Януари си е тука вече, време е за малкото човече - 31

• 37 600
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
Не съм чувала за ритуал за изписване newsm78 За 40 дни да, за прощъпалник и т.н., но за изписване....??! И такова ли има?? Аз поне няма да правя.

# 376
obi4anka, аз знам за пита с мед и за първото ми изписване пращах майка ми да взима, но в различните региони е различно.  Peace

# 377
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Tatitt аз ги знам симптомите и ги имам за съжаление ( не всички). Днес ходих при доктора и той си каза мнението ако утре има албумин беж за предизвикване  Sad Ама понеже пък кръвното не ми е високо се чудя да не прибързва знам ли?
Sad Съжалявам! Дано да не се налага, но... защо не се консултираш с още един лекар  Rolling Eyes

Мисчевиус, Куин - честитооооооооооооо!  Hug Heart Eyes

# 378
  • Шумен
ЧЕСТИТО НА :
момченце - на vais30
Изабела - на violetblue
Сияна - на elia_s
Яна - на pyari
Ребека  - на zuzito85
Дария  - на Тарталета
Евелин  - на Аз съм...
Габриела  - на Куин
Белослава-на Мисчевиус

Да са ви живи и здрави дечицата и да ви радват !

newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525

# 379
Ехеее, днес бебевалежа е умопомрачителен  Laughing
Честито на всички нови мамчета, нека дечицата ви много да ви радват   bouquet
Искам и аз вече да раждам пък  Crossing Arms като гледам от мамите с моя термин май почти само аз останах, и то верно че нямам търпение, ами и датата ни на първа страничка се е сменила на от 17ти на 16ти, но вече няма значение, само да излезе бебка Simple Smile
Обичанка като ритуал копирам това, което някой беше пуснал в темата наскоро (сори,че не помня кой, но благодарско от мен Simple Smile):
Православната традиция повелява спазването на няколко обичая при завръщането на майката и новороденото у дома от Родилния дом. В деня преди изписването майката на майката или на момчето, т. е. бабата следва да отиде в черква и да помоли за светена вода. Добре е да извести свещеника, че водата е за новородено. Той ще прочете т. н. Бабина молитва над водата, ще даде и свещ.
В деня за изписването, преди майката и бебето да влязат в къщата, бабата поръсва – спалня и бебешко креватче, кухня, баня, навсякъде от светената вода и запалва свещичката, дадена в черквата. След това майката и бебето могат да влязат. Свещта трябва да се остави да догори до край. С останалата светена вода се капва по няколко капки във водата за къпане на бебето ежедневно, до 40-тия ден. Ако се извежда навън, виждат го чужди хора и има страх от уроки е добре очичките на бебето да се измият след това отново със светена вода. Обикновено в деня на изписването бабите замесват и погача.

Тя трябва да е сладка, също да е внесена в черквата предния ден. Тази погача трябва да се изяде цялата у дома, от присъстващите, без да се раздава, за да остане целият късмет с детето. По стар български обичай поднася се с мед и шарена сол, за да е сладък и шарен животът на малкото.
[/b]
Надявам се да е от полза и много се радвам, че ще го изписват Иван, дано скоро и Димана е с вас  Praynig
Лека вечер на всички  Hug

# 380
Мацки, най-накрая и аз родих след почти 2 седмици преносване.  На 12-ти в 14 часа се роди бебе Ема-3,620кг и 51.5см baby_neutral. Имаше доста екшън около раждането, но важното е, че всичко свърши добре  и сме си от снощи у дома. Радвам се да видя, че има толкова много щастливи мами. Прегръщам всички ви и бъдете здрави. Hug Пак ще пиша. Много цунки на всички.  Heart Eyes

# 381
Мнооооого ви благодаря  Crazy Crazy Crazy

# 382
HOLY, това е страхотна новина! Hug Честито! Късмет, здраве и щастие ви желая и на двете!   bouquet Тъкмо се чудех къде се загуби ,а то какво било...
Ако неволно съм пропуснала някоя мама, моля да ме извини!Аз за това не споменавам поименно ,ама гледам съм изпуснала единствения кавалер днес.Да е здрав и да има много късмет в живота!
MTV, то може февруарки да дойдат при нас, а може и някои от нас да отидат при тях.Аз първият път преносих според лекарите, та сега ако пренося направо скачам смело в другия месец  Laughing

# 383
HOLY Честита бебка и на теб!

# 384
HOLY как така са те оставили 2 седмици?!Ума ми не го побира.Радвам се че вече сте си у дома.Честита бебка!   bouquet И на останалите нови днешни мами разбира се!Да ви са живи  и здрави дечицата!

# 385
HOLY, и аз тъкмо се зачудих къде изчезна и веднага те заподозрях Laughing Имало е защо Wink
Да е жива и здрава Ема, много да ви радва!  Heart Eyes

Честита дъщеричка и на Mischievous!

Днес е момичешки ден  Grinning

# 386
Mischievous, Честита бебкааа!

# 387
Страхотно, Grinning  колко много бебчета са се родили днес!

Честит син на vais30
Честита дъщеря Изабела на violetblue, Сияна на elia_s, Яна на pyari, Ребека на zuzito85, Дария на Тарталета,
Евелин на Аз съм, Габриела на Куин, Белослава на Мисчевиус

Много хубави имена сте избрали!
Да са ви живи и здрави дечицата, много да ви радват и да имат късмет в живота!
А на вас мами бързо възстановяване!

HOLY, честито и на теб! Да ти е жива и здрава Ема, а Холи и Ерик сам сигурна, че ще са ти големи помощници. Ще се радвам когато имаш време да разкажеш как е минало раждането. Предизвикаха ли ти го?

# 388
  • Пловдив
Честит бебчета на всички обебели се днес
Да са ви живи,здрави,весели,щастливи и много да ви радват!

# 389
Честито на мамите!!!!!!!!!!!Много се радвам и ви завиждам,нашият бебок си стой на топло и не му се излиза.Имам питане....Само аз ли имам проблеми с газовете,направо на мен ми става неприятно.Особено вечер е непоносимо......... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт