След първата среща с детенце

• 11 480
  • 134
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте всички настоящи и бъдещи Майки!Ние чакахме две години да чуем най хубавите думи "имаме детенце эа вас".И дочакахме.В деня в които трябваше да видим детенцето,което беше на 6 месеца обявиха грипна епидемия.Много от вас ще ни разберат какъв карък се почувствах.Казах на социалната да эапочва документите,беше ме страх,че някой ще ни я вземи.Само по документи се эапознахме с детенце и си решихме със съпруга ми,че е нашето бебенце.Но эа съжаление не можело така.Близо 3 месеца от тогава.Щотото като отмениха епидемията юристката била нова докато оправи документи эа съда още месец.Все пак сме доволни,че поне 5 пъти я видяхме,но след всяко посещение си трагвахме по трудно беэ нея.На 16.12 ни беше делото на 17.12 са изпратели писмо до жената която е родила нашето съкровище,но все още не е върнато.Моля кажете ми от кога се броят теэи 14 дни.В кой момент излиэа решението?и понеже нямаме търпение поне да ходим при нея,сега пак има епидемия от шарка и пак не ни пускат.Ами излях си душата пред вас,Весели праэници и нека помним,че да си майка е призвание.Благодаря Ви че ви има!

# 16
  • у дома
От 17.12.тече 14 дневния срок за обжалване,но юристите знаят най-точно,дано се включат и те.
Честито Аleeks! Hug
Maлко ти остава и ще се гушкате с малкото човече.
Трудно ти е сега по празниците,но после е вълшебство...

# 17
Здравейте всички настоящи и бъдещи Майки!Ние чакахме две години да чуем най хубавите думи "имаме детенце эа вас".И дочакахме.В деня в които трябваше да видим детенцето,което беше на 6 месеца обявиха грипна епидемия.Много от вас ще ни разберат какъв карък се почувствах.Казах на социалната да эапочва документите,беше ме страх,че някой ще ни я вземи.Само по документи се эапознахме с детенце и си решихме със съпруга ми,че е нашето бебенце.Но эа съжаление не можело така.Близо 3 месеца от тогава.Щотото като отмениха епидемията юристката била нова докато оправи документи эа съда още месец.Все пак сме доволни,че поне 5 пъти я видяхме,но след всяко посещение си трагвахме по трудно беэ нея.На 16.12 ни беше делото на 17.12 са изпратели писмо до жената която е родила нашето съкровище,но все още не е върнато.Моля кажете ми от кога се броят теэи 14 дни.В кой момент излиэа решението?и понеже нямаме търпение поне да ходим при нея,сега пак има епидемия от шарка и пак не ни пускат.Ами излях си душата пред вас,Весели праэници и нека помним,че да си майка е призвание.Благодаря Ви че ви има!

Какво стана на делото ?

а) произнесено бе решение
или
б) съдът определи да бъде призована майката за следващо съдебно заседание
или
в) нещо друго.

Предполагам  вълнението си казва думата, ама ако не си точна няма как да ти се помогне.

Можеш да си правиш справки по делото по всяко време когато работи съда.
Ако нещо не ти е ясно, направи си справка сега, че после имат инвентаризация обикновено до средата на януари.

# 18
В съда бе произнесено решение и ни дадоха телефон на който да проверяваме дали е върнато разписано писмо.Последно звйннах вчера,но все още не е върнато.не ми е ясна процедурата в този етап.Питах социалната тя вика ще чакаш,е добре,ама какво чакам?Уф притеснено ми е.Пък и така ми се искаше за Нова Година да е при нас.Пак ще звънна днес в съда.Възможно ли е биол.майка да не разписва?

# 19
  • София
За първи път чувам за такова писмо до биол.майка. На нас социалните ни казаха, че 14 дневния срок за обжалване е формален. Никой не знае, че тече такъв срок, просто си изчакахме двете седмици. Биол.майка ако е подписала отказ, откъде накъде сега пак трябва да подписва? Но ако не е подписала, тогава защо детето се предлага за осиновяване? Не разбирам. newsm78

# 20
Ами и аз това попитах.Ние видяхме документи разписани за отказ.Но се давало шанс и на нея.Дори Юристката каза,че ако се случи имаме право на обжалване.Абе то да пази господ това да се случи.

# 21
предполагам,
че това е "творчество" заради новия СК, който допуска осиновяване без съгласието на родител в по-широк кръг хипотези.
Мира, струвами се, че осиновяването е било допуснато по реда на чл.93, ал.2, като преди това детето е било вписано служебно без да уведомяват майката.
Затова след допускане на осиновяването са я уведомили, за да може да обжалва ... стискам палци това да не се случи

# 22
Ако е така, това ще забави процедурата
Нали с новия кодекс трябваше да се ускорят нещата Cry

# 23
Бързо вписване на децата в регистрите , а после едно обжалване.....

# 24
Понеже не виждаме дело, а гадаем по разкази на очевидци,
то ако това е хипотезата, първо ще се радваме ако майката въобще е редовно уведомена за решението, че сроковете за нея текат от редовното и уведомяване, а после ще чакаме обжалване.
Не ми се вярва някой да жали.

Бързо за журналистите е едно, за юристите - друго.
Това не ви ли стана ясно. Понякога бързото е много бавно и високорисково.

Прехвалената бързината се постига с определна процесуална цена, която се изразява във време и възможности за реакция, атакуване на повече актове и пр., вероятността да са нечитави актовете и пр.
Сто пъти подробно писах за това, ама се разми във всеобщия ентусиазъм колко било бързо.

Ама не се товарете с тези мисли, а се надявайте на добро и бързо развитие.
А питащата защо не отиде на място да си види разписния списък и да си сметне датите в момента, в който се впише уведомяване за майката. Тегаво е, ама по телефона не ми се вярва да са много точни, още повече като са инвентаризация.

Последна редакция: вт, 29 дек 2009, 13:41 от Miraetta

# 25
  • Aachen-Пловдив
пак съм на линия- ошашавена, но много щастлива- днес ни донесоха "друго" дете- толкова широки двузъби усмивки ми подари, направо ми разтопи сърцето. Освен това беше и доста шавлива, накрая и си похапна за двама и през цялото време нещо си гукаше.
Не, не ме мислете за избягала от психиатрията, наред съм, просто много щастлива- благодаря ви за увереността, която ми дадохте споделяйки толкова съкровени неща.
Предстои да се направи още едно изследване, но то едва ли ще промени решението ни. Сега отиваме да полеем моята решителност, вие и най-милите хора около вас бъдете щастливи.

# 26
  • София
Поливайте, поливайте сега, че в близките... n години не е ясно, дали ще се докопате до кръчма  Mr. Green. Ха честито, най-накрая Hug

# 27
пак съм на линия- ошашавена, но много щастлива...
Party  Подравления! Права е Фоксче - поливайте сега, че после... да знаете, че няма почивен ден  Joy
И при нас беше така - решихме как ще се казва детенце в една кръчма (но това е тайна  Wink)

# 28
Поздравления и от мен Hug А Фокси наистина е много права за ходенето по кръчми, е те пък се заместват от детските площадкиHug

# 29
Ани, послушай сърцето си. Искаш ли, готова ли си... Ако мислиш, че не можеш дай си време. Това е човешки живот. Три човешки живота, а и повече. Нищо страшно няма и да кажеш "не", нищо осъдително. По-страшно е да кажеш "да" и да те горят съмнения. Ако не си искрвна пред себе си - ще можеш ли да си пред детето си? Каквото и да е решението ти -  Hug. И ще чакаме точно твоя щъркел всички тук с теб!
Другото бебе Петковасл, да знаеш още колко фокуси ще измъкне от ръкава... Те на бебетата това им е работата - да омайват и грабват сърца, да те изпращат на всички седми небеса  bouquet Поливайте, поливайте. После се засушава за дълго. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт