корените са древноегипетски. Каруна семейството отразява пътят на духовните практики, а корените са индийски. Всички останали системи по един или друг начин заимстват от Рейки, Сейким и Каруна. "

Аз лично започнах със Сейким..така го усетих тогава и не съжалявам Simple Smile

Последна редакция: нд, 24 окт 2010, 11:42 от Dani Avramova

# 83
В какво например Сейким има по добри резултати и в какво Реки?
Аз си го представям например така, Сейким дава добри резултати в себепознаването, в извисяването, в допира с невидимото, а Рейки в лечението...
Това е съчинение(мое свободно съчинение)...само давам пример...разсъждавам

# 84
Всяка енергия носи опитност в себепознанието, не може да се направи такова деление...просто са различни честоти и вибрации на енергията. Всичко е ЕДНО, а в Цялото е многообразието   bouquet

# 85
Ами примерно когато знаете че Сейким има по голяма сила, защо използвате Рейки?

# 86
Извинявам се че все питам, но докато не го усетя , няма да се спра Joy

# 87
За мен е търсене и ново изживяване, да усетя още нещо в неговото многообразие. Няма по-силна и по-слаба енергия- има честота на вибрация, думите са не винаги точни, за да опишем неща, свързани с енергите изобщо/винаги ни ограничават,затова за мен лично са важни усещанията ми/

# 88
За мен е търсене и ново изживяване, да усетя още нещо в неговото многообразие. Няма по-силна и по-слаба енергия- има честота на вибрация, думите са не винаги точни, за да опишем неща, свързани с енергите изобщо/винаги ни ограничават,затова за мен лично са важни усещанията ми/

Дани, извинявай Hug
Че питам...
Мисля че ми се нарежда....разбира се че всеки човек е индивидуален и за да намери неговото нещо, неговия път, пътищата трябва да са много, за да може да пробва, да усети и да разбере, а целта е една, всички пътища водят на едно място! Hug
Обичам те Hug

# 89
 Маргало   bouquet Питай си... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт