ЛИСТОПАД (Yaprak dökümü) - ТЕМА 2

• 125 962
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
Има ли грешки във въпроса от анкетата или аз греша
Въпрос:      Одобрявате ли брака на Шефкет с Ферфунде?
Ферфунде не е ли Ферхунде а Шефкет не е ли Шевкет?

За анкетата отговорих с две опции
-Не, според мен тя е алчна и тепърва ще започнат проблемите с нея
-Всичко е само привидно. Тя е скрита лимонка

# 61
И аз мисля че е алчна и тепърва ще започнат проблемите с нея :peace

# 62
  • Варна
Това стана май тема за правопис.  ooooh! ooooh!
В анкетата гласувах ,че Шевкет заслужава по добро момиче и ,че Ферхунде тепърва ще създава проблеми.
Тази седмица е Коледа и затова малък поздрав от мен. http://vbox7.com/play:3e2f0373  Hug Hug Hug

# 63
Първо да поздравя за новата тема, макар че е набрала вече 5-та страница, много хубаво подредена първа страница..Благодаря за превода на песните   bouquet

Относно правописните грешки в имената мисля, че в бързината е написано Ферфунде, а не Ферхунде, а относно името Шефкет ако буквално го пишем би трябвало "ф"-то да се запази, не знам не съм спец но така мисля....

А за анкетата гласувах, че тази мадама е много алчна и пресметлива и изобщо не е за него

# 64
Бистра, погледни първия постинг, там са копирани оригиналните имена, от сайта на KANAL D

ŞEVKET се изписва.

# 65
  • КиТ
Аз гласувах с тази опция-Не, мисля, че той заслужава по-добро и почтено момиче Peace(За мем Седеф е жената за Шевкет,ама той като е заслепен милия ooooh!)

# 66
# 67
Къде мога да прочета за книгата на Ришат Нури?

# 68
Бистра, погледни първия постинг, там са копирани оригиналните имена, от сайта на KANAL D

ŞEVKET се изписва.
не знам откъде знаеш как се казвам, но няма и голямо значение, не е тайна  Laughing

а относно името на героя "Şefket" е написано на първия постинг под снимката затова явно съм се подвела

# 69
значи, с "В" е. Може и грешно да съм го преписвал.
Тук ги виж: http://www.kanald.com.tr/Dizi/Characters.aspx?diziId=17
оттук ги написах имената.
То даже по българското транскрибиране на турските имена, одобрено от БАН, би трябвало да е ШевкеД, както тук обръщат Ахмед, Мехмед, Руфад, Саид и т.н., а в оригинал са си Ahmet, Mehmet, Rufat, Sait, Şevket... Същото е и с потъмняването на П в Б... Оригиналните имена са си: Recep, Zeynep, Galip... тук по книги, вестници, списания, телевизия ги изписват РеджеБ, ЗейнеБ, ГалиБ...
Друг е въпроса, че по бТВ сериалите си ги обръщат пак в оригиналните имена, и при изписване също. което си е добре

# 70
ферхундето в последната оригинална серия се възползва от генералното пълномощно на мъжа си и направи къщата на свое име (3 ят и съпруг преди време купи къщата на али ръза и тя като разбра за това се с ближи с него и се ожениха) ,сряда ще видим дали той ще разбере за това.а седеф е в милано там почна да работи и преди да тръгне скъсаха с шевкет , след като той се разведе от ферхунде почнаха да излизат.

# 71
  • ES
като сте почнали да обсъждате как се пишат и как се изговарят tr имена, кажете и за Оуз. В сайта е , Oğuz как се проузнася?

tweety28, много интересно. А Али Ръза толкова ли я е закъсал, че си е продал къщата?

# 72
diziler благодаря за подробните обяснения, по принцип съм за имената да се произнасят така както са си на съответния език, без опит за превод и подобни...

gery_to в накоя от темите четох, че в турския тази буква "ğ" не се чете, както във френския нямото "h"

# 73
  • София /Абсурдистан
ферхундето в последната оригинална серия се възползва от генералното пълномощно на мъжа си и направи къщата на свое име (3 ят и съпруг преди време купи къщата на али ръза и тя като разбра за това се с ближи с него и се ожениха) ,сряда ще видим дали той ще разбере за това.а седеф е в милано там почна да работи и преди да тръгне скъсаха с шевкет , след като той се разведе от ферхунде почнаха да излизат.
А те къде отидоха да живеят, след като са си продали къщата? И защо са я продали?

# 74
  • Варна
А те къде отидоха да живеят, след като са си продали къщата? И защо са я продали?
И аз стигнах до там в гледането ,обаче не разбрах защо продаде къщата .  Embarassed Видях ,че Али Ръза залепи табела ,че се продава къщата и дойде един и я купи.  newsm78 newsm78 После обаче въпреки ,че я продаде май пак там живеят с новия сопсвеник. То в къщата остават да живеят Али Реза ,със съпругата си ,Шевкет и Айше. Тя Фикрет живее при съпруга си , Недля и тя при съпруга си ,а Леиля живее при Оуз. Още не съм стигнала до това със свадбата на Ферхунде с тоя.

Последна редакция: пн, 21 дек 2009, 22:58 от Magosniwa

Общи условия

Активация на акаунт