ПРОТЕСТ - РОДИТЕЛИ ПРОТИВ ГМО

• 48 709
  • 1 183
  •   1
Отговори
# 90
 Защо са тези безмислени спорове?
 Нека измислим как да излезе истината в новините,НЯМА ВРЕМЕ!!!!!!
 ТРЯБВА НИ ГЛАСНОСТ, ако ще и в "Господари на ефира"!

# 91
Хеликаза, с простолюдието няма смисъл да се спори

O-oh... RETARD ALERT, RETARD ALERT

http://www.youtube.com/watch?v=MaBo5eHEkeY

# 92
Госпожо!

Този тук не е анонимен, може да информирате модераторката и за него. Но ние сме длъжни да знаем откъде ни забиват ножа на хубавата земя и здравето на децата ни:

Чудя се как толкова ви е мил човек, когото дори не познавате, та апелирате за наказания при обмен на такава информация! Застъпвате се за цензура? Може би?

Атанас Атанасов (директор на „Агро Био Институт”) и др., като че ли играят за противниковия отбор и лобират за транснационалните корпорации, финансиращи проекти и конференции (сборища в хотел „Хилтън”) за прокарване и налагане на ГМО. Финасовите потоци, които текат там са огромни, но за опасностите никой не говори, а  „академиците” си взимат комисионните и мълчат като комунисти на разпит, манипулират аудиторията и налагат негласна цензура върху информацията за ГМО

http://doktora757.blog.bg/nauka/2009/12/22/genno-modificiranite- … echestvoto.459782

# 93
Акад. Атанасов не е "така наречен".Той е уважаван учен и професионалист навсякъде по света.

Възможно е. Интересно, че това не се отнася за колегите му у нас.

Не разбирам от междуинститутските взаимоотношения, но ще цитирам част от мнение на негови колеги, също уважавани по света специалисти, което май няма нужда от коментар:

Цитат
Има един институт към Селско-стопанска Академия /Агро-Био институт/ с директор академик Атанас Атанасов. Това лице е бивш кандидат на ЦК на БКП.
 ...
През далечната 1985 година му бяха дадени 2.5 милиона долара, за да създаде Институт по генетично инженерство срещу обещанието за 3 години да създаде 30 сорта селскостопански растения /!/
...  Колкото си ги видяла ти тези сортове, толкова и ние.
През годините наливането на пари продължаваше с различни темпове спрямо това кой клан е на власт, но не спираше никога.
По времемето на Жан, институтът беше преместен от Костинброд в центъра на София, в сградата на Биологическия факултет - до Българско Национално Радио./!!!/ На прощаване правителството на Сергей му отпусна 3.5 милиона лева за създаване на Геномен Център /!/.

Нали няма да тръгнете да ме съдите, ако цитираните суми не са точни и има известно разминаване в рамките на някой и друг милион?  Laughing

Последна редакция: пт, 08 яну 2010, 20:22 от Как` Сийка

# 94
  • София
Виждам,че тук сте намесили Агро-Био институт(или известният АБИ).
Хеликаза(поне да беше транскриптаза или лигаза,за по-голяма тежест  Mr. Green),не виждам,защо се палиш от:
Цитат
Акад. Атанасов не е "така наречен".Той е уважаван учен и професионалист навсякъде по света
.
Да човекът има много достойнства,ама хайде без излишно лицемерие и подмазвачество.За хората вътре в бранша( в това число и аз),знаем как се придобиват звания и научни степени.Когато реших да правя дипломна работа по молекулярна генетика в АБИ,по някакво неписано правило трябваше задължително да напишем научен ръководител акад.Атанасов,който хал хабер си нямаше ,какво правят повечето дипломанти,ама нейсе статии трябва да трупа човека.
Така,че недей да се правиш на честната Мара от горната махала,защото знам много добре какво става  в АБИ.

Последна редакция: пт, 08 яну 2010, 21:13 от Madam Stasita

# 95
Абе хората ясно си го казаха, като за простолюдие, ама от сърце: " Ако продуктът не намери приложение на икономическия пазар, парите за този дял от нАуката ще секнат, което ще е жалко ", изразиха и съжаление от факта, че са позволени кръстоски само между близки видове, което ще остави голяма част от творчеството им неразгърнато. Яростната защита на така упорито натрапвания ни и рекламиран с пяна на устата продукт гмо наподобява упорство на сектант, на когото сме отказали да препишем апартамента си в полза на всевишния. Всички, които познавам в чужбина твърдят, че нямат търпение да кацнат на летището за да опитат български домати, краставици, праскови, изобщо всичко, произведено на родна земя, защото вкусът му е неповторим. С риск да си остана член на простолюдието ще настоявам това да си остане така.

# 96
  • Stuck in a moment
Абе хората ясно си го казаха, като за простолюдие, ама от сърце: " Ако продуктът не намери приложение на икономическия пазар, парите за този дял от нАуката ще секнат, което ще е жалко ", изразиха и съжаление от факта, че са позволени кръстоски само между близки видове, което ще остави голяма част от творчеството им неразгърнато. Яростната защита на така упорито натрапвания ни и рекламиран с пяна на устата продукт гмо наподобява упорство на сектант, на когото сме отказали да препишем апартамента си в полза на всевишния. [b]Всички, които познавам в чужбина твърдят, че нямат търпение да кацнат на летището за да опитат български домати, краставици, праскови, изобщо всичко, произведено на родна земя, защото вкусът му е неповторим. С риск да си остана член на простолюдието ще настоявам това да си остане така.[/b]

Ако законът бъде приет, няма да останат тези неповрорими плодове и зеленчуци, а само мутанти без вкус, които ще издържат на суша и студ и ще произвеждат сами отрова срещу вредителите.

Подписвайте се, защото е много сериозно:
http://grazhdani.eu/peticija.php?c=gmo

# 97
Яростната защита на така упорито натрапвания ни и рекламиран с пяна на устата продукт гмо наподобява упорство на сектант, на когото сме отказали да препишем апартамента си в полза на всевишния.

Всички, които познавам в чужбина твърдят, че нямат търпение да кацнат на летището за да опитат български домати, краставици, праскови, изобщо всичко, произведено на родна земя, защото вкусът му е неповторим. С риск да си остана член на простолюдието ще настоявам това да си остане така.

Съвсем точно си формулирала усещането, което имам в цялата тема, точно като, че някакви сектанти се опитват да ми промият мозъка.

# 98
Хм, нали говорихме, че Президентът трябва да е пръв в петицията, сега първото име е на Цецка Цачева, повече вратички има да се направят на неосведомени и неразбрали ако остане така, според мен. Peace
 Hug

# 99
# 100
Стихотворението е уникално!  Joy

Провикна се леля Пена -
"ох, повредиха ми гена!"
Някой ме опраши тайно,
да не би да си ти байно?
-Бе не съм ма, бульо Пено
Гено ти кръстосал гено,
он призна, че те егмосал,
щом краката ти кръстосал.
Ял бил нещо от Монсанто
като знам каква е сванта,
като нищо е прифанал
после ония му станал.
А това че било тайна
си е лъкардия знайно,
Днес опрашват, но със знание
на народното събрание
Само то ще разрешава
кой с коя и как ще шава.
Кой ще носи чужди ген,
някой пита ли ме мен.
Форума дори не питат,
дето учени се ритат
да докажат, че от гена
има полза леля Пена....
...
Леля Пена на приима
таз обида непростима:
Кой на мене че ми каже
и па как че го докаже,
че, че има полза Пена
некой да и бърка гена.
Гена си ми е от Бога
и от тата, от чертога
дето станал царски,
а вий генове злобарски
искате да ми садите...
в миг откъсвам ви брадите!*
Че гласувал парлимента
некаква си вносна мента
да садиме покрай вади,
а по сочните ливади
да пасат стада със гени
също вече променени.
Да не чувам ви гласеца
инак, че ви гази меца!
Бре, опитва бай Иван,
ама бие на тупан,
Леля Пена не признава
и на гена път не дава.
-Абе Пено, виж какво,
не мисли като дърво,
ако ген ти присадят
убавци че те и*ат.
И ти че си убавица,
може даже трета цица
некъде да ти израсне,
а къделката прекрасна
дето криеш я у гащи
с аромат на паламуд
и с огИн като барут,
след като се фане гена
че е също променена -
бас държим и че ще може
да бъзди поне на джоджен.
-Бре Иване, остави ме
Не ми требе трето виме,
а къделката си можем
и сама да трием с джоджен.
И кажи да дойде Гено
и да си прибира гено.
Нека свойта Геновева
с него да си я удева...
Да я рани само с трици
да и никнат до пет цици...
Нека болест да не фаща,
но отпред да ми се маща!
Искам да ми върне гена
с който нявга съм родена.
Искам да съм си природна
и не ща къделка модна,
даже с аромат на гюл,
на трендафил и зюмбюл.
И не се прави на луд,
нали този паламуд
те накара зад дувара
да изфърлиш стрина Мара
и да се завреш у мен,
та да не умреш ерген.
И‌ да правиш що че правиш
от чужд ген да ме избавиш.
Чувай Пена що ти вика,
инак - глАва на дръвника!

# 101
Как' Сийка,
Наистина е уникално...сигурно се горедеете със себе си и литературните си вкусове Stop

# 102
Уникално е стихотворението!!!   bouquet

# 103

Браво, статията е много добра!

Стихотворението е уникално!  Joy

Да не чувам ви гласеца
инак, че ви гази меца!

Това най-ми хареса.

# 104
Мисля, че на тази тема й липсва представителност... А трябва да печелим респект...
Изобщо смятам, че тази форумска кампания пое по неправилен път. Madam Stasita, ако и да си писала дипломна работа по молекулярна генетика, нали не мислиш, че някой ще те възприеме сериозно с този ник? Много те моля, поразрови се в речника с научна терминология и си намери ник, който хората трудно ще прочетат, камо ли да разберат. Най-добре го изпиши на латински. Аз, като виден поддръжник на идеята, че "красотата ще спаси света", не мога да си сложа някаква уродлива царевица за аватар. Дори простолюдието харесва красивите неща... Затова съм се накичила с Lactococcus lactis.
И така, да се представя и аз... GM-LAB. Никът ми не идва от "лаборатория", както сигурно си мислите. Всъщност означава генетично модифицирана Lactic Acid Bacteria.
Възпитаничка съм на един от най-известните университети на Арабския полуостров.

Ако можете да го прочетете, ще ви кажа 'браво!' Тук и медицински речник няма да ви помогне. Завършила съм при професор Нагуа Ареф. Не сте го чували, зная. Обаче и той не е чувал за академик Атанасов. Както и да е, важното е, че е академик. В момента съм на специализация в още по-известния колеж по биохимия към Университета на Саскечуан. Не сте чували и за мен, но скоро ще чуете. Работим по проект за създаването на LAB, която ще замени така добре познатата ни Lactobacillus bulgaricus. Новата бактерия ще носи всички полезни качества на булгарикус, но ще придава на киселото ви мляко по-сладък вкус (без никакви изкуствени или естествени подсладители), млякото ви няма да вкисва и годността му ще бъде поне половин година, а също и ще доставя поне 80 % от дневните ви нужди от калций (двойно на досегашното съдържание, с което ще ви спестим разходите за тази хранителна добавка). Зная, че точно за това сте мечтали... Три в едно, та дори и повече... Така спокойно ще можете да съхранявате в хладилника си кисело мляко за половин година напред! Разбира се, новата генно модифицирана бактерия ще носи името Lactobacillus canadicus. Повече не мога да разкажа за този проект поради подписаната от мен декларация за запазване на секретна информация... Имаме неофициално обявен конкурс с колегите, които работят по Lactobacillus danicus и Lactobacillus hollandicus, а и не малко средства са вложени в този проект.
За разлика от българските колеги, аз нямам нищо против да се смесвам с тълпата, дори напротив... Тук принизяването до простолюдието е обичайна тактика, защото и така се печели нейното доверие...

Как' Сийке, харесва ми това народно творчество, но ме е страх да си го призная...
Аз отправям по-изискан поздрав:

Nirvana - The Man Who Sold The World
Oh no, not me
We never lost control
You're face to face
With The Man Who Sold The World

И дано не сме точно ние тези, които ще позволят, някой да продаде нашия малък свят...

Общи условия

Активация на акаунт