147 DE> Адвент, след Адвент отминава, среща с подаръците наближава

• 30 914
  • 764
  •   1
Отговори
# 660

я някой да каже какви са удръжките, че съм забравила. данъци и застраховки колко процента бяха.

Ето тук може да си сметне колко нето остава. При 2500 бруто са около 1600 нето при Данъчна класа 1.

# 661
 кандидатствах за алтенпфлегерин ,доколкото разбрах  1500 бруто ,две смени , още нямам договор   а и както не разбирам добре немски   може да пишат каквото си искат

# 662
заплатата е малка. ще взимаш 1080 евро чисти. явно затова и си търсят хора от другаде. трябва сама да предцениш, но тази заплата не е за човек с мед образование. казвам, че за мюнхен е 1800 бруто за без образование.
доколкото знам, вече има закон за минимална заплата, а това е 8, 04 на час. бруто.

# 663
Благодаря   наистина е така  , но като  се има и в предвит че не говоря добре немски   една година мисля да изкарам  където и да е, след това нали писахте че  става по лесно  ,имам ли тогава по големи шансове  или още сега да опитам  за Мюнхен например
Това малко село ме притеснява

Последна редакция: пн, 18 яну 2010, 14:45 от bdoneva

# 664
ако слушаш и си добричка Mr. Greenще ти дам мой телефон да ми се оплакваш Joy
шегата настрана, мисля че пред никаква алтернатива в българия или заплата от 600 лева за мед сестра, тук е по-добре. ще научиш език, ще добиеш представа за работата, можеш да се пребориш да ти признаят дипломата, ако е за мед сестра и още доста неща.
няма страшно, че си сама. аз живея в мюнхен и ако имаш някакъв много сериозен проблем, ще ти помогна с каквото мога.
ако попаднеш на всестни работодатели, нямаш дертове. ако всичко е с договор и легално си заслужава жертвата от една година за по-малко пари.

# 665
Благодаря 

# 666
Maira, ako shte ti idvat na gosti za vecherq ili Kalte-Platten ili spageti i edna salata s mozarella bih metnala.
Sorry - no Kreador, no Fun, kakto kazva Serdika. Crazy

# 667
  • Германия
Клю-клю, Tinaina ще става свекърва!

Татянич, Мамуни - как са щерките?

# 668
Честито   bouquet

# 669
  • Немция
Поздравления и от една друга кандидат-свекърва !  Mr. Green

Бубе, имаш право да поискаш разговор и с директорката, след като разговорът с учителката не е бил задоволителен. Оказва се, че не сте били информирани за някои подробности , освен това доводите й за по-ниската оценка не са убедителни. Действай по инстинкт, няма да сгрешиш ! Hug

# 670
Охо, браво на Тинаинаbouquet

Бубе, съгласна съм с Бибитка - особено, ако сте били на всички родителски срещи е много подмолно да не ви уведомят за евентуалните "проблеми" и пропуски в работата на детето.

Добрутро.

# 671
Поздравления и от една друга кандидат-свекърва !  Mr. Green

Бубе, имаш право да поискаш разговор и с директорката, след като разговорът с учителката не е бил задоволителен. Оказва се, че не сте били информирани за някои подробности , освен това доводите й за по-ниската оценка не са убедителни. Действай по инстинкт, няма да сгрешиш ! Hug

Да, ще говорим с директорката. Събраха се много неща, с които не сме съгласни.

Омръзна ми, всеки ден нещо. На децата на които немския не е майчин език се полагат часове по шпрахфиордерунг в училището в което учат. В началото на учебната година директорката не искаше да ги отпусне под предтекст, че нямат достатъчно часове. Но аз разбрах, че по закон той трябва да има, направих някои постъпки - и така от края на октомври той ги посещава, а и още три деца за които немския не е майчин език ходят също на тези часове. Два от тези часове се провеждат по времето, когато има с класната си и част от часа по спорт. Но какво става - декември няколко пъти, миналата седмица и вчера, госпожата му забравя ли, нарочно ли - не го праща на тези часове. Е, ще трябва да видя, защо се случва така, че госпожата му не го праща в тези часове.
Това за шпрахфиордерунга го споделям и защото може би за някои от вас ще е полезно да знаят, че дацата ви имат право на такива часове в училище.

Охо, браво на Тинаина.  bouquet

Бубе, съгласна съм с Бибитка - особено, ако сте били на всички родителски срещи е много подмолно да не ви уведомят за евентуалните "проблеми" и пропуски в работата на детето.

Добрутро.

Родителска среща е имало само една в началото на учебната година - бях там. Всеки месец се срещам с класната му, за да видя как върви той в училище, тя не е споменавала за никакви проблеми по английски.
Всяка сутри съм пред вратата на училището с група други родители. Във вторник правя бастелн аг в училището, в сряда ходя с децата от класа на плуване - който е искал да ме информира, е имал много възможност, но явно някои хора, смятат, че родителите не трябва да знаят доста неща и им е все едно какво се случва с едно дете. Другото което ме влудява, е това че проблемите се преувеличават.

Последна редакция: вт, 19 яну 2010, 10:17 от ~Бубето~

# 672
Добро утро  Hug

И мен ме викат на елтернгешпрех за Ясмин, тъй като е направила 6м вече. Да очаквам ли големи изненади или принципно е трябвало да ме уведомят досега ако е била много лоша Crazy

# 673
Честито на Tinaina. Да има след време една прекрасна снаха  hahaha

Добро утро  Hug

И мен ме викат на елтернгешпрех за Ясмин, тъй като е направила 6м вече. Да очаквам ли големи изненади или принципно е трябвало да ме уведомят досега ако е била много лоша Crazy

И ние сме на такав разговро, но мислия, че е информативен и не би трябвало да те мъмрят нещо, ама знаеш ли какво им се е насъбрало  Whistling

# 674
Майра, не знам какво да очакваш, аз вече знам, че мога всичко да очаквам.
По-горе писах за шпрахфиордерунг, а ти споменаваш за детската градина - това ме подсеща, че в детската градина децата на които немския не е майчин също имат право на такива часове. В детската на дъщеря ми има много такива деца и имат два пъти седчично часове.

Общи условия

Активация на акаунт