Нито става въпрос за комунизъм, нито за позиция против определена политическа сила, а за спазване на принципите на солидарността в една държава.
Освен това не един път се подчерта, че една от целите на правителството е да подкрепя семействата с деца, в случая първите идеи и опити за икономии са именно от родителите на малки деца. Първо бяха майките-студентки и семействата с близнаци, сега пък детските градини. За каква подкрепа говорим? И аз гласувах за това правителство и се надявам в крайна сметки и тази неуместна идея да се окаже "техническа грешка". И да вземат да спрат "техническите грешки" като цяло, а малко мисъл да се вложи.
Софийските приходи са от местни данъци и такси, наеми, търговска дейност и още безброй неща. в България общините нямат обичайната за други страни автономност на бюджетите и те се съставят на практика от правителството, защото то отпуска пари на общините. София има по- голяма автономност при формиране на бюджета, но въпреки това системата е сходна.
И аз като mishlentze се надявам разликата на предизборните обещания с предложените промени да са "техническа грешка", а не да съм си дала гласа напразно.