147 DE> Адвент, след Адвент отминава, среща с подаръците наближава

• 30 913
  • 764
  •   1
Отговори
# 675
Добро да е!

Бубе, разбирам те, но все пак това е само срочната оценка. Важното е каква оценка ще има на края на учебната година  Hug

Майра, именно, ако имаха оплаквания, до сега да ти бяха казали  Wink  Аз имах такъв разговор преди Коледа, направо неудобно ми стана, само похвали, все едно моето дете е най-най-най (сега да не ме разбирате грешно, за мен си е, но не очаквам да е така и за други  Wink )   Crazy  Дори ги помолих да ми кажат нещо отрицателно за да сляза обратно на земята  Laughing Та в този ред на мисли, не се притеснявай изобщо  Hug

Пепи, мерси че попита, добре е хиената  Laughing Не е вдигала повече Т и от вчера ходи на ДГ. Не пропуснах да ги уведомя обаче че си прибрах чавето с над 40Т и те бяха много изненадани, до обяд били навън със шейните и Милена участвала активно  Crazy Ужас, добре че й мина светкавично, че такова физ. натоварване с такава Т не е шега работа.

Бдонева, аз живея в такова село - и при нас има община, която е сбор от 10 села, твоето звучи подобно с разликата, че твоето е много по-малко. Според мен една кола е неизбежна. Няма как да разбереш дали в селото ти има някаква инфраструктура докато не знаеш в кое от селата на общината ще бъдеш. А с колело не знам дали става, все пак е в планина  Thinking Хубаво си помисли!

# 676
И мен ме викат на елтернгешпрех за Ясмин, тъй като е направила 6м вече. Да очаквам ли големи изненади или принципно е трябвало да ме уведомят досега ако е била много лоша Crazy

Споко - в градината не мъмрят никого, освен ако не му даваш всеки ден филия с Нутела.  Mr. Green
Общо взето ще ти покажат(евентуално) едни листове, в които се отразява развитието на детето - ментално и физическо, ще те почеткат, ще ти кажат, че детето ти е прекрасно и ще те питат дали ти имаш някакви забележки към работата им.

Бубе, ти си майка за пример, бря. Как успяваш да огрееш всичките тия активитети? Laughing Аз бих се поозъбила на директорката във вашия случай - определено.

# 677
мерси за отговорите  Hug

Бубето, и при нас имат по програма шпрахфьордерунг - 1 ден в седмицата. Даже отпред на таблото има снимка на мацката дето води тия часове - аз си го обяснявам като нашите логопеди? Ама Ясмин не ми е разказвала досега нищо какво са правили в тези дни Crazy

Вчера ми вика - днес Клаудия (любимата й учителка) ме попита - Ти защо бутна Анди? И аз я питам - и ти какво й отговори? Ми нищо ..Аз не го бутнах, Каролин беше ...А сега де..бутнала ли го е или не? Crazy Последва разбира се тирада как не е хубаво да се бутат децата ама да видим колко й е влязло в главата Laughing

# 678
Бубето, и при нас имат по програма шпрахфьордерунг - 1 ден в седмицата. Даже отпред на таблото има снимка на мацката дето води тия часове - аз си го обяснявам като нашите логопеди? Ама Ясмин не ми е разказвала досега нищо какво са правили в тези дни Crazy

Упражняват се да казват правилно неща, които ние никога няма да можем(изкл. Татяна и Сердика Laughing) - ng, ä, ü, ö и пр. Не са баш логопеди, защото им набиват и разни основни неща за граматиката в главичките. Нашата ги учи и да не се срамуват да говорят пред публика и разни такива чудеса.

# 679
  • Германия
Сърфи, значи аз съм за мъмрене пред строя, щото на Мартин освен нутелени филии му бутам и Мури и Кнопърси. Ми те иначе гладуват тези деца в градината бе! Това здравословно хранене, което налагат на мин лично ми идва прекалено Crossing Arms

# 680
  • в сърцето на един мъж...
Абе здравословно - брецени за закуска всеки ден Rolling Eyes За рожденния ден на Алекс като питах - родителите предпочитали здравословна закуска, която е - брецени и вийнер вурстове - няма мъфини, няма кухени...

# 681
При нас много държат на здравословна храна и според мен са прави. Едно е че хранителните навици се изграждат от малки, другото е че не се знае децата какво ядат вкъщи, та поне се знае че в ДГ ядат нещо добро.
На Милена й слагам пълнозърнест хляб със салам (не е здравословно, знам, но не е нутела все пак  Mr. Green), сирене или прясно сирене и някакъв плод или зеленчук, и нямам проблем, яде си детето. Гадно е само ако някое друго дете не спазва правилата и яде сладко, а другите си гледат краставиците  Wink
За РД миналата година носих плодове и зеленчуци и дип  Wink

# 682
В наш'та градина се ядат брецени Mr. Green
Да попитам - като се прави рожден ден, евентуално като се поканят дечицата - прието ли е майката на детето да е с него или не? В чуденка съм как да направя рожденния ден на Алекс, но ако са и майките - няма да ми стигне мястото newsm78

# 683
Гея, не, на 4тия вече не. Идват да ти оставят децата и се боравиш сама докато си ги прибират обратно.

В тази връзка, какво правите на рожденните дни с деца на тази възраст?  newsm78

# 684
Момичета здравейте!

Знам че преди време се обсъждаше темата за българските шофьорски книжки, но който не е внимавал пак пита Crazy
Случаят ми е следния - давността на шофьорската ми книжка изтича в средата на април, обаче до тогава не планирам пътуване в БГ и се заинтересувах какво може да се направи от тук. Затова търсех и връзка с Консулството, от там ми казаха, че постоянно пребиваващи повече от 6м. българи в Германия могат да си изкарат тук шофьорска книжка.

Въпросът ми е как точно ставаше това, трябва ли документ от местния български КАТ преведен, евентуално легализиран да се занесе в тукашното цуласунгщеле и въобще какво се правеше в случая? Hug

# 685
Ми не знам, на мен ще ми е за пръв път Joy До сега като се събирахме - родителите са били винаги тук, обръщат къщата наопаки, вадят се играчки и сами си се занимаваха. Сег ане съм наясно, а и не знам той какво иска и колко деца ще покани. Изобщо - какво ще ядат, дали да има кухени, забавления - тъмна индия ми е Confused
Тоничка, на нас АДАЦ ни "преведе" книжката, а едни приятели питаха трябва ли да се превежда и им отговориха - не, та те си занесоха директно книжките. Трябваше да се занесе превода, снимка и книжката, оставя се там, те я обработват и я получаваш, а българската я връщат обратно те - ти не се занимаваш.

# 686
Момичета -аз като незнаеща,гледах наемите и искам да ви питам това
 Kaltmiete:   330,00 EUR (zzgl. Nebenkosten)
Warmmiete:   450,00 EUR
последното 450 Евро за отопление включва ли наема или си е отделно още 450 ,че разходите все още са ми тъмна Индия.. Embarassed

# 687
Гея, самата снижка се ксерокопира и към нея се прикрепя превода ли? newsm78

# 688
450 е наем + отопление и други такси (смет и тн) но веднъж годишно има изравняване и може да доплащаш или да ти върнат пари.

# 689
Тоничка, ние занесохме книжката в АДАЦ - там я погледнаха и казаха, че те ще направят документите и ще ги подготвят. Преведоха я, дадоха ни документите, навсякъде е лично, и ни пратиха в Цуласунгщеле. Там ги подадох, разписах се на някакви документи и ми дадоха писмо, че книжката ми е при тях и мога да карам с това нещо и след 4 седмици получих писмото, че е готова. Ето от тук можеш да вземеш повече инфо. Имай предвид, че понеже е изтекла, ще ти вземат българската книжка. Не знам има ли опция да ти я оставят.

Общи условия

Активация на акаунт