Обидно ми е, а дали трябва.....

• 11 368
  • 218
  •   2
Отговори
# 90
Бих се обидила и то много.Ако няма възможност де излезем заедно,защото това са празници в които еднакво участие взимат и двете половинки,мъжът ми сам ще прецени да си остане в къщи.Може поне на тези хубави дни,рожден ден,14 февруари,8 март,Коледа,нова година и т.н.,човек да даде всичко от себе си половинката му да се чувства добре,ако през останалото време ще се държи като неадекватен темерут.

Бих предпочела да преглътна празниците, но в останалото време да се дъжи като мен, лично мнение. Еле пък да се държи като темерут и на 14 февруари да ми цъфнес балон и бонбинки честно да си кажа, май ще го пратя на психиатър, знам ли ще пимисля, че му се е отковало дюшамето направо. Joy Joy Joy

# 91
voltage13, но сте го обсъдили заедно и сте взели съвместно решение, не си го решила еднолично, нали?

# 92
voltage13 , това,което пишеш е на светлинни години от обсъждания случай!
Прочети пак темата...
И не е въпроса в това как се празнува,а  че той съвсем съзнателно е направил нещо, което знае със сигурност ,че ще я нарани !
Ей това не го разбирам...Знаеш ,че по този начин ужасно нараняваш другия и пак си правиш каквото ти скимне!

Пп:Бърди,писали сме едновременно!    Peace    

# 93

Какво да промени, партито ли, за мен то е нещо нормално и в реда на нещата, вече почвам да се замислям дали това парти не е било със стриптизиорки, та така се нахвърлихте върху човекът.
Не,да промени отношението му към нея- ако му е купила подарък-идва с него на партито,ако не-не идва. Такава ли ти беше мисълта? А за стриптизьорките... само той си знае .

Не исках да кажа това, че ако има порък идва ако ли не си остава в къщи, просто имах предвид дали тя го е уважила по някакъв начин, дори ако щеш с нещо дребно и синволично. Наистина смятам, че е много тъпо жена да присъства на мъжко парти било то със стриптизиорки или не. hahaha hahaha hahaha

# 94
това не го разбирам...Знаеш ,че по този начин ужасно нараняваш другия и пак си правиш каквото ти скимне!

Пп:Бърди,писали сме едновременно!    Peace    

Права си но има една поправкаи тя е, че не се знае дали на този човек не му е все тая дали ще нарани половинката, ако е на етап все ми  е тая, невиждам какво би го спряло, дори да знае,че тя ще страда. Засъжаление говоря от личен опит.

# 95
Бих се обидила и то много.Ако няма възможност де излезем заедно,защото това са празници в които еднакво участие взимат и двете половинки,мъжът ми сам ще прецени да си остане в къщи.Може поне на тези хубави дни,рожден ден,14 февруари,8 март,Коледа,нова година и т.н.,човек да даде всичко от себе си половинката му да се чувства добре,ако през останалото време ще се държи като неадекватен темерут.

Бих предпочела да преглътна празниците, но в останалото време да се дъжи като мен, лично мнение. Еле пък да се държи като темерут и на 14 февруари да ми цъфнес балон и бонбинки честно да си кажа, май ще го пратя на психиатър, знам ли ще пимисля, че му се е отковало дюшамето направо. Joy Joy Joy
Като казвам че се държи така не е задължително да е ежедневие,но извинявай темерутско е да си празнува човека РД толкова време,а жената в къщи с децата.Ужас какви хора.Ако са се разбрали е друг въпрос.

# 96
  • Варна, България
Краси.мира, прочетох добре темата.
Споделих от другата страна как е.
Обсъдихме вариантите, но решението си беше мое.
Може би и той е очаквал да кажа "Ще си остана вкъщи!" щом не можем да намерим някакъв вариант да сме двамата, но не го направи. По същия начин не съм го поканила с приятелките ми - ние си говорим за наши си женски неща, не мисля, че ще се чувства комфортно. А да е там само и само, за да присъства, не ми се връзва.

Съпругът на мама Алекса дали е направил това с цел да я нарани - едва ли?!
Тя може за много неща да има такива претенции (извинявам й се) - това не й харесва, онова не й харесва.. И той да трябва да се съобразява. Все пак е празнувал почти през работно време и не е отнел от време за семейството.

Мисля си, че тя трябва да намери време за себе си и да изисква от него да се съобразява с това. Тогава може би ще я уважава повече.

# 97
Може би и той е очаквал да кажа "Ще си остана вкъщи!" щом не можем да намерим някакъв вариант да сме двамата, но не го направи.
Разликата:
Те са имали вариант да празнуват двамата,без децата!С приятели и колеги и семействата им!
И тя го е предложила!Но на него не му харесало...щото нямало пари!А на другия ден изобщо не му е било съвестно със СЪЩИТЕ тези пари,които уж не искал да пипат,да черпи наред!

# 98
  • Варна, България
Може би и той е очаквал да кажа "Ще си остана вкъщи!" щом не можем да намерим някакъв вариант да сме двамата, но не го направи.
Разликата:
Те са имали вариант да празнуват двамата,без децата!С приятели и колеги и семействата им!
И тя го е предложила!Но на него не му харесало...щото нямало пари!А на другия ден изобщо не му е било съвестно със СЪЩИТЕ тези пари,които уж не искал да пипат,да черпи наред!

Пак не мога да се съглася. Съпругът ми можеше да каже - ще поканим само кръстниците, или само тези и онези (както е предложила и мама Алекса), но не го направи!!! Остави ме аз да избера как да празнувам и уважи желанието ми. Това е!

Никъде не прочетох, че на тяхното празненство вкъщи ще са без децата...

По въпросът за парите - кофти е, да, и не го оправдавам! Аз също бих била бясна на това!  
Въпреки, че има двойки, които дори и да имат възможности, толкова се ограничават, че чак им пречи - не си позволяват едно кафе да изпият заедно, или пък да отидат на ресторант. Ей това не го разбирам - как така от 5 години не са излизали...  newsm78

# 99
.. Ей това не го разбирам - как така от 5 години не са излизали...  newsm78

Поправка- Тя не е излизала.

# 100
  • Варна, България
.. Ей това не го разбирам - как така от 5 години не са излизали...  newsm78

Поправка- Тя не е излизала.

Не са излизали заедно!

# 101
Дали правилно разбирам, че:
1. на рождения ден на мъжа ти сте си прекарали романтично и сексуално без децата
2. на следващия ден спонтанно му се появява намерение да почерпи на работа, пита те предварително - ти се съгласяваш, кани те - ти отказваш да отидеш

Ако нещата стоят ФАКТИЧЕСКИ така, не мисля, че трябва да ти е обидно и според мен сама си стъжняваш живота.
Според мен на съпруга си трябва да му казваш нещата точно както ги чувстваш, а не със заобиколки и мимики да разчиташ, че той трябва да разбере нещо различно.
Иначе цупенето и аз го ползвам като се изчерпят "мирните" методи за изясняване. В твоя случай, не виждам сериозна причина...

Много уважавам позицията на Не се сърди човече, но за мен празника си е отпразнуван с половинката... Намерили са на кого да оставят децата, получила е обяснение в любов и интимна близост... Това ми се вижда по-ценно от харчене на пари заедно (защото авторката споменава, че тези неща са рядкост в живота й).
Пет години са дълго време човек да не излиза, това очевидно трябва да се промени и досега доста адекватни съвети в тази посока прочетох.

Да уточня на финала, че моето мнение е само на база на този твой пост, не съм запозната с отношенията ви и характера на мъжа ти от други съобщения.

# 102
  • София
Аз исках купон - той си го направи сам.
Обясних, че искам да сме двамата - той предпочете да е ерген.
Вчера му обясних как се чувствам, а той рече, че можел и да не ми каже, че празнува с колеги, КОИТО СА ОБЩИ ПРИЯТЕЛИ, и даже са питали къде съм.....
На самия рожден ден просто правихме секс, но това не го броя в графата празници.....
Предложих му да идем да си избере подарък за рождения ден - много исках нещо да му подаря - той отказа, нямало нужда - аз не мога да ходя сама по магазините заради дечицата, а и каквото до сега съм му подарила не му е направило особено впечатление, защото е от хората, на които трябва да им подариш телефон, кола, или парфюм за 200-300 лв, за да го впечатлиш /нищо че самия той хич не е богат/.
Никога не съм го ограничавала да излиза без мен!!!
Ходи на всички техни сбирки, банкети, рождени дни и т.н. сам!!!

И още нещо за всички момичета, които смятат постъпката за нормална - благодаря ви за мненията! Заглавието на темата ми е дали бихте се обидили, което предполага и различни от моето мнение.

На всички останали, които толкова силно ме подкрепиха - благодаря ви, с ваша помощ се чувствам днес много по-добре!  bouquet

# 103
Не виждам основание за драма в този случай - човекът първо казал, че няма да черпи, после размислил. Питал жена си дали може да вземе от общите пари и тя се съгласила. Поканил я при неговата компания, тя отказала. Тя искала той да празнува както на нея ще й хареса, той искал друго - в случая т.нар. коч къмпани. Ми... какво толкова?

# 104
  • София
Хм. Май темата е приключена, ама да си кажа и аз мнението.

1. Да, бих се обидила. Но ми се струва, че е трябвало да се обиждаш много по-рано и да се пребориш с нещата, които си изброила в последния си постинг и които явно те дразнят. Вчерашната постъпка на мъжа ти е просто една от многото, които си е позволявал, въпреки че явно те е засягал с тях. Друг е въпросът, дали ти изобщо си реагирала.

2. Дори и да ставаше дума за нещо много дребно, щом се чувстваш обидена, няма смисъл да се коментира дали трябва или не. Ако нещо дразни много човека, когото обичаме, ако го кара да се чувства зле, ако го обижда, просто не трябва да го правим, а не да се мъчим да го убеждаваме колко не  е прав!

Общи условия

Активация на акаунт