Шестгодишно кърмаче

• 19 200
  • 290
  •   1
Отговори
# 120

кои са тези дебели книги по психология?
учила съм психология в три университета и не чух за книги на тема "колко е вредно кърменето"

# 121
  • София

учила съм психология в три университета и не чух за книги на тема "колко е вредно кърменето"

Колко е вредно кърменето на ШЕСТ годишно дете, психоложке  Mr. Green
Щом Фройд не си прочела, да ти имам образованието... hahaha

# 122
  • До хладилника, който обичам
Не си хвърляйте пясък в очите  Naughty Ако не можете да си поделите лопатките, ще ви разделя.

# 123

Колко е вредно кърменето на ШЕСТ годишно дете, психоложке  Mr. Green

кърменето не е вредно
фройд е човек, злоупотрбявал с кокаин през по-голямата част от живота си и създал системата си в резултат на тежката абситиненция и кошмарите свързани с нея
в днешно време много малко психолози изобщо се занимават с фройд, отвъд някой основни постановки
да не говорим, че не е писал че е вредно да се кърми
егати свободните асоциации ан тема фройд и измислиците, които някой позлват за спорове в нета

може да ми имаш образованието, ако си много амбициозна, не е изключено, но няма да стане лесно да си знаеш Joyподготви се за кандидастване в университети от челната десятка в света и ще стане може би.

# 124
  • София

Колко е вредно кърменето на ШЕСТ годишно дете, психоложке  Mr. Green
След като си запозната с материята предполагам знаеш и колко други хора са творили психоаналитични и психологически теории след Фройд, а и какво е тяхното мнение по въпроса. Надявам се, че ще ни го споделиш със съответните референции.

Съгласна съм с Archangel . Фройд прави едно фундаментално откритие и то е наличието на подсъзнание. Около това се е увличал от време на време. Любима ми е теорията му за матриархата. тази ера е настъпила, защото в онези времена огънят е бил жизненоважен, но мъжете го приемали като фалически символ и мерели пенисите си с него. Огънят винаги бил по- така и за отмъщение те уринирали върху него. След това всички умирали без огън, та се наложило жените, които по технически причини не могат да уринират върху огън, да го пазят и станали глави на семействата. Laughing

# 125
  • София
Мне, не мисля повече да споделям теории.

Всяка от вас, въпреки бурното аплодиране, усеща, че това не е нещо нормално. Няма да споря повече, защото на всички е ясно, че е кауза пердута.

Кърменето е нещо хубаво, но то е като всичко останало - човек трябва да знае кога да слезе от сцената.  Wink

# 126

Всяка от вас, въпреки бурното аплодиране, усеща, че това не е нещо нормално. Няма да споря повече, защото на всички е ясно, че е кауза пердута.

Кърменето е нещо хубаво, но то е като всичко останало - човек трябва да знае кога да слезе от сцената.  Wink

не можеш да споделиш, зашото такива няма
не, не усещам че това е нещо ненормално-според мен това си е избор на майката и най-вече детето.Или поне така трябва да е. И не е моя или твоя работа да казваме на друг какво да прави, като в това няма нищо лошо и не вреди на никого.

# 127
  • София

Не съм аплодирала нищо, по темата не съм взела никакво отношение, защото нямам мнение. Но ме интересуват източниците, които коментират кърменето при различните възрасти и вредите от кърменето на 6 годишно. Питам теб, защото спомена, че си наясно, а не за да споря върху въпрос, който е  далеч от това да ме засяга пряко.

# 128
Аз, на фона на това 6 годишно кърмене, съм стигнала до никъде-само 1,4м кърмих второто си дете.
Но не мисля, че имам право да съдя, да възклицавам.Не бих кърмила до тази възраст...може би...но не усещам това да е толкова ненормално, колкото се опитвате да го изкарате...някои от вас.

# 129
Архангел,аз съм кърмила и двете си деца .Единият до годинка,а малкият до година и три месеца /+ още три пиеше кърма от шише/...Не съм против кърменето,напротив.Но някак си немога да възприема дете,което говори,като "дърто"/както казва баба ми/,филосовства и използва сложни вече думи/да не говорим,че има и такива дето знаят и псувните вече/ да го слагам на гърдата си вечер.Някак си...незнам,много извратено ми се струва /не точно,думата е много силна,но нещо такова/...Радвам и се,че има кърма до толкова години.Ама точно това се зачудих.Не може ли да и дава,но от чаша.Тя сподели,че не можела да се изцежда...И детето си искало да си суче.Ето там е проблема.Мисля си,че едва пуска гърдата и няколко капки,но детето вече има навикТози проблем може да се задълбочи,особено,когато се роди бебето и започне ревностният период...Как така за бебето ще има пък за мен няма....И не ми казвайте сега,че с такава разлика децата не ревнуват-няма такова нещо-моите са точно с такава-война е,война вкъщи!Та бях споделила,че и аз бих пила кърма днес,ако имаше от къде,но няма да я смуча от гърда разбираш ли?Сиреч исках да кажа,че кърменето е полезно ,както за майката ,така и за детето...Когато обаче се прекали-то може да се превърне в проблем...най-вече за детето.Споделих с майка ми онзи ден за този случай и тя каза,че една нейна братовчедка била кърмена до пет години и 7 месеца....ами...не ми се говори за нея.А отбиването и съпътствуващите промени в психиката на детето...са отделен въпрос.Не,че нещо,но според мен е прекалено такова кърмене.Казвам си го честно и откровено.Почти съм убедена ,че повечето също са "паднали от стола",като са зачели темата,ама от какво ли...незнам....да са на едно с другите... Rolling Eyes...До 3год и нещо иди дойди,ама до шест....това дете вече помни!Айде сега ще кажете за юнака дето бозал 9 години...Тоя юнак,майка му не е имала време да му купува пюренца хип,не е знаела как да си спре кърмата,и...догде има ще суче...Така е било една време...Сравняваме едно време ,че сукали по 10 години-що да не може и сега?Ама ,ако ви кажат сега да родите в плевнята при овцете сигурно няма да се съгласите....Нека са живи издрави и  го кърми още 10 години,но не мисля,че след четвъртата година кърмене,му прави добро.  Peace

# 130
Архангел,аз съм кърмила и двете си деца .Единият до годинка,а малкият до година и три месеца /+ още три пиеше кърма от шише/...Не съм против кърменето,напротив.Но някак си немога да възприема дете,което говори,като "дърто"/както казва баба ми/,филосовства и използва сложни вече думи/да не говорим,че има и такива дето знаят и псувните вече/ да го слагам на гърдата си вечер.Някак си...незнам,много извратено ми се струва /не точно,думата е много силна,но нещо такова/...Радвам и се,че има кърма до толкова години.Ама точно това се зачудих.Не може ли да и дава,но от чаша.Тя сподели,че не можела да се изцежда...И детето си искало да си суче.Ето там е проблема.Мисля си,че едва пуска гърдата и няколко капки,но детето вече има навикТози проблем може да се задълбочи,особено,когато се роди бебето и започне ревностният период...Как така за бебето ще има пък за мен няма....И не ми казвайте сега,че с такава разлика децата не ревнуват-няма такова нещо-моите са точно с такава-война е,война вкъщи!Та бях споделила,че и аз бих пила кърма днес,ако имаше от къде,но няма да я смуча от гърда разбираш ли?Сиреч исках да кажа,че кърменето е полезно ,както за майката ,така и за детето...Когато обаче се прекали-то може да се превърне в проблем...най-вече за детето.Споделих с майка ми онзи ден за този случай и тя каза,че една нейна братовчедка била кърмена до пет години и 7 месеца....ами...не ми се говори за нея.А отбиването и съпътствуващите промени в психиката на детето...са отделен въпрос.Не,че нещо,но според мен е прекалено такова кърмене.Казвам си го честно и откровено.Почти съм убедена ,че повечето също са "паднали от стола",като са зачели темата,ама от какво ли...незнам....да са на едно с другите... Rolling Eyes...До 3год и нещо иди дойди,ама до шест....това дете вече помни!Айде сега ще кажете за юнака дето бозал 9 години...Тоя юнак,майка му не е имала време да му купува пюренца хип,не е знаела как да си спре кърмата,и...догде има ще суче...Така е било една време...Сравняваме едно време ,че сукали по 10 години-що да не може и сега?Ама ,ако ви кажат сега да родите в плевнята при овцете сигурно няма да се съгласите....Нека са живи издрави и  го кърми още 10 години,но не мисля,че след четвъртата година кърмене,му прави добро.  Peace

не разбирам защо от чаша да е по-приемливо от гърда? за мен е извратено /да ползвам твоята дума/ да мислиш в сексуален аспект  за кърменето на 6 годишно детенце и поради това да ти се струва неприемливо. Сукането е безкрайно по-полезно от всякакви пюренда хип, а честно казано аз съм по-съгласна да родя в плевнята при овцете, отколкото в някой български болници, в които ще ме овикат, ще ме нашамарят ако нещо се опъвам, ще ме срежат за по-сигурно, ще ми скачат на корема и разбира се ще ме посрещант с окситоцина от вратата.

# 131
Време е тази тема да се прекрати. Това минава граници.

# 132
Време е тази тема да се прекрати. Това минава граници.

в смисъл? кое минава граници?

# 133
Кое?Браво!ЧРД!...Браво!ЧРД!...Браво!ЧРД!....и т.н....дали наистина всички го мислят точно това,което са писали?... Rolling Eyes
Аз ли си въобразявам,какво ли... newsm78...в тоя форум всички майки са кърмили до две-три години децата си,всички са захранили след 6 месеца /някои и повече  Wink/,всички си хранят децата здравословно,всички ползват скъпа козметика,всички искат да раждат във вода или активно...явно съм попаднала в някаква тука...незнам каква среда да я нарека... newsm78...Чудно ми е просто...защото от 100 майки ,които познавам ни една не е кърмила повече от от седем-осем месеца /докато тръгнат на кухня/,две-три от тях са захранили на 5 месеца/ не след 6-ия/...незнам...мисля си и се чудя просто....Дали не е от това,че тук в интернет пространството можем да сме такива,каквито искаме да бъдем,да правим такива неща,които никога не сме правили но ни се иска,....интернет дава много възможности,но и много психики разконцентрира,а как завихря въображениетоооо... Wink Stop...
Вярвам на авторката,че кърми дъщеричката си толкова дълго.Не вярвам на лицемерните отговори.Да речем,че имам нещо в предвид... Peace
Цитат
не разбирам защо от чаша да е по-приемливо от гърда? за мен е извратено /да ползвам твоята дума/ да мислиш в сексуален аспект  за кърменето на 6 годишно детенце и поради това да ти се струва неприемливо. Сукането е безкрайно по-полезно от всякакви пюренда хип, а честно казано аз съм по-съгласна да родя в плевнята при овцете, отколкото в някой български болници, в които ще ме овикат, ще ме нашамарят ако нещо се опъвам, ще ме срежат за по-сигурно, ще ми скачат на корема и разбира се ще ме посрещант с окситоцина от вратата.

Архангел,ти знаеш ли днес с какво се занимават 6-годишните деца?И знаеш ли,че синът ми на 5 годинки още ,като даваха по телевизията някоя гола кака се обръщаше на другата страна?Никой не му е забранявал,никой не му е казвал.Детето просто е развило някакво такова чувство,че това,което е показала онази жена,не трябва да се показва.Е,как да си представя ,да го кърмя на тази възраст,как?А какво остава за 6 години и отгоре.А знаеш ли какви неща ги вълнуват на тая възраст?Амии,пак не мога да си го представя...За мен такова сукане до такава късна възраст е равносилно на смукане на палеца,смукане на беберон,пикане и акане в памперс....просто навик!Не,че толкова мляко има за сукане.Не,че толкова не може без кърмата и е заради самата кърма.То се е превърнало ,в нещо,като ритуал за детето,от който трудно ще отвикне само.Ето например моят малкият син е свикнал всяка вечер преди лягане да изпие чаша пресен сок.Една вечер се прибрахме късно и реших,че трябва да го измия и да го слагам да спи.Детето обаче се разрева и си търсеше сока.Е,немога да го откажа-реве и това е-иска сок!Същото е и скърменето.Каквито "ритуали"  им създадем,такива ще си бъдат дълго време.Ето баткото например от бебе е свикнал ,когато му се спи някой да го гали по главата...ами до ден днешен е такъв...рядко прескачаме вечер без да съм го галила поне две минути...Тоя "ритуал" бабата го създаде ...Та така...За мен това не е естествена нужда на детето да суче.Това е навик,ритуал,който то е свикнало да изпълнява и не иска да пропуска!  Peace и си мисля,че е много неправилно да се поощрява допълнително майката да продължава с изпълнението на ритуала,още повече,когато става въпрос не за какъв да е навик,а за сучене.Така не и правим услуга,ама никак...

Последна редакция: нд, 13 дек 2009, 13:55 от dodyniki

# 134
Светлана, да ти е жива и здрава, Ели!  Hug

На темата попаднах съвсем случайно, една приятелка ми даде линка.  Wink В интерес на истината, пръв се зачете мъжът ми и на бързо стана казвайки: Няма смисъл да се занимаваш, поредните нападки. Но сигурно той е чалнатия, щом за него е нормално едно такова дълго кърмене.
Аз не съм шокирана, че дъщеричката ти е все още кърмаче, не съм и паднала от стола. Мнение не мога да дам, защото не мога да взема отношение. А това е така, защото нямам опит. Извървяла съм 1/4 от твоя дълъг път. Старая се единствено и само да говоря от моя личен опит. Да съдя и лея акъл нямам право. Да давам неискани съвети също избягвам. Не мисля, че си извратена сектантка, нито, че тук са се събрали група лицемерки. Аз лично съм заложила на естественото отбиване, не съм си поставяла граници.

Важни сте вие двете в случая- как ги чувствате и виждате нещата. Simple Smile
Браво за търпението и разбирането, които имаш към дъщеря ти! Браво, че се осмели да споделиш!  Hug
Лека и безпроблемна бременност ти желая!

Тоя юнак,майка му не е имала време да му купува пюренца хип,не е знаела как да си спре кърмата,и...
Това пък защо е необходимо?!
dodyniki, по-скоро ти ме шокираш с твоето мнение по темата.  Laughing Но ето, че дойде време да сме на различен акъл с теб.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт