Отговори
# 240
Моя мъж пък е на коледен купон Party ...а аз съм запланувама да преям с онова роле с кашкавал и шунка и да се тъпкаляяям на дивана
Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 241
Честит имен ден на всичките ни именници и именнички и честит празник на всички настоящи и бъдещи мами!    bouquet

Аз ви изчетох отгоре- отгоре, че нямам много време. Гледам коментирали сте доста теми- колички, шезлонги, витамини, домашни любимци и прочие...
Количка още не сме купили и май няма да бързаме. Не сме решили окончателно каква ще е, но много си харесваме като марки Quinny Speedy SX, ABC Design, Jane. Поради финансови съображения, обаче, е възможно и да е Hauck, които хич не са лоши или от гореспоменатите марки, но втора ръка.
Шезлонг мисля да си купим след като родя или да нароварим някои роднини/приятели с тая задача, тъй като вече започнаха да ме питат от кого какво искам за беболинка.
Витамини Центрум Матерна пих до края на 3-ти месец, а фолиевата киселина я пия и досега, но скоро свършвам последната си опаковка и доки каза да я спирам.
Кафе не пия, нито алкохол, нито газирано, нито пък пуша и не ям пикантни храни (изобщо съм с карана с подправките, ползвам само най-традиционните сол, пипер, чубрица, малко лук и чесън и това е!). Е, за сметка на това пък обожавам млякото, бобовите растения, както и зелето, така че трудничко ще се нагодя към режима на хранене на кърмачките, ама няма как... Вярвам си много, че ще имам кърма и нищо не може да ме спре, колкото и да ме е страх, честно казано.
Гласувах в анкетката за нормално раждане в държавна болница с избор на екип. Мисля да раждам в Окръжна, дай Боже- естествено, като смятам да се уговоря с моята доки да поеме ангажимент (разбира се- нелегално  Laughing ) да ме изражда тя.

Ох, поолях се.  Laughing А уж минах само да дам отчет за лекцията на "9 месеца"Laughing Беше на тема "Подготовка на дома за новороденото". Доста интересна и полезна се оказа. Дадоха ни и списък със задължителни и препоръчителни покупки за посрещане на бебчето. Доволна съм.

Утре съм на ЖК. Чакам с нетърпение да разбера как е моето момиченце...  Hug
Сега отивам да сготвя, че нямаме нищо за манджоране довечера. Тук времето е доста студено, валя и сняг, така че си стоя на топличко и си намирам занимания. Целувки!   love001

# 242
Сега говорих с Роси и тя каза, че вероятно няма да може да дойде утре за лекцията и да запази маса. Искате ли да се чакаме някъде преди това, че аз и да запазя маса много малко от вас ме познават за да дойдат или да измислим нещо да се разпознаем, дайте идеи. Другият вариант е някой, който е сигурен, че ще идва да ми прати тел. си, че аз имам само на Петя    Crazy

# 243
Боби, ама аз ще идвам със сигурност  Mr. Green Ако искаш да се разберем нещо и да тръгнем заедно Peace

# 244
  • offshore & overseas
...така че трудничко ще се нагодя към режима на хранене на кърмачките...
Танче, ако държиш да ти е трудно, ще те разочаровам -- няма да е трудно, защото няма такъв... Mr. Green

Сега сИриозно: начинът ти на хранене е абсолютно съвместим с кърменето, а и здравословен, между другото (на бебето ще му хареса).

Всички ще имаме кърма, бъдете сигурни, но дали всички ще искат и ще съумеят да се окопитят и да я съхранят за колкото дълго си представят, че биха кърмили, е съвсем друг въпрос (най-после го натамъних това изречение Wink.

За у-щето, аз винаги закъснявам, така че не съм най-подходящият човек за уговорки, иначе се познавам и със Слънчо и с Боби.

Такааа, изгорих си манджата, сега поне да си прибера детето читаво...

Последна редакция: чт, 17 дек 2009, 16:01 от Мяуче

# 245
# 246
И аз ще дойда със сигурност. Ще ходя за резултати преди лекцията, но като свърша се мятам на такси и към 10 и нещо съм в ЦУМ. Слънчо, Боби, освен да запазите маса, а може и две като гледам Laughing и ще се намерим горе направо в кафето.

# 247
...така че трудничко ще се нагодя към режима на хранене на кърмачките...
Танче, ако държиш да ти е трудно, ще те разочаровам -- няма да е трудно, защото няма такъв... Mr. Green

Сега сИриозно: начинът ти на хранене е абсолютно съвместим с кърменето, а и здравословен, между другото (на бебето ще му хареса).

Всички ще имаме кърма, бъдете сигурни, но дали всички ще искат и ще съумеят да се окопитят и да я съхранят за колкото дълго си представят, че биха кърмили, е съвсем друг въпрос (най-после го натамъних това изречение Wink.

Ами, още по-добре, че няма да ми е трудно, Мяу! Дано и всички желаещи да имат кърма и да успеят да кърмят, колкото дълго пожелаят. А каква е всъщност тайната да съумееш да имаш кърма за по-дълго време?  newsm78 Простете за сигурно малоумния въпрос...

# 248
# 249
  • offshore & overseas
Ами, още по-добре, че няма да ми е трудно, Мяу! Дано и всички желаещи да имат кърма и да успеят да кърмят, колкото дълго пожелаят. А каква е всъщност тайната да съумееш да имаш кърма за по-дълго време?  newsm78 Простете за сигурно малоумния въпрос...
Въпросът никак не е никак малоумен, Тани, все пак доста много жени правят основни грешки и не успяват да кърмят, защото няма кой да им каже истината. А тя е съвсем простичка. Кърмата се регулира на принципа на търсенето и предлагането. "Тайната" е да се кърми по-често, най-добре на поискване (когато бебето реши, а не когато ние, и задължително нощем, поне в първите 2 месеца Wink). В този смисъл, твърдението, че ще кърмим докато имаме кърма, е абсурдно, защото всъщност ще имаме кърма, докато кърмим (активно, но и не толкоз) и не дохранваме. Макар че има жени, които кърмят и дохранват с години, но те са рядкост. Това е много обобщено, но смятам, че ще е от полза като начало, за да даде кураж на онези, които още не са се сблъскали с кърменето.

# 250
А каква е всъщност тайната да съумееш да имаш кърма за по-дълго време?  newsm78 Простете за сигурно малоумния въпрос...[/color]

Да кърмиш когато бебето иска, без режим, да не предлагаш вода......кърмата се образува на принципа търсене-преглагане, т.е. колкото повече и по-често кърмиш токова повече кърма произвеждаш Hug

А тя, Мяу, вече го е обяснила Peace

# 251
Еееей, изчетох ви най-накрая  Crazy
Дани, Честит Имен Ден   bouquet

Браво за анкетката  Party
Гласувах за държавна болница без избор на екип. Дано всичко да е наред  Praynig

Витамини пия Pregnacare и аз и имат доста полезни съставки като чета съдържанието - вкл. Магнезий и Желязо май. Опаковката е доста голяма, така че май ще имам и за след раждането.

Далче, Пеперудке, радвам се, че и двете сте добре  Wink

Аз днес гладих, чистих, чудех се дали да не направя един сладкиш  newsm78 Поне едно кремче шоколадово може да забъркам, че е и лесно  Wink ...

Ей, супер  Party Трябва само да родим след Нова Година Wink

# 252
 newsm45 ще ставам майка(безумно щастлива съм).....май късно го осъзнавам  newsm78леле колко ми е ревливо,изпратих и смс на Българската коледа

п.п Не съм пияна или дрогирана,много се развълнувах ....
 preggo прегръщам ви всиичкииии малки и големи шкембенца

# 253
Пипи, тези емоционални изблици са толкова сладки! Heart Eyes
 Hug

# 254
  • София
Ехааа, голямо писане сладурки  Hug
Искам да се вмъкна с едно въпросче - какво мислите за съхраняването на стволови клетки? Аз мисля при следващата ми среща с доктора да го питам за мнение и да ми каже възможно ли е подобно нещо да се направи в Шейново  newsm78
Пипи, ха, честито мила!!  newsm32  Joy Joy И даже си в 8 месец  Hug И аз имам такива моменти, просто се разплаквам и това си е. Даже не зная за какво рева - от умиление, от емоция или просто хей така за спорта Thinking
По повод на утрешната среща - завиждааааааааааааам ви!! Но още съм хремава и не е удачно да се включвам. Хайде на някоя от следващите ще дойда да се видим /надявам се да има такава преди да се отправим към родилното  Mr. Green/

Общи условия

Активация на акаунт