Какво сирене да си купувам?

  • 240 993
  • 888
  •   1
Отговори
# 765
  • Мнения: 13 114
Хора, аз го купувам с мисълта и представите, че като пише БДС това означава, че изпълняват стандарта ред по ред, нали иначе ще има проверки и ще стане ясно, че лъжат newsm78

# 766
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
На теория е така, но на практика кой може да знае. Такъв дребен, мизерен и тарикатски ни е манталитета, че каквото ще да пише където и да е на никого не му пука и никой не го спазва. На етикета БДС нито му вярвам, нито го плащам.

# 767
  • Мнения: 27
След като дадени марки сирена са по БДС, т.е. произведени по точно определена рецепта, защо тогава имат тотално различен вкус тези сирена!? Има разни малки мандри, които произвеждат, но не са по БДС и са далеч по-вкусни продуктите им и със сигурност са по-истински. А това дали проверяват сирената по БДС - във всяка икономическа област в България като ще се прави проверка от компетентните органи, фирмата бива предупрежавана предварително и по време на проверките се случва така, че всички е безупречно, ами след това какво става, а преди проверката?

# 768
  • София
  • Мнения: 6 308
Това, че сиренето е вкусно, не означава, че е истинско.
Ако не е домашно и не се доверяваме на надписа "БДС", какво да правим?

# 769
  • Мнения: 309
С мъжът ми напоследък сякаш по-често гледаме вносните сирена и кашкавали - френски, немски, холандски, които имат подробно описание на състава.

# 770
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
http://aktivnipotrebiteli.bg/%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82/151/%D0%A2 … D0%BD%D0%B5-(2016)

Ето малко информация относно някои сирена, които се продават в България.

# 771
  • Мнения: X
Когато купувам сирене от магазин, обикновено гледам въглехидратното съдържание.Колкото е по-ниско, толкова по-зряло е сиренето.
За съжаление, по-често купувам вносни, с въглехидратно съдържание под 1%.

# 772
  • София
  • Мнения: 208
Ние ядем Алфатар или Равногор предимно. Днес взех Съединение и Борино, и двете ми допадат.

# 773
  • Мнения: 309
Понеже говорим за купуването на сирена, да кажа, че сега видях в Пикадилитата днес и утре има Дни на Баварска кухня с голям асортимент сирена на промоция. Ако някой се интересува, да знаете.

# 774
  • Мнения: 843
Доста ми допадна сиренето на Добрев, както и изварата. Не е воднисто, твърдо е и много бързо свършва при нас. Simple Smile Килограма е около 11лв.

# 775
  • Мнения: 309
А как намирате извара, която да е наистина качествена? Т.е. - да няма добавени мазнини и сол и да е ясно дали е суроватъчна или кашкавалена. Опакованите обикновено имат някакви неща, а насипните нямат етикет и дори продавачите не знаят дали е кашкавалена или суроватъчна.

# 776
  • Мнения: 242
Суроватъчна или кашкавалена в все едни и също, някои производители изписват кашкавалена, за да привличат клиентското око, но изварата(в БГ) се прави от Суроватката на кашкавала.

# 777
  • Мнения: 309
Суроватъчна или кашкавалена в все едни и също, някои производители изписват кашкавалена, за да привличат клиентското око, но изварата(в БГ) се прави от Суроватката на кашкавала.

Защо да е едно и също, кашкавалената има повече мазнини? Или имаш предвид, че тук не правят суроватъчна?

# 778
  • Мнения: 5
Повтарям се, но просто няма по-добри (овчи) сирена и кашкавали на пазара:

"Маестро" (мандра Шипка 99, Първомай), според сайта им, го има във фирмения им щанд в Софийските хали и в във фирмения им магазин в Бургас. Не е ясно в кои магазини от търговската мрежа го предлагат.

Съединение

# 779
  • Мнения: 2 819
Преди време и аз купувах сирене от Млекаря 75, но след като го тествах със синьо сирене, престанах да посещавам веригата. Сега взимам само ЛБ, Маджаров /БДС/ и Лакрима /БДС/.

Как се прави този тест- никъде не мога да намеря информация, а ми е интересно да пробвам и аз?

Общи условия

Активация на акаунт