Наука ли е астрологията?

• 20 214
  • 503
  •   1
Отговори
# 60
Мога да вметна, че съм медиум. Възможно ли е да направим наука от това? Вярно, някога го показах на нашия декан. Той се интересуваше от тези явления и каза, че доста се чуди какъв физичен метод може да се използва, за да се научи повече за това необикновено явление. Доникъде не стигнахме. Изследвахме и моя позната-екстрасенс и с нея доникъде. А аз си мислех с апаратура да повторим това което, тя излъчва. Заниманията с такива неща са свързани с доста време и почти никакви резултати. Затова и аз отдавна не го правя.

Следователно не може да претендирате, че това е наука.

# 61
Само СУ ли е  доказателство за академичност, на много места се учи ад.стрология по света и се издават и дипломи равняващи се на нашето  висше образование Simple Smile
Я, това е новина! А има ли доценти, професори и академици по астрология?
Мога да вметна, че съм медиум. Възможно ли е да направим наука от това? Вярно, някога го показах на нашия декан. Той се интересуваше от тези явления и каза, че доста се чуди какъв физичен метод може да се използва, за да се научи повече за това необикновено явление. Доникъде не стигнахме. Изследвахме и моя позната-екстрасенс и с нея доникъде. А аз си мислех с апаратура да повторим това което, тя излъчва. Заниманията с такива неща са свързани с доста време и почти никакви резултати. Затова и аз отдавна не го правя.
Да има , колкото и да не ти се вярва,  обикновенно астролозите са хора с по няколко висши образвания, нали не си ги представяш седнали по  туски да мЕтат боб.Ами хайде поразровете се малко и  почетете преди да плюете GrinningОт естрасенси  не се интересувам , не знам за това и не коментирам

Не плюем, а дискутираме! Има съществена разлика! Неслучайно аз призовавам за научно-издържана дискусия-с факти и анализи, без догми.  Не разбрах какво може да ни каже с точност астрологията щом е наука?

# 62
  • София
А има ли значение дали пред астрология  стои, думата наука?

# 63

явно за феновете на астрологията има.
може би смятат това за грамота, която им се полага.
но не се ...

науката е знание, което е получено след определен, ясен и точен процес.
и молитвата води до (някакво) знание, но не е наука.

# 64
А има ли значение дали пред астрология  стои, думата наука?

Ами да... защото това снижава нивото на достоверността й.

Иначе да: защото темата в БГМама е такава - "Наука ли е астрологията?".

# 65
Цитат
Мога да вметна, че съм медиум.
Какво провеждате/на какво сте посредник? Става интересно:)  Sunglasses
Ако апаратурата не може да го установи, това променя ли факта?
Повече за това, както и за друго, късно тази нощ. Сега имам друга работа.

# 66
  • София
Астрологията може да ти каже всичко, от това дали Иванчо те обича, до  времето през зимата и лятото, да ти каже дори кога  ще е краят на финансовата криза по света и у нас Laughingа също и да ти каже , че на 21.12.2012  няма да има край на света, от астрологическа гледна точка Grinning от екстразензорна  може би Laughing
А  първият хороскоп в света се предполага, че е български  зодиакалната розетка от Плиска, или и това не е доказателство Grinning

# 67
  • София
А има ли значение дали пред астрология  стои, думата наука?

Ами да... защото това снижава нивото на достоверността й.

Иначе да: защото темата в БГМама е такава - "Наука ли е астрологията?".
Само  в науката ли намираш достоверностИ, странно ако е така Simple Smile

# 68
  • София

явно за феновете на астрологията има.
може би смятат това за грамота, която им се полага.
но не се ...

науката е знание, което е получено след определен, ясен и точен процес.
и молитвата води до (някакво) знание, но не е наука.
Така ли до какво води молитвата, освен до напразни надежди, чак пък знания

# 69
dmaria: Не съм казал, че само в науката има достоверности. Примерно с 0.1% вероятност астролог ще предскаже земетресение. В останалите 99.9% - няма. Ако все пак земетресение се случи, това вдига престижа на астролога.

Ако обаче не се случи, както стана в Хасково миналата година... тогава пострадалите, че трябвало една нощ да прекарат вън, на студа... вероятно им се е искало да изгонят шарлатанина с тояги

# 70
....
Просто направете си експеримент! Ако е положителен, нека бъдем честни да го признаем.
Който иска, да ми праща данни за проверка на ЛС - дата час, място на раждане и пол. После може да направим статистика, на кой е познато, на кой не.
 bowuu
аз не разбрах, какъв точно експеримент???

# 71
ами а де, до същото, до което и астрологията  Grinning
напразни надежди и съмнителни знания.

# 72
  • София
Не е така защото астрологията  ти носи отговори, кога и как и по какъв начин, от там нататък е свободната воля на човек.

# 73
Не е така защото астрологията  ти носи отговори, кога и как и по какъв начин, от там нататък е свободната воля на човек.

знаех си, че има условие  Mr. Green

# 74
Цитат
Не е така защото астрологията  ти носи отговори, кога и как и по какъв начин, от там нататък е свободната воля на човек.

Да- дава отговори за фалшиви земетресения, през това време хората спят на палатки на студа и се страхуват.

Ненапразно дадох пример със земетресенията. Досега науката не е установила начин, по който с голяма точност могат да се предсказват опустошителни земетресения. Сегашните предсказания са приблизителни и са с точност до години, а не до дни и часове.

Затова астролози и медиуми бълват информация за предсказания на земетресения. Лещански е типичен пример. И все пак на 19 април тази година хората му вярваха, защото каза: "Усещам земетресения в Хасково с голяма точност, които ще станат в 4 и 8 часа на 19 април".

Какво обаче стана? Спомняте ли си добре? Хората - паникьосани, спят на палатки, прединфарктни състояния. Срамота е!

Общи условия

Активация на акаунт