В кухнята на Близнаците ....

  • 57 640
  • 65
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 610
Мъфини със смокини и орехи



Продукти :

3 яйца

125 гр. меко масло

250 гр. брашно

1/2 пакетче бакпулвер

1 ч. ч. захар

1/2 ч. чаша смлени орехи

1 ч. л. есенция ванилия

1/2 ч. л. канела

1 ч. ч. смокини , нарязани на малки парченца

Приготовление :

Мекото масло се разбива със захарта до получаване на пухкав крем , добавят се и яйцата едно по едно и се разбива добре , слага се и ванилията,  прибавя се пресятото брашно с бакпулвера и канелата , разбърква се , накрая се добавят орехите и нарязаните смокини и се разбърква внимателно с дървена лъжица .

Мъфините се пекат в предварително загрята фурна на 180 гр. около 25 минути .

# 61
  • Мнения: 610
Кюфтенца в доматено - яйчен сос



Продукти :
500гр. кайма

1 глава лук

1 яйце

1 филия хляб

 черен пипер , сол и магданоз .

Приготовление :

Омесва се каймата , лука ( настърган на ситно ренде ) , филията хляб натопена в малко прясно мляко или вода , черния пипер , сол на вкус и магданоза .

Във вряща вода се пускат оформените кюфтета .

Продукти за соса :
2 яйца

около 800 гр. домати настъргани на ренде

1 ч.л. захар

2 листа дафинов лист

лук

3 с. л. брашно + 200 гр. бульон от кюфтетата

Приготвяне на соса :

В тенджерка се задушава лука , добавят се настърганите домати , лъжичката захар  и дафиновия лист . Към сгъстените домати се прибавя брашното размито с 200гр. от бульона , разбърква се и се добавя още бульон , толкова колкото да се получи рядка каша , слагат се и кюфтетата . Оставят се да поврът около десетина минути , след което се прибавят и разбитите яйца . След “ побеляването “ на яйцата се сваля от огъня .

# 62
  • Мнения: 610
Медени ореховки



Продукти :
1 ч. ч. / 150 гр. / мед

1 /2 ч. ч. захар

2 яйца

1 с. л. масло

1/2 ч. л. сода бикарбонат

1/2 ч. л. канела

1 /2 ч. ч. смлени орехи

около 500 гр. брашно / колкото да се получи меко тесто /

Приготовление :
Медът и захарта се разтопяват на водна баня на тих огън , сипва се брашното и се разбърква .

Сместа се охлажда и се разбърква с яйцата и разтворената в малко вода сода . Прибавят се разтопеното масло , канелата и орехите . Готовото тесто се слага в хладилник за около час .
След като се извади от хладилника тестото се разточва и с формички се изрязват фигурки .

Нареждат се в тавичка постлана с хартия за печене и се изпичат във фурна при температура 180 гр. до леко покафеняване .

Рецептата за Медените ореховки е от сп. Кулинарен журнал

# 63
  • Мнения: 610
Бонбони с тиква и орехи



Продукти :
400 гр. тиква

1ч . ч. / 150 гр. / ситно смлени орехи

1 пакет / 100 гр. / обикновени бисквити

4 с. л. пудра захар

1 /2 ч. л. канела

кокосови стърготини за овалване

Приготовление :
Нарежете тиквата на малки парчета и я сварете с пудрата захар , отцедете излишната вода и пасирайте . След като изстине тиквеното пюре добавете смлените бисквити , смлените орехи и канелата .Разбъркайте добре .

От получената смес оформете малки топчета и ги оваляйте в кокосовите стърготини .

Идеята за бонбоните е от тук - Pembe Tatlar

# 64
  • Мнения: 610
Сладкиш със сливов мармалад и орехи

Продукти за 1-на доза :

2 яйца

1 ч. ч. кисело мляко , 1 ч. л. сода / слага се в млякото /

1/2 ч. ч. олио

1 ч. ч. захар

2 ч. ч. брашно

4 ванилии

1 ч. ч. едро смлени орехи

мармалад от сини сливи за мазане на блата

пудра захар за поръсване

Приготовление :

Разбиват се продуктите за първата доза – яйцата , киселото мляко , олиото, захарта и накрая брашното с двете ванилии . Получената смес се изсипва в подмазана тавичка и се пече в предварително загрята фурна на 170 гр. около 30 минути / проверявайте с дървено шишче /Докато се пече първият блат се приготвят продуктите за втория . Пак последователно се разбиват същите продукти . Когато първият блат е изпечен се изважда от фурната и още топъл , бързо се намазва с мармалада и се поръсва с орехите , веднага върху него се излива сместа за втория блат и се пече така върху първия   до готовност .

След като сладкиша поизстине се поръсва с пудра захар .

# 65
  • Мнения: 610
Салата с рукола, моркови и шунка

Продукти:

200 гр. рукола

3 едро настъргани моркова

6 резена шунка от бут

50 гр. белени и печени тиквени семки

прясно смлян черен пипер

Приготовление :

Измийте руколата и я сложете в широка чиния. Добавете настърганите моркови и ги объркайте с руколата. Поръсете с тиквените семки, а отгоре сложете резени шунка. Овкусете и поръсете с черния пипер.

Общи условия

Активация на акаунт