Желано забременяване след раждане

• 34 021
  • 211
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
sveti82,  Hug HugС теб сме и винаги , когато те боли и в очите ти има сълзи можеш да разчиташ на една приятелска прегръдка и разбиране от наша страна.

diana_val4eva , моля те я недей така да падаш духом . Стига им се дава на тези доктори, те понякога въобще не се усещат като говорят , че пред тях стои жив човек , възприемат ни като роботи, на които чарковете са им се развалили , а не като живи същества със своите емоции. Щом си забременяла първия път и сега отново ще забременеееш  Peace. Знаеш ли колко момичета има с поликистозни яйчници, които не веднъж са ставали майки. По повод Дуфастона и аз съм го пила за регулиране на цикъла. По принцип Rumcajs много правилно те посъветва, да си направиш първо хормонални изследвания на прогестерона и пролактина, защото те са много важни за овулацията, и горе главата какви са тези приказки от теб. Моя приятелка е  само с един яйчнис , който е и поликистозен и забременя , така че въобще не се предавай  Hug

# 121
  Hug Hug всички сте прекрасни ще ви послушам и първо ще ги направя тия изследвания и после ще ги пия  макар доки да ми каза, че само 10 дни не давало странични ефекти и нямало нужда от хормоналните изследвания .Понякога се питам какво щях да правя без вас

# 122
NANI-BANANI  пожелавам ти най прекрасната бременност на света Hug, а на всички останали скоро с коремчетата напред  preggo preggo preggo preggo Hug Hug Peace Peace

# 123
  • Бургас
NANI-BANANI  пожелавам ти най прекрасната бременност на света Hug, а на всички останали скоро с коремчетата напред  preggo preggo preggo preggo Hug Hug Peace Peace

Мерси , миличка  Hug Аз също имам едно голямо желание всяка една от нас отново да изпита щастието да бъде майка  Praynig и си нямаш на представа как искрено се радвам като прочета в нашия форум за нова бременност pregnant или появило се на бял свят ново слънчице.
На всички момичета, очакващи чудото да се случи изпращам силна положителна енергия и вяра в успеха им Hug Hug Hug

# 124
Свети, миличка, аз загубих моето бебе също на 6.05. само, че бях в 6-тия месец. Мразя този ден, мразя тази дата  Sad Sad Sad  Прегръщам те силно и дано се похвалим скоро със здрави бебчета  Hug
Колко време ти казаха да чакаш, преди да започнете нови опити? Нормално ли роди?

# 125
Днес ми е толкова скапано ,че няма на къде.Имах преди 7 дни зацапване и днес отидох на лекар гледа ме на видеозон  и на всеки от яйчниците ми откри по 5-6 малки кистички .Изписа ми Дуфастон и ми обясни ,че много трудно мога да забременея Sad с две думе детенцето ,което съм имала било късмет Cry Cry да но моето късметче е АНГЕЛЧЕ .Ако някой има идея това лекарсво какво ще ми помогне ще съм благодарна и се чудя дали да ходя на друг лекар и така до като стигна до психодиспансера Sad
Stop По-добре се успокой!
Аз също съм имала поликистозни яйчници, и на мен са ми казвали, че трудно се забременява след това, но това не е съвсем вярно.
Лекувала съм се с DIANE 35 и гинеколожката ми каза, че ме е изчистило напълно, но след това ми каза да пия Дуфастон докато забременея. Забременях на 3-тия месец и дори пих през 1-вия още за подпомагане на бремеността.
Сега след аборта ми каза веднага след като ми дойде да го почвам отново от 15-тия ден на цикъла заедно с Gericaps.

# 126
 Hug Hug HugБлагодаря на всички  newsm51 след като малко се поуспокоих  от днешните ми ходения до Майчин дом да споделя ,че посетих лаборатория Цибалаб и на своя глава си направих пакета от хормонални изследвания послушах Ви за което сърдечно благодаря Hug във вторник ще излязат и ще ги занеса та тогава каквото сабя покаже АКО ВИЕ НЕ МИ БЯХТЕ КАЗАЛИ ЩЯХ ДА СИ  ПИЯ дуфастони и др лекове  без да знам какво става в мен .За пореден път се уверявам ,че ако някой не ме натири да ходя на лекар няма да го направя ЗАСЛУГАТА Е САМО ВАША .А и цените им са доста сносни за 6 хормона 64 лева Още веднъж БЛАГОДАРЯ!

# 127
мили момичета,здравейте

Днес ми е малко тъжно,мина 4 месец от новите ни опити за бебе и днес ми дойде и пак се разтроих много,май тръгнах с погрешна настройка,че ще стане веднага,започнахме опити 2 месец след раждането,явно организма още не е готов и не може веднага,но аз все се надявам,все плача,все чакам и се моля и се моля всеки ден,но явно трябва време и не случайно казват да се изчака поне 5-6 месеца след раждане.На втория месец след като родих мъртовото си ангелче бях на лекар,вс беше ок и цитото и не съм питала дали мога да почвам опити за бебе, а просто си реших да почна и защо се самонавих ,че ще стане от раз незнам,първия път ми отне 4 месеца,имам и 1 аборт по желание от преди 5 години,та си мисля щом съм могла да забременея 2 пъти,би трябвало да мога и сега,но се тормозя,защото след тази огромна мъка искам малко надежда и светлинка в пустата ми душа,дано скоро се случи и при мен и при всички вас мили момичета, Hug Hug Hug и дано скоро има хубави вести тук

# 128
mar4elampаз също много искам да стане колкото се може по скоро,когато ме изписаха от болницата ми казаха да изчакам 1-2 цикъла,после лекарката,която ми водеше бременността също каза така,и аз вече се бях настроила ,че скоро ще започнем с опитите,миналата седмица обаче реших да отида при една друга лекарка,при която съм ходила преди време и бях доволна и тя изрично ми каза,да изчакам до към 6 месеца,че лигавицата на матката трябва да се възтанови перфектно и тогава и че мога и сега да забременея,но има опасност енбриона да не се  инплантира добре и да стане белята.Ужасно се разочаровах,но все пак реших,че трябва да я послушам,защото май е права,дори цикъла не ми е съвсем ок,идва но всеки месец е различен като сила и по различно време,все пак са минали 3 месеца само.Така,че потърпи и ти още малко миличка,знам колко е трудно и колко сме нетърпеливи,но явно организма си иска повече време,макар на нас да не ни се чака.Ти си забременяла дори 2 пъти,така,че бъди спокойна,със сигуност ще стане и трети път,знам,че има майки,които за забременели на 3-4 месец,но мисля,че по добре лекаря да ти каже след като прецени състоянивто ти.Въпреки всичко вярвам,че светлинката ще дойде и в нашите души,въпрос на време е Praynig

# 129
Марчела, Диана,  Hug.
Марчела, не са организмът има нужда от ново начало. Психиката също трябва да бъде в готовност, а тя може да пречи много на всякакви опити.  Hug
Диана, част от хормоните се взимат в определен период (ако става въпрос за пролактин, естрадиол и т.н.). По спомен се правят в периода на цикъл - до 4-5 ден. Защо не се насочиш към нормални АГ лекари? Точно Мд и тяхното котило ми е далече от представата за добър персонал. Има изключения, но не са достатъчно.  Peace

# 130
Да те в лабораторията ме предупредиха, че има дни в ,които се изследват хормоните ,но на мен този месец само ми зацапа за 10 дни нямах цикъл,и за това доктора ми изписа Дуфастон  за да предизвика нов цикъл,но как да го пия при положение ,че ме хвана страх да не се влошат още повече нещата Честно казано готова съм още веднъж когато имам цикъл да си ги пусна изследванията  .Благодаря на всички за милото отношение.

# 131
Днес стават точно 4 месеца откакто загубих моето момченце. В тези дни е най-трудно.
Много съжалявам, че има нови майчета, които пишат тук. Всеки път като чета и аз се връщам назад.
diana_val4eva и аз образувах кисти преди да забременея първия път. И аз съм пила Дуфастон, на мен ми бяха казали да го пия от 16 ден на МЦ, обаче никой тогава не ми каза, че той подтиска овулацията и трябва да се пие след доказана овулация и положението ми стана по-лошо. Тогава смених доктора. Оказа се, че имам хормонален дисбаланс. Хормоналните изследвания за LH, FSH, Estradiol се правят на 3-5 ден от МЦ, Пролактина може по всяко време, Прогестерона 7 дни след овулация.Тогава и аз пих Диане 35. И се изчистих от кистите, когато спрях хапчетата 4 месеца след това забременях. Сега ми позволиха да започнем с опитите, но аз бях на антибиотици, защото ми извадиха зъб и решихме да отложим. Чакането е много мъчително, имам чувството, че времето не минава. Поздрави на всички, бъдете силни, стискам палци и се моля свички да имаме скоро добри новини. Hug

# 132
Чакането е най-трудно, но трябва да се съобразим с това, което казват лекарите. При последната консултация с лекаря му казах, че следя за наличие на овулация, бяха минали малко повече от три месеца от раждането. Той обаче ми каза, че няма смисъл сега да я проверявам, защото организма все още се наглася от раждането. Смисъл има, чак юни - юли. Това ми говори, че дори и сега да опитваме, едва ли нещо ще се получи.
Действително това чакане е много трудно, но на организма му е необходимо време за да се възстанови и укрепне.

# 133
ЗДРАВЕЙ МИЛА RUMCASJ

Съжелявам,че и ти си в този форум,поредната наранена душа.Май сме раждали по едно и също време,при мен минаха 5 месеца от раждането, а ние почнахме опити още от 2рия месец,май доста рано за възтановяване на организма,незнам дали имам овулация изобщо,по екограф вс уж било възтановено,но аз така искам да говоря с лекар,за да ми обясни всичко това,което са казали на теб,аз питам и питам и само ми се отговаря с 1 усмивка......ее спокойно ще стане....лесно е да се каже,но само ние си знаем какво ни е и с какава мисъл си лягаме всяка вечер.Та след 4 месец на неуспешни опити днес си купих тестове за овулация,ще изчакам да ми свърши и ще пробвам и с тестовете.Освен това чета че е мн важна церквиалната слуз и влажност,за да може сперматозоидите да достигнат до яйцеклетката, а аз даста често,да не кажа в по-голяма част от опитите съм толкова стресирана,с идеята за бебе,че дори не може да се каже,че правим нормален секс,доста често дори има протриване,защото аз не мога да се отпусна,може и това да вреди на опитите ни.Радвам се,че си имаш лекар,който да ти обясни тези неща за възтановяване на организма,за това че първите месеци може и изобщо да не стане.....някой който нормално да разясни ситуацията,повечето просто ти казват спокойно..........Както съм писала и по-горе първият път ми отне 4 месеца,сега след раждането да видим,ще пробвам и с тест,освен това четох и за някакъв лубрикант,който създавал благоприятна среда и спомага зачеването,накой чувал ли е за това, а също и за билка КЛинавиче... Hug Hug Hugза вс вас мили момичета в очакване на хубавата вест от вс вас

# 134
mar4elamp, в болницата, /лекаря който ни откри проблема/, ни каза, че най-ранно забременяване може да стане след 4 или 5 месец. Моят лекар, мамолога при който ходих и една докторка от следродилното отделение - всички те ми казаха за следваща бременност, след 6-я месец / или на 6-я по мое мнение/. Много ми е трудно, ужасно трудно ми е да чакам, но за мен друг избор няма.
Лекарят ми каза към 5-6 месец да направя цитонамазка, да проверя пролактина как е, а това време наближава. Като погледна назад и се оказва, че повечето време в чакане е минало, остава по-малко и то ще премине в преглед на състоянието и подготовка за новите опити. С това се успокоявам.

Инак, досега само един път пробвах да видя дали има овулация, тествах от 10 до 19 ден на м. ц. и такава не хванах. Ако е имало въобще, то е била след 19-я ден, но е съмнително. Тестването го направих на 3-я месец след раждането.

http://www.framar.bg/%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%B3%D0%B5% … -pid30000982.html  - това е нещото, което аз знам за овлажняващо средство.

Общи условия

Активация на акаунт