СЕПТЕМВРИ `09 - тема 6

• 17 428
  • 725
  •   1
Отговори
# 615
Арлина (и другите, на които ви помагат татковците), таткото работи ли някъде? Ако да - какво? В смисъл: Как води и взима детето от детска? Кога има време? Няма ли нужда и той от почивка? Щото и моя татко си играе с децата, ама като излезе в 08:30 и се прибира в 21:30... кога да помага?! То като кажа, че не помага, излиза, че се оплаквам, или мрънкам, а не е така... Той просто има доста ангажименти в работата, та... Не че не е мил и чинии, ама толкова рядко, че не си струва да го споменаавам. Вярно, боклука хвърля в 80% от случаите, останалите случаи Ина го хвърля на излизане от къщи за училище. Иначе аз си пазарувам. И тати пазарува, ама само "екстрите" - аз съм по необходимите неща за вкъщи, той по "екстрите" Simple Smile щото са му по-широчки пръстите. Та вктарце - малко завиждам, че с имате татковци на разположение, аз никога не съм имала.  Confused

# 616
Привет!

Да се отчета, вчера бяхме на консултация - Йоана е 6200 и 66 см, добре е детето.
Сложиха й ваксината Пентаксим, поплака малко като й я биха и после заспа - голям сън, чак се уплаших. Ама през нощта ме разиграва малко будува и мрънка от 4.30 до 6 часа.

Аз я гушкам много, не я оставям да реве, нищо че не мога да свърша всичко из къщи. Аз и баткото го гушкам и целувам все още, нищо че е голям - за ужас на баща му, който си мисли че го глезя неоснователно.

За помощтта от мъжа ми - получавам я, като се върне от работа, занимава се с баткото, понякога готви. Мие чинии, хвърля боклук. Доволна съм.

# 617
  • До хладилника, който обичам
Моя мъж работи от 9 до 18, с чести закъснения, като има работа. Сутрин като на Арлина мъжа облича, приготвя и води на градина, ако няма кой да я вземе, я взима, взима я от английски (друг я води), чинии мие почти само той, готвенето е 50:50, помага с разтребването, като надам боен вик, сменя памперси, като е тук... общо взето добре Simple Smile С голямата по-малко се включваше и повече имахме сериозни разговори на тая тема, сега е окей Simple Smile

# 618

Тази песен на Гънс е страхотна Heart EyesЕто да я видите,само че с друг клип от един мой много любим филм.Доста добре са паснали кадрите на парчето Peacehttp://vbox7.com/play:cef37ac0
Като цяло този албум излезе убийствен,оправдава си цялото чакане.Ама дъртото Аксел знае как ,знае..... Joy

Мда, има и стари песни, но 2-3 са си хитове от всякъде.... Много ги тача аз. Laughing
bibsy   bouquet Hug на баткото няма да казвам......нека си мисли - все пак още вярва в дадо Коледа Wink

Таткото - нашият помага когато може и аз не смея да се оплаквам. Когато е на лагери пък се оправям сама, а това е кажи речи 3 месеца в годината. Такъв съм си го избрала сега няма да мрънкам...

Последна редакция: пт, 11 дек 2009, 11:57 от shammi

# 619
Ами имам късмета да работи у дома,но това не значи,че по цял ден си е у нас.Дори доста рядко се случва.През деня е по срещи,по задачки.Но не е на работно време от 8  до 17 например.

# 620
  • Karlovo
Здравейте  baby_neutral ,
Гушкам Ицо сега докато мога ,че големите ми се смеят вече като ги прегърна и ме гледат като извънземно .Те вече искат друг да ги гушка .
И нашия татко помага след като му се каже .
Момичета четох преди време ,че давате някакво хомеопатично лекарство на бебетата за подсилване на имунната система,как се казва ? Нашия батко се върна от спортното вчера с 38.8 температура и искам да дам на Ицо профилактично .
Чифлигарова се загуби нещо  newsm78 .

# 621
Чифлигарова се загуби нещо  newsm78 .

Да влезе да почерпи за месечинката на бебока - да не се скатава..... smile3513
Чифлигарова  Да тие жив и здрав малкия мишок  newsm30 smile3525

# 622
А лъжете ли ги още с Дядо Коледа  smile3532
Аз нямам търпяние да прилъгвам Алекс. hahaha
Мен до голяма все си ме лъжеха, но вече на карая се правех че им вярвам. Аз и сега се правя де... smile3521
Като казах че се правя вижте какво имам в предвид.....я да видим дали ще ме познаете  , как съм се маскирала на маймуна  newsm62
http://septemvri2009.snimka.bg/other/aleksandra-na-mama-dundito.422628.16348330
 Понеже не даваха да отваряме подаръците преди 12 и със снахата се маскирахме още в 10 и се почнахме - аз бях Снежанка , а тя Джуджанка  rotfImbo rotfImao -така ги прилъгахме по рано с подаръците. А като бях по малка винаги някак си по "супер голяма случайност" спираше тока в 12 часа и понеже тогава идваше Дядо Мраз , а не Дядо Коледа, ме закарат на терасата да гледам зарята и през това време нещеш ли дошъл Дядо Мраз и отставил подаръцитееее  hahaha
Винаги умирах от яд че отново съм го изпуснала, ама една година казах че ще стоя и няма да гледам зарята , но той пък беше дошъл само на вратата  smile3532 -Странно защо  Rolling Eyes
Леле колко съм била глупавичка.... не че сега съм много умна де....и сега се връзвам чат пат на някои номера на мъжа ми...

# 623
 Аз не само, че нищо не съм изчистила, никва не съм я свършила ми до преди час се притагарях в кревата до малката, гушкам си я направо, ма то голям кеф и не мога да си го спестя  Mr. Green То направо съм си заспала де, но така като стоя посред нощите да майсторя календари  newsm78
 честити месечинки на бебоците на Dundito2, shammi, Чифлигарова /която междудругото къде е  newsm78/, vanina123 и Yana_mama! Да си ви живи и здрави дечицата  Hug
 А по въпроса за гушкането! Аз моята принцеса не я гушкам!!! Да не съм ЛУДА!!! Аз я мачкам и после почти я ИЗЯЖДАМММ  hahaha hahaha hahaha Ама как няма, то ми е детенце, да го метна в кошарата да се гледа само, цък  Mr. Green Но то едва ли има такива мами, пък в крайна сметка всеки сам преценя за детето си и НИКОЙ няма право да съди!!!
 Находке, миличка, голям по-здраФФФ си изпраскала с камъните       А за моя по-здраВ мерси все пак, но предпочитам 'Лиляно моме'   Аааайде  Stop

# 624
И аз си мисля за Чифлигарова, не знам дали си е получила подаръчето. Дано го е получила, надявам се и вярвам в Български пощи Wink
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 2 нови отговора.    #Crazy
много пишете Simple Smile

# 625
  • София
Добър ден!   bouquet
Ние сега се върнахме от разходка, студеничко е навън, но пък слънчево, реших че си заслужава да излизаме малко.
dreems, аз давам на Ана Мария Оscillococcinum, то е хомеопатично лекарство и засега помага, ние с тати и двамата бяхме болни а нея успяхме да я пазим  Peace
Мисля, че имаме малък напредък спрямо вчера с малката, още не сме се носили на ръце днес  Party Цяла сутрин си беше при играчките и им говореше  Heart Eyes и за първи път я видях да хваща играчка с ръка (сама) и да си я слага в устата Heart Eyes Има една рибка на фишърпрайс, с някакви халкички, та играеше се с халкичите, а после отвори широоооко устата и пъхна главата на рибката вътре  Joy Яд ме е, че не спях да я снимам.
За музика, ами аз слушам всякаква хубава музика, обичам рок, поп и т.н, само чалга и тем подобни не мога да търпя  Rolling Eyes Мадона я обожавам, все казвах, че ако ще има концерт в България или Румъния задължително ще ходя, ама познайте дали можах  smile3515 Дано да дойде пак (и аз да не съм бременна или току-що родила  Joy  hahaha ), няма да пропускам.
И в този идиличен ден от работата успяха да ми вдигнат кръвното като ме попитали дали е възможно да ходя да обучавам едни клиенти в Пловдив, да ходя командировка демек  #Cussing out  #Cussing out  #Cussing out Отказах им...и сега се чудя дали ще ме уволнят като тръгвам пак на работа  Crazy ама каквото такова, пак ще се оправя някакси, така ли иначе трябва ми нова работа, че от тук нататък с тези командировки ще ми е невъзможно  Rolling Eyes

Честити месечинки на всички!!

# 626
 И аз вярвам... ама в ческа поща  hahaha hahaha hahaha засилих Дядо ми Коледа към Българско, елените ако не се офлянкват до седмица е при Никола сладура  newsm44
Дунди, и мене много ме лъжеха бе с тоя Дядо Мраз, ауууу.  ooooh! В детската градина бях поръчала да ми донесе флумастери ама дето са по много вътре или пък барбита, това бяха моите вечни искания  Joy Да, ама един път хванах майка ми в крачка като го носи в градинатааа, не че съм я хванала ми СЛУчАЙНО  hahaha hahaha
 А иначе вкъщи все ми казваха, че в 00.00 идва тоя ми ти дядо, аз малка все заспивах и не го дочаквах. Дори едната година си бях взела два стола един до друг и под комина пазя, случайно ако заспя, нали да не ме пропусне  Mr. Green ама йок, пак дошъл, а аз съм спала Mr. Green Mr. Green Но пък не съжалявам, че са ме лъгали, нали като всяко дете трябва да се радвам, това си е голяма емоция за децата  hahaha  Stop

# 627
Иначе съм верен фен на Ерос Рамацоти.

И аз, и аз  Blush Айде тогава специално за нас, моя много любима песен (ама Ерос какво е момченце... сега по- ми харесва  Mr. Green) А на концерта рпеди две (или ри, не помня) години беше...мммм, да го схрускаш... размазах се направо

Наред с него слушам и рок, ретро, абе всичко което ми хареса. Зависи от мястото и компанията, с която съм. Мога дори да конкурирам Бамба -
Няма ли някой кат мен ,да обича в кръчмата на масата отгоре да си поиграе и да разкърши снагата ????????newsm62

Не съм от майките,които скачат на всеки рев,но не съм и от тези,които не реагират при истерични такива. Peace
Първото дете в това отношение наистина е доста по-привилегировано,все пак едно е,заема изцяло вниманието ти.За второто и да искаш нямаш чак толкова време...

Арлина, много си права, според мен. И аз не подскачам при първия вик. То се познава кога положението е сериозно и кога плачът е пресилен  Wink

А за фитнес :ха-ха,какъв ти фитнес На ден по 2 пъти слизам 4 етажа-един път с количката и един път с Рафа,после така се качвам..Такова дупе ще заформя,чеееееееее smile3532
Имам малко коремче...

А аз - от третия. Понякога - по два пъти на ден. Затова сега съм вече -1 кг. от тези, на които забременях. Ама талията ми хич я няма. Влизам във всички стари дрехи, обаче като закопмая копчетата и става... цитирам Илия "Като бухнало и излязло от формата си козуначе"  hahaha

Засега толкова, че трябва да излизаме, малкият много мрънка...
До после!

# 628
  • София; Дружбето
Нашия тати работи от 8 до 5, но рядко  се прибира преди 7. В събота и неделя задължително почти е на работа. Водия Миша на ясла - сутрин я облича, оправя. След това я взима около 6 . Ако не успее ходя аз. Вечер казах си играе с нея или с Габи, зависи аз на какъв кеф съм. Когато си е в къщи през уикенда прави нещо по апартамента, защото имаме още 1000 неща за оправяне. Още от Миша сменя памперси по собствено желание, никога не е протестирал, заже се гордее с това Laughing
Ние се разходихме вече и се чудя с какво да забавлявам Габи, че нещо му е скучно ooooh!

# 629
Hello и от мен.

Много темички сте подхванали, ама първо да се похваля че си взех изпитите имам си първите шестички в книжката вече  Laughing

Бебешоци и аз съм фенка на Енигма, ама гледам отбора на тежката музика сериозно се увеличи, по повод концертите сме си фенове, само кака ви Мадона пропуснахме, че не се престарших в 8-мия месец да пътувам до Софето, ама и на Джордж Майкъл и на Кайлито бяхме, сега и Елтън Джон ще посетим.

Баткото ще настоявам да си вярва в чудото на Коледа до късно, ама ако може като мен винаги да вярва, спомняте ли си филмчето за Коледа, в което белобрадия старец го съдиха и се чудиха има ли го няма ли го.. Съдията изкара една банкнота(usd долар) и на нея пишеше "В Господ ние вярваме", та тогава съдията отсече след като вярваме в Господ, а никой не го е виждал, значи и Дядо Коледа го има. Та така, подаръците са само от червения дъртак, независимо че таткото се облича като него  hahaha. Да видим докога няма да го познава Коко, а после и Боби.

За ваксината сънфлорикс +пентаксим, за която майчето попита, Съвета на моята лекарка беше, че с много неща ще се натовари детския организъм за една година и хепатитните и пентаксима и евентуално сънфлорикса. Нейния съвет беше след годинка или две незнам кога имаше възможност за само един -два приема, та тогава ако още я искам да я сложа.

По въпроса с татковците- аз съм без коментар, както казва свекърва ми добре съм го възпитала. Всичко прави-миялна, пералня, чинии, боклук, памперси, деца, пазар. Ето сега докато ме нямаше пак го оставих с двете, ами без забележки съм. Вече имам повече доверие на него отколкото на майка ми. Ноо има едно голямо но, той е преподавател и разполага със свободно време, работата му е до нас и заради това и е от отговорните, предпочита вместо да пие кафе с колеги да дойде да удари едно рамо с децата или както се майтапим да ме "пусне" едно кафе да пия. Ама хайде да не говорим за черните му точки, че да не си помислите, че няма, ама ако го питате него едва ли може толкова хубави неща да напише както аз за него  hahaha.

Айде отивам да приспивам баткото, че пусти градински вируси и си е при нас.

Общи условия

Активация на акаунт