Кой от двамата обича да поспива повече?

• 5 077
  • 113
  •   1
Отговори
# 60
определно аз съм спящата вкъщи до късно сутрин...мъжа ми става малко преди осем и отива на фитнес, малката се буди към 8 и става да играе, аз се опитвам да си доспя, докато тя си играе и после като и се доспи пак към 9-10ч си доспивам още един час с нея...мъжа се е въранл от фитнес и така денят започва...той пък обича да спи следобед с малката... но пък мразя да си лягам преди 0ч...

# 61
И двамата. Той обича да се наспива добре сутрин, а аз обичам да си поспивам следобяд.
Така се редуваме кой да гледа детето (то пък никак не обича да спи през деня)

# 62
Аз bowuu

Обаче световната класация се води  от голямата ни дъщеря,е няма такова спане! #Crazy

# 63
През делничните дни ми се налага да ставам доста рано - 06:00, затова гледам да наваксам през почивните дни. Много обичам да спя Simple Smile. През почивните дни спя до 11h поне, а половинката и тя като мен поспалива Simple Smile ставам маааалко по-рано от него, за да приготвя закуска и кафе.

# 64
Пуснете анкета моля!

# 65
  • България-Швейцария
Мога да спя много, мога и да не спя - ако пътувам на дълъг път с кола, ако се налага заради работата и т.н.
Но точно поради наложителни обстоятелства от този тип за последните 10-12 години съм натрупала толкова безсъние, умора и стрес (от типа да си легнеш в 4 ч. и да се напъваш да ставаш след 2 часа в 6), че когато имам възможност просто гледам да си взема дозата сън, всичко останало минава на заден план. Започнах да обичам да спя и си браня яростно това право, освен когато аз самата не съм решила друго. Ако не знаете - липсата на сън разболява, не си правете експерименти, ако са ви е мили физическото и психичното здраве. Моят рекорд е 3 денонощия и малко отгоре без сън (не е за хвалба, просто така се налагаше, пък аз съм отговорна) - вярвайте ми, че в края на тази период вече не си човек, чуваш гласове, привиждат ти се разни неща, сам не усещаш как заспиваш, опасен си за себе си и за околните. Не бих си го причинила точно това втори път.
Любимият много спортува, свикнал е на казармен ред и дисциплина, обикновено се събужда рано и му е доста странен моят режим понякога, от време на време след някоя тежка задача даже го плаша с мъртвешкия си сън, когато не реагирам на нищо, но някак сме се нагодили и не си пречим.

# 66
Ако не знаете - липсата на сън разболява, не си правете експерименти, ако са ви е мили физическото и психичното здраве. Моят рекорд е 3 денонощия и малко отгоре без сън (не е за хвалба, просто така се налагаше, пък аз съм отговорна) - вярвайте ми, че в края на тази период вече не си човек, чуваш гласове, привиждат ти се разни неща, сам не усещаш как заспиваш, опасен си за себе си и за околните. Не бих си го причинила точно това втори път.

И аз съм способна да издържам при екстремни обстоятелства на безсъние (мисля, че всеки е способен), но не си го причинявам, ако има какъвто и да било друг вариант. Защото организмът, в частност мозъкът, има защити, които се включват, за да може да се съхрани. И какво става - започваш да не помниш, да не реагираш, релетата изключват едно по едно. Свръхекстремно е това, и се плаща рано или късно.
Ако ми се е налагало да издържам на безсъние съм като пренавита пружина. И щом се отпусна след това задължително се разболявам. Просто имунитета пада...
А ако не си вземам нужните ми 8-9 часа сън в продължение на седмица, не повече, ставам друг човек. Депресивен, черноглед, апатичен... не мога да се понасям просто. Предполагам, и околните не могат. Затова гледам да не го причинявам на никого.
И как само завиждам на тези, които могат да изкарват с по 4-5 часа сън!

# 67
Той.Аз не мога  да спя.Даже и през почивните дни ставам рано. CryА така ми се иска поне веднъж да си поспя до обяд.

# 68
Аз Аз Аз Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

# 69
  • София
Аз си поспивам повече когато малката ме остави да спя, той става към 7.30ч. почти всеки ден.

# 70
Да, вярно е, че недоспиването и напрежението и мен прави нервна и неадекватна в един момент. За мен например нормалния нощен сън трябва да е поне 8 часа. Сънят на обяд ми е екстра.

# 71
Нощна птица съм, най-добре ми е да лягам 4-5 ч. и да ставам следобяд Tired

И аз съм така.
За съжаление, в момента не мога да си позволя този ритъм, но ако ме оставят, мога и вечерта да се събудя.

# 72
Определено той. Аз ставам по навреме. Не обичам да си пропилявам времето в спане.

# 73
от двамата с мъжа ми аз съм поспаланката. smile3524 той много рядко спи до 9-10 часа, в неделя дори в 8 часа е готов. първоначално много ме дразнеше като стане и започне да хлопа и ме събуждаше, ама свикна с времето. newsm10

# 74
О,много е различно Simple Smile
Принципно аз обичам да си поспивам повечко Whistling и доста често той става преди мен,но се мотка с часове.
Иначе се случва не по-рядко аз да стана преди него,да му направя закуска,да си спретна едно кафе и да се отдам на сутрешен тараш по форумите Peace Mr. Green
Тъпото е,че той като стане преди мен и почти винаги ме буди...аз много мразя някой да ме буди така... Tired

Общи условия

Активация на акаунт