Какво сирене да си купувам?

• 241 033
  • 888
  •   1
Отговори
# 735
Как различавате сиренето дали е истинско или съдържа добавени растителни мазнини?

# 736
  • Някъде на път....
Преди време и аз купувах сирене от Млекаря 75, но след като го тествах със синьо сирене, престанах да посещавам веригата. Сега взимам само ЛБ, Маджаров /БДС/ и Лакрима /БДС/.
Как така си го тествала със синьо сирене? newsm78

# 737
  • София
Завивам в опаковъчно фолио парченце синьо сирене и две саламурено /като сандвич/. Оставям го на вратичката на хладилника за 15-20 дни. Ако сиренето е истинско, плесента ще се прехвърли върху него.
Оттук го научих. Не зная дали е вярно, но е факт, че по БДС сиренето се появяват петна, а по други сирена - не. Обикновено омекват и се вмирисват.

# 738
Олимпус и Елит-тези сирена са любими в къщи bouquet Laughing

# 739
А според вас нормално ли е, след като пипаш саламурено сирене накиснато във вода, ако не си измиеш ръцете веднага,а оставиш да изсъхнат, по тях да остава такъв вид мазнина, сякаш си пипала олио? Не гъста,ами точно все едно олио?

# 740
  • WonderLand
moonika мисля си, че е може да е възможно ако сиренето е правено от пълномаслено мляко в най-добрия случай. Но като знам какво е в България май си нацелина някакво пълно с добавки.

# 741
На Елит и на Маджаров също е такова, остава мазно по пръстите, което трудно се мие! Аз също се чудих дали е нормално или са наблъскани с някакви гадни добавки!

# 742
За сирене от известни марки говоря, от различни . Иначе от домашно сирене, пак ти мазнеят ръцете, но като от масло, по-гъсти някак. А в случая с тези, съвсем като олио на усещане.

# 743
  • Пловдив
"Съединение" на братя Костови.

Наистина е хубаво. Обезсолявам го, защото е доста солено за нашия вкус, но това не ме притеснява - няма сирене, което да не минава през същата процедура у дома. Simple Smile

# 744
  • WonderLand
Солта е един вид консервант, затова често сирената са доста солени. Ако купиш някое по-безсолно ще се развали по-бързо. Но за мен това е по-добрия вариант. Винаги мога да обезсоля, като купувам по малко не се разваля преди да бъде изядено. Иначе в Млекаря 75 продават и някакво напълно безсолно сирене. Опитвала съм го преди година - хареса ми.

# 745
# 746
Най-добре домашно сирене, но не всеки има възможност да си закупи. Вкъщи купуваме на Елит и Бяла черква.

# 747
  • Варна
Вкъщи много харесваме едно краве сирене на Млекаря 75 (София) което струва 5,90лв/кг. Страшно вкусно, не много солено, не хрупа - абе страхотно е!

Ако знаете технологията на производството трябва да ви е ясно , че това е само цената на суровината и има хитринка - я изварата е вътре , я сухо мляко , я палма.
Това , че е докарано на вкус не значи , че е по технология.

# 748
SilverDream а аз знам, че солта също така стяга и така докарват на вид неузрялото. Така че прекалено соленото сирене, като се сложи във вода да се обезсоли, може след малко да те изненада, че е едно такова гумено и прожиниращо на вид.

# 749
  • WonderLand
Знам, че солта я слагат да стяга, да консервира , да маскира и за куп други глупости, ама то човек много трудно да избяга напълно от боклуците които се продават на пазара.

peterky2002 наясно съм, но ще продължа да купувам въпросното сирене, просто защото то не хрупа, няма дъх на химикали, сапуни, парфюми, не е прекалено солено, не оставя толкова мазен филм по ръцете, не е сухо, издържа около седмица и половина в хладилника, не месеци, на вкус е мнооооого по-добро от всички по-скъпи сирена на хвалени и прехвалени фирми които съм пробвала, за сирена по БДС говоря. Аз не твърдя, че е най-доброто на пазара, а просто че е моето любимо сирене поради изброените причини.

Общи условия

Активация на акаунт